Световната банка с прогноза за българската и международната икономика

Растежът на световната икономика ще се забави до 2023 г., този на страната ни е преразгледан към повишение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАК , и защо отселе Меселинка ? Вие какво мислите ? Защо ни натиска за еврото и кои ще спечелят от него ? И накрая , кога ще ги съдим за , ТРЕТАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА

Така, да обясним на чугунените ''икономисти'' в дира, които си мислят, че Кремиковци е било голямата работа: Когато се сравнява БВП за различни години, инфлацията не се брои що се отнася до растеж. Или казано с други думи - ако имаме 10% инфлация за 2021 спрямо 2020 и сме ''произвели'' същото количество стоки и услуги, то БВП няма да се вдигне с 10%, а ще си остане с нулев растеж. Панимайте?

Кога ли всички светонви институции ще спрат да назначават експерти и ще почнат да преписват истината от извора, четейки фоурмите на дир.бг? :)))))

Кпгато водош евреин с мотика :)

Кого лъжат тия капути? Чакаме новите по високи лихви и по високи данъци! Заплатите сазамразени до второ нареждане.

В пазарната икономика заплатите трудно се заразяват! Особенно на частника!

След Живков, при бате си беше най-добре. Живот си живяхме, мирни години бяха, за всички имаше пари. А сега немотия

Урод

Всеки момент ше гръмне държавата и протестърчетата пак ще почнат да правят свирчоци за дозичка и да търкат талончета!

Всеки момент ще текнат реки от мед и вино :)

Ако си засял сто декара зърно, це ожънеш не повече от 50 тона. Но ако и догодина засееш 100 декара зърно и пак ожънеш 50 тона, но цената му се е повишила с 10 процента, това не значи че имаш 10 процента ръстеж.

Но, като торовете са пет пъти по-скъпи ще имаш дедовия

Зърно... Дори и аз знам, че има пшеница и ечемик... "то тази година (2021) средният добив на пшеница е 606 килограма от декар, "

Пешо, Пешооо, като не разбираш от икономика - питай бе, човек. Недей се излага така.

То и комшиите в Турция имат разтеж на икономиката, ама за сметка на хартийките ,с които им плащат заплати

не са познали! ръстът само за последните шест месеца е 50% на цените де!

На тока е 6 пъти, на олиото 2 пъти, на маслото 3 пъти, на газта 100% и т.н.

А на изкупната цена на млякото от фермите - нула пъти

Няма да се плашиш нали не си ваксиниран пребори и 5G. Сорос и на него му разказах играта с мъдър куропреместващ ход. Бил фалира няма де да слага чиповете. Мъск му гръмна бидоня. Решетнинов ти подбора най мъдрия президент! Десния болшевики се събра с партията майка. Нищо не може те са бори! Курнела замрази и цените на телефоните. Рай рай идва да здраствует!!!!!!

Замислете се как хората, които не харесват Кирил Петков, преписват всички последици от порутени магистрали, подпорни стени, къщи за гости, чанти с пари предназначени за магистрали, изкупуване на скъп ток от ВЕИ-тата на политици, вдигането на цената на хляб двойно за последните 2 години, несправяне с кризата 2020 и 2021. Още малко ще кажат, че за КТБ е виновен той и че кюлчетата са поставени лично от Кирил хахахах Я се осъзнайте и си спомнете по чия команда бият граждани по време на мирен протест. Я се осъзнайте и си спомнете кой ви прати на село да копаете картофи. Я се осъзнайте и вижте как държавата се превърна в "София и всичко останало". Я се осъзнайте и вижте от колко време населението ни се изселва. Я се осъзнайте и вижте как минималната пенсия е 349лв, докато прагът на бедност е 351. Вижте в какво състояние са ни болниците и образователната система. Пребройте детските градини... Вижте какво стана със златните мини, с Булгартабак. Не на последно място- вижте на какво ниво ни е културата (Театър, кино, балет, художествено изкуство, литература). Вижте на какво ниво ни е спорта. Събудете се, не бъдете тъпанари. Вижте колко пари дават за лекарства вашите майки и бащи. Не мислете, че сте безсмъртни. Хората по зле направените магистрали и с изкуствените такси (и винетки) треперят всеки ден и се чудят защо изобщо си плащат данъците. Горите ни изгарят и се изнасят към Гърция. "Продаваме" пшеница на Румъния и после я "изкупуваме" на по-високи цени. Лепим еко стикери по старите си коли. Стикери, които знаем защо са измислени и кой ще ги печата. За всичко това Киро ли е виновен? Или всъщност проблем с изброените неща не съществува???

Тези неща са от 77 години насам, усилиха се през последните 32 години след като спря контрола от Москва.

Претоплена манджа от опорки!! Толкова зле беше при Борисов, че в банките има 100 милиарда. И как "обеднелите" българи извадиха пари за покупка на жилища и имоти, въпреки големият скок на цените. Киро и сие са пълни нещастници и скоро ще го разберете. Ще теглят заем след заем, защото не могат да направят нищо смислено.

Баце и аз кътам ли кътам в банката, но имот друг път :D Глупости говориш. А за 100 млрд. - ми те може да са на 10 човека кажи речи, ние с какво станахме по-богати?

Кирил Петков не назначава ММА звезди за политици, а това не се харесва на българина. Кирил Петков не е избран от "турски българи" и това е още една причина да не го харесват. Сега разбра ли?

И така да е, но КТБ комунягите я ограбиха(орешарски), както и четири пъти комунягите фалират(ограбват) БНБ.

Леж на това рамо и събирай парички за ток и парно! Олигофрен!

Ами ти се замисли как партия взема властта, създадена 2 месеца преди изборите. Като я видиш с какви се коалира все европейци с тъмночервени гъзове.

По палците надолу разбирам, че проблем с всичките тези неща няма и всички одобряват Бойко. Жестоко, браво! Нямам думи. Вдигат данъци, лихви и горива. А каква е причината за това знаете ли? Виждате резултат, а той от какво е следствие- все тая ли ви е? Потресен съм колко интелигентни сте. Нищо чудно, че за 20лв си продавате гласа :(

Който има спестявания там в едни институции да си ги прибере ! Не купувайте имоти ! После ще ми благодарите за съветите.

Радев си прави реклама, докато бизнесът умира от некадърното му управление от 8 месеца! Защо не се проведе за срива на икономиката, скока на инфлацията и унищожаване на България? Защо се проведе съвет по въпрос, който не касае на практика българската сигурност?

Гербопитеците вият от безсилна злоба заради прогнозата за положителен икономически растеж на България при правителството на Кирил Петков.

Селянин, правителството е на Радев и е оглавено лично от него,а Кирето и хабер си няма какво прави там.

Преразглеждането е надолу. Ще расте по-малко от очакваното. А инфлацията ще е над растежа. Да ти светна ли какво означава това?

Ами то ръстът се измерва в пари. Когато цените се вдигат, това вече е ръст. Така че всеки ръст, който е по-малък от инфлацията, не е реален ръст. И аз днес вдигнах цените на продизвежданите от моята фирма машини с 10% и ако продам същите бройка през тази година, за статистиката ще съм имал ръст от 10%. Аз ще повиша и заплатите с 10%, но като цяло никой няма да стане по-богат, включително и аз.

Да го духат бедните! Аре зтаваряйте темата...