Топ 10 грешки, които начинаещите инвеститори правят

Инвеститорите с малко средства често са склонни да поемат голям риск, заради по-високата евентуална доходност

Обратно в новината

Коментари - Топ 10 грешки, които начинаещите инвеститори правят | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

11. Не сте се родил евреин.......

12. Ядете 3 пъти на ден.........

Най голямата грешка е да нямате поне 150-200 хиляди лева които да инвестирате разумно, и отделно една сума от 15-20 хиляди която сте готов да загубите и с тях да поемате рискове

Браво! Продължавайте с подобен тип статии. Дано доживеем да се повиши финансовата култура на населението в страната!

Всъщност има две важни неща при инвестирането на фондовите борси: 1. Да си дългосрочен инвеститор и в никакъв случай да не продаваш когато цената на акциите ти падне. В дългосрочен план акциите винаги се вдигат. Да си брокер е глупост и чиста загуба на време, защото само 15% от тях успяват да бият пазара, и то с 1-2% годишно. Останалите губят пари. 2. Да инвестираш балансирано в index funds (кошница от акции на най-големите фирма, напр. S&P), а не в отделни акции.

Да търсиш брокерска компания да инвестира собствените ти пари е първата и най-голямата глупост, която можеш да направиш.

Имам едни излишни 100,000 лева и се чудя в какво да ги инвестирам от България. Не искам в имот, мисля че изпуснах момента преди 2-3 години. Дайте професионален съвет?

Инвестирай в Биткпйн на цена от 50000.Ше вземеш 2които след 2години ще са 400000.И не крипто. Само биткойн. Може да, вземеш и злато но щe чакаш резултат след 5г Ако е злато само физическо. Или акции в компания за добив на литий.

най-голяма и сигурна печалба е на Лъвов Мост - " Тука има- Тука -нЕма" слагаш едни пари и гледаш как за секунди- изчезват! 100% сигурна печалба за организатора на игрите!!!

за всеки начинаещ "инвеститор" е да нучи истинските имена на лъскавите думички от запада. Урок N1: Инвестор = Комарждия - демек трябва да играете на световните комарджийски борси само с пари които можете спокойно да отпишете За още сноввни уроци, другата седмица

"Манията по определени книжа е една от най-големите грешки, която можем да допуснем. Това че дадена акция е поскъпнала с над 100% за определен период определено не означава, че перспективите пред нея са все още много добри. По-вероятно е акцията вече да е реално оценена, което означава, че тя или ще поевтинее, или ще забави своя ръст в бъдеще." Същото важи и за манията по биткойн.

Цял живот инвестирам в спиртни напитки, тютюневи изделия и весели жени и никога не съм бил на загуба.

Биткойн, Етериум в AI проекти или компания за производство на батерии за електромобили или вкарай по 1000лв в най-перспективните крипто проекти за 2023г -: 1. Wall Street Memes 2. Ecoterra 3. AiDoge 4. DeeLance 5. yPredict

Следене на пазара е майката. И биткойна беше 16 стотинки а сега 50 000 лв. трябвало е само 10 кинта и чакане 10 г. и си милионер. За 100 кинта инвестиция, няма смисъл да се коментира. затова проекти изскачат, инвестират се малки суми в няколко, и чакане. все някой ще те изстреля