Таванът на цените на горивата, наложен на Русия, ще наруши глобалната търговия

За да се опита да компенсира липсата на европейски купувачи, Москва увеличи доставките на дизел за африканските и средиземноморските пристанища

Обратно в новината

Коментари - Таванът на цените на горивата, наложен на Русия, ще наруши глобалната търговия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно пак Европа ще духа супата. Сащ ще продават скъпо, Инфия и Китай и Африка ще купуват евтино от Русия а ние ще лапаме мухите.

E пак стигаме до въпроса кой да купува и кой да продава. По-рано Америка предложи на Русия заедно да НАЛАГАТ демокрацията и Америка да дистрибутира руския петрол. Путин не се съгласи. Е сега става същото, но по по-заобиколен начин. Войната им дойде дюшиш на Америка, нямаше по-щастлив човек от Байдън. Сега Америка впримчи ЕС в юздите си , организира ги срещу Русия , но си определиха низки цени на изкупуване на руски петролни продукти, които след това ще продават по света най-вече в ЕС на четворни цени. Ето това е цялата работа. Америка беше пред фалит и още е пред фалит с огромни дългове, но ще видим на къде ще отскочи топката.

Не разбирам целият морал в т.н. таван - ако си загрижен за войната и прочие, направо забраняваш руските суровини и точка. Значи сега пак ще купуваме, ама искаме да е на ниски цени - няма никакво оправдание за подобни неща. Цялата работа е абсолютно недоносче.

Руснаците вече духат супата.

духаш го ти, ама още не си го разбрал щото си тъп

И кавалите като теб Ще духат

Ризултатът от САНКЦИИТЕ/ЗАБРАНИТЕ/ ТАВАНИТЕ е ясен: РУСКАТА икономика РАСТЕ; Германия / разбирайте ЕС! /, е пред РЕЦЕСИЯ. .... Да благодарим на госпожа "МАЙНАТА му на ЕС"!

Руската икономика расте само в нечии русоробски мокри сънищя

Този е облян от ерекции на Путин. Голословни ерекции....

простичко казано... недостиг на продукта в Европа = повишение на цените излишък в Русия = намаление на цените Хайде сега да помислим, кой е прецакан?

Правилно отбеляза, че пак ще обясняват кремълските тролове, че е сега вече ще Омрем. От студ, от глад и от още няколко неща едновременно, а най-вече понеже Путин не ни обича.

Честито нови цени,да видим колко ще излязат на протести или само драскане в коментарите.Хайде надигайте си трътките.

Тая кочина е една гиганска Северна Корея, да си затваря границите и да не я мислим.

Гейвропеец си ти анално податлив. Заври си малоумното мнение дълбоко в работно ти място( сещаш се къде не се прави на разсеян)

Службите няма ли да си свършат работата и да изловят руските тролове по дупките им? Има и психично болни русофилистици, които пишат без пари, но 60-70% от проруските коментари са от платени предатели - лакеи на Путю и Ко.

_stankow

И какво толкова ви пречат "руските тролове" ? Нали демокрацията тържествено шества по света (най-малкото у нас, в България, като част от великия ЕС), руската икономика е "разкъсана на парчета", Русия е изолирана от "целия демократичен свят" и "губи войната" ? При такива гигантски успехи на "цивилизацията срещу варварите", какво лошо могат да ви сторят тези нещастни "руски тролове", "работещи за копейки" ? :) Да кажат истина, която не ви е удобна ? Е, това не може да се спре с никакво "излавяне" :)

След края на войната в Украйна, кремълските тролове ще останат без работа и ще кротнат сами. Службите следва да се интересуват от тях до толкова, колкото да са ясни работодателите и актуалните поръчки, но важните и интересните са чекистите, а не пропагандистите. Ако не са тези да лаят, бързо ще наемат други. 5 рубли са си 5 рубли. И в светлото бъдеще всичката власт им е обещана. Отделно комсомолки без чет и Лада без ред.

