ТЕЦ Перник: Спрем ли въглищните централи, изпадаме в енергийна нестабилност

Единствено с възобновяемите източници не може да се запази стабилността на електроенергийна система, заяви директорът на топлофикационното дружество инж. Чавдар Стойнев

Обратно в новината

Коментари - ТЕЦ Перник: Спрем ли въглищните централи, изпадаме в енергийна нестабилност | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Корпоративни интереси изтровихте ни у тоя град

На власт дойдоха хора , които не знаят - какво е да построиш 1 цех , не говорим за завод или магистрала... Прекрасни западни възпитаници -усмихващи се и работещи само с екселски таблици... Единствения работещ отрасъл от индустрията ни е енергетиката , тя е на печалба , тецовете сами си финансират реконструкциите и не получават субсидии като земеделците. Целта е - да се затвори и този отрасъл - както се затвориха 4-те блока на АЕЦ , както не се построи Белене , както се допусна да се развали напълно и ПАВЕЦ....

Единствено миналата година въглишните централи бяха на печалба защото то като беше левче за киловатчас. Преди това бяха на милиарди загуби, А при днешните цени пак ще са на милиарди загуби. Тази година токът за износ намаля повече от двойно, защото има излишък от възобновяема енергия в региона. Като спрат задължителното изкупуване заради регулирания пазар, никой няма да поглежда въглищата заради високата цена на производство. Всеки ще предпочете ниските цени на слънчевата енергия. Казва му се пазарна икономика.

България изнася около 60% от произведения ток. Доколкото знам въгличните ни централи не произвеждат 60% от тока в България.

Всеки вика трябва това трябва онова, а като дойдат избори всички гласуват за ония дето викат на обратно. Пикаенето срещу вятъра е национален спорт.