17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България ще се върнат само децата на намазаните ачкакани,дето изпратиха децата си в скъпоплатени учебни занедения на запад и САЩ,за да поемат бизнеса от бащите си.

Кравите от България !!!!

Отношението на американците в България е надменно и поучително, в стил аристократ в Африка през 18 век, но няма как да е различно ... когато вие не уважавате себе си, и другите няма да ви уважават, или по просто - държите се като подлоги, ще ви третират като такива!

Виж руснаците как се държат като народ и не дават да ги мачкат. В България няма кой да издържи на такъв тормоз. Масата хора че хвърлят кърпата и ще кажат "Що да се бия за свобода, независимост, чест и слава, когато мога и да не го правя?"

ниските доходи водят до ниски разходи - това проста аритметика! В добавка - огромни граабежи и далавери на партийно и държавно ниво! Липшса на праосъдие и контрол! Ето го и резултата - вижда се из цяла България!

Само заглавието прочетох и ми стига за да коментирам,но защо американеца требва да каже ,че талантите трябва да се развиват в България?Българската измет която в голямото си булшинство е на нивото на тиквата от злоба и завист трепере да не някой кадърен да ги засенчи по всякакакъв начин се стреми да унищожи всичко прогресиращо!Затова страната тъне в корупция и не се развива!

.

От пожарникари?

Малко инвестират у нас американците. Занесоха заводите в Китай и сега се чудят защо Китай бил велик. По- прозорливо е да инвестират тук и да ни вдигнат стандарта на живот за да остане население, но пусти печалби- в Китай е най- сладко!

Това са пълни глупости. Американците не инвестират в Китай. Американците използват Китай. Ръботната ръка е изключително евтина в Китай. Там има изключително умни и изключително работливи хора, които ще работят до полуда. Само такава огромна страна може да произведе оргромни количества продукти на смешни цени. В България няма такава ръботна ръка. България е скъпа. България е източник на имиграция. България няма инфраструктура. България има корупция. България е прекалено стара. Няма икономически причини да се инвестира в България. И аз да бях и аз нямаше да инвестирам. Такива икономически причини няма и да съществуват докато сме в ЕС.

Славчо, ти ли си бе? Шоу прави бре! Чалга да се лей и гюбеци да са фърлят!

Да сравняваш България с Китай - това е абсурдно. България е с население колкото едно китайско село с коренно различна култура, икономика и т.н.

"Също така би било изключително подходяща политика да се даде възможност на международните студенти да останат в България след завършване, отново предвид намаляването на младото население на страната. Талантливите млади висшисти, които се стремят да допринесат за България, трябва да бъдат насърчавани, за да подкрепят една динамична и развиваща се икономика и култура." Който може да чете, разбира какво е казал Американеца: международните студенти да останат в България... за една динамична... култура бай бай бай българска култура.

Да препрочетеш прочетено в интернет, за което да ти плащат заплати..хахаха

Към младите без връзки, роднини и бащи милионери. Учете не това, което ви карат в унивеситета а това, което ясно се вижда, че се търси от бизнесите. Идващата автоматизация ще помете всички, без изключение. До десетина години корпорациите няма да наемат нито програмисти, нито дизайнери в такова количество като сега. Всички работим вече директно свързани с интернет, от дизайн до програмиране. Никой не му минава през акъла, че на основа на този гигантски дейта сет се обучават невронни мрежи. Една красива сутрин всичките ви умения ще бъдат обезценени, като за определен етап от време ще бъдат запазени позиции свързани с машинно обучение и сериозни алгоритми. Колкото и невероятно да ви звучи, това е пътеката по която се върви. Ако сега съм на 20 бих инвестирал в професия, която ще има по-малък риск от автоматизация. Примери може да видите тук: https://willrobotstakemyjob.com/lowest-risk-jobs Успех.

"Ако сега съм на 20 бих инвестирал в професия, която ще има по-малък риск от автоматизация..." - Коя е тази професия без автоматизация бе "умникоооо" - ГРОБАР ?!

Лекар, майстор, адвокат ... намират се

Я вижте бил Гейтс, сигурно е луд...ще има още много да се доверите кво е сложил в шишетата и защо мрете ...