Майка ти е престъпник защото е замърсила планетата с боклук като теб.

Джендър, пак си прекалил с тревата ?!

Честито от утре по високи цени на всичко важно на руснаците да е зле

кух кратун си. А за ватниците си прав, трябва да бъдат наритани обратно в кочинката си.

България е НАТО и Евросъюз. Имаме си и предатели, родени в България, но верни на Русия. Пренебрежимо малко са! Някой просто са болни от психически разстройства, други са женени за руснаци/ни или имат стокхолмски синдром! Все тая! Службите по ай пи адресите ще ги познаят! Русия ни обяви за враг, значи е враг за нас!

Само Белене ще ги оправи тези мръсни предатели...

Ооо, имаме си ново Хитлерче :-)

Да те ЕПМ джендър недоклатен.

_stankow

Русия не ни е обявявала за "враг". Обяви ЕС за "неприятелска държава". Каквато тя си е, не можете да отречете ? Неприятелска държава ли е ЕС на Русия ? Да, разбира се и Бербок го каза. Е, тогава Русия какво е виновна, че е нарекла нещата с истинските им имена ? Та като обяви ЕС за "неприятелска държава, и ние, България, станахме "неприятелска държава" за Русия. Тоест, не Русия ни направи такива, а ЕС. Но само на думи. България винаги ще си остане приятелска за Русия. Плюс/минус агитката на Паси, Плевнелиев и Костов. Но къде са те, къде е българският народ !?

Просто погледни реакциите на хората спрямо “коментара ти”. Явно си изключително даже похвално тъп за да стигнеш до изводите до които си стигнал. Виждаме че си анално разкрепостен ,но можеше да си спестиш тази подробност от твоя иначе “благ” характер

Какво НАТО сме, като още хвърчат Съветски изтребители от миналия век, дето само не са се разпаднали, а жалките 8 бр. които предплатихме едва сега почват да се правят. Какъв ЕС сме, като 15 години не можем да стигнем до Шенген, а Еврото го гледаме през крив макарон - за жизнения стандарт - да не коментираме изобщо. Ние сме жив зоопарк, който Западняците показват на децата си и им казват, че ако не учат и не бачкат - ще станат такива като нас. Между другото - не разбирам каква работа имаме да коментираме колко били зле Руснаците - ми то си е тяхна работа - да се оправят. Ние като не им харесваме енергоносителите - ще си поръчаме по-хубави и по-отдалеко и ... така .

Цената на тока за населението не е променяна от доста време преди войната! Благодарим!

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън може ли да дефинира "законна" и "незаконна" война? А да, вярно - законна е Югославия, Либия, Ирак, Сирия...

започнати от САЩ,са "законни" по силата на международното американско право,другите не са:)))))))))

Голяма злоба, че Родината се справи отлично в условията на война и разни номера от една неприятелска държава!

Токът, горивото и газът отдавна трябваше да са с космически цени, народът да изнемогва, да студува, да прегръщаме печките, да сме некъпани. За щастие този период отдавна мина, за нещастие на едни други хора!

Да, сега са напраО за без пари и токЪТ,и газЪт и бенДзинЪТ. Чак се чудим коеот коепо напред да гребем с пълни шепи. Д'еба и заблудените капути като теб, д"еба. Я си спомни колко струваше всичко само ДВЕ години назад и ако успееш, млъкни и се скрий някъде.

Сега сме екстра, приятел! България ще пребъде!

Когато беше Бойко на власт.После дойде русоробът Нинова и ушатото мекере Радев.И започнаха кризите,дълговете и безкрайните скъпи и прескъпи избори

Някакъв дънгалак заревал за Русия ,видите ли де ще си продава нефта.Ей ашлак ,не плачи на чужди гроб защото не знаеш от коястрана меу е оная работа.Мисли за голият си задник ,защото руснаците имат за себе си и да продават.Ама ние нямаме за нас си и ще купуваме. И ще купуваме на каквато цена ни кажат.Най бедните в ЕС гологъзите ,дето си имахме нефтопровод в държавата ,Нефтохим , ние ще плашим Русия.

