Коментари - Свръхбогатите са по-богати от всякога: Вижте фактите и цифрите за 2024 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През далечната 1989г в НРБ беше извършен реакционен контрареволюционен преврат и законно избраната народна власт беше свалена. В резултат настъпи реставрация на капитализма, беззаконието, безправието и социалното неравенство. Капитализъм от най-дивашкия и варварски тип, достоен за романите от 19 век на Чарлз Дикенс, Виктор Юго или Емил Зола. Както подобава на всеки уважаващ себе си капитализъм, в България бяха създадени 2(две) основни социални прослойки: 1-2% олигарси и приказно богати капиталисти-уроди тип чорбаджии-изедници и останалите 98-99% роби, скъсани скъсаняци и бедняци. Тези 1-2% паразити до ден днешен си живуркат сладко, готинко и щастливо за сметка на останалите 98-99% нещастници. Въпросните 98-99% бедняци бяха закачени на голите рибарски куки от кукловодите(наши и чуждестранни), да чакат светлото капиталистическо и евроатлантическо бъдеше, когато и те "щели да станат богати" и да "забогатеят". Разбира се, много хубаво и готино забогатяха тези 98-99% роби, дето още висят по голите пропагандни рибарски куки и още чакат от умрял писмо, т.е. да забогатеят и те, горките. Ще забогатеят, ама някой друг път, в шестък да речем. Към днешна дата, април 2024г, тези 1-2% български капиталисти-паразити точат зъби и лиги и отсега още щастливо предвкусват как с въвеждането на еврото още повече и по-хубаво, с кеф, ще дерат, стрижат, доят, скубят, гърбят, ограбват и направо през гащите ще шибат останалите все още ни живи, ни умрели, прости, слабоумни, клети, бедни и мега страхливи български роби, които съставляват 98-99% от днешното колониално БГ-общество или това, което все още е останало от това общество. Щото все пак не бива да забравяме, че при капитализма няма въобще никакво общество - имаме пълен хаос и разпад на обществото и всеки е сам за себе си. Всеки се спасява поединично. Красиво, нали?

Това е ясно и отдавна го предъвкваме. За мен по-интересни са две неща: 1. "Реакционния контрареволюционен преврат" беше планиран и извършен от т.н. комунистически елит (БКП) защото не искаха Перестройката на Горби. Идеята на Перестройката беше да се мине на самоуправление тоест властта на псевдо-комунистическия елит която вече беше станала наследствена трябваше да бъде споделена с работниците. Те избраха пътя на дивашкия капитализъм за да запазят овластения си статус и да разграбят държавните активи. Населението (стадото) беше просто уведомено за промяната по телевизията. Разбира се Запада енергично "помогна" това да стане. 2. Дали стадото заслужава съдбата си след като позволява на шепа идиоти да го тъпчат?

А дали са по-щастливи?

Парите създават социална стабилност и повече избор. Тези неща на свой ред създават спокойствие и чувство за свобода а от там и щастие. Така че да - по-щастливи са.

Има проучване, в САЩ, от доход70хил. годишно нагоре, чувството свързано с парите, не се променя.

че "парите" не съществуват реално в природата, се поддържат само и единствено от вярата на хората, то интересно ми е - на какво са "богати" тези лица ???

Богати са на активи, които закупуват с хартийките си - имения, автомобили и изкуство, частни самолети, спортни отбори и т.н.

Вече милионите не са пари, затова се увеличават милиардерите! Едно време дори центровете струва ха нещо... Пропадането е тотално!

Казва се: ийт дъ рич!

ще дойде изравнителната сметка. Въпроса е кога а не дали. Затова арчете си и се радвайте на живота докат може.

Аа, не щем комунизъм пак. Вече видяхме "светлото бъдеще" на каманягите.

Ти с колко забогатя при капитализма бе, пръдльо? С на коча мъдете ли? Издухан, изпърдян, скъсан пърдухел, ама и той тръгнал да плюе по комунизма и да пее дитирамби за капитализма! тЪ еба в глупака малоумен!