тука от връзкари талантливите не могат да се вредят.за това ще гледаме стефан вълдобрев и джулия бочева

Дотам се стига че нито един държавен университет няма обяви за работа, никъде ги няма публикувани в сайтовете за работа, дори БАН от няколко години нито едно място не са обявили , как се назначават и в на Кантарджиев големия НЦЗПБ , не е ясно!? института по обществено здраве пък го гледам пуснал обява ама за един ВИК служител моля ви се!? Толкоз зле е тука, че се чудя как съществува икономически всичко тука!?

Виж едно шкафче. Показва добре как е възможно. Виж си и фиша за месечното възнаграждение. Затова всяко дете, което знае западен език кандидатства в Европа или Америка.

Децата на русофилистиците от БГ ходят да учат само в руски университети! Никой от тях не ходи на Запад!

Сега се наслаждаваме на западния модел на обучение - курви, идиоти, наркомани, ковид арестанти и чалгари...важното е да са нату

А какъв е руският/сАвецкият модел на обучение! М! Въобще имат ли обучение в Сибирь!

Щеше да видиш велика държава

Аха, това асоциира с последното интервю на Йордан Камджалов от миналата седмица. Той предложи да се направи министерство на таланта. Щял да стане и негов министър, ако премиер бил Раковски. Поредните изхвърляния на човека с амбиции. Явно се планира поредното американско котило за въздействие над мозъците, за купуване и вербуване на младата интелигенция..

Нека се развиват! Няма лошо! И накрая да им стане шеф някоя калинка с килийно образование, но ближеща задните седалищни части на един еднокнижен мутро-пожарникар, дето не може едно изречение да изкаже правилно!

12 години средно образование....та Тея хора вече завършват гимназии на 20 години!!? Преди се учеше 2 години за полувусле за медицинска сестра и т.н. , сега 4 години и даже още ако искаш да си страшна сестра...колко един лекар почти учи една медицинска сестра, която слага инжекции и системи предписани от друг!!!! Аз сам си слагам вече подкожните инжекции с алергени от години, защо да уча 5 години за медицинска сестра...Просто нищо не е оптимизирани, а се губи времето на хората...Ако има обучение, то трябва да е само практическо и да е максимално оптимизирано , така че човекът да бъде бързо включен е работния процес...С сега какво, учи до 30 г и забрави откъде е тръгнал в обучението и за кво е учил и стои безработен, щот в България има работа само за продавачки, шофьори и строители и там по болниците на държавни заплати и толкоз...другите са администрацията на гроб...

Ще хранят 30-30 годишни ученици и студенти, докато плащат таксите в малоумните университета с нервни криещи се мишки за преподаватели съд съмнително знания и нула практика

Прав е човека. В България криминалните таланти се развиват най-добре.

другите не трябва да бъдат насърчавани. по-трудолюбивите често задминават т.нар. таланти

Когато англосаксите се загрижат за нашето благополучие и процъфтяване - то значи,че не ни чака нищо добро.

Много вярно!! Още като го видиш и ти става ясно, че е нов вид вербуване на агенти.

Наблюдават се студентите. Ако се намери някой, който може да прави пари, му се усложнява живота, така че да могат да го накарат да направи преводачка за Гугъл за 5000 лева. За всеки случай му забучват слушалки и му сканират през определено време компютъра. Всичко събрано се продава на ... Гугъл. Петте бона може и да не дойдат, щото ще е ок да направи и управлението на старшип за 1000-2000 лева. Въобще нашите управници са много хитри. Как си представяте иначе фенът на Винету да продава изкуствен интелект?

Хе хе! Значи в БГ останаха само идиотите! Или такива които просто нямат друг избор! Другите 2.5 милиона българи отдавна напуснаха тези забравени от Бога земи и ЖИВЕЯТ по белите държави, като бели хора! Тука живеят само шепа хора дето се "спонсорират" я от данъци я от строителства на магистрали я от евро фондове свързани със земеделие или друго! Така, че ако сте талантлив българин съвета ми е да БЯГАТЕ с възможно най-голяма сторост в посока навън от БГ! Инак ви очават мнооого неприятни неща!!!

Видяхме ги на изборите какви са напуснали България. Изтичането на мозъци е мит.

