"Тесла" спира да приема биткойни заради вредата им върху природата

"Криптовалутата е добра идея в много отношения и ние вярваме, че тя има обещаващо бъдеще, но това не трябва да става на висока цена за околната среда", заяви Мъск

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зелена енергия дръшки. Загубите в Ел преносната мрежа са 30%. Ако спрат кюмюр тецовете и зелените източници ще станат вредни с цена долар за киловат. Ще видите тогава колко са зелени.

Нали и биткойнът е на ток, също като теслАта?

Направи си Мъск рекламната кампания, и сега вече койни му не трябват!

Време е за памп на XRP

пръво, Мъск обясни ли колко вредни са ракетите, и че - като страничен ефект на развитието на технологиите - ще се изстрелват все повече, което ЩЕ доведе до проблеми? второ, като е за икономии, защо се занимава с автомобили? най-икономичните видове транспорт са релсовите и водните...

400+ милки от една машинацийка. дерзайте!

Полюциите на Мъск... рядко срещана толкова отблъскваща личност!!!

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Биткойните се копаят! Браво! Робот съм!

Към момента т.н. копаене само хаби енергия и ресурси за безсмислени изчисления . Да вземе някой да направи изчисления за борба с някоя болест и на всеки n броя да дава 1-ца валута . Поне ресурсите да отиват за нещо полезно .

Жалък африкански смешник.

_stankow

Яснооо, Мъск си е продал биткойните за 2 милиарда долара, които купи преди седмици. Тогава цената се вдигна. Сега вече може да пада. Клатим пазара и печелим ! :)

ТеслА от ТЕсла за койньовците. Мъск пак е кеширал за сметка на наивниците.

Тя далаверата от биткойни е огромна, ще знаете.А това че повечето крадат ток за "крипто фермите" си, не е от липса на средства, а от любов към спорта.

Хахахаха.

'Криптовалутата се създава, като мощни компютри се състезават с други машини за разрешаването на сложни математически задачи." Някой може ли да обясни каква точно задача, или задачи са решили компютрите? На мен ми звучи направо криминално. Дайте едни пари, дайте някой( незнайно кой) да ви ползва компютъра. Ама тока и поддръжката са си за твоя сметка. Пък насреща - виртуална валута, тоест нищо.

Тесла на ток хем копае хем дяла хем биткойни премята

Биткойните използвали енергия от фуслни горива. Ами батериите на колите Тесла с каква енергия се зареждат???

Да не говорим от какво се правят...

Колите се ползват от хората за придвижване. Койните нищо не правят полезно. Вместо кола на бензин се ползва кола на ток. Само пълен тъпак не може да види и разбере разликата. Съвсем отделен въпрос е че всички станции на Тесла ползват изключително само зелена енергия.

И само един лаик може да повтаря казаното от "гуро"- то! Говори не за ползи...а за въздействие върху природата.

Ползата е същата, каквато и от други много по енергоефективни койни. Разликата е точно въздействието върху природата

Ами то и парите в сметката ти нищо не правят. Защо не ми ги дадеш? И право да ти кажа защо трябва да се придвижва някой освен такива като мъск? Спокойно могат да си стоят под домашен арест за да не пречат на придвижването на Гейтс, Мъск, Тулупа и Президента с генералите му.

Точно. Парите и койните са взаимно застъпващи се. В това отношение койните нямат съществен смисъл. И напротив електричките са за всички. Точно фосилните горива свършват и ще растат ценово и накрая само единици ще могат да се движат. Нещо си тотално объркан в главата.

Той Мъск превъртя едни пари от курсови разлики

Юдо-мангалът Мъск за пореден път се ебава с битите зомбита... :) Пичове, научете се да печелите от нещо честно и полезно за хората. Измекяри келяви. :) Накрая винаги ще сте на загуба.*

Айде сега въглищата са проблема на биткоина :)

Скоро ще гръмне някоя борса, я койнбейс, я битстамп... гледайте тогава какво ще се случи с цената на биткойна. А тези, дето се хвалят колко пари са изкарали от биткойни... все едно аз да се хваля колко пари изкарах от Югоагент през 1992. Първите печелят много, после по-малко, последните плащат сметката.

Лично аз изкарах доста добри пари от Югоагент през 92-а, но малко преди да гръмне успях да си ги изтегля.Имах познати, на които вместо пари раздадоха перални, а имаше и такива, които платиха сметката.Та така и с койните...

Мъск eбa майката на биткойна.

д-р Ружа харесва това

Щото пък банките не ползват компютри.

Най-много суперкомпютър се използва от спекулантите с акции на борсата и от спекулата с обмен на валути. А най-много ток се използва за задвижване на двигатели. Електромобилите са особено хищни. Не случайно са с ротор с отворена намотка, хаби повече ток.

Ами да спре да продава и теслите, те също се движат с електричество от изкопаеми горива!!!

Не си позанл: ВЕИ и АЕЦ дават вече 40% oт енергията за 2021 г. - 35% ВЕИ и 5% АЕЦ. Теслите се движат изключително с енергия от възобновяемите източници за зарядните на Тесла.

А котлона ти и телефона ти хаби изключително останалите 60%. Ако тесла хаби 40% от енергията, то тази енергия не е нужно да се произвежда ако ги няма. И тогава две трети от Невъзобновяемата енергия нямаше да се произведе и централите щяха да замърсяват три пъти по-малко.

Ей че тъпак? Електричката движи вместо друга кола на бензин. Демек това което харчи се гори така и инак от фосилни горива без нея, т.е. тя не товари употребата на фосилни горива допълнително. Напротив заради ефективността и заради домашни фотоволтаични системи и фотоволтаици към зарядните станции за заряд намалява употребата на фосили. Колко трябва да е тъп някой да не схваща тази разлика?

