Тол системата тръгва в 5.00 ч. на 1 март: какво трябва да знаят шофьорите

Има три възможности за таксуване - с маршрутна карта, с бордово устройство или с GPS тракер. До 27 март е възможно използване на първия вариант

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

след 27-ми март ще отпаднат маршрутните карти ли? Що за безумие?!!!

Хубаво би било да се погледнат нещата и от друга страна. 1. При тази наистина ниска тол такса, вероятността някой да тръгне да обикаля по второстепенни и третостепенни пътища, с цел да спести 20 лева е почти равна на нула. Причината е елементарна. Разхода на гориво и амортизацията ще надхвърлят в пъти икономията. 2. Понеже, много от списващите знаят, колко е таксата за товарен автомобил в Сърбия, дали знаят колко е в Румъния? Пътищата са по-хубави, територията е огромна, а дневната винетка е 11евро. Освен това, като сравнявате със Сърбия, някой сметна ли километрите от Калотина до Сегед, щото ми се струва, че са бая повечко отколкото Кап.Андреево - Калотина. 3. Грешка е обвързването на пътна такса с екологичната категория на ППС то. 3.1. Транзитните са предимно евро 5 и 6 и ще плащат по-ниски такси от работещите вътре в страната. Мисля, че е правилно да има една тарифа за всички от дадена категория. 3.2. Лекичко пробутаха и едни 50% по-ниска такса за тези,които са на алтернативно гориво, разбирай метан. Тях сигурно ще ги товарят по-малко. Не станаха ли много преференциите: - Субсидиране по екопрограми при закупуването. /Не всеки превозвач има достъп до тази благинка, да не кажа, че са много малко богопомазаните, а субсидията може да достигне 40% от стойността/ - По-нисък данък, ама значително по-нисък. - По-евтино гориво Има още много дребни нещица, които куцат, но принципно посоката е правилна. Дано изпълнението не е акано!

От Русе до София за 24 часа е 38.00 лв. За толкова няма как да се придвижи един камион с почивките и престоите. Значи 72.00 лв. за две денонощия. А с винетка за 2 денонощия - 46.00 лв. Направете си сметката колко са се качили таксите. И после да не ревете, че всичко е поскъпнало!!!

За нормален ТИР от Калотина до Капитан Андреево Таксата е 23 лв а за рейс е 3 лв В Македония е по скъпо Това е началото- цените ще се вдигнат по малко но редовно . Така правят обикновено . Държавата трябваше сама да е изгради и тя да е управлява- сега 150 милиона спечели някаква фирма -

с тези Калотина и Капитан Андреево! Големият трафик е през Дунав мост - Русе! Елате да видите за какво става въпрос! Турция-Украйна-Русия. Това е големият трафик на товарни автомобили! А какви са пътищата в Северна Забравена България?! Дори няма проход като хората!!!

Имайки предвид катастрофите с ТИР-ове напоследък единственото нещо което трябва да правят шофьорите е да карат внимателно, но за това едва ли ТОЛ-системата ще помогне. Но пари и келепирец трябва да има, а тия дето ги газят бог да ги пази.

Живея в САЩ 21 г. Никога не съм купувал винетки, не плащам акциз на горивото, няма годишни прегледи за леките коли. Еднократен годишен данък от $105.00 независимо дали имаш Тойота Ярис или Тойота Тундра. След 3 г от купуването като нова, колата минава за 5 минути на Emission test на компютър. Живея в мегаполис и ако искам да отида далече и бързо ползвам платена магистрала. Устройството е пасимво, струва $10.00, няма никакъв абонамент и се ползва 10 години, след което се подменя БЕЗПЛАТНО. Устройството е регистрирано в Ipass с-ма за щата Илинойс и важи почти във всички щати на САЩ(без Флорида и Оклахома). Т.е. ако тръгна от Чикаго за Бостън не е необходимо да си отворя 5 акаунта и да имам 5 различни устройства на предното стъкло....едно е достатъчно. А сега тръгнете от Варна, през Солун и Бари за Барселона, с активното Toll у-во на Винетка Гербова.

Ех, ако знаех това по-рано и аз щях да отида да живея в УСА, поне нямаше да имам проблем с винетката и да плащам висок данък за новата си кола, а когато стане стара - да плащам пак висок данък.

Да го д.у.ха чорбаджията!

ЗНАЧИ ЗА СОФИЙСКИТЕ ЦЪРВУЛИ С ПАЛАТИ КАТО ПРОГИМНАЗИИ ПО СЕЛАТА -ВИНЕТКИ НЯМА ,А ЗА БЪЛГАРИТЕ - ИМА!! АМА ИДЕ ПАК ВИДОВДЕН -РАНО ИЛИ КЪСНО ПАК ИДАТ ИЗБОРИ, ДА ВИДИМ КОИ СА ПОВЕЧЕ- БЪЛГАРИТЕ ИЛИ СОФИЯНЦИ!

СваТба

мигранти...

Турският износ е конкурентен на българския. Разбра ли тиква- проста?

А, пряк път до къщата в БарЦелона на ББ ще има ли? И ще има ли винетка. За един приятел министър -председател питам...

