Талибаните сключиха първата си международна сделка - със забранилата ги Русия

Москва им предложила отстъпка от средните световни цени на нефтопродукти и пшеница. Твърдят, че ще плащат в рубли

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Талибаните за непросветените са твърдолинейни противницо на отглеждането на опиумен мак (хероин), но виж псевдо-демо муджахидините спонсорирани от САЩ бяха най-големият износител и производител. В така поставената светлина бих предпочел Талибан пред Муджахидин и е въпрос на принципи. Да не забравяме и че по времето на окупацията от СССР беше направено най много за да стане нормална държава и това е факт, но после задуххаа ветровете на промяната и останалото е история.

От Червения площад ли е? Толкова мирни и щастливи туристи от цял свят събрани на едно такова знаково място......Как да не ги мумифицира човек?!

Браво скоро Краварите ще се греят с Кървавия си ДОЛАР !!! Много страни спират да го използват !!!

Руските проститутки вече не подбират клиентите, сега ще се надупят и на брадатите козли. Някой каза че били по-надарени от китайците.

E те краставите магарета отдалече се надушват.

Значи талибаните ще имат нефтопродукти и пшеница. За разлика от "процъфтяващата" Европа.

Нищо лично, бизнес. Русия, Индия, Китай, Иран засилват взаимодействието си и пътищата минават през Афганистан, Пакистан,... Стан. Няма как вечно там да остане черна дупка.

Какви пътища бе, колега? Там не си ли с 4х4 или камион не можеш да излезеш от града.

Айде пак професори и тук!!!! От всичко разбират само държавата немогат да оправят

Ей, нагли сороски тролчета се подвизават тук! Да не мислите, че сме забравили, че талибаните, ал кайда и ислямска държава са все създания на "най великата демокрация" САЩ?! И сега плюят Русия, че била продавала храни на Афганистан!

След като произвеждат само хероин? А Русия е най-големият потребител на хероин.

In 2020 Afghanistan was the number 111 economy in the world in terms of GDP (current US$), the number 140 in total exports, the number 113 in total imports, the number 188 economy in terms of GDP per capita (current US$) the number 109 most complex economy according to the Economic Complexity Index (ECI). The top exports of Afghanistan are Gold ($542M), Grapes ($181M), Other Nuts ($141M), Tropical Fruits ($135M), Raw Cotton ($114M). Ама тогава нямаше талибани. Еxporting mostly to United Arab Emirates ($572M), India ($499M), Pakistan ($492M), China ($54.3M), and Saudi Arabia ($27.4M). The top imports of Afghanistan are Wheat Flours ($554M), Rolled Tobacco ($473M), Raw Sugar ($200M), Refined Petroleum ($195M), Electricity ($193M). Importing mostly from United Arab Emirates ($1.66B), Pakistan ($870M), India ($855M), Kazakhstan ($622M), United States ($603M). Къде е Русия не виждам.

Не е Русия.Зеленски е!

Както Лаврака каза ,"Завиваме юг".

русия е пълен абсурд. Измамници, лъжци, провокатори, пропагандатори....фашисти.

Първа сдела- огнена вода и филми за възрастни .за афганистанците.

Отчаянието какво не прави.

не че са сключили сделка ами с кво ще плащат.... може би с бело

Хероин, баце.

_stankow

Килими, плодове, мед (метал), скъпоценни камъни, кожи. Не е само опиум.

Ти идиот ли си или се правиш на интересен?

Русия не е държава, а терористична организация

Търкулнало се гърнето и си намерило похлупак.

Терористите козоеби отдалече се намирисват като разгонени кучки.

значи блядухите вече си имат нови братушки,нищо че преди няколко години показаха в "По света и у нас" на БНТ как брадатите братушки отрязаха главата на един руски солдат.Ама защо направи така другаря Путкин, на българските блядофили ще им се пръсне сърцето от ревност

Ако бях на Путин от срам щях да пазя тази зделка в тайна. Ама Путин срама няма

Кой изобщо създаде, обучи и консолидира талибаните, чия рожба е Осама Бин Ладен, кой им остави миналата година съвременно оръжие за милиарди долари?!

в Русия пак да има революция.

малко разнообразие няма да навреди

Е, това е. Афганците, дето избиваха руснаци в истинска война, сега вече са им приятели. И ще получават дори отстъпки в цената. А за "злите" българи, дето до тук не са направили нищо повече от това да намалят раздутия им дипломатически персонал, само най-високите цени.