Дъмбо, я пак си провери информацията, че нещо издиша! Според сайта "ourworldindata.org", за периода 2019-2020 съотношението на ВЕИ спрямо останалите енергиини източници, които произвеждат електричество в световен мащаб, е едва 25%, а това на АЕЦ е 10%! Как аджеба стигна до тия фантастични данни, я дай линк???!!!

Я си провери данните за коя година се отнасят. За 2018 г. Аз ти говоря за 2021 г за която още няма статистически данни. Това което мога да ти дам е, че ВЕИ през 2021 г стават 1000 Гигавата и нараства за 2020-и 2021 общо с над 75%. Та си направи сметка 25% за 2018 г. да нарастнат със 75% и колко стават.

няма статистически данни, но ти имаш :) а ВЕИ-тата не растат скокообразно - не е имало скоро големи ВЕЦ-ове в Европа или Северна Америка.

Голям хитрец е Мъск. Преди да свали за кратко цената на криптовалутата, вероятно е продал известно количество, а после на по-ниската цена е изкупил обратно. Сега вероятно цената пак ще скочи.

интересно за отбелязване (от всички "експерти" поддръжници на златният стандарт) е, че биткойн-а дръпна стабилно в момента, в който от Тесла заявиха, че ще приемат плащания в крипто.

Тъпаците си дадоха и дават кеша без да съзнават че инвестират в чужди проекти а дори нямст и акции в подобни к8мпании.... Дай кеш на ти биткоин ахахахахха.... Отговорност никой не носи.

Ти нали си умник и не си дал кеша си. Аз си купих апартамент с криптото от декември досега, а ти бегай да продаваш обувки и носиш дограми цял живот. Живи и здрави да сте всички такива тарикати, че и ние "простите" да можем да живеем :-)

Купил си си апартамент с парите на последните рибки участващи в пирамидата, подгранена от Мъск и подобни. Не с биткойна а с тези, които са купили биткойна по-скъпо след теб.

Путьо, хОди продавай наркотици тогава - също толкова достойно и полезно за хората е, колкото сегашното ти занимание. При това при наркотицирте не рискуваш всеки момент да изгърмиш и да си на загуба - голямата печалба е гарантирана.

за бога братя, подавайте!

На мъск, разбира се.

Мъск играе с друга електронна валута.

А Тесла с какво се произвежда-да не би фабриките им да са на соларни панели? Тоя Мъск е слуга на Дявола.Нека собствениците на биткоин да организирят бойкот на Тесла да го видим този надут пуяк.

Теспа поне произвежда нещо полезно - дали ще са ракети, дали коли - все тая. Биткойна с какво е полезен?

Защо мислиш че е полезно а не просто доходоносно?

Тесла произвежда коли, които ако не се налагат насилствено чрез закони, никой няма и да погледне. Там има повече замърсяващ литий, който ще предизвика повече вреда на природата и хората за 5 години отколкото който и да е действащ автомобил лада или мерцедес отпреди 50 години е причинил. При това поражения на нервната система. Лития се използва именно като невромодулиращо вещество. Ако някой си мисли че при презареждане, което нагрява електродите до 50°С не се изпарява литий, много се лъже. Да не говорим че превръщайки гориво в електричество за да зареди нещо изобщо не хаби по-малко енергия или СО2. Просто премества мръсотията от града в Марица изток.

То литият идва от космоса и затова ще замърси природата и то когато е в батериите. Бе откъде ви изкопават такив увехнали марули? И естествено, че литият няма как да се изпари от херметически затворена батерия. Енергия има не само то въглища и докато КПД на двигател с вътрешно горене е около 25-30%, то на ТЕЦ на въглища е 40%. Само че заводите на Тесла ползват изключително основно зелена енергия. Тесла произвежда коли по 40-140 000 долара. Има бензинки на по 20 000 долара. Та насилствено ли ги налагат? И никой не иска да ги поглежда, а? За цялото производство на батериите се изразходва по-малко енергия отколкото за един ДВГ, както и производството на тези батерии е по-чисто от производството на ДВГ. Та каквито и глупост ида пишете вие малоумниците електричките са неизбежното бъдеще.

Една нова батерия има 8 кг литий. Една напълно изхабена 5,2 кг. Та казваш било херметично затворено. За всички газове. Както маската FPP2 дето предпази германците от вируса. Лития е изкопаеми метал, като нефта, но докато въглеродния двуокис се произвежда от организма ти и организма ти знае как да се справя, с лития не е така. Той не е нормална съставка на въздуха. Лития няма да стане повече на земята, но ще стане повече в дробовете и в кръвта на тези, които са близо до продуктите на Мъск. От китайските мини ще отиде в европейските бели дробове. Както и стана с китайските пластмаси, които за 10 години намалиха с 1/4 сперматозоидите на европейците про глобалисти като теб, вярващи в доброто на мултимилиардетите. И не се знае доколко ще намалят сперматозоидите на децата ти и внуците ти и дали няма да си ги внасят от Китай с някоя зелено-пембена сделка на някой диктатор свързан с Китай, както е фон Лайен, благородния род на пътя на коприната. А доколко слагайки слънчев панел, изсичайки гората, е чиста енергия и не варварско изсичане на горите е друг въпрос.

Хайде бе заради природата. Този сапунен мехур с биткоина върви към спукване и много притежатели на някакви цифри в компютри ще изквичат на умряло.

При условие, че си ги предобил на около $400 преди години - едва ли ще изквичиш на умряло. Успех!

Даааа, тук е така. Всички са купили по 10-20 биткойна на под 500 долара и сега имат по милион. И щото имат много свободно време вече, драскат да се хвалят в най-убития сайт.