“ "Тази война дестабилизира не само икономиките, но и политически. От тази гледна точка най-важното за България е да влезе колкото се може по-бързо във вътрешните кръгове на евроатлантическа интеграция, което означава да станем много по-активни в модернизацията на българската армия, да влезем в Шенген, да въведем еврото. Дори да не сме готови за еврозоната, аз си спомням, че и Гърция не беше въобще готова, но помня, че господин Симитис помогна за присъединяването, въпреки че нямаше изпълнение на Маастрихтските критерии, защото имаше по-важни политически цели", каза Костов.”

Тумба руски тролове вият на умряло, така обичам да ми започва деня.

Този наложен таван, само показа че цените на пазара на петрол са надути и спекулативни. Всички очакваха, че тавана на цената ще доведе до голямо поскъпване на петрола, а се случи точно обратното.

Туй добре го разправяш, ама я се изтъпани пред някоя бензанджийница, па било то "приятелски" Шел или "братско" ОМВ и им кажи, че щето има таван, те ТРЯБВА да ти продават по-тънко ... Объркал си се! Европейската банква система си прибира "количествените улеснения", които по невнимание са достигнали до обикновеното население ...

Европейците се доказаха като пълни малоумници. Този континент съществува на базата на стари лаври.

не помнят или не искат да си спомнят как се създаде ОПЕК+;)А не беше толкова отдавна-преди само 2 години;)Руснаци и араби си спретнаха ценова война,вследствие на която хамериканосите тотално спряха добива на петрол,когато цената падна под 35$/барел-на тази цена единствените печеливши бяха руснаците,дори и на арабите им дойде нагорно;)След това седнаха,разбраха се и си стиснаха ръцете,а впоследствие отсвириха байдрън и пуделите му;)Затова сега СА купуват сериозни количества руски петрол и петролни продукти,"демократизират" ги и заедно правят пари на гърба на еврогейските телета:))))Както правят индийците и китайците:))))А гладките мозъци нека вярват,че ще съборят един от най-големите производители:)))))

По-големи глупости не бях чел

Кое точно е глупост?

че не си чел каквото и да било,дори и "Винету";)А всичко това го има написано,стига да искаш да го прочетеш;)

Никой не е казал, че не иска руски петрол. Просто искат Русия да не може д си финансира войната с него. Ясно е, че Китай и Индия го продават на Европа, но Русия не взима да кажем 90 долара за варел, а 50 примерно. Разликата не е малка.

на каква цена СА,Индия и Китай купуват-предположенията не са факти,както и желаното не винаги е действителност;)

Разликата е, че до сега се чудехме как да оцелеем от Бъдни вечер до другата Бъдни вечер..сега се чудим как да оцелеем от Бъдни вечер до велик ден..

До реплика +4 -12 2023-02-05 12:01:30 Протестър (нерегистриран) Русофилията е тежко заболяване на мозъка , по себе си знам.

ДО 2023-02-05 12:12:50 Протестър (нерегистриран) Цялата инфлация дойде от на майка ти Путката, пак му се кланяйте роби

Путин направи газа и тока борсови стоки,затвори АЕЦ и напечата няколко вагона евро да компенсира неработещите предприятия заради пЛандемията:))))И нарочно субсидираше вятърничави и слънчасали проекти,че се чудеше какво да си прави парите:))))Тези ваши сценаристи са по-тъпи и от задницата на Икарус:)))))

Цялата инфлация дойде от Владо Путката, пак му се кланяйте роби

цялата инфлация дойде от изкуфелия дядо Джо

Русия ще се справи а всички санкции просто се отрази на Европа.