Ми мит л ие не е ли, не мога да кажа с голяма сигурност, но така като погледна всеки българин с мозък измисля нещо и просперира на запад, докато е тука то той или тя мие чинии! И остави това, че мие чинии ама един мияч на чинии на запад МОЖЕ да издържа семейство! Докато тука, по тия земи, един мича на чинии не само ще умре от глад! Та такива ти ми неща!!!

От гетото на крипто комунистите /бодигардове, шофьори, домакинки на живкови резиденции/ бягат шофьори, мед. сестри, цигани, които казват, че няма да се върнат, защото в Германия се чувстват хора, бягат семейства на деца с тежки диагнози. И това е само, защото егоизмът на нефелниците не позволява никой да направи голям бизнес в гетото. Бобокови, например ги разсипаха, а те имат два завода в Германия, пък в Германия не раздават заводи за игра на белот...

И да се правят на умни в yahoo сайтовете...та се пръждосвай и от коментарите, ако обичаш...

Еми както го е казъл народа, виж там прочети малко, кучето скача спрямо точгата! Та казано по-просто за такива като тебе щом като му позволяват да има двойно-тройно-четворно и т.н. гражданство до тогава това ще се случва! Така, че оплачи се на тиквата бойко борисов да спре това с множественото гражданство и не ми пиши повече глупости или ако го правиш то първо прочети нещо и после мисли като пишеш! За последното не съм сигурен, че ще можеш обаче! Та така!

Резидентурата на ЦРУ иска да насърчи умните българи да работят за американските служби.

Защото в България директорите са идиоти, некадърни развратници, корумпета, дебили и обикновено въобще не мога цел да ги намериш на работните им места за елементарен въпрос да им зададеш, крият се от всички като плъхове, да не би някои й да разбере, че източват пари и нищо не разбират от нищо... Там роднините да назмести да взимат заплати и до толкоз...

За бокови заплати ли? Не, мерси.

Мамето ви айфонско и компютърно. Що не ядете клавиатури и хард драйвове бе? Насрахте се с тази мания, и ще кажете че без вас не може.

Що да си ядем клавиатурите и хард-драйвовете? Особено като вече ползваме ССД-та. С компютърните си умения изкарваме повече от достатъчно пари, за да си купуваме каквото ни се иска да ядем.

ало програмистите-гении, които сложиха тая глупост "яз не съм робот", кога ще си я оправите да работи? ако не можете извикайте някой истински програмист да ви го оправи

Просто резидентура...

В България ИТ талантите биват насърчавани да гледат овце :)

Да не говорим само за висшистите и за кандидат висшистите . ТЕ НЕ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ ! ! ! ВСИЧКО И САМО ЗА ВИСШИСТИТЕ . ДОКОГА БЕ ? Важните са голямата част от народа - хората със средно и основно образование . Дайте им право и те да прогресират а не да са ратаи на висшистите ! У нас за да прогресираш трябва да си от висшист на горе . Не е така по света , кога ще го видите и проумеете ? Там право да станат работодатели на висшисти имат и хората с по-ниско образование . Докато и тук не се въведе възможността на среднистите да станат експлоататори на висшисти - няма да се оправи благосъстоянието на държавата . Гръбнака на икономиката са хората от СРЕДНАТА КЛАСА , това икономистите го знаят . Докато го няма този гръбнак - няма развита държава ! Хората масово ще бягат на вън !

Извинявайте, но говорите глупости. Никъде среднист няма да бъде приет да командва висшисти. Просто хора с университетско образование са доказали, че са по-умни. Освен това началник с по-ниско образование от това на подчинените си, обикновено е комплексар който си избива комплексите трмозейки по-умните от него. Който иска да ръководи, да заляга да учи. Всеки трябва да си знае мястото. Видяхме по време на комунизма какво значи нискообразовани селяндури да заемат ръководни длъжности.

В България вече всички са вишисти, Лио, ! .. И мутри, и селяндури, придошли масово в София през последните години, и всеки който си поиска. Университети и техни филиали бол, но икономика няма, селата се обезлюдяват, полетата ни буренясват, производство няма ......

