Токът ще победи водорода за отопление на дома: по-евтин, по-екологичен

Токът ще победи водорода в битката за екологично и на по-ниска цена битово отопление, показва ново проучване на Международния съвет за чист транспорт (ICCT).

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Термопомпите са по-ефективни до към -5 градуса. Като стане по студено трябва да имаш и нещо друго защото при минус 10-15 само бръмчат. Най-добре е да са в комбинация с геотермална енергия. Да топлят вътре са сметка на охлаждането на подземния слой където е постоянна температура от 10 градуса. Такава инсталация е по скъпа и не е практична в голям град за блокове. Просто зависи какво смяташ.

Я събирайте сламата и какаляшките и горете в кюмбетата. Насищайте атмосферата с усвоим от растенията СО2. Кофти са азотните и серните окиси и прекиси. Ще се охълцаме, ако подведени от "зелените..." , снижим нивото на въглеродния двуокис доста под нормалното. Като нищо можем за кратко време да създадем пустини ..и по поречието на Амазонка!?

ненаситните капиталистически гъзове отново са се разтворили от алчност за печалба

Пазарът на водородните клетки се оценява на над $11трлн .

Акумулеране на ток или топлина е най-ефективно. Това с водорода е далавера за производителите на инсталации. Вижте поуките от налаганета на биодизела. Гориш 100 единици нафта за да произведеш 70 единици олио с което да заместиш дизела!!!

grainis

Това проучване явно е финансирано от някоя фирма за термопомпи или е писано от абсолютно неосведомени аматьори, иначе няма обяснение как е възможно да се публикуват такива невероятни глупости. Има десетки нови технологии за добив на евтин водород, които нямат конкуренция. Има и технологии за добив на 100% Карбон-Неутрален и супер-евтин БиоМетан, от бързорастящите (1м/ден) Бамбук Беема и Кафявото Водорасло Гигантски Келп - най-бързорастящият организъм на Земята. Тези растения могат да се отглеждат в хиперинтензивни условия, върху рото-елеваторни рафтове, във Вертикална Многоетажна Аеропонна Ферма - https://vertikalna-ferma.alle.bg , предлагайки Гигантски Ежедневни Жътви на Биомаса за Прахово Гориво, БиоМетан и БиоЕтанол с Нулева и дори Отрицателна Себестойност - https://nula-energia.alle.bg От стеблата на Бамбука могат да се изработват огромни количества композитни Ламинати и други твърди горещо-пресовани профили и други материали като влакна, пулпове, торове, храни, фуражи и др., които са отличен CCUS - склад за съхранение на СО2 в материали или в почвата, за десетилетия. Така че говорим не само за 100% СО2-Неутрална, но и за СО2-НЕГАТИВНА Технология. БиоМетанът може да се ползва като транспортно и термо-гориво, или да се процедира по най-разпространената технология на реформинг с водна пара за производство на евтин водород. Също така във В-Фермата могат да се отглеждат Маслодайни Растения като бързорастящи Фъстъци например (6 реколти годишно, 400кг/декар, 2000 пъти по-големи добиви от декар заета от В-Фермата площ), за производство на 100% СО2-Неутрално Горивно Олио и БиоДизел - https://biodiesel.alle.bg

Пишете на хората за сега, за цените на изграждане, обслужване, възвръщаемост - не мим пълнете глави с хипотетика! Тя не топли :)

Тока ще победи когато стане 10 ст. за киловат, до тогава най-добрият възобновяем източник са дървата - малко замърсяват, не гърмят и се възпроизвеждат от слънчева светлина и въглероден двуокис т.е. даже почистват атмосферата като растат.

НЕ СА ДЪРВАТА , А БИОМАСАТА ВТОРА И ТРЕТА ГЕНЕРАЦИЯ.

Газът ще победи накрая. Затова трупайте....боб!

В България съвсем скоро ще бъде въпрос на оцеляване домакинствата и дребния бизнес да са енергийно автономни - със собствено производство на цялата необходима им енергия. Който не успее да го постигне по един или друг начин е обречен да бъде крепостен селянин на мафиата.

И храна, не забравяй, това е основното. Магазинът в града е до време, дано не съм прав заканибализъм..

Аз пък загробих 3 енеегийни проекта, обаче вчера ви простих.

