Теменужка Петкова: Не трупаме отработено ядрено гориво в АЕЦ „Козлодуй“

Ако има инвеститори в „Белене“, те ще нотифицират Брюксел за промени в проекта за АЕЦ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В ХОГ ( хранилище за отработило гориво ) се съхраняват горивните сборки ( касети ) определен срок , скед като се преместят от БОК ( басейн за отлежаване на касетите ) . По строго регламентирани правила ОЯГ се извозва за Русия след престоя в ХОГ. Не внасяме РАО и каквото и да е други отпадъци от Русия или която и да е друга държава , които да съхраняваме на площадка АЕЦ . Спрете да пишете ГЛУПОСТИ без да сте запознати .

Теменужкееее , с високите цени на които Лукойл ни продава горивата си , търпим загуби за МИЛИАРДИ. Защо правителството осигурява монополното положение на руснаците дори и с акцизните складове. Всеки търговец който поиска да внесе горива на по ниска цена отново трябва да им плаща заради складовете.

А трупате само КИЛА , в случай че Ви махнат от власт нали ?! Като Ви гледам как се угоявате като за последно , май ще трябва да го разширявате този парламент скоро - Има ли такава общественна поръчка или Европейска програма ?????

защо е така подпухнала да не е забременяла на стари години от началника

спрете малко с плюскането, оставете се на диета белкем можето по.трезво да разсъждавате, а не като всички управляващи от както дойдохте на власт се залоихте напълно

Лельо, лельо, защо не си гледаш плетките лельо, а се месиш в дела за които няма място в главицата ти?

КОЙ лъже - Теменужка Петкова или Евро депутата ?

Е как ги пращаме в Русия като те нямат интерес да ни събират на нас отпадъците. А и защо изградихме там хранилище за отработеното гориво? Това или е изказване на неподготвен човек изобщо не наясно с нещата или написалият статията просто я пише за да запълва празнини и да има какво да се чете без изобщо да е проверил фактите...

Нещата са верни на 50%. Караме в Русия отработеното гориво. Те извличат Урана и го обогатяват за нови горивни клетки. Остатъците се обработват и консервират, след което се връщат у нас във въпросния склад.

Не е вярно, че го складираме на площадките! Ние си го фърляме в Дунава ...

че нали по правилата на ЕС отработеното гориво трябва да си го пазиме в изградено на наша територия хранилище, правилата ли промениха или ние нещо хитреем;)

Общи приказки от човек който е назначен да носи някакъв вид отговорност.