ТЕЦ-овете в Маришкия басейн могат да заменят въглищата с природен газ или водород

Инвестицията е прекалено голяма - може да достигне до 3 млрд. лева, прогнозира Богомил Манчев в интервю за 3е-news

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

но се бездейства.... по лесно се краде от стоежи на пътища...

тоз е луд ! за толкова пари с перки и волтаици ще имаш почти същата мощност. някой пак се готви за голямото лапане.

А още по-трудно е да накараш богатия човек да спре да печели милиони от неекологични производства.

Факт!

Явно природен газ ще се доставя от САЩ, защото стана приоритет.

като сме бедни, явно ще гориме въглища. Но това че сме бедни, не ни оправдава да ставаме боклучарника на Европа и да гориме отпадъци в съоръжения, които не са екологично приспособени за целта.

Крадец! Мръсник! Подлец!

И тебе вятър те вее на бяла кобила.....! Бедният човек, казваш...Ма ти нещо не ми мязаш на такъв, бая си охранен и доволен, а? Значи си ни изпреварил в "екологията" с честни инвестиции и загриженост! Хвала ти, друже, и я карай занапред все така, че има и деца, че и внуци, а те също трябва нещо да ядат......

Стига с тоя водод, бе !!! Залежите на водород на Земята са НУЛА !!! Кръгла НУЛА !!!. Най-енергийно ефективния начин към момента за добиване на водород е с газификация на натурален газ като 35% от енергия отиват за самата газификация. Т.е. губиш 35% от енергията. По-добре направо да гориш натуралния газ. Голяма промяна в света ще има като се появят реакторите на ядрен синтез. Това ще е game changer-a.

Много интересно. Когато България стане световен лидер по доходи, ще си помислим за предложенията му. Иначе всичките му разсъждения ми напомнят на един коментар който четох в автофорум: Е какъв е проблема всеки човек да си спести 30 40 хиляди евро и да си купи електромобил.

май Иво Христов пациент... я погледни статистиката на вятърните, максимум на производство в 2 часа през нощта, тогава на нас ни трябва страшно много ел. енергия?????????

След вчерашната резолюция на умните и красиви джендъри разбрах , защо на Сергей Станишев му викат момата а на Радан ...Рада дълбоката

Ово е македонско , бегайте от тука

А аз разбрах на теб защо ти викат ТРОЛА НА ГЕРБ.

ТЕЦ-овете няма да заменят въглищата с природен газ, защото това няма да е изгодна за определен кръг хора както в България, така и извън България. А определено те не искат да са бедни а точно обратното - да стават още по-богати за сметка на безмилостно унищожаване на природа и хора в отделни райони на България.

По голяма глупост не бях чувал .. Богатите .... ? били екологични ? Теслата не те прави екологичен ... А дали си преработваш буклука на завода >>>>>

Богатия също особено българина .той няма това мислене

Нагледин пример за това как се разтягат пичи месали... Държавата да си влезе в ролата,народът сам ще се нагоди! Сега като си купя фотоволтаици къде да давам ненужната енергия...Идете и се пробвайте да извадите разрешително... Аз се опитах защото исках да спестя тяговите акомулатори... Все едно вадиш разрешителни за АЕЦ! И накрая...НИЩО!!!

Те богатите са най-екологични - яхти, самолети, хеликоптери, джипки и спортни коли горящи 20-30 на 100... А за големите корпорации да не говорим - не се е чуло някоя да замърсява природата, всички пазят и не изхвърлят боклук и токсични вещества! Бабата с печката на дърва в Горно Нанадолнище е виновна за парниковия ефект и глобалното затопляне, ама кво да я правим - бедна женица!

В България като цяло народът е беден ли? Това ли е казал Богомил Манчев? Гешев веднага да го арестува!!! Той сигурно е руски шпионин - как смее да противоречи на официалната позиция на ГЕРБ и лично на фюрера Бойко Борисов! А според Борисов българинът е богат и всички се возят на Бентлита и Майбаси - доказателство за това е, че лятото всички ходят да почиват в Гърция (а не на Хавайските острови или на Пунта Кана, както правят "бедните" германски пенсионери)!!!

с еко брадвата сега ше паднагт главетата на другарите, поне си мислеха че техната ше е вечна

Манчев,Манчев...касичко!Писахте ,брисахте,нагаждахте се, вървяхте и преразпределяхте едни пари, влизахте в Министерството на енергетиката като у дома си, и сега ми излизаш с едни дълбоки мисли!За 2 лева нещо полезно не сте свършили сами!

Едно си баба знае... Значи е скъпо да вложим 3 милиарда за нова инфраструктура за водород, а е по-евтино да вложим 20 милиарда за нови руски реактори по технология от 60-те години на миналия век ?! При това при изгарянето на природен газ емисиите са пренебрежимо малки , докато от ядрените централи винаги има остатък радиоактивен уран, което трябва да съхраняваме вовеки. И накрая - с колко трябва да се повиши цената на ел. енергията в България за да може подобни ядрени безумия да станат икономически целесъобразни ?! Май бедния българин това съвсем няма да го понесе?!