Като чета коментарите как всичко което се мъчим да правим по европейски сме насрали по мутренски, си представям какво ще стане ако влезе Еврото у нас. За бай Данчо бакалина съм 100% сигурен, че на ценовото етикетче ще смени само лв с €. Е тогава и водорода и газта ще ни се сторят майтап.

Етикетите не се сменят 6 месеца и до цената в лв се пише цената в евро, който наруши - 5000 лв. глоба.

Аха....на газта ще сложат 1000 такси и акцизи и готово.Победен е!

Тук скоро няма да стане ,защото сме държава на картелите ,монополите и посредническите фирми . Пимер ;Газта и тока в останалата част от ЕС е с 30% по-евтина (без значение дали е американска или руска газта или др.) Посредническите фирми задушават нещастната ни икономика ,до като Ромъния вече си газифицира дори и селата за да не се секът горите . А Украйна вече забрани износа на дървен материал и др. Къде са те ,къде сме ние?

Както винаги на дъното.За да се газифицираш две години изобщо да не получаваш пенсия за да ,,вкараш газ,,А ние пенсионерите сме по цял ден в къщи и горим скъпите въглища,мъчим се ,но никакви адекватни мерки

Да доуснем, че ще имаме достатъчни количества и ток и водород, но ТЕ НЕ СЕ ЯДАТ, НИТО СТАВАТ ЗА ОБЛИЧАНЕ НА ГОЛИ ГЪЗОВЕ. Какво ни очаква? Относно облеклото е ясно – ще ходим екологично като Адам и Ева - с по едно смокиново листо на срамотите си. Така не целия свят ще бъде добро място за живеене и ще трябва населението да се редуцира. Относно храната също е ясно – чиста вода на корем, а ще ядем само пресни плодове и зеленчуци като хайваните - ябълки, джанки, банани, коприва, лапад, а за Гергьовден - голи охлюви и марокански скакалци на бавен огън. На който не му харесва, да емигрира на МАРС !!!

Само да питам за фактурата. Тоя ред:"Такса общество" Защо не се промени на: "ДАНЪК ЦИГАНИН"? Не съм виждал циганин да плаща сметки за ток, вода, данъци. НИКОГА! Явно ходят да плащат тогава, когато аз не съм там... Фирмите отидоха на "свободния пазар". И сега има още една такса: Ако не си ползвал електромера. Смята се на дни.

Апартамента ми е 98 кв. м..Преди две години сложих 2 климатика по 2500 лв. всеки и няма студ,няма жега!Постоянно поддържам около 22-23 градуса,по шорти и тениска цяла зима - сметка 150 -160 лв.С парно под 300-400 лв. НЕ СЛИЗАХ!

Като в тези 160 лв. влизат два компютъра,сушилня,бойлер,3 тв + другите обичайни уреди за всеки дом...

Дишайте дълбоко ,най вече богатите.

От 15-тина години съм на климатици (разбирай термопомпи) и съм хипер доволен. Климатикът, съчетан с индивидуалното саниране, ми намалиха разходите за отопление с над 90 процента, спрямо парното в София. И на всичкото отгоре е кеф, защото в жилището ти е по-приятно (зимата си ходя по долни гащи на 30 градуса). Не се налага да пестиш от топлина, а инвестицията, тогава ми се изплати за 2-3 години. Но на хората не им се занимава с това. Някои просто са угрижени с ежедневните си проблеми и "нямат" време да мислят за това, други решават, че държавата или съседите са им длъжни, а трети откровено смятат, че съм отворил фирма за климатици и саниране, и затова ги зарибявам. С една дума, във входа дето живея, и дето вместо добър ден, на всички разправям: "Тури си климатици. Санирай се." Нито един не ме послуша, докато, по съседните входове, масово се санираха и климатизираха.

Аз съм без климатици и парно и не се отоплявам, разходи 0. Но сградата е добре изолирана.

В България все още няма стратегия за БРАУНОВИЯ ГАЗ. И това е защото Бойко НЕ ЩЕ ПАТЕНТИТЕ, предлагани му безвъзмездно на държавата, от наследниците на Илия Георгиев Вълков - Юл Браун. (1922 - Варна, 1988 - Сидни, Австралия. "Няма липса на енергия, а има изобилие от невежество".)

