Tesla очаква 50% ръст въпреки проблемите с доставките

Илон Мъск отчете 2021-а като година на пробив за електрическите превозни средства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

последно 5.5 милиарда ли са им приходите или 53 милиарда?!? Да не би да сте искали да напишете, че има 5.5 милиарда печалба може би? Правите ли разлика между приходи и печалба?!?

5.5 милиарда е печалбата, която би могла да бъде разпределена между акционерите. Приходите от автомобилен бизнес са 47.2 млрд, общите приходи (включващ соларните системи, батериите, застраховки, лизинг...) е 53.8 млрд. Инвестирали са 6.5 млрд в строеж/рзширение на заводи и са им останали 5 млрд свободни пари.

Най-съществената фраза от представянето на резултатите на компанията е, че "...вече няма съмнение, че електрическите коли са жиснеспособни и носят печалба".

Теслите на мъск замърсяват природата повече от евро5 дизел. Обаче необразованите папагали си мислят ,че са ЕКО и пазят природата. Образовай се малко ако не искаш да се излагаш. А мъск очаква 50% ръст на акциите , ама нема да го огрее. продава 30% от електрическите коли в света, а акциите му са все едно продава 90%. Това е един балон и скоро ще пукне. Особено след като китайците, ябълката, шаоми и кой ли оше не почна да прави мотокари.

И аз чакам комшийката да ми даде, ама ...

тоя направи за природата повече от Грийнпиис и Гретка за последните 10 годни. Не щото просто прави електрически коли, ами накара цялата индустрия да се пренагоди към правене на такива. Както и соларките и батериите.