Не е незаконна война а законна специална военна операция, започната със напълно законен документ - указ на руски президент.

на трибунала като му представят тоз документ и Вовата ще висне на бесилката съвсем законно.

Вече изкопаемите горива се заменят с други... Без натрупани резерви, технологии РФ е страна от третия свят. Всички магистрали в РФ са насочени към Европа.

Да заменят се. С призиви ходете пеша, не палете лампи в къщи и не се къпете

С кои "други" си карате танковете и БТР-те из "славна" Украйна? Да ни светнете и тука, че не ни кефят цените на петролните деривати.

Не оставяйте блядовете и арабските чаршафи да ви дерат по 3 кожи, браво на евроатлантиците

Само американските господари може.

Руския ботуш ке биде смазан от китайската джапанка! И кой ми сложи минус ке биде шлякан от слон!

И слонете се свършиа от болюк мераклии.

тебе като те шляка,да не си умрял?;)

Ние българите сме с Русия. И ще ползваме руски нефт и горива. Също и руски газ, само че по-скъп, през 3-4 посредника. Но няма да изнасяме за Украйна

Ако искаме да сме капиталисти трябва да играем както всяка капиталистическа страна включително и САЩ. По време на 1вата и особено на 2рата световна война продаваха и на Русия и на Германия, след това направиха план Маршал с което направиха икономически зависими Западните държави, но при тях нямаше разрушения и затова използваха парите които дадоха на европа да си ги приберат обратно като строят инфраструктура. Германските учени получиха имунитет за да продължат разработките си оттатък голямата вода. Руснаците пък нали са си тъпички, разчитат цял век само на ресурсите си, въпреки че можеше да имат една от най-силните икономики с тези ресурси, защото не който има ресурси а който препродава готов ресурс печели най-много през капитализма!

Русофилията е тежко заболяване на мозъка

То твоето 'щото не е!

Сорофилията също..

Зомбирани общности, трябва да се държат бедни, че видят ли пари и ги избива на войни, патриотизъм, култ към личността и терор към съседите. Ех, златните зъби ще се върнат в РФ и шапките от заек

Момци това да изнасяш петрол, не е като да го внасяш. Не разбрахте ли, че сега петрола отива в Индия и Китай.

Повишени разходи, намалени приходи, дълга война... Нищо добро не я чака Русия, но РФ ще е печеливша.... Като се разпадне и освободи републиките

Човече, ти си откачен. Да плашиш Русия с война, акъл имаш ли ?

Кога Русия е воювала за последен път? СССР и РФ не е Русия

Американските тролове сте по-плиткоумни дори и от програмистите на ДИР-а с тяхната дебилна кепча.

"Базовите фючърси за дизел в Северозападна Европа паднаха през последните дни, установявайки се на 113 щатски долара за барел в четвъртък, въпреки че остават доста над сезонните норми." 1 барел = 160 литра 1 литър = 0,70 Долара Това е цената на производителя плюс доставката! А за колко се продава тук?

Е, продавай щом печалбата е висока... Не купувам дизел у бензин, карам с гр.транспорт и влака.

циклон

Той градският транспорт върви с мечти

Квото си намериш в морето си е твое.

Каквото те намери в морето си негово! Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне!

значи да очакваме скоро дизел 5лв/л ако изобщо има, да живее ЕССС

Ще наруши русофобското ви мислене в кухите кратуни

Нема значение какво са казували анализаторите. Видех че Русия ке се разпадне след малко защото така е решено отгоре и така ще бъде! В деня мрачен, на рупите, точно преди да умре светата пророчица, която за целокупния и мъдър благословен, православен, целунат от бога руски народ е лъч светлина изрича: "русия ке падне в пепелта от американския атом и света ке си отдъхне"!!!!!!! Страхувайте непокорни русофили и не забравяйте - за всеки сложил минус е решено - "неизлечима болест ке го застигне"!!!!