Българите обичат много фасула, от който се пърди... пърдете в специални балони с вентили и се отоплявайте после, не пускайте пръднята във въздуха, и без това е мръсен. 2 милиона жители по половин кубик пръдня на ден право милион кубически метра газ от гъз.

Тъй тъй си тръгнал да смяташ сметни кубиците и на Китайците,като добавим и Индийците ще разрарешим .световната криза за 1000.г напред.

Ане говеда, живееме в най бедната и скапана държавица, обрана от комунягите до шушка, как искате да се мерите с цивилизованите страни, които не са допуснали комунизъм и руски ботуш?

живеем в най бедната и скапана държавица, единствена в света с правителствена "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", вече 33 години. /Резолюция на "Световния еврейски конгрес" от 1988 г., Москва./

Ама не от комунистите: от 45-та до 88-ма строиха неща които още не може да се откраднат напълно, въпреки че почти успешно седерастите го направиха

С тази опорка простотия за парниковите газове и идиотите начело на ЕС ще съсипят цялата енергетика на Европа.

Това е целта на занятието, съсипване на Човечеството.

Срмота е, че се опасахме с тръби да доставяме газ на нашите врагове в Србия, а София не е газофицирана, нито топлофицирана с изключение на панелните комплекси за селяни и комунистическите блокове в Лозенец и центъра.

Абе газофикатор ,каква каша ти е в главата...

Аз предпочитам ток, вместо парно и газ. Като не ти харесва се премести там където има газ. Газифицирането на домовете е опасно и може да създаде големи проблеми като пожари и експлозии ако някой потребител е невнимателен или още по-лошо действа умишлено.

В Америка плащам по евтина електроенергия в абсолютна стойност отколкото в България при 20 пъти по висок доход. Царската кучка Лидия Шулева продаде ЕРАзпределението ми на чужди крадци срещу тлъста комусионна, проклета да е шибаната курветина.

petrovito

може, ако тока се добива от кулата на Тесла...тоест безплатно

Може тока се добива от кулата на Тесла ..., но ако може да му се сложи електромер. До тогава ... ЯДЕЦ!

никога не е бил спряган за каквото и да е в дома, само за колите, но вече идеята умира защото това е много неефикасно и скъпо. За тока не знам, но за отопление газта е най- евтиният, екологичен и ефикасен начин. Тока е някъде след това, но е далеч по- скъп, замърсяващ и неефикасен, разбира се.

От доста време вече съм на термопомпа и съпоставка със съседи на газ не излиза в подкрепа на твоето мнение освен ако не приспадаш първоначалната инвестиция която при термопомпа надвишава многократно газовата инсталация.

отоплявам 200 квадрата на газ и сметката ми за газ на месец е 50 кинта, като в това число влиза газта за готвене и за бойлера, външна температура около нулата нощем. Няма как да е по- евтино и ефикасно от това.

Тая термопомпа ще бачка ли в панелките? Тц

И аз ще си взема термопомпа. И без това съм на 80. Ще я изплащам до 100, после ще видим.

Привет на всички. Ако искате да си докарате допълнителни средства от вкъщи ви предлагам: https://yivmoney.xyz/439005225896835/ Пробвайте, не изисква инвестиция. Само по няколко минути на ден. Лесно е. Бъдете здрави.

Ще ми складирате водород ама в някоя паралелна вселена. Възможно е , но е скъпо и сметките не излизат.

Четете с разбиране, моля. Водорода и улавянето на въглерод и синтезирането на метан се разглеждат като източник на енергия, която да буферира (акумулира) излишъците от ВЕИ, основно през деня, така че да не се озовем в ситуацията крушката да свети само денем. Статията разглежда дали да се РАЗПРЕДЕЛЯ този тип енергия директно до домакинствата или да служи като акумулатор за по-големи консуматори, например квартал или град, където усилията за ефективното му използване и осигуряване на защита да са по-успешни. Иначе природния газ, пък и пропан-бутана са достатъчно опасни, доста често четем по новините че изгърмяла някоя сграда или бутилка избила семейство, две... От водород само 30тина човека на дирижабъла ...

Казано е и е написано: Социализъм - това е .....власт и електрификация на цалата страна. Комунизъм - това е ....власт и електрификация на всички юрти/ домове/ ! ....... Кефско! Няма кюмбета , дърва и кюмур,.. центрно отопление и изравнителни сметкич ...