Богатството расте пропорционално на външният дълг на САЩ. Печатницата работи на пълни обороти но раздадените пари се събират при малцина. После започват да ни успиват как трябва да се печатат още пари за да може да се развие бизнеса и да дойде чичо Зук с голямата пачка и да те купи за да загребе още от голямата пумия с чарпака…

Измести филмчетата на Дисни !

Това е само върха на айсберга. Най-богатите фамилии традиционно не позволяват имената им да бъдат споменавани в пресата. Милиардерите в статията са приели ролята на медийни звезди и служат за параван на останалите. Това е така защото в капитализма консолидацията на капитал неизменно води до консолидация на политическа мощ. Друго нещо е, че въпросните фамилии са стари и богатството се предава и увеличава от много генерации. Тези прости факти трябва да се крият от населението по всякакъв начин. За да може да работи съвременната плутокрация е необходимо да се поддържа илюзията че хората живеят в "демокрация" а когато медиите пишат за "звездите милиардери" трябва да внушават, че са станали такива благодарение на собствен труд и интелект. Един вид са стартирали на равно с останалите хора а за привилегии и наследствен стартов капитал почти никога не се говори. Така стадото ще храни глупави илюзии, че може да е като тях някой ден и да продължава да тегли хомота. Схемата е проста но ефективна.

Това НЕ итересува българина !!!! Изнесете РЕАЛНИТЕ данн за ОБЕДНЯВАНЕТО на българите !!!За милионите , които "сглобката" ОКРАДЕ!!! Това ни интересува !!!

Нормално е в смутни времена богатте да стават още по-богати и банките да реалзират свръхпечалби.

Колко работни места са създали тия (хиляди от тях - щедро заплатени) и какво ще стане, ако, както иска Ганю, тия ги гилотинираме. Колко семейства ще изреват от глад ? Не казвам, че това е перфектно, ама онова "от всекиго - според труда" не върви.

в амазон са от най щедро заплатените тъпако . на ниските позиции няма бял човек . а силициевата долина затваря а не отваря работни места и те самите си казват, че разрушават а не изграждат. преди 30 години са изграждали ..

Никой не иска да ги гилотинира. Идеята е за по справедливо разпределение на материалните блага. На планетата те са даденост-не стават повече! И когато някои, честно или не заграбват повече, отколкото могат да глътнат, то приближаваме 1917 година! Тогава нещата са били сходни!

Само да кажа, че съм козяшки педераст и черни чепове редовно разширяват аналното ми отвърстие !

И аз съм така !

И аз !

И мене ме праскат !

И аз съм в отбора !

Цяла България ни праскат в гъзуу яко!

Няма да може да се преброите.

Да живее капитализма!

Е то па народе като сте шугави, лапай муите, кпувейте на баснословни цени, комерсиални парцалки ,,дрънкулки, парфюмечта ненам още , шити у Виетнам или България за стотинки и плащайет хилядарки за тех оти имат надпис Гучи , Баленсиага ...И после се чекнеете с тех по социалките да ги показвате и да ги рекламирате за нищожен процент от това което получава Арно или Зуки в замяна..Оне добре са го измислили оно затворен къг се получава , като вие им изкарвате парите на тия от статията ,оне ви дерат в замяна още повече ...

"Рабочим - винтовки, капиталистам - веревки"

"Революциите са локомотивите на историята"-пак той. Богаташът не мисли за околните, нито за нищо друго, освен как да си запази богатството! Той...е един паразит! За когото пък ние-обикновените хора сме нищо! Но той животът си знае работата!

Същото и за свръхбедните, станали са по-бедни от всякога! Така работи инфлацията.

Интересното е, че колкото по-богати стават, толкова по-големи бункери правят :)

А, има ли форбс класация за трилионерите? Като ония от Федералния резерв.

Тези богаташи са създали продукти които са купени от хора на които са били полезни. Резултатът от търговията ги е направила богати. Някой може ли да ми каже какви продукти са създали руските олигарси за последната година и с какво те са полезни за обществото и света?

Що точно руските ? От козяк ли така ти казаха да питаш ? А какво са създали българските олигарси, румънските, немските, индийските, китайските ? Или там задници не лижеш ?

