Търговци: Горивата тепърва ще поскъпват

Цените през последния месец не са паднали заради протестите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ли каза правешкия нерез ? Е, щом е казал, така ще бъде ! Потвърдено е и от "Венету" !

Тук отдолу некакъв празнословец с още по-празна кратуна нарекъл се тодорЪ като един най-безотоговорен бантустан се разпищолил и си праска секакви измислени цени, а е от хората дето не помчни какво е ял вчера... Значи зарових се в архива и си извадих произволни дати на зареждане през 2005г. За А95. Дата Цена лт 02/04/05 1.56 26/06/05 1.82 23/07/05 1.92 26/08/05 1.87 21/09/05 1.85 18/10/05 1.78 18/11/05 1.67 19/12/05 1.60

"Хубаво" нещо е политиката! Разбира се, че няма да си признаете, защо цената на горивата спада, но забравяте, че всички са ни раждали майки. Не си забравяйте от къде сте тръгнали.

Цената на жълтите жилетки пада.Цените зависят от стандарта на живот.Бележки-мелележки., аре стига кумбаци.Взвма се средноевропейска цена на база средна заплата, съотношение заплата-литри и цената се определя.Какво му е сложното на цялата работа.Примерно в ЕС със средна заплата може да си купиш 100 литра масов бензин, цената тук трябва да е също-100 литра засредна заплата.

ама тоганва защо във Франция и БЕлгия например /цкъзето ни разказват че е центъра на Европа/ средностатичстически гражданин не може да си покрие разходите за гориво и транспорт и облича жълта жилетка с много по страшни последици /пидружени с масов бой и безредици/ в сравнение с БГ жълите жилетки които веят знаменца и разкарват детски колички.

Жълтите жилетки са все "средностатистически кафяви французи" + някой и друг бял футболен хулиган.

Живодаре, не ни обяснявай как бил поевтинял бензина по бензиностанциите в последните месеци, когато цената на суровия нефт на стоковите борси се покачвала. Обясни ЗАЩО порез последните 2 години, когато цената на същия този суров нефт на стоковите борси спадна с 50%, цената на бензина по бензиностанциите спадна с 10%???????????

"През последната една година при условно бавно покачване на цените, но устойчиво, за периода април - октомври, цените в България изоставаха значително . . .". Егати и наглеца ! В Швейцария, където стандартът на живот е 10 пъти по-висок от нашия, горивата са само около 2 пъти по-скъпи, и то поради разликата във валутите ! Изоставане на цените у нас има само по отношение на лакомията на съответните чорбаджии !

Този 'експерт" на разклона ли го намерихте?

Е, какво се очаква да каже една обективно заинтересована страна в конфликт. Имаше един добър анализ, макар и с фрапираща грешка използвана по-късно от неприятелите на института на Костов, където изплуват много отговори. И не трябва целта да е да се унищожи рафинерията в България - тя дава много на страната ни, но нека следват правилата и са честни. Предостатъчно печалби имат, предостатъчно компромиси са направени.

Сигурно сме единствената държава която начислява ДДС на акциза...

Тоя муньо не прави разлика между златна акция с право на глас и вето и 50% собственост. На практика за вземането на решение е почти равносилно, но все пак има значителна разлика.

държавата и 50% от лукойл, я малко по сериозно

Цените на горивата в България паднаха,защото хората протестираха.Яко не бяха излезли,цените нямяше да мръднат,както е било винаги.По света може и да падат,когато цената на петрола пада,но не и тук.

на деведесетте също се отоплявахме С Мазут.

лошо.

задушливо.

тая газ.

Малко история .... През далечната 2005 купих първия си дизелов автомобил. Тогава цената на нафтата беше 0,70 лв., при цена на петрола около 58 долара за барел. Беше ми по-изгодно да ходя на работа с колата, отколкото с градски транспорт (4 билетчета). Сега, след 13 години имам друг дизелов автомобил, цената на нафтата е 2,40 лв., при цена на петрола около 60 долара за барел. Определено не е толкова изгодно да се ходи на работа с кола, въпреки че и билетите доста скочиха. Замислям се следващата ми кола да бъде на бензин и газ. Докато не ги порежат и тях. Интересно е обаче, как при една и съща цена на петрола (почти), цената на нафтата се е покачила с 350 %! Каквито и инфлационни корекции да сложите, истината е ясна - ЯКО НИ ДЕРАТ С ГОРИВАТА !!! 100 % съм сигурен, че и при бензина е така!

