Свръхконкурентният пазар срива цените на храните трета седмица поред

Продължава поевтиняването на зеленчуците. На годишна база, спрямо 17 юли 2020 г., цените на храните по стоковите борси и тържищата са нараснали с 4.42 процента, а от началото на годината са поевтинели с 6.26 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще направят един бърз картел и те ти как ще го вдигнат набързо както винаги в бг конкуренция, ама от картелен характер:д

Време за презапасяване, компоти и лютеница.

Защо не разпечатите статията на лист по-дебела хартия.Направете я на фуния и си я пъхнете...вие си изберете къде.

Каква свърхконкуренция. В България няма такава защото ако има повече от един който трябва се конкурира или "убива" другите или влиза в съглашателство с тях!

Долни мръсни инсинуации. Няма и никога не е имало срив в цени. Винаги има само ръст нагоре. Има траен и убиваш спад на заплатите защото парите които краде мазната политическа класа идва от нас. Като остане и един българин жална му майка, ще плаща и въздуха дето диша на цени които също само ще нарастват. Има обаче решение! Извадете кокошкарите от затвора и на тяхно място политици. Кокошкарите ако има какво да ядът може и да не откраднат, но при политиците няма спирка дори да са мулти милиардери!

За съжаление в БГ цените гонят може би цените в Дубай, защото в ЕС сигурно сме пръвенци по скъпотия вече, но за качество не говоря.

САМО ТАКА ! Нека им гният доматите по 4 лв. Алчни копел... Същото стана и с бетономорието. Загубихме всички чуждестранни туристи, а българските изгонихте още преди Ковид.

Туй къде е че да ходя на там , че съм беден

Така е цените на боклуците които никой не иска се сриват, но пък всичко останало върви нагоре. Бахти лъжите за наивници.

И сега като падна Бокаса @КОЙ е виновен?..

Искаш да купуваш домати по 4-5 лева килото ли? За това ли ти трябва Тиквата?

Единсвено се срина покупателната способност на българина

Много дълго за четене бе! Отидете до магазините, и вижте! А да - нещо за парното, тока и водата, па и данъците да кажете, щото и там ако се сравни с нещо си - ами и те направо са се сринали! Така като гледам - спомних си - започнало е едно все по-пълно задоволяване на потребностите на трудовото природонаселение........

Аз пък виждам други цени в магазините и по пазарите, хубавите домати са 4.50 480 чушките по 3 и 50 сиренето между 14 и 40 лива кашкавала между 17 и 23 лева свинското е 10+ Къде ги видяха тези конкурентни цени ми е чудното...

А аз в София , но не от веригите, купувам градински вкусен домт за 1.50 лв, а краставици по 1.30 лв. Веригите продължават да продават пластмасови зеленчуци.

И кво се конкурира домати от Гърция и чушки от Турция ама албанските бай убави. Слави с Боко се конкурира

То бива лъжи, бива, ама чак толкова и на избори не се лъже !!!

Абе като вляза в магазин на голяма верига и не виждам нищо поевтиняло, напротив! Нещо статията не е много вярна... Ако е така наистина изводът е един - маржа на търговските вериги се е увечили (по-висока крайна цена минус по-ниска доставна). Това значи че веригите заделят кинти. Защо, за кого, какво очакват да стане?? Все въпроси, чиито отговор знаят шепа хора, а масите пак ще го ... правим като вятъра.

Господа мисирки ! 1. Ние ,гражданите не купуваме по цени на едро 2. Такива цени и на едро са рядкост . 3. На дребно цените растат постоянно, за боклуци дето не могат и да се ядат ! Стига аманипулации , поевтинял вие г@за само !

Бре,евтиния бре.Търся кашкавал за 5лв от мляко.

За пет лева сто грама

Трето място-лъжа Второ място-голяма лъжа Първо место - СТАТИСТИКА !!!!

Графики биха били много по-лесни за разбиране от безкрайното словесно описание.

Писателя не е пазарувал в магазин поне от 6 месеца!Идиот!

Цените в магазина ги определя продавача, а не производителя. Имам роднини занимаващи се със земеделие, изкупните цени са толкова ниски, че вероятно до края на годината ще са фалирали. Мафията не си е отивала.

Това пък кво общо има с крайната цена, важното че купувача му дерат кожата