Далеч не сме получавали от Газпром най високите цени, а те общо взето са изпълнявали, каквото нашата страна (или ЕС) поиска от тях. Проблемът е, че избираме за управници идиоти, които хич не им пука за българският народ, а гледат да се подмажат на началниците си отвъд океана! Например, допреди десетина години имахме с Газпром цена по договаряне (значително по ниска от пазарната), но от наша страна газта се изкупуваше от частна фирма, която после препродаваше (с надценка) на държавата! Бойко Борисов по време на първия си мандат сключи договор с Газпром държавата ни да купува директно от тях газ, но по някакви прогнозируеми дългосрочни борсови цени. Кой го беше посъветвал, че това е по изгодно за нас, не е ясно, но това да се откажем от цените по договорка си беше грешка! След това Борисов прецака по нареждане на американците руско - българските проекти АЕЦ Белене, нефтопровода Бургас - Александруполис, и Южен Поток. Преди година и половина пък ЕК накара Газпром да определя цените на газта за нас вече по текущите борсови цени, което тогава донесе временно значително спадане на цените на газта (поради намалялото търсене поради ковид кризата), за което ЕК си приписа заслугите! И тази година САЩ и техните васали наложиха на Русия "санкции" и окрадоха всички руски активи на тяхна територия, дори и тези на руски граждани! Тъй като сметките на Газпром в западни банки бяха запорирани, от там предложиха плащанията за газ да се изпращат в Газпромбанк в Русия, където тези плащания Газпром после ги обменя в рубли, за да не могат те впоследствие да бъдат канцелирани от западните централни банки! Повечето западни държави се съгласиха да превеждат плащанията си за газ в Газпромбанк, но предишните ни управници Киро и Асен се запънаха като магарета на мост, и решиха, че нямало да плащат на Газпром, и в резултат руснаците спряха да ни подават газ! Ние след това продължихме да купуваме руска газ от Газпром, но чрез фирми - посредници, свързани с Киро и Асен, които ни предлагаха тази газ с поне 30% надценка! Така че пак да попитам, къде е вината на Газпром или на руснаците за всичко това?!

Вината на Газпром е, че не изпълнява сключеният и валиден към момента договор.

че за руснаците няма дъно !

Любимите ти С(капани)АЩ отдавна са го подминали руското дъно!

Във виртуална реалност ! Иди на доктор другарю

Бахти якото. :) Сега чакам мурзилажа да се възмути от двойните стандарти на русия. :)))))))))) Ама ще си направя нещо за хапване да не премалея от глад докато чакам. :)))))))

Вече и талибаните ли са ви братя бе русофилистични ненормалници...?

Ей с'я ще им хвръкне икономиката, опряха до талибаните мурзилките прости.., а на руските граници колоните с напиращи да бягат от щастливия живот рунаци вече се виждат от космоса...

Човекозагрижения Запад, който докара на власт талибаните, нали много ревеше че в Афганистан има глад и хората умират ! Защо не направи нищо, след като изкупи и продължава да изпкупува украинско зърно ? Защо не им даде/продаде и зрънце ? Къде им остана загрижеността ? Пак ли лошите трябва да спассяват света от глад ? Бързо тука всички доларджии да отговарят !

Ти не прочете ли,че ако не са даренията на Западния свят тия орки са живи загинали....а руснаците не им дават нищо даром,въртят бизнес със залежалите си суровини батка

Другата ще е с Северна Корея и тогава могат да вдигат банкет !

Центробежните сили се изместват! Плюфкайте си тук, но света се променя. Европа е едно скапано полуостровче на Евразия! Поздрави от огромната Азия, която няма идея, къде й е шибаното полуостровче!

Европа грозна талибаните най- убави

Затова са напънали към Европа.

Малеее , тези до къде се върнаха... На краставичари краставици да продават.... И едните терористи и другите. Народа е казал и тези са пример за поговорката: КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖ КРАДЕЦА

Талибаните - организация, (забранена в света и Русия) - подписаха временно споразумение с (Русия забранена в Света) за ежегодни доставки на бензин

Как се намериха бе ! Пу пу пу да не им уруки! Орки и талибани

"уроки"

Много козяшки тролове бе, мамито ви джендърско

Багай у блатная, смръдлив в.атнико

Успокой се малко да не направиш инфаркт

Братя и сестри сте си, ще сключвате и договари и с камили комунисти прости, но няма да ви мине номера! Ще бъдете ударени!

Тотално се изкривиха кремълските обитатели! Русия като страна и културни достижения буди възхищение, но жаждата за власт и влияние на властимащите превръща това еъзхищение в отвращение. Жалко за всички инакомислещи, които биват потъпкани от режима на путин!