от 18 Януари 2005 г дизела е 1,25 лева. Цената на петрола е 50 долара за барел. На дизела също можеш да поставиш газова уредба и да намалиш драстично разходите не само по горивото, а и по ремонтите.

Ти си откровен лъжец и манипулатор! Дори при бай Тодор дизелът беше 0,90 лв. Друг е въпросът, ако си го крал в туби от някъде твоят дизел. Септември месец А-95Н 1,92лв; ДГ 1,72 лв; ПБ 0,96лв, а до края на 2005 газта отива 1,06лв.

Газ.

?

Едва не се удуших, едни гноища?

Като ходите на протести поне поставяйте КОНКРЕТНИ ИСКАНИЯ! А не протестираме за по високи доходи по висок стандарт на живот.. Ние сме пазарна икономика и то гръбнака е частния сектор, кой депутат или премиер ще каже на началника ви да дигне заплатата? Мега глупаци има тука! Трябват КОНКРЕТНИ искания, данъци, ддс, такси, социални помощи и тн тн

Ти си глупакът, govnaris, щом не знаеш, че инвестиционния климат се определя от властта. Когато властта краде и угажда на монополите, тогава няма инвеститори плащачи и заплатите са мизерни! И не живеем в демокрация и пазарна икономика, а в ОЛИГАРХИЧНА ПАРТОКРАЦИЯ С МОНОПОЛНА ИКОНОМИКА! Разбра ли бе, неграмотния?

Инвеститори плащачи??? Смешник дори и действащите чужди инвеститори тук не плащат въобще както трябва. Казвам че са нужни КОНКРЕТНИ искания за да имат някъв ефект тея протести! Никой не е говорил за инвест климат който в инт на истината се е подобрил в последните години факт. И не ми се въобразявай много хомосексуалист такъв :D "грамотен"

Не плащат, понеже плащат на властта, идиото.

А Жоро Инсата кога?

2002 въздухът в София започна да мирише много лошо, а преди това също се отоплявахме на газ.

като му видиш алчната мутра на тоя шебек и ти е ясно кой вдига цените и цака хората.

И сутринта унизи цялото държавно управление като каза че да говори за зам.прецедател на Народно Събрание е под нивото му...явно Държавата никой не я брои за жива.

Не са високи цените на горивата,ниски са заплатите ни и от там доходите ни ги няма!!!! Заплащането на труда в България е под всякаква критика,затова излизат хората да протестират!!!! Ако имахме нормални заплати,нямаше да се стигне до тези протести... Проблемът е и в това,че за последната година се вдигна,какво ли не,сметките за парно с много скочиха,сметките за ток и вода,гражданската отговорност също отиде в космоса,вдигнаха данъците на старите коли,цените на хранителните продукти скочиха,всичко е брутално скъпо,а заплатите едвам са мръднали,особено в частния сектор даже не са се вдигали,само отделни фирми вдигнаха заплатите,повечето феодали се правят на луди! Докато не започнат повсеместно да се вдигат заплатите протестите няма да спрат,това е!!!!!

подкрепям! Цените на горивата са нормални, но заплатите са ниски.

Но и тепърва ние ще се присъединяваме към протестите. И ако няма ефект ще има ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ!

А така, па да видиме кой кого, мамицата им мръсна!

Тепърва ще се повишават цените. Само протестите да спрат и ще видим еднократно повишение на цени от преди месец. Преди когато падаше цената на международния пазар, ни баламосваха , че суровината са я взели на цена преди да падна, т.е. висока цена и затова не могат да намалят крайната цена. После като се вдигне обаче, се оправдават с повишението на цената и ние вярваме. Вярваме , защото не вярваме на държавата и нямаме друг избор. Дори стачката е временен избор.Ще видим !

Търговците накрая ще си стоят с по 10 тона нафта и няма да има на кой да я продават. Хората след 10 години ще карат само с електро-магнитна индукция.

Абе те тепърва почват да падат и да вървят към реалната им цена.... Вие глупости разоравяте! При ли ви трябват от нищо!?