Всичкото е ток и жица...!

Жицата я знам, бате, ама тока не вида.

Евала! Евро зелките откриха топлата вода!

Разбира се че токът ще победи! Дори бай Тошо го беше разбрал и тръгна да строи АЕЦ Белене. За разлика от сегашните малограмотни гербераски дебили. Затова токът при бай Тошо беше смешни стотинки и дори не разбирах когато го плащах. Някои ще кажат, че токът спирал. Така е, но когато пуснаха Козлодуй всичко се нормализира.

И Другаря Ленин сказал, че без електричество нема комунизъм.

Да се забрани електричеството!

petrovito

гаси тока и го лапай

Смехът е в заглавието, защото и тока е енергия, а за производството на енергия трябват калории(енергия), дали ще е водород, който японциате добиват евтино, и в Черно море има достатъчно да ви топли задниците за поне 300 години, или газ, стари дрехи, реки, петрол. атом..., всичко това е енергия придобита от друга енергия, още Нютон го е доказал..

Енергийният източник на слънчевата система е слънцето Бъглищата - гори които са акомулирали слънчева енергия Нефт и газ - планктон акомулирал слънчева енергия И сега е пълно със соларни инсталации и все по вече и по ефективни ще стават

, много Ви моля, няма как въглищата и петрола да акумулират слънчева енергия под земята, други процеси водят до тяхната калоричност, която се извлича чрез ИЗГАРЯНЕ! СЛЪНЧЕВИТЕ ПАНЕЛИ са друга бира, проблемът при тях е , че за производството и рециклирането им може е нужна повече енергия, отколкото те могат да възпроизведат, защото те възпроизвеждат енергия, излъчвана от Слънцето.

Не е вярно, комунягите за стотинки си продават и задниците, пуснаха Козлодуй, но започнаха да изнасят тока, и имаше тука има, тука не ма ток, след 1800 .

Другарят Ленин е бил уникално мъдър и далновиден, много е държал и на киното за манипулация на масите, и гледайте докъде стигна Холивуд!

Да доуснем, че ще имаме достатъчни количества и ток и водород, но ТЕ НЕ СЕ ЯДАТ, НИТО СТАВАТ ЗА ОБЛИЧАНЕ НА ГОЛИ ГЪЗОВЕ. 1. Какво ще ядем" Нашата храна е базирана на въглеводороди – от къде? 2. Промишлеността е базирана на метали и пак ВЪГЛЕВОДОРОДИ – от къде? 3. Не мислете едностранчиво само за Енергия (ток или водород), трябват и материални (суровинни) ресурси - от къде?????

Много навалица стана на тоя свет. Требва да се намали бройката. Сега с Ковид, после с друг бацил...

Няма да има достатъчно за планетата, освен ако не се развиват ядрената и слънчевата енергии, ако се продължава да се мултиплицира населението.

Не пишете като не разбирате какво пишете. Няма ли за вас певачки, боксьори, политици, Боко? Вчера с радост прочетох за една шаврантия, която пребила някого и я арестували. Това са новини за вашето ниво.

И к'т си учен к'ва ползата от тебе беее???

Ползата е, че тъпи серсеми се дразнят.

Абе от такива като теб ползата е само за червеите. Само отделяш въглероден диоксид.

Понякога ми се струва, че подобни статии се пишат от хора, които нямат завършено начално образование..."водородни котли" в домовете...абе луди ли сте? Водородът е много опасен, за съхранението му и използуването му са нужни много сериозни предпазни мерки, иначе лесно се стига до взрив. Ако има евтина технология за производството му (засега няма) естественото би било да се използува като гориво в специални комплекси, по-далеч от хората, за да се произведе електроенергия и тя да се използува в бита.

Бро, в кой век живееш, хибридните двигатели с вътршно горене на тойота с водород, разцепиха пазара още в началото на века?? И не се е чувало за инциденти!

Така го разцепиха , че за 7г. продадоха 15 000 бройки ...

Много сте далече от истината, бро: "Toyota City, Japan, February 14, 2017―Toyota Motor Corporation is proud to announce cumulative global hybrid vehicle (HV) sales of 10.05 million units as of January 31, surpassing the 10 million unit mark1. More than a numerical milestone, this demonstrates the staying power of a technology that is now emerging as a mainstream solution to reduce greenhouse gas emissions and other pollutants."

hybrid не е hydrogen... Прави разлика мистър К...

