Световната банка с мрачна прогноза за поскъпването на храните и тока

Цените на основните храни и енергията ще останат високи до края на 2024 г., сочи доклад на институцията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази световна банка може ли да навреди на този зоомагазин https://mypetshop.bg/ ?

,Добре де, защо не пишат "Цените скочиха заради разширяването на НАТО на изток и неспазването на Минските споразумения от Украйна"?!? А пишат тези глупости постоянно?!?

Ако бяха умни сега щяха да са с Русия и нейните несметни богатства. Който копае гроб другиму сам попада в него.

Водят до поскъпването и убиват обикновените хора. Света вече не иска да дава стоки за на печатани хартийки.

Дотук бяха големите приказки за зелени сделки, всички коли на ток и други безумни щуротии. Започва отрезвяването и грубата реалност, а борбата ще е да се сложи нещо на масата за ядене и да се стоплиш през зимата.

"Цените на хранителните стоки и енергията, които скочиха допълнително заради войната в Украйна," Не е причината войната, а въведените санкции, без тях няма да има никакво поскъпване.

Сега всички да благодарим на Путин и Роzzия. Благодарение на "асвабаждението" на Украйна, а скоро и на Молдова, ще се храним по малко и ще пътуваме по-малко. Така е по здравословно, а и пазим природата.

Ние сме обявени за врагове, а враговете трябва да страдат.

За увеличението на цените.

след Новината, че Русия спря Газа на Полша, Цената на Лондонската стокова борса се Изстреля с 12%...

А 2024-та нова пЛандемия или атака от извънземни?

че Русия Спря газа на Полша, ето ви публикацията в Една от най-големите онлайн Медии в Полша: https://onet.pl/informacje/onetwiadomosci/onet-nieoficjalnie-rosja-wstrzymala-dostawy-gazu-do-polski-co-dalej/sf4jdzj,79cfc278

_stankow

И там все още е "неофициално": Nieoficjalnie: Rosja wstrzymała dostawy gazu do Polski Но е напълно възможно. Не може да доставяш танкове на Украйна, пък после да очакваш газ от Русия. Тези танкове нейните войници убиват.

Световнта банка ги режисира и двете. И войните също.

Очертава се да е по-кофти и от 90-те - тогава поне на Запад нямаше хиперинфлация, а сега целият свят е под пара. Ние по-дъртите този филм вече сме го гледали, но 15-20, че и 30 годишните хлапета сега ще разберат къде зимуват раците. Доста от моите познати и сега имат големи затруднения да покрият дори и разходите по оцеляването - храна, сметки, наем/ипотека. Просто не ми се мисли по-натам какво следва.

Е и?

Същото като през 90те. Тогава ядяхме със седмици хляб и сол(буквално) и родителите ми разпродадоха де що имаше за продаване за да оцелеем. Ще стане същото :) Който има двор да си засади зеленчуци и да си гледа животни. Пак до тях ще опрем :)

ю вил иит зе бъгс! ю вил оун натинг!! (да се чете с Немски Акцент и Демоничен глас!)

Ще стоите на тъмно и студено и ще ядете печени хлебарки.

Не ги щъ Яж си ги

един в ЛинкдИн се превъзнасяше как вече имаме в България ферма за насекоми и как може ще произвеждат от тях брашно за храна на хората. Толкова било страхотно, че потребителите нямало да усещат какво ядат! Революция било! Евтино, с висока добавена стойност! Летя, хвърча и го попитах на какво основание ще добавя брашно от насекоми в храната на хората БЕЗ ТЕ ДА ЗНАЯТ! И го попитах дали е готов да плаща съдебни дела? Щот първо аз ще го осъдя! И си изтри поста :) Та, насекомите вече ги готвят. Трябва им само достатъчно голямо количество. И ЕС ги одобри за храна на хората на територията си :) Очаквайте скоро Био хлебарки по магазините!

Световната банка в ролята на врачка...но само за наивните! Че нали точно тя създава всички кризи, включително и тази. Позаинтересувайте се за финансовото състояние на милиардерите по света/САЩ, Китай, Европа, дори Латинска Америка/ след финансовата криза през 2008 -ма и след двете години Ковид-криза. Ще видите, че всички милиардери са увеличили богатствата си и броя на милиардерите е нараснал. Тогава въпросът е за кого са кризите и от чий джоб парите преминават в сметките на най-богатите?! Защо едните стават все по-бедни, а другите все по-богати? Вижте статистиките на Форбс и разни подобни...

Ти пък какво имаш против нас, невинните милиардери.

Българиня все световната конспирация му е виновна В днешно време всеки е равен и всеки има възможност да изкарва добри пари с компютър и интернет Но българина мрази успелите, видиш ли някой там му дърпал конците Илон Мъск е доказателство че всеки може да печели и изкарва с предприемчивост и предприемачество

Знаете ли кое му е лошото да си милиардер? Абсолютно нищо :D

това е буквално от последните минути - Русия спря Газа на Полша без Никакво предварително уведомление! Полското Правителство организира Спешен Кризисен Шаб!!

Стига писа глупусти

Че те не купуват от Русия, значи досега са ползвали аванта.

не знам, какво имат, Световните Медии казват, че спреният газ е по ГазоПровод Ямал, първоначалните в моментта реакции от Кремъл са, че Варшава е отказала да си плати в Рубли!