Това е защото имаш предвид България казвайки че не е така . Погледни например Америка , ако имаш представа кои двама души получиха дипломи проформа . . . допринесли и създали - няма да ти казвам какво ! ! ! Това нещо го има почти във всеки дом , администрация и учреждение или училище у нас и в чужбина . Та двамата се бяха събрали в дома на единия и си бяха сложили новите дипломи в рамки на стената да им се любуват . . . били много подходящи за там . Преди години имаше интервю с някакъв съдия от далечна страна Бразилия или някоя друга . . ., та той беше изказал недоумението си защо само за висшисти е позволено да прогресират у нас , не считаме ли че пилеем и разхищаваме таланта на хората без висше - та това е средната класа - гръбнака на икономиката ни . Толкова ли сме били богати . Ако си се засегнал - не считай че на висшистите трябва да им се забрани прогрес и напредък ! Но като гледам разбиранията ти - сън няма да те хване ако имаме и прогресиращи среднисти !

Просто е модерно, нищо повече... Слабоумни копелдаци с татуировки и фльорцета на токчета. Виж им специалностите-актьорско майсторство, публична администрация, модерен дизайн и други тинтири-минтири. Кво стана с Инженерите, лекарите,фармацевтите. Ама за там си требе акъл, не само на тате парите!

Да, в България процъфтяват непроизводствените дейности. Икономиката ни днес е една огромна перачница на пари и нищо друго.

Почнаха кандидатстудентските реклами...

Големият проблем е, че когато се каже да се развиват и да остават в България, това се приема да е задължително София. Всичко извън София, с леки изключения на Варна и Пловдив, вече е демографска пустиня .... Особено цяла Северна България !

Кой нормален човек би останал в Бантустана, за да го рекетират шебеци като Боко и да живее като ориенталски скот?

Бях ДОСТА предубеден към този червенобузест тип. Но прочетох по диагонал какво е казал и не е само бла бла. Всъщност което прочетох, а именно отговорите му на тези два въпроса: - Какъв съвет бихте дали на студентите си да си намерят по-бърза и лесна работа и да подобрят кариерата си? - Какъв според вас е профилът на идеалния кандидат и какво би го накарало да се открои? Какви умения трябва да притежава? много ми харесаха. Обърнете им внимание поне на тях, останалата част от интервюто си признавам, че нямах сили да прочета.

От фискална прокуратура, нап , данс, гдбоп, ежемесечно ги насърчават

Какъв е тоя перверник бе :)))

Това може да стане ако субектите от бившите служби на държавна сигурност бъдат неутрализирани по някакъв начин. В момента те са внедрени навсякъде и пречат това да стане..

Няма да е скоро .. в бг е прекалено шуробаджанашко за човек с талант да го развива...

Омръзнахте ни вече с тези папагалски излияния за Държавна сигурност. 30 години все едно и също....... Де да я имаше днес тази Държавна сигурност, която , по времето на Народната ни република осигуряваше на българските граждани мирно, спокойно и съзидателно ежедневие. А не като сегашния зверилник....

НА ИСТИНА СВЕЩЕНА ПРОСТОТА ! ! !

Чиста американска промивка на мозъци!

А така, другари: смачкайте таланта! Не трябва да им се помага! Току виж успели!

Ти нали си даваш сметка в България какво значи да си успял и да си талантлив? Ясно ли ти е, че всичко става по втория начин?

Американец: Умните трябва да се насърчават! Руснак: Умните трябва да се унищожават, че мислят и застрашават властта.

Малка корекцийка, с Ваше американско позволение: Преди години американците: Умните българи трябва да бягат от България, там умове не ни трябват... След години в колонията:Новите "умни" българи да се насърчават, вече ще работят за нас! Руснаците естествено: Умните врагове трябва да се унищожават! Защото колонизаторите постепенно ни превръщат в такива!

Червен терорист! Хахахахаха. Ай в пещерата при Баба Меца!

Който иска да успее и да има трябва да се махне от България а в чужбина да не поддържа тесни връзки с българи.Иначе е обречен

Евреите не са успешни, защото действат индивидуално. Докато българинът не се научи да е мафия, ще се губи. Ще е прислуга на други и това ще му е успехът. Например: Къде е наследството на Джон Атанасов сега?