И ти беше там - видях те ... но беше казано само ,, ГОЛЯМ КРЕТЕН СИ И ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ ЩЕ ПИШЕШ ".

Нямаш ли поне капка страх от бога бе сополив трол?! Баба Ванга винаги е казвала, че България и Русия са един народ, братски народ.

Откога го чекам незастрахования танкер

Идем, идем....

Още малко мойто момиче и ще те изкараме от бункерченцето ти, ще те нахраним с насекоми, напоим с високо естрогенна напитка и ще ти сменим пола и ще те пуснем да пееш чалга като эврогейовете

Нареждам увеличаване на износа нa дизел Za антрактида!!!

Сега путиноидската сган ще започне пак да предрича апокалипсис като с газа,петрола,студа и глада в ЕС и т.н. Само дето нищо от това не се сбъдва

Как разбра какво се случва по света като не напускаш Столипоново

Ани ти май си бил в зимен сън, то вече се случи. Преди санкциите газа беше 70 лева, сега колко е? 179 ще бъде за февруари, но нищо казваш не се е случило... Заради такива, които слагат омразата на първо место сме в това положение, вместо да си гоним интереса, ние... обратното, глупав ЕС!!!

А кой е виновен за това..., мили неандерталци?!

и затова трябва да бъдат изтребени, за да не замърсяват генетичната карта на човечеството

Ми оди ги тепай, щом можеш бе, шизофреника. Е, наакващ страх те обзема само кат си помислиш, но инче си смел драскач, нали палячко

С трепането е неандерталско. И точно това опитва да оправи западът, без да извади тоягата и той. Ограничава възможността на Кремъл да прави тояги и дава тояги на тези дето вече страдат от кремълските. Понеже като те бият у дома ти и нямаш къде да бягаш, трябва с нещо да се защитаваш.

Как насила карат руснаците да развиват ,,третия свят,, а ние упорите вървим надолу, поради ,,нечии интереси,, :)))

А расняците кой свят са….?

От тебе са много по добре, да знаеш

Ама проблема с Кремъл по принцип е че нищо не развива. Кремъл храни сатрапи и велможи, където добие влияние. Развитието на цялата държава, неизбежно води до развитие и за народа, а Кремъл не харесва това. Включително за собствената си държава. Включително и за нас, колкото и да ви е трудно да го видите и признаете.

А кой беше тъп че да слуша немците и да си купува дизелови автомобили.Аз ли съм виновен че сте тъпи?

хлебарките съдържат най чистия протеин, сто процента екологична храна без мазнини, холестерол, въглехидрати и тем подобни вредни вещества които увреждат човешкия организъм, освен това хлебарките се хранят с отпадъци и вещества, които замърсяват природата и водят до климатични промени, дали пържолата е направена от свинско или от хлебарка няма никакво значение, стига да е хранителна и апетитна

Хлебарката се движи по канала и устройството на крачетата и позволява да събира де що има микроби(синоним на микроорганизми) из каналите които ти поглъщаш не е особено умно а?

поста на колегата не трябва да се приема буквално

От ткаа изложеното изобщо не става ясно

за микроорганизмите си има измислени антибиотици, ваксини и тем подобни лекарствени средства

Хаха стига с вицовете няма лекартво измислено за тъпотата ти там е проблема

Днес трябваше да празнуваме една година от фалита на Русия и трябваше да я няма на географската карта ,да ама не..вместо това СаЩ пред обевяване на реален фалит,,,та се питам ние Българите накъде сме се запътили без Бюджет ,,без правителство,без икономика ..ама ще приемаме евро ,ще влизаме някъде си,,нещо не ми се връзва..

и не го мисли, избрали сме по умни от теб да мислят

За 75 г.не съм видял да направим найстина да направим умен избор ..май само идиоти със чекмеджета си избираме..

Какви си избрал ??? След като измамниците и крадците минават за ,,умни,, спукана ни е работата :)))

Ако са като избора не е бил мн добър