Да стане човек за маскара

Какво възхищение от тия отепляци.От помешчици ,комунизъм взеха да строят.

Zабележете с кой се гушкаше в Самарканд на срещата на ШОС бункерния 70-десе годишн ботоксов плешив късикрак шишко Володката Пупинкин : с Поднебесния ОриZояд Си , с Индийския поопушен матов факир Нарендра Моди , с Тюрбанестите мюслита иранския президент Ебрахим Раиси, турския президент Реджеп Тайип Ердоган, президента на Азербайджан Илхам Алиев.президента на Киргизстан Садир Джапаров, президента на Туркменистан Сердар Бердимухамедов, президента на Узбекистан Шавкат Мирзийоев, както и с министър-председателя на Пакистан Шахбаз Шариф ! Мюсли до Мюсли мила моя майко льо , а къде са православните хора и държави ?!.., а сега москалетата се гушнаха и с афганостанските чаршафисани ислямета, явно Русия си пристава окончателно на Аллаха !

ААААХ-АААХ-ААХ-ХАА-ХААА-ХАААА-ХАААААА!!! И в Русия са същите талибани, като в Афганистан, краставите кучета се надушват отдалече!!! Няма да се учудя ако утре братята талибани изпратят войници в подкрепа на руската армия в Украйна!!! Все терористи са всичките! А още навремето Виктор Бут е търгувал оръжие с талибаните, може да се провери има си сведения за него в интернет!

Необятния, православен, талибански пазар?

Ама в Афганистан нали изгря демокрацията и то преди доста години...

Вовата тотално го закъса щом опря до талибаните. Последни напъни на отиващият си режим.

Не бери грижи, ще се обърнат и към Ал Кайда - нали все пак са техни възпитаници, обучавани са в Чечения, от ФСБ и ГРУ. Има сведения за това - не си измислям!

Чечня е името, Чечня ...

Преди 10-тина години Русия беше стратегически съюзник на НАТО. Пишеше го в документи на НАТО. Сега разбира се ги промениха. Всичко се променя в тази Вселена, а в политиката най-бързо. Само глупендърите припяват, че НАТО и ЕС били вечни. Така е приказвал и Хитлер за третия райх, който продължил всъщност само около 13 години.

При това Путин пак си беше на власт в Русия и тогава не беше никак лош... Съвсем доскоро Тръмп се оплакваше, че много се дразнел от факта , че с Путин водели прекрасни разговори и се разбирали от половин дума, за разлика с лидерите на ЕС.

вечни врагове,само вечни интереси.

ще плащат в бело, демек рубли

Браво - бизнесът не трябва да се бърка с политиката. А ние ГЛАДНИ и НА СТУДЕНО

В същото време в Рузия: - Мамо, защо върнаха татко в чувал? - Не знам, маминото, аз с политика не се занимавам.

-Сине къде си да защитиш родината? -На спа хотел в България.

В същото време у вас: - Жено, защо спиш с този негър? - За да ме топли, ти и твоите рубли не ме греете!

и студено ще стоите рублофилите, щот копейките са на привършване.

Мизирабъл, у нас “ на гладно и студено” може да стоиш само ако си кръгъл тъпанар или тотален мързел. Али и двете..

Щом Русия прибягва за споразумение със страна, която е в нейният черен списък, значи че някой от предишните и сигурни партньори се е отметнал и то здраво.

Икономиката, глупако, икономиката - Клинтън

ееее, парите не миришат, а демокрацията не ги забранява, крайно време е да вземем най-после пример от щатите, с долари да откупуваме "правата на човека" , пардон - с рубли.

се подушиха под опашките по задниците и се намериха.

За 20 години американска демокрация краварите наляха над 200 милиарда за въоръжаване на афганистаската армия и те се предадоха без бой на талибаните !Познайте сега няма ли да спретнат една разпродажба и да си осигурят пари за горива и зърно!

Блинкен каза, че не е проблем, защото Талибаните нямало да могат да поддържат американската военна техника. И до няколко години щяли да бъдат неизползваеми. Явно и талибаните го знаят и ще се опитат да ги продадат докато е време.

Там нали щеше да дойде демокрацията, сащисаните нали затова бяха там. Какво стана накрая, питам аз и отговор не искам.

бяха първи там. Каква стана тя тогава???

Под чалма ни демокрация вирее, ни комунизъм. И на американците и на руснаците им стана ясно това. Само ти още не си разбрал.