Хибриден Двигател с Вътрешно Горене - можеш ли да обясниш какво животно е това???? Ако имаш в предвид Хибриден Автомобил това е съвсем дтуго!

2222222222222, бро, хибридите на тойота са с водород hd - hydrogen!

Sales of hybrid cars are skyrocketing in Australia, fuelled by Toyota’s RAV4 hybrid which landed in 2019. Is this a good thing? The Australian auto market has been declining for more than two years now, and while interest in electric vehicles rose 27.8% in July (from a small base and excluding Tesla sales), Toyota’s RAV4 hybrid, which sells from around $42,000 driveway, has driven a new record for hybrid vehicle sales in Australia. As The Driven reported on Wednesday, hybrid SUV sales jumped again in July, almost tripling from sales a year before. Toyota says that it sold 6,200 hybrid vehicles in July, 40% of all its vehicles sold in that month, but the percentage is even higher in the SUV department. Four in five Toyota RAV4s sold in July of the hybrid variety, which costs about $2,500 more than its petrol counterpart, meaning that nearly 3,500 more hybrid RAV4s are now on Australian roads.

Това за водорода ми се струват повече приказки... Абе вземаш едно такова, връзваш жиците и готово, имаш електричество! :))) Та така и с водорода. От къде ще го вземат? Ако се произведе от фотоволтаици, то после е безсмислено да го горим за да го правим пак на електричество. Смисъл има като средство за съхранение на енергията в някакъв вид, но водорода е наистина силно взривоопасен. Няма мирис и цвят, просто бум и до тук.

Дива чалга е това, не излиза сметката, но говорят. Румънците разписаха с Фатенфал даже по Дунав да го транспортират. Локално някъде да се прави ок, ама всичко друго. Представям си влак на водород да дерайлира, Хитрино ще ни се струва пиратки..

А НАШ Боку загроби 3 енергиини проекта, прокара 1 пълна с въздух тръба и днес искаше прошка. Ебати цървула ПРОСТ...

Водорода е труден за добив и използване - във всеки дом да има по една Бомба с разрушителна сила от 1 КМ2 . Тока няма алтернатива . Мисля че в България няма да имаме проблем с тока - по справка имаме инсталирани и работещи ВЕИ на Депутати в размер на 10 АЕЦ - за това имаме най-скъпия ток в Света , но сме Екологични .

Те хубаво ти сложили плюсове ама замислял ли си се дали има верен факт в написаното?

Във държава където се горят гуми за отопление .и се изгарят боклуци от цял свят.. да се говори за отопление със водород си пълно извращение..

go home....

Що бе човека е прав and i hope tu va me comprendre very well. Анадъмо?

не могат да уловят геомагнитните лъчения на земята за да правят ток. засега се мъчат да уловят слънчевите лъчи. но и геомагнитното поле има страшно много енергия. ако се уловят геомагнитното поле ще може да се левитира. може и да знаят някъде нещо. но не сме дорасли за технология като човечество.

Не познаваме по-удаен начин за пренасяне на енергия от тоците, нищо ново. Ама те да се пипат още и да си играят на вятърни мелници и водородни балони вместо да подкарат атомната енергетика - не само нови централи като познатите но и множество малки такива - и тоя ток за да го има ще въртят проклетите мелници с педали.

Аз отдавна го предрекох и работих в тази насока но Хитлер изпрати Ото Скорцени който прекрати моята мисия на земята.А ЦРУ засекрети всички мой трудове.

и водород

Мноооого добра идея - и бързо ще се освободи терена .

И манго да точи, да тооочи .... водород да греа чавеата.

Водорода по скъп от тока но е по евтин и екологичен от бензина.

Ти знайш ли как гърми това нещо...

tonk11

Ти кога последно видя някой да се топли на бензин? Щото тук за отопление говорят, ако не си разбрал.

Зелените на власт в ЕС са мало-умни чук.ундури. В статията го обясняват по по-научен начин.

не ми трябва да съм професор за да разбера, че отровихте 99% от планетата, защото се мислите за много умни, и сега 99% от населението яде лайна!

Я съм в 1-ият %

Иска т се, но не си, всъщност едва ли 0.0001% могат да си го позволят!