Дрън-дрън, не бла бла! Ние сме в ръцете на световни експлоататори, монополисти, кръвопийци! Защо хляба да ни е 3лв? От нашата земя! Ахааа...защото тя НЕ Е наша! А на думбази, изкупили я за стотинки от принудени хора! Защото Монсанто, при липсата на българските" Азотни торове и сортови семена" продава препаратите на десеторни цени! Защо билета за градски транспорт НЕ Е 6 стотинки? Ами возите се на Мерцедеси и Манове, а там цените на поддръжката не са като на родния "Чавдар-Ботевград"! Съответно по тази простичка формула в Монсанто и Мерцедес стават по-богати-ние по-бедни! Защото искат да влачат пачаврите в Дубай, а не в Синеморец! Къде е държавата? При бай Тошо! Тази вече е на корпорациите, а ние сме...корпоративните елементи...

Хлябът поскъпва защото се произвежда от уркаинско жито. Това се случва защото няма свободен пазар на зърното в ЕС. Т.е. опитват се да въведат соц. практики на равенство. Билетчето не е 6 ст. и никога няма да бъде защото живеем в 21-ви век и хората не искат да се возят на одрънкани автобуси Чавдар.. Аз карам Мерцедес и не искам да чуя за Москвич, Лада, Трабант и всички жалки соц. недоразумения. При бай Тошо нямаше държава имаше слугинство към Москва. Никой не те кара да купуваш продукти от корпорации. Можеш да си живееш както при бай Тошо без проблем. Държавна работа все още има. Може да си купиш соц. трошка, може да симулираш телефон с дуплекс, може да се откажеш от всички блага които дори не подозираш, че имаш като сравниш какво са имали хората тогава и какво имаш сега. Не е трудно. Остави капитализма на онези от нас които нямаме нищо против него.

Чета коментарите и виждам, че все повече българи и българки се събуждат от своя робски сън и виждат, че тяхното най-голямо зло причина за техните мъки и страдания Е КАПИТАЛИЗЪТ! Капитализмът е равен на робство! Изправете се и ТЕ ще паднат! ТЕЗИ, които ви ограбват и експлоатират. 1% от световното население ограбва останалите 99% и живее за сметка на тези 99%. Спасението на всички безправни роби по целия свят е световната пролетарска революция. Изритайте ги с шутове веднъж завинаги тези капиталистически паразити, които изпиват кръвта и потта ви и заради които живеете в безпросветна бедност, мизерия, нищета и робство! Бъдете господари на самите себе си, бъдете свободни, а не роби на капитализма! На крак, о парии презрени, на крак, о роби на труда! Потиснати и унизени, ставайте срещу врага!

Когато имаше комунизъм в България живяхме 5 човека в кирпичена къща с външна тоалетна, без телефон и баня. Днес пак сме 5 човека но за всеки има баня в къщата ни, имаме интернат и всеки от нас си има телефон. Колите които караме са доста добри за време си. Това Карл Маркс къде го е описал?

При комунизма си бил скъсан миризлив цървул. Сега при капитализма си още по-скъсан миризлив цървул само че лъскав, марков. Смях. :-))))

аз пък с всеки изминал ден по беден от всякога............: )

А за работещите - обедняване, данък инфлация и вадене на последните пари от джобовете под претекст зелени сделки, енергийна независимост от Русия, подпомагане на Украйна и т.н. Дори и свинята в определен момент преяжда и спира, но тези свръхбогати явно нямат насищане.

Това не е капитализъм, това е социализъм от същият тип дето разори България за 45 години.

Си е на война, подобни дипропорции и неравенства винаги са водили до това, с тая разлика, че първата световна я предизвикаха свръхбогатите монарси, за да стана още по-богати. Резултата от двете войни ок. 100 мил. жертви.

Няма проблеми богатите да стават по-богати, проблема е когато бедните стават по-бедни същевременно.

Бах'ти грозниците... Тез ако нямат пари, не знам коя ще ги иска.

Научете що е то цифра и що е то число! Цифрите са от 0 до 9 и край. Аналогично на букви. Числата са съчетания от букви и други символи. Аналогично на думи. Когато кажеш 12, това е число, съставено от цифрите 1 и 2 като изписване. Рекурсивна дефиниция за положително цяло число е, число е равно на цифра, последвана от число или нищо. Където второто число може да се замества до безкрайност с тази дефиниция.