Българина веднъж за винаги трябва да разбере едно-Лукойл купува петрола си от дъщерна фирма на завишени цени.На нас ни продават бензина на излизане от рафинерията на цени по високи от многа страни на Европа и то без акциз и ДДС.После си продава дериватите на цени по ниски от производствените и така отчита загуба.За да си дойдат нещата на място трябва НАП да влезе в ролята си и да им потърси отговорност.

НАП вече спи зимен сън

В кои страни от ЕС цените на горивата са по-ниски!

Ти прочети ли изобщо какво съм написал.Че цената на бензина и дизела са по високи от другите страни без ДДС и АКЦИЗ.А ПРИ НАС АКЦИЗА Е НАЙ НИСЪК ОТ СТРАНИТЕ В ЕС.И от това следва че рафинерията прибира лъвския пай от цената.

поне да се беше информирал , преди да плещи глупости! Държавата има в Лукойл "златна акция" , която далеч не е 50 %.Затова и не може да влияе върху цените на крайните продукти по отношение на себестойността.Но върху ддс и акциза може! Колкото до "марж"-а и тренда , това са алабализми!Винаги мога да вкарам в разходите по производството каквито си искам разходи, вкл, яхтите и хеликоптерите на петролните босове!

Не разбирам защо ни навират в очите по няколко пъти на ден как щели да включат подробно ценообразуване на бележката. С какво това обяснява високата цена на горивата и нейното алогично движение? Изобщо не е по темата...

И глави тепърва ще фърчат.

Този се мисли за "Великан" сутринта го слушах и каза че е "под нивото му да коментира зам.прецедател на Народното Събрание" като се има в предвид че сме парламентарна република и това на моменти е най-важния държавен служител този за какво се мисли ,няма ли Прокурор да се сезира по въпроса.

Институцията отдавна е девалвирала, щом персонификацията й е тази пекинска патица, която е толкова проста, че не знам как е била началник цех за поцинковани кофи, преди да "влезе в политиката". Гаврата и подигварката е от самите гербаджии.

Акцизите ддс и всички измислени такси от тея изедници трябва да са уразмерени с жалките заплати! Демек трябва да бъдат още доста намалени! Защо се сравняват данъци и акцизи с тези в западна еврпа? Ами сравнете веднъж и заплатите манипулатори такива!!! Не е ли малко нечесно крайната цена на горивата да са малко по евтини и то в редки случай от европейските, а доходите да са 6-7 пъти по ниски???

Как държавата има участие 50%, като Вадим Алекперов има 100%? Нещо не ми се връзват тия проценти.

Прочетете внимателно-държавата прибира 50% от цената под формата на акцизи и данъци.

ами много е просто,участието в едно българско предприятие е 150%, 50% държавно участие и 100% частно(на Вадим)

Кви педесе процента кви пет леа сънува тоя бе !?

PEYTSCH

Ще рече ли това, че цените ще растат дори ако имаме добив от „Хан Аспарух“ за 90% покриване на вътрешните нужди ????

Добива от хан Аспарух засега е химера, а и той ще се осъществява от чужда компания, така че няма да окаже влияние на цените.

Точно така! По времето на Елцин, запада искал да завземе нефтодобивът в Русия. И то така, че от всеки 100 долара добив, само 5 долара да остават в Русия. Защо ми се струва, че и тук ще е така. Но нефт няма да намерят!

Тоя добив да не е безплатен? И няма да се добива от държавата, а от частна фирма, която държи концесията. Тя също ще плаща данъци и процент за държавата, така че, едва ли ще е на по-ниска цена от борсовата.

Държавата съвсем законно ни щави и краде, като даже нахално обяснява, че акцизът е много нисък. Тези акцизи изобщо трябва да изчезнат. Ако си учител примерно, по тази логика защо да не изискаш акциз върху образованието и да си го сложиш в джоба? Получаваш заплата, данъци върху нея, купуваш бензин, данък ДДС20%, та и акциз. Какво остава за мен тогава като възнаграждение за положен труд? Трохи. Мамицата ви и измамници, които хрантутите орки и купувате многоцелеви изтребители от моята кръв и пот.

Тези само ни заблуждават- да не казвам че открито лъже

А печалбата за господарите на златеви къде я слагаш? Сякаш тя не ни щави с най-скъпия бензин в ЕС преди данъци и акциз!