Коментари - Световната търговия под заплаха: Повече от 100 кораба вече избягаха от Суецкия канал | Бизнес.dir.bg
назад

Световната търговия под заплаха: Повече от 100 кораба вече избягаха от Суецкия канал

Гигантите за контейнерни превози повишават таксите, застрашени са и доставките с втечнен природен газ

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Световната търговия под заплаха: Повече от 100 кораба вече избягаха от Суецкия канал | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аман от русизми вече! Тия хуСи са толкова хуси колкото "Thank you" произнесено от руснак звучи "Сенк ю" Houthi е далеч по-близо по звучене до хуТи, околкото хуСи. Други популярни русизми ХироСима ФукуСима Журналята, четете малко повече в оригинал, не може всичко да преписвате от "РИА Новости"!!!

Другарят Путлер няма пръст в тази работа. Той е чист като сълза.

Е нали фащ ,, гарантират " - даже 2 самолетоносача имат в района ?

Който го може го може!

Около 20 страни се обединяват, за да ликвидират пиратите . Как ще стане, ще видим скоро.

ДАЙТЕ СВОБОДА НА СПАС ДА ГОВОРИ!? НЕ БЛОКИРАЙТЕ ХОРАТА КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ВЛАСТТА КАТО ВАС!! СПАС НЕ Е ЛИЗАЧ НА КРА ВА Р С К ЗА Д Н И Ц И!!! ФА ШИ СТ И, СПАЗВАЙТЕ КОНСТИТУЦИЯТА!! ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД?!! Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат. Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

В САЩ избиват дивите прасета https://ok.ru/video/6589334424192

Правилно е дива свиня. Няма диви прасета.

Може да си наемеш хеликоптер с картечница и да ги пуцаш отгоре

:)))) Ама разбира се! Нали САЩ обявиха поредната тяхна "международна" военна операция - оправдание си требе! А също и да бъдат пропагандирани уфсете в Америката. Щото после, точно за изборите догодина, Големият Бял Баща във Вашингтон - Ръкуващият се с призраци Джо ще обяви бляскава военна победа. Требе му след провалите в Сирия, Афганистан и най-вече в Укринленд.

За Големия Бял Баща не знам дали му трябва военна победа преди изборите, обаче Дребното Кремълско джудже много иска да вземе Авдивка преди неговите избори и да обяви някакъв успех във Спецялната Осерация. За това праща вълни от живо месо да мрат със стотици всеки ден. Като Бахмут миналата година, с разликата че сега Вагнер ги няма и трябват петма мобици да вършат работата на един бивш вагнеровец.

Горещата фаза на войната между Саудитска Арабия и хусите отдавна мина... и вече втора година хусите НЕ обстрелват преминаващите из района кораби, то и затова целия Аденски залив и пролива Баб Ел Мандеб вече втора година не се смятат за опасни, официално обявени за военна зона останаха само Йеменските териториални води, и напук на насажданата от джурналята паника и оредяващите военни кораби на страни от цял свят, пазещи от хуси и пирати, преминаващите от там моряци нещо не щат да се паникосват... лично проверено преди 12 дена, в целия тараф беше останал само един индийски военен кораб а НАТО-то разпращаше е-майли до преминаващите в района кораби с искане да бъдат уведомени по телефона или с е-мейл в случай че някой търговски кораб бъде нападнат, а преди години и НАТО и ЕС пращаха ескадри в района, пък сега и те се отчитат само с една фрегата в този страшно "опасен"район.

За какво са му на Египет пробитите долари?

Специална операция по блокиране на Суецкия канал и прехвърлянето на корабите през нос Добра Надежда. Глобалният финансов капитал още миналата година си направи една тестова операция, с която блокира канала за няколко дни (един контейнеровоз, дълъг 400 метра и тегло 400 хиляди тона го духнал вятъра и застана напречно на канала) и внимателно проследиха и анализираха последствията в глобален мащаб. Тази година вече организираха войната срещу Хамах и активираха и сомалийските пирати. Целта е блокиране на канала за период от около година и предизвикване на нови кризи и забавяния с доставките на стоките и петрола от Азия до Европа и Америките.Съответно цените скачат и още и още. Нашето правителство получи инструкции да откажем и ние руския петрол , който е реално на една крачка от нас, и да си търсим друг петрол от арабите на високи цени. Пуделчетата веднага изпълняват желанието на господарите си си от САЩ и очакват потупване по рамото и някакъв бакшиш! Всичко обаче е за наша сметка и ние сме виновни, че още си дремем!

