17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Старият китайски кораб дойде...

Кучетата си лаят но керванът си върви.

дрпОгаре, докато това корито обикаляше планетата, северен поток -2 окончателно глътна вода и се удави! не е зле да попрочитате и други новини освен российските

Сичкити европейски фирми са са закачили на руския газопровод,никой ни сака наркомански газ!

и да разберат за диаметр на тръбите които може да слага този кораб :)

Руснаците да вземат дя се стегнат! Кораба е бивш нигерийски построен в Китай. Всички подизпълнители на проекта са чуждестранни компании. От проекта, през тръбите и оборудване до инженерите нищо не е руско. Само газта е руска. Отдавна трябваше да са изградили съпътстващи индустрии а не сямо да помпат!

Мда, според последните новини за тръбата, тя трябва да е запълнена с 50% от капацитета от алтернативни доставчици? Само дето единия край на тръбата почва от Русия, където други доставчици няма и така от 75млрд куб метра газ, Масква ще може да достави само половината - 37.5млрд. Което обезмисля инвестицията в този пАток! Но важното е че: Крим наш ….

Краварите започват да се хапят по гъ.а !

Те си правят сметката .

Руските компресори за газ са едни от най- добрите. На равно с тези на Ролс Ройс. Конкретно за останалото оборудване не знам но е нормално повечето да е внос, по цял свят е така.

Швейцарската фирма да ближе шлифери и да плаща неустойки...

Нигерия от кога прекарва газопроводи ?

Не е важен цветът на котката, важното е да лови мишки.

Гледай NG "мигове от катастрофата" В президентския самолет "Ер Форс-1" резервните части са доставени от Китай.

Тия посмъртно няма да го построят този поток. Стига сте преписвали фейк новини от руски сайтове.

Нищо страшно, сега чичо Дони ще глътне една белина и всичко ще е наред.

Кораба към момента не може да полага тръби поради липса на заваръчно и монтажно оборудване. Налага се да му бъдат инсталирани. Трябва да бъде закаран до Калининград и там да бъде ремонтиран и дооборудван. А дали ще стане работа не е ясно.

Както не построиха, "СП-"1, "Турски поток" , "Силата на Сибир" и т.н. За "ЮП" няма дя го построят докато Тиквата тук е на власт.

Ще стане, ще стане не се притеснявай! Както син поток стана, както Турски поток стана и както и първия Северен поток стана, и този ще стане!

Не че нещо, но е смешно, че братушките нямат един кораб за полагане на тръби при положение, че са стратегически износител на газ и икономиката им до голяма степен зависи от износа на газ и полагане на тръбите за него. Стратегическата технология съпътстваща икономическо планиране винаги им е куцала, неизвестно защо.

Те това е държава! Казва нещо и го прави въпреки американски санкции и щуротии!

Е не се притесняваме. Имат ресурси за губене. У нас людей много, както казваше един съветски генерал от Втората Световна Война.

Вашингтон предлага американския втечнен природен газ като алтернатива на синьото гориво от Русия. А защо не казвате на какви цени го предлага?

Било е по - изгодно да си платят на Швейцарците! Но вече ще имат и Швейцарците ще духат супата!

Нищо няма да плащат. това се нарича форсмажор.

Е понеже са умни стратези, сега ще им излезе много по-изгодно.

И колко да си го хапят? Няколко десетки километра им остават, да видим колко време ще ги слагат. И като го завършат ще си го ползват. Ама на 50% ! Та викаш краварите ще си хапят гъза, а Путин ще си го мести от крачол в крачол. Само да се не протрие от много местене тоя многоходов шахматист.

Е, само за компресори не трябваше да казваш. За друга техника не знам и бих се вързал.... но като руски компресор, такъв боклук няма на света!

ама как така големите американски корпорации да изпуснали да вземат такъв експерт като теб, я бързо се обаждай да си поправят грешката и веднага да те назначават за директор.

ама как така големите американски корпорации да изпуснали да вземат такъв експерт като теб, я бързо се обаждай да си поправят грешката и веднага да те назначават за директор.

Не знам каква държава е, но това е единствената държава в света, която се саморазсипа и саморазспусна от гения горбачов и сие. Предаде и бившите си съюзници изключително подло, както и борците си от руската пролет. Сегашните му кагебейски наследници не са много по-различни. Вместо да инвестират самоубийствени милиарди в безмислени оръжия и да си спестят кражбите на назначените мииардери, стигат дотам че нямат един единствен корба за полагане на тръби за газ.

Ами на такова че Газпром трябваше да си свали цените.

Бързат,но закъсняха и закъсват МУЖИЦИТЕ със Сев.Паток 2 . Да, нови правила влизат и новостроящи се патоци нямат шанс. Жалко много тръболяк се изсипа в морето и така ще си остане. Късия с КЪСИ решения побърка и обедняха още мужиците. Трябва им лидер под 50 г. с ново мислене и независим от военните. Иначе бъдещето им с новите технологии това десетилетие е скондапцано.

И аз така казвам на Тати: -Тате, ще стане ли да ми вземеш колело? А той: -Ще стане, ще стане! Ще ти взема, ама друг път.

Със задна дата

Голям майтап... Руснаците вече имат там Северен Поток - 1 и не могат и наполовина да го запълнят. А сега строят втори с почти двоен капацитет спрямо първия... А пък Украйна, която Путин искаше да притисне, отдавна вече получава руска газ, само че по реверсен тръбопровод - т.е. не го купуват от Русия, а от Чехия (май - затова не съм сигурен).

Хе хе, ти сравняваш швейцарците с миризливите ушанки ли бе, гений? Едните имат 1000 пъти по - висок стандарт от другите. Те рашките щото хич не духат супата със срива на цените на нефта. Явно не си си пил хапчетата, пич.

И вместо тъпите укри да печелят от транзита на руска газ, плащат транзитни такси на другите и по-скъп газ от посредник... Це зрада! Це перемога!

Не че нещо, но е смешно, че братушките нямат един кораб за полагане на тръби при положение, че са стратегически износител на газ... Те и Сауди Араби са стратегически износител на петрол и нямат нито един танкер...ха.ха.ха..

Ами корабът първо е бил собственост на нигерийско - холандска фирма, бе русофилски чук такъв.

На Шереметиево 1,2,3,4 и т.н. Путин е вкарал ирландски барове , келнерки, певачки, проститутки , лъжици и вилици. Така е правил и Петър Първи

На гол тумбак чифте пищови.

Целият свят е зависим от америкнаския интернет, но пак им е малко..

Скоро ще изнасят газ и за Мар(к)с.

И все таки мы победили !

Това, колега е само хипотенуза!

Щерев, лъжеш ! Ако освен майчиния ти език -руски, знаеш и друг, то потърси в уикипедия. Bahri, formerly known as the National Shipping Company of Saudi Arabia Bahri is today the largest owner and operator of Very Large Crude Carriers (VLCCs) in the world, and the largest owner of chemical tanker ships in the Middle East.[2] The company currently owns 88 vessels, including 42 VLCCs, 35 chemical/product tankers, 6 multipurpose vessels and 5 dry bulk carriers.

Тънката подробност е, че Газпром са с 50% в проекта. Другите инвеститори са именити европейски компании.

Кои сте вие "мы" ? Руснаци? Верно, вие не сте българи и се радвате на това, че Газпром ни дереше така както и през турското робство не сме драни.

Щерев, а твоята Русийка, колко танкера има? Можеш ли да посочиш бройка?