Цъ!

Това е очевидна ГЕРБ лъжа - От тях 803 км са автомагистрали и 2 312 км - първокласни пътища. Първкласни и магистрала?????

абе на нас винаги ще ни е скъпо , не за това че сме платили , а затова че са си присвоили нашите плащания и искат още

идно въпростче а колко ша плащам да ходя по тритоара а

ако си пил ? или ако си трезвен ?

Зависи колко въздух дишаш

Купувам си камион или автобус -от Карлово до Пловдив без пари , Цял Смолян - без пари . Ако си с автомобил - винетка .

Досега България субсидираше турския износ-с почти безплатното преминаване на над 3 милиона турски камиона годишно, като турците си плащат като попове и в Гърция, и в сърбия и на запад, а в България-минаваха за почти без пари. За съжаление, дори и след въвеждане на тол системата преминавато през българия пак ще е много евтино. Тол таксите трлябва да са по-високи, съизмерими със съседните държави поне. Обидно е турския износ да преминава евтино през България ,но турците да плащат високи такси зда транзита НАВСЯКЪДЕ другаде.

Населените места около София трябва да плащат тол такси и винетки. Както винетки плащат всимки населени места в провиницята за предвижване до общинския център. Защо град Ахелой плащат, за да отидат до общинския ценстър Поморие, защо Каблешково плащат, за да отидат до Поморие, а Нови Искър ще пътуват безплатно до София? Нови Искър е на 13 км от София, а Ахелой-на около 10 км от Поморие,, Каблешково е още по-близо-на около 4-5 километра от поморие, а ще им е платен пътя-с винетки. Нови Искър не е квартал, а град. Същия въпрос и Банкя-защо гГРАД Банкя(това не е квартал на София) ще пътуват безплатно до общинския цзентър-София. Същия въпрос и за Бистрица и Железница-защо ще пътуват безплатно до София. ДСо София от бистрица няма улица, а иззвънгрладски път. Точно милионерите от бистрица ли правят цига--- изпълнения, заради 50 евро винетка. Защо и селата около Пловдив им направиха безплатни пътищата. За да има пътища трябва да се плаща, дори и да илезеш на 2 метра извън населеното място, почва платен път. Безплатно няма.

Чета по-долу разни млади дихатели се надпреварват да спорят имало ли пътен данък, нямало ли, трябвало ли да има... Като петлета скачат и грам мозък не влагат. Добре ве пичуе, а какво по същество представлява акцизът на горивата? И къде и за какво отиват парите от него?

Освен това има и ДДС ВЪРХУ този акциз, който е не по-малко от 800 млн. лв. годишно

Да, акцизът отива в бюджета -за армия, полиция, съдебна система, социални помощи, университети, училища и тнт. Това е централизиран данък. Не е целеви пътен. Акциз се плаща и върху цигари, алкохол и тн, и приходите не отиват за насърчаване на пиенето и пушеното, а в центрлания бюджет.

Куманягите рИват. Най-много рИве дУпетата от БКП Петър Кънев - собственик на печатницата за винетки "Демакс". След него рИват червените олигарси, собственици на транспортни фирми. Накрая пригласят бедните идиоти - симпатизанти на БКП. Те незнаят защо рИват, знаят само че така е казала Партията.

Как безплатно бе идиоти, а пътните данъци да не са подарък или дарения?

Кви пътни данъци бе, папук. Откакто има винетки, няма пътен данък.

В България няма пътен данък. А ли трябвало да има.

Ние коренното насерение на България дръзнало да остане за да защитава българщината тук в България ,за разлика от слабаците от Терминал 2 декларираме че Плачат за ремонти: СтараЗагора-Димитровград Хасково-Първомай Пловдив Асеновград-Кърджали Дупница-Самоков Русе- ВеликоТънрново Варна- Бургас Може всеки да допълни и да го връчим на управляващтите

Нали затова е тая система, бе папук

хай да видим какво ще се измени за 1голдина даже за 2годни запомни датата!

За 2 години нищо няма да се промени. Първата година ще се види колко пари ще се проведат. Никой нява да пуска поръчки за ремонти, преди да знае колко ще са приходите. Втората година започват обществените поръчки-които са поне 18 месеца-поръчка плюс обжалване в съда. най-ранния ефект ще е поне след 5 години-защото трябва време и за физическата работа по строеж на новите пътища. Ако тол системата беше въведена 2000г щяхме да имаме пътища като слънце. Грешка беше отлагането.

Ние, управляващите, декларираме, че официално си го преместваме в другия крачол, в следствие на това какво декларирате вие, останалите в България балъци.

Не знам защо всички се плашат от тол-системата това е може би най справедливия начин който кара плаща който не кара не плаща какво по-просто от това и как да им се обясни на някой тъпи шофьори колкото повече караш толкова повече ще платиш щом си ползвал за нещо ще платиш как къде има нещо безплатно на тоя свят

Проблема е, че плащаш и караш по кратери

недей да караш бе.... Някой да те кара?