путкан явно яко го е загазил за да плаща на пирати.

Значи са фащисаните ще ни карат втечнен ток през Суецкио канал :)

По-интересното е, в свинерайха, почна ли коледния подбор на 500 000 прасенца :)

В света има повече от 58,000 търговски кораба. Така че "световната търговия" наистина е в голяма заплаха след като цели 100 кораба са се откзазали да минават през Суецкия канал. Особено като се има предвид, че въпросната медия "Ентърпрайз нюз" e локално издание на световно неизвестния американски град Броктън (с цели 100,000 души население, което като сравним щатското население с българското, прави нещо като село Петърч). Та явно и там яко отработват click-bait технологията.

В това село Петърч не садяха ли зелки за кисело зеле? Ako e същото, то е с по-голямо значение за световната икономика и оцеляването на българина в борбата му с витуалният Путин.

Шепа дръгливи циганьори тероризират цял свят?! А могат да ги ликвидират за една седмица.

То и в Украйна не е по-различно положението.

Мдааа,ти още ли си тук,а не си отишъл да ги мачкаш?

И за къв чеп им трябваше на САЩ да разширяват НАТО? Бяха безусловни лидери

Кръв сере!

Това не променя с нищо търговията на САЩ и Русия с Китай, отнася се основно за въшльовците в Европа! Заглавието не отговаря на действителността, по-надолу не си губех времето да чета. Каквото повикали такова се обадило.

Аз се чудя де са ми гащите дето ги поръчах на Черния петък, а те заобикаляли Африка.

Ама да прибавим и маловодието в Панамския канал.. Та да подсилим заплахата..

Тука.ще цункате черният за благо на ес

Са фащисаните като подгонят Хусите със самолетонисачите ... Бегай, бегай :)

Бай Китаец отиде да "наблюдава" процеса. Да не стане гемийте от 60 те години да цункат дъното:)

Го боли корема от смях с тези гемии

ВНИМАНИЕ, световни агенции, дори румънските ,съобщават че Нидеандия не е сва забраната за България за Щенген и че българските политици лъжат народа си

дай линк

Чети в СВОБОДНО слово на Лилов.Нам е най лесно

Тя е там, кодето нидерланскио парламент е казал - ДА за България в Шенген. Черно на бяло.. А не по лафчетата на нашите УЖ политичета..

Идва ред на Панама

оттам минаваха досега само около 10-15 % от световната търговия. Сега ще заобиколят малко Африка, ще пътуват 2-3 седмици повече, и ще се оскъпят малко стоките. Лошото е, че в момента и Панамският канал се ползва само частично, заради непълноводие (т.е. суша).

Кисово е сръбско!

Косово е турско.

И как Просия ще умрат от глад нещо? Кво стана?

В Русия като няма яйца ядат черен и червен хайвер, който ти дори не си опитвал.

Опитвал съм. А въпроса е гавра със соросминдилите, ако не си схванал:)

Само малко да поотслабнат и ще им се нахвърлят като койти на пършив орел :)

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> https://mub.me/bioex

Камиларите в Египет прибират по 20 милярда долара такси за преминаване през Суецкият канал. Това хич няма да им хареса. Нашите мурзилки може би не знаят но преди време египетската авиация бомбардираше хутите. Може пак да почнат и хич няма да се учудя ако САЩ и Израел ги насочват със спътниковото разузнаване

Естествено неудобна за поръчителите на дезинформацията. Руски танкери и Китайски кораби си минават в Червено море. За добавка Китай прати флотилията да наблюдава какви ще ги върши "коалицията" на блюстителите на еднополярният модел.

Който си има газ и петрол, ще си свирка, който си няма, ще ги купува на цената на Шанел No5 :)

Пишите, ама пак не цялата истина - що не писахте, че корабите се атакуват избирателно? При текущата ситуация кашата (не става дума само за корабоплаването) няма изглед да се оправи скоро! Виж, ако преместят Израел в Мадагаскар (да не казвам от кога и на кого е тая идея, ама е разглеждана сериозно на времето си), проблема може и да се реши, но там региона е беден, и на евреите ама хич няма да им хареса ..... Всъщност, с отслабването на хегемона, в средносрочен план Израел ще е губещият, нито Китай, нито Русия ще му помогнат да го извадят от пачите яйца, на които е насаден на времето от британците (със съгласието на Сталин) ....