Тоя крадец какво зачести изяви???пак ни подготвят нещо...

България има 300 км излаз на ЧЕРНО МОРЕ НЕ изчерпаем източник на СЕРОВОДОРОД ,МЕТАН и ГАЗови хидрати купуваш оборудване от Ю.Корея и Япония правиш инсталация и ставаш НЕзависим от джуджето ПУТИН и алчните му олигарси ,азерски брадати талибани и американски сенатори

Манчев е енергиен експерт колкото аз съм балеина. Вижте му само биографията.

Още по трудно е да накараш простия ганю да бъде екологичен

Заради такива като теб българите са най-бедни в Европа. И Любен Гоцев не занесе нищо от този свят. Лоша сделка с дявола сте сключили. Още малко на земята и после цяла вечност в преизподнята.

Той че РУСКИ шпионин ама и е замесен с АРАБИ

Защо сутринта като ви отвори човек страницата трябва да види на челно място един от най-големите престъпници в България ? И ако Божков, Баневи и т.н. вече ги обявиха за такива, то тоя е много по-голям бандит от тях , източил е от държавата колкото всички други взети заедно.

Като стана дума за технологии от 60-те, как ще коментираш поръчката на ф-16?

затова е най-лесно да глобяваш собствениците на автомобили: 1. че уж замърсяват въздуха ( а не мангалите, кото горят всякакви ла.на); 2. че изполват пътищата (нищо, че са платили данъци и винетки); 3. че са паркирали някъде (където и да е - виновен си) 4. защото така

Ами те хората когато са мислили АЕЦовете и ТЕЦовете са мислили за това ел. енергията да е: - гарантирано налична - евтина - достъпна за всички. Гриин пиис, зелените в ЕП както и хората които подкрепят "възобновяените" източници не могат да гарантират нито едно от горе посочените изисквания. Именно за това им трябват закони. За да могат насилствено да наложат ненадеждните си енергийни източници. Най - пресен пример за това е многократното спиране на тока в Калифорния това лято.

"В СВЕТА НЯМА ЕНЕРГИЙНА КРИЗА. ИМА КРИЗА ОТ НЕВЕЖЕСТВО". Колко е екологично да се "гори" вода? 1000 мили Юл Браун е изминал с 4 литра вода (а не бензин в колата). Ама и "Точка ZERO" е също така цензурирана, защото на душманите ни тя е неудобна.

Поръчка има, но фърчила, ... ЙОК!.

не сте бедни, а алчни!

на тоя "морален съдник" да последва Любен Гоцев и да види какво ще получи от Истинският Съдник

ЗАЩО СЛОЖИ МИНУС? Или безсъзнателно си купи билет за "МЯСТОТО КЪДЕТО ИМА ВЕЧЕН ПЛАЧ. СКЪРЦАНЕ СЪС ЗЪБИ И ТАНТАЛОВИ МЪКИ?"

Мамин златен, а богатият как точно ще го накараш да бъде екологичен. Богатите са еколози, но не и екологични.

Защо го изравяте тоя червен педераст? Какво сте намислили за него? В каква схема ще влиза скоро?

Да, за Екологията трябва да си богат не само материално, но и духавно. За 30 години нито едно от двете не се постигна.

Бобо Манчев дава акъл и чака някой (държавата, т.е. ние) да му дадем 3 милиарда, за да може той да ги "инвестира" в нова технология :))) Там било бъдещето, казва :))) Така казваше и за АЕЦ Белене, където се беше позиционирал да бъде основен консултант :)))

аз съм беден, но скоро ще си купя Тесла3... понеже не живея в БГ хахахахах

Боклук, колко милиарда открадна от нас? Оставка, съд, затвор!

На час или на пост ?

съвсем се объркАх. Как ще сме бедни като наща икономика била най-прогресивната в Европа, увеличаваме пенсии, детски надбавки...строим магистрали, МОЛ-ове, хотели, наземно-подземен транспорт...това бедна държава го не може...Г-н Манчев нещо се е объркал или нас ни правят на балъци като говорят врели-некилепи от управленските амвони. То екологията има връзка и с това да се упражнява контрол, за това да не се изпускат индустриални отпадъци в реките, да не се изсичат поголовно горите, без да се възстановяват насажденията, да не се допускат нерегламентирани сметища, и закопаване в почвата на опасни и вредни вещества и отпадъци..за тези примери , а и за още много други, инвестиции не се искат, но май някой по веригата ще загуби инвестиции , ако се приложат..

Вместо да плащаме рекет 2млрд за "покупка" на ненужните ф16, да ги бяха инвестирали в тецовете?!

За бойко с нощното шкафче говориш науи?

Той е експерт, ама не енергиен, а в енергетика и основно по разните схеми за гушкане на пачки. Той далеч не е единствен, а са цяла клика и жънат яко на наш гръб. В тази сфера няма място за случайни играчи, освен ако не си имал вземане-даване с хора като този.

Е този, чрез негови подставени лица прибра парите и маже ските на едни чуждестранни инвеститори, дето не могат да разберат откъде им е дошло. То кьорав карти не играе.