ТАСС: Как се развиват руско-българските икономически отношения

Руската информационна агенция ТАСС прави преглед на руско-българските икономически отношения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

23,14 на сто повече спрямо 2016 година. Това е истината, това е важното. Кой и защо иска да ни плаши и заблуждава, че Русия е: - наш най-голям враг, или - наш най-голям приятел ? Нещата си вървят с почти 1/4 ръст. Спокойно, без репчене към Русия, но и без прехласване.

България е независима държава и трябава да гледа собствения си интерес. Това че сме част от ЕС не пречи на икономическите връзки с Русия. Братските отношения се експлоатира повече от руснаците и то когато имат конкретни икономически цели и намерения, като например строителство на АЕЦ. Но не може руснаците да поставят въпроса по този начин и да ни извиват ръцете, че за да имаме добри отношения, разбирайте икономически , трябва да сме срещу Европа, което няма как да стане. Още повече, че те (руснаците) имат по голяма икономическа изгода от нас... така че моля да оставим настрана чувствата.

Еее откога България е независима? за какво ни извиват ръцете руснаците? За скъпият ток от мариците ли??? Там всеки месец плащаме по 50 млн. долара, нема значение, че не сме ползвали тока. Чувствата настрана, обясни, че не се разбира много какво имаш предвид.

руски износ към бг - 2,9 милиарда долара, вносът в Русия от бг 548,7 милиона 80% петролни деривати , около 2.45, останалото приблизително , колкото е нашия износ изводите са въпроси: 1. ко тана с нашите необятни находища на газ в черно море 2. некой от мизерните ни региони да се е замислил да прави слънчеви колектори или ветърни мелници с подкрепата на мизерната ни държава 3. къде отиват еврофондовете - някакво развитие на производителността , рефлектиращо върху експорт и доходи 4. липсата на каквато и да е икономическа политика и стратегия води ли до смяна на управление 5. заспалото ни население дотолкова ли е вкарано в мизерното си оцеляването , че не търси варианти за решения за страната си

Предполагам,че има предвид двойната цена на която ни продават газта в сравнение с тази за Западна Европа.

Овчаров , ти ли си другарю ? Още ли бленувате " големия шлем" със сина на Стефчо Шивача от Перник ? А разбуди се вече ! Стига сънува !

Или за най-скъпите горива? Защото това е факт! За всичко ни извиват ръцете руснаците, дори ни ги извиват за това на кого благодарим за т.нар. си "спасение" от турско .... Русия е смърт за България, било е, е и винаги ще бъде. До къде стигнаха държавите, които скъсаха с Русия - Полша, Чехия, Унгария - светлинни години пред нас, а ние - все по-западащи и по-западащи - точно както "братушките" са казали че трябва да стане.

Хахаха, ТАСС дава поредно доказателство за това, колко смешен пазар дори за нашите стандарти е руската кочина!! Износа на българската икономика към Македония е приблизително 500 млн, т.е. колкото към руския обор?!?! Същевременно вноса на горива в България е 5 пъти по-голям и прави огромен дефицит в салдото-това означава, че руските паразити смучат яко българска валута наоборот!!! Айде сега русофилите да започват да лаят на развален български-колко "важен" икономически партньор са ни руските клоуни!!

Дир,къде ви е новината, че вчера Тиквата се прибра скоропостижно, след като руснаците му биха дузпата? А Песков направо заяви, че еднокнижникът ни лъже най-нагло, че е договорил нещо си?

Няма за какво да се договаряме с Русия за газа. Турция е операторът на Турски поток. С тях трябва да се говори, на Русия и е безразлично откъде ще мине тръбата-Гърция или България. Даже през Гърция ги устройва повече поради сто причини. Най-вероятно ще има малка турска тръбичка за нас като краен потребител, а не като транзитьор. Очаквам и за тази тръбичка тежки разговори с Турция на тема кой да плати тръбата на турска територия. АЕЦ просто няма да се случи, защото инвеститор няма да се намери. Ние намаляваме и като битово и като промишлено потребление на ток. Цялата работа е едни излишни празни приказки с Путин по заповед на Меркел, за да се притиска САЩ. Очаквам в близките години дефицит и високи цени на газ и ток, още по-голямо обезлюдяване и икономически колапс. Малко бяло население ще живее в затворени комплекси, а по територията ще вилнеят орки-наши и чужди. България е приключила.

Единственото, което може да се договорим с руснаците е туризма ! Всичко останало е загуба на време и пари. За доставката на газ си има Трансбалканския газопровод през Украйна и Румъния и хич не ни интересуват взаимоотношенията между Русия и Украйна. А и рано или късно тези отношения ще се променят. Що се отнася за Белене, това пък е пълна авантюра. Ние имаме и сега свръхпроизводство, а тока от Белене какво ще правим, като и в съседните държави няма нужда от ток? Да не говорим, че себестойността му ще бъде 3 пъти по-висока от сегашната цена! Да хвърлят реакторите в Дунава и да се приключи с въпроса!

PEYTSCH

На думи Юрдек гьол Чайковскоглу следва да стане Лебедово езеро ...Въпросът е,,,Кой ще играе умиращия лебед ?