Оправете си за ИП-то. Числата са съчетания от цифри и други символи. ;)

Професоре няма ли да ни отвориш и за: Фибоначи, Трибоначи, Каталанови, Пирамидални, Хексагонални, Лукасови, Простофилови числа...

Като така по медии бъркат в 90+%, то това обучава грешно останалите хора.

Не, че нещо ама Цукенбърг е толкова гнусен, че само като го видя и ми се повръща. Изключително неприятна физиономия. Тоя ако нямаше пари щеше да си умре девствен.

Наричайте нещата с истинските им имена - това са олигарси!

Евала, да са живи и здрави! Богатите хора дърпат обществата напред! Когато всички са бедни никой няма пари!

надявам се да тролиш . ако не , най добре се обеси на колене на радиатора

Пурко това не може да го разбере и заради това ще си стои беден!

Амиии да са живи и здрави ама средната им възраст е 66 години....

Е, то Родшилд умря тези дни :) ама като гледам и нищо не е направил за обществото, така че по-добре, че се е споминал хахаххахах :)

ООН да им слижи незабавен 30% данък, който да отива за екология. Ако откажат-дрона и довиждане.

Вие открихте Америка. По време на кризи богатите стават още по-богати, а бедните - още по-бедни. Това е азбучна истина, така работи настоящата система.

В абсолютно всички смрадливи, пропаднали, капиталистически кочини дискриминацията по всички възможни параграфи, признаци и критерии си е нещо напълно в реда на нещата. Дискриминация, робство и фашистки практики са лицето и визитната картичка на днешния корпоративен либерал-фашистки капитализъм от англосаксонски тип. При капитализма човешки права няма и не съществуват - то няма как и да има такива права, след като самият капитализъм е всъщност робовладелски строй по своята същност и съдържание, а всички обикновени хора на наемния труд са просто роби, чийто живот не струва дори пукната пара. Най-широко разпространената дискриминация в условията на сегашния, див, варварски, уродлив, "либерал" капитализъм от англосаксонски тип, за колониална България пък да не говорим, където е истински ад, е дискриминацията по възраст. Изритват те и те изгонват от работа още на 40-41 годишна възраст, максимум на 45. Щото по англосаксонските "стандарти"(възприети от всички фашистки капиталистически кочини по цял свят) на 40-45 си вече в предпенсионна възраст. Капиталистът-робовладелец наема на твоето място някой млад роб на 20-25 години, не за друго, а за да му плаща 4-5 пъти по-малко отколкото на теб. Този младият роб като мине 40-42г също бива изритван от своя робовладелец-капиталист, който го заменя с друг млад роб, и те така - този цикъл си върви цяла вечност. Не дай си Боже пък по някаква причина да останеш без работа на 50 или над 50 - отиваш директно в гробищата, защото посмъртно за теб на такава възраст абсолютно никъде не те искат на работа - дори и като уличен метач, чистач или боклуджия. Ако искаш отивай се оплаквай на арменския поп. Ама иначе пък соросоидните ЦРУ-медии по света и у нас от зори до здрач, а после от здрач до зори 24/7 365 дни в годината промиват мозъци и ни убеждават колко хубаво, прекрасно, готино, мило и много окейско нещо било капитализма в днешния му вид.

Там в земята на външния кенеф как са уредени тези неща ?

Не е точно така. На Запад си ценят дъртите заради опита. Само при нас не е така, защото бизнеса е съставен от мутри. А иначе - в Русия и Китай си обречен още, като се родиш. На 30 вече си алкохолик в Русия, а на 50 свършваш курса.

Целият Линкдин пищи заради масово прилаганият ейджизъм и кълчър чек от рикрутърите. Тия с опита са по подразбиране аут след 40. Освен ако не са СИО та или високо ниво мениджъри. Меритокрацията е мъртва отдавна. За това и киното ви и софтуеара ви е бъгав. Да не говорим за хардуера. Лаптопите на Апъл от преди Джобс да гътне още работят. Трябваше да им локнат софтуера за да карат хората да си купуват новите пръчки.

кой прави нещо смислено с богатството си, щяхте да покажете само Мъск и половината Безос...

или без инфлацията?

Със. Ама е без ДДС