А чифутите имаха наглостта да лаят по Русия!

Каза ви се. Билдербъг/ Давос. Нов световен ред. Фараони и всичко за тях. Вие? Няма да притежавате нищо и ще сте щастливи. Ако са ви оставили живи. Още ли мислите, че е конспирация? А, гои? Според Макиавели, хората винаги избират сигурност и подчинение пред идеята за свобода и справедливост. Явно има право.

От търговийката печелят чифутите!

Скоро и от въздуха и водата ще печелят. Лимитирана консумация в името на поредната религия наложена от Златната Пирамида. От всички империи, тази е най-ужасяващата. Само извънземни могат да ни отърват от ционистките господари фараони.

Ае познайте кой стой зад това , путкан се опитва всячески да дестабилизира световната икономика и ред. Решил е че, ще бъде новия ГОСПОД. Първо нападна Украйна уж да спаси низвергнатите хора там, но попиля повече народ в опита си, Демек хич не му беше това целта. Комплексиран е, иска си империя, да го запомнят. Сам си го е казвал. Но нещо не му се получи, за това за да намалее помощта за Украйна спретна постановката в Газа използвайки Иран "спонсор на Хамас". Усети че губи СВО и реално това му беше хода. Но и там не се получи, затова започна проблемите в червено море. Йеменските хуси са финансирани също от Иран. Единствено и само спонсориран от русия. Защо до сега не се е случвало в такива мащаби. русия иска да си продава петрола защото е на невероятна загуба. А трябва да подържа скъпа и безмислена война . Айде на бас че до месец ще спретне нов конфликт някъде.

Ше ви трае :)

Отварят шампанското че на говедата е много зле

Без газ и без петрол

!

Че хисбула притежавали около 25000 ракети. Колко ли имат хутите тогава?

Колко имат Иран и Корея ...

Сега като спряхме руския нефт, чий ще го вземаме? Петролните танкери заобикалят също. Значи несигурни доставки и по скъп петрол! Новогодишен подарък от ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, начело с Боко и Шиши! Честито българи

Да живей мутропрофаня и руслямистан

Да живей свинерайха и слава кокаина :)

Като цяло Египет ще реши проблема с военна операция. Реално Египет е с огромни загуби, но има една от най-големите армии в света. Няма да е проблем да смаже Иран за не повече от 72 часа. Заедно със САЩ, за не повече от 6 часа. Разбира се, това не е само удар по икономиката на Египет, но също и на Индия и Китай. Стоките от Индия като се оскъпят, вече няма да са атрактивни, което означава затваряне на фабрики и заводи и милиони безработни.

АнаЛизатор по египет

Иран може преди това да си изхвърли ядрените отпадъци в персийския залив. Много лесно смазвате. САЩ с едни талибани не можа да се оправи

Но да не забравяме, че и те мразят чифутите ;)

Е в изолация.май ес.

Смях!!!

Да са благодарни на чифутите и краварските им големи.

Косово е сръбско!

Не е ли по просто, да се наложи мир в Газа и да се освободят всички заложници. И корабите да си минават без проблем. Кой пак е срещу мира?

Но сложно краварите са губещи

Арогантността си ли ще загубят? Затова ли постоянно подстрекават и подклаждат войни?

За кравария и фащинисаният ЕС!!!

Виж Китай е друга бира - ФАЩ и ЕС 800 милионен пазар с добра покупателна способност.

В Берлин, където тракторите са окупирали? В Англия? Във Франция? На какви наркотици сте, малоумници. Я пак на опашка за бустери.

Никой нема да ги търпи да пиратстват и да блокират такъв важен търговски път. Чао, чао, тарамбуки чаршафосани, много насериозно се взехте!

А??? Говедо !!! Смееш ли ??? Че фащ само гледат като луди???

Ти ли си деружен от азиатското посолство?

Еврейте да плащат загубите.

Да живей ислямата и най вече руслямистан

Машалла, и Булгаристан.

Аре, слава кокаина:)

Росподка от Роско Плевнелиев потката ли идва?

Идва от руслямистан, там всичко започва с рос, толкова е голям капацитета на новия азиатски месия

И руските свобоооодно си плават

Които доволно се присмиват на говедата

Нали американците се намесиха? Нещо май не им се случва коалицията.