За да се затворят кратерите някой трябва да плати

Нали точно за това е тази тол система.Кога преди 30 години са оразмерявали пътищата за толкова тежки камиони.Миналия ден е засечен точно от тол системата камион с 57 тона.Като мине по път неразчетен на такова тегло се напуква и после вините АПИ че не строи качествено.

Абсолютно вярно. Проблемът е, че системата е пълна скръб. Да бяха разгледали системата в САЩ.

А бе то ясно в 5.00 на 1-ви март. Ама годината, годината коя ще е?

Досега основната тежест за пари за пътища се падаше на винетките за леките автомобили. Сега, с въвеждането на тол система, вместо да се поизравнят нещата, отново ще се разчита основно на винетките. И ревнали разни превозвачи че им е скъпо. При тия условия, и аз съм съгласен вместо винетка за колата, да плащам тол такса, по евтино ще излиза на година от винетката.

кой ти каза че няма да плащаш винетки !!!??? тол таксата е отгоре на винетките и парите отиват директно в джобчетата на някаква частна евреиска фирма от Австрия !!!

TheBadWolf

Идиот, камионите няма да плащат винетка, а само тол такса, ама ти откъде да го знаеш

Словосъчетанието "тол такса" е ИДИОТИЯ! Самото понятие "тол" означава "ПЪТНА ТАКСА"!

Се тая брат

В "ан фас" казано сте прав, права, право, неопределено-отбележете верния отговор с Х, чавка, кръгче, не избирам нито едно.

На депутатски отначава ТОЛкова ни е таксата.

Първокласни пътища в България хахахаха. С кеф да плащаш хахах

Още не мога да повярвам, че това е възможно да се направи в България. Ще чакам утре да видя дали ще тръгне...

Абе можеше и по-сложно да го измислят калинките, опс мисирките.

Longines

А винетките отпадат ли?За един прЕател питам!

чекай да се пофалим: НЕМАМ АФТОМОБИЛ! УРА ДРУГАРИ! А, да, вчера у суперът видех сирене крема от 1.29 на 1.49 и беха добавили "варна". Моментално не си го купих. Така ше е превозвачите. ше цакате с топла бира и нема ви купуваме СТОКЕС! шЕ СИ ЗЕМЕМ КРЕМА СИРЕНЕ ОТ ЛОНДОНЯ С 10 ЛЕВА ПО-СКЪПО, НО ОТ ВАРНА - НЕ. ЗАРАДИ ИЗМАМАТА, РЕКЕТЪТ И ЛЪЖАТА! УМИРАЙ. РЕКЕТЬОРЧЕТО.

Пали коуото и си свиркай :)

Значи от утре ще се коригират и цените за будалите -потребители! Щото нали се сещате, че превозвачите ще прехвърлят разходите на клиентите си! А след няколко години ще направят и колите да плащат TОLL такса! За това мога да се хвана на бас! Разбира се ще стане 1 месец след поредните избори. Както обичат да правят от дъщерната фирма на БКП -партия ГЕРБ.

Баце има любовница и извънбрачно дете да храни по 1 милион разходи на месец а ние трябва да му ги събираме.

Имам цистерна с кято карам вода за торачките на шефа. Правя по седем осем курса по различни маршрути (зависи къде се пръска) на ден. Маршрутите са по главни (малко), втростепенни, третстепенни и черни пътища (основно). Имам GPS система, но нямам още договр с ДДД (чакам). Обаче времето не чака! Трябва да се тори и пръска. Как да направя: хем да съм изряден към държавата, хем да ми върви работата, хем и шефа да е доволен? Чакам отговор от АПИ !

До вчера беше на 28 март а от днес от 1 Гъз ще си съдерат ГЕРБ как по рано да съблекът собствения народ Разбрах че за Турците по нареждане на БорисоФ ще бъде безплатно

За това ли реваха превозвачите?! 4 стотинки на километър - един рейс ще плати 16 лева от София до морето! Има Бугати за 2 милиона, няма 16 лева!

Други пък имат къща бутик и любовница в Барселона.

Радеф и деса простакеса

Тракери ,маршутни карти ,а можеше много лесно да се реши с таксуването на тол пунктове на входа към магистралата ,плащане и това са създаване на нови работни места.За т.н. Републикански пътища електрони винетки .Проблемите на АПИ и водачите на МПС са гарантирани от системата.

Пунктове трябва да има на всяка отбивка. Целта е повече печалба а не работни места. Най-добре щеше да е камери за разчитане на номера и до 48часа да си платиш.

Защо да е лесно, като може да е трудно, неясно и объркано. Тия маршрутни карти са върха на тъпотията на калинките от ГРОБ.

Сега второ и трето - класните пътища съвсем ще се разбият, но пък правителството няма да има никакво касателство, тъй като е предложило само да се ползват първокласни...

КОЙ назначи в управата на Тотото,две неграмотни говеда, Йовов и Гинчев

Как кой - назначи ги Бай Мисир.

гмо да купи истинско бижу,там е отговора на гмо въпроса ти

Тол системата е поредният провал на правителството на Боко Рапоня. Важното е, че правилните хора взеха по някой лев.

айде честито на печелившите..

а от кой коловоз тръгва в пет

да чакаме на нисък старт и в 5 да почваме с новия данък