_stankow

Ами ако е отказала да плати, значи е била предупредена своевременно. Още преди месец беше, края на март, когато Путин каза - или плащате в рубли, или няма да даваме газ. Авантата свърши ! Нали уж "бензиностанция с ракети". Къде има бензиностанция, дето дава без пари ?

_stankow

И аз намирам някакво такова съобщение, цитират полския портал Onet. Преди това обаче Полша се е похвалила, че вече е доставила танкове Т-72 на Украйна. А в базата Рамщайн в Германия тече "съвещание по 3-тата световна война". 20 страни се съвещават какво оръжие да доставят на Украйна. Та напълно е възможно. Полша е най-враждебна срещу Русия. Но и срещу Украйна, иска ѝ се да си върне Западна Украйна.

При тази инфлация има само 1 полезен ход Имоти! Който има пари да купува Който няма да тегли кредит и да купува Задава се чудовищно покачване на цените Догодина средна цена 3000Евро По догодина 4000 Това е блестящ шанс за всеки да направи пачка

Че то няма ли вече всеки по 3 ? На кой ще ги продаваш после?

Само, че при Новия Световен Ред, ще ти вземат имота без да питат платен ли е и дали е твой. След 9 септември не ги беше срам да вземат имотите на честните българи. Че ги и преследваха и убиваха.

Цените на храните и горивата винаги са вървели в успоредни криви в последните 15 години. Това е общоизвестна закономерност.

Храната се прави с трактор. Тракторът гори гориво.

алчни укролайнари, заради тях светът преминава през тази криза. И накрая пак ще предадат Донбас и Крим на Русия

Руснаците непричем? Душички само искат да лапнат чужди територии, от благородство естественно.

Откога да си защитаваш Родината е алчност?

Всичко върви по план - Протоколите на ционските мъдреци в комбинация с Голямото зануляване вече в продължение на десетилетия се изпълняват бавно, но сигурно и с голям успех.

Като във вица: - Първите няколко години ще ви е гадно. - После ще се оправи ли? - Не, после ще свикнете...

при текущата инфлация в България, скоро Валутният борд, ще падне, просто никой не може да държи Лева на Изкуствено Дишане, при такива Икономически Показатели!

_stankow

Левът е доста недооценен. Сравнете колко се плаща за ушиването на един костюм в България и за колко после се продава на запад. Така, както досега беше рублата - недооценена. Това е механизмът за ограбване на света от "златния милиард". Е, Русия каза "баста". И изведнъж се оказа, че газът, металите, нефът, зърното, торовете, енергията си имали съвсем, ама съвсем по-други цени, на които беше свикнал да плаща западът. Гадно му е, но това е положението ! Дано и ние дочакаме да ни се плаща труда по достойнство. Щото и ние сме износители - също зърно, слънчоглед, мед, олово, цинк и т.н.

Войната НЯМА НИЩО ОБЩО С ЦЕНИТЕ! Причината за високата инфлация е, че след ковидната пландемия: - САЩ НАПЕЧАТА 2 ТРИЛИОНА ДОЛАРА - ЕС НАПЕЧАТА 1 ТРИЛИОН ЕВРО Зад тези ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРИ НЕ СТОИ НИЩО, НЯМАТ ПОКРИТИЕ! Да не мислите, че Азия, Африка и Южна Америка ще позволят на Запада да купува ресурси с тези напечатани пари по старите цени ... ! Обаче най-лесно е оФцете да се баламосват с Русия и Путин ...

Много точно казано!!!

Ако искаха да разкажт играта на Русия, ОПЕК трябваше да увеличи добива на петрол, цената щеше да падне. Така Русия нямаше да има почти никакво финансиране. Но явно не е това целта.

ЕС да ни компенсира безабавно! Не може единствената помощ от съюза, към който сме предани като кучета, да бъде едни 12 милиарда за 5 години.

Да, но не е важно само колко ни дават, но най-веме как се използват парите!

Хитро са го измислили. Първо изкуствено създадения корона вирус. Псоле войната. Преди хората не излизаха заради локдауна. Сега ще е заради цените.. Смачкани и депресирани вкъщи, без пари. Даже вече няма да можем да си купуваме домове. Под наем. Идеални роби

Ето затова бащите на Американската нация създадоха Втората поправка.

В сащ и подлогите им ес. На света му писна да донфурка тези нахали. Да ги видим сега колко струват реално, когато не са на нечий гръб.

"Световната банка очаква, че цената на електроенергията ще скочи с над 50 на сто тази година, преди да се понижи през 2023 и 2024 година." Преди да се понижи?!? ахахаха, Вие съвсем за канарчета ни взехте! Дали сами си вярват на глупостите?!?

Аз също не съм убеден, че след това цените ще паднат. Това зависи от разни фактори, и от монетарната политика на централните банки, от темповете на икономически ръст,… Твърде много са неизвестните.

Ще паднат с 5 процента

санкции манкции на Русия .. ббаахаха

Евро-то се Срина на най-ниският си курс в Историята спрямо Долара и Юана и вече 1 USD = 1.83233 Лева това официален курс на БНБ, ама за тия неща някак статии не се пишат!

а помня, само преди няколко години, беше 1.28 лева за долар, т.е. Българина вече обедня поне с 50% спряма Китаеца и Американеци и това без да броиме дори Инфлацията!

Не е точно такава сметката. Процентът не се пренася автоматично… По друг начин се начислява, и то не само като отношение на извенението на валутите. Но тенденцията е ясна.

След 2,3 дена ще отлети силно на юг ... Нали се сещате, като вдигнат и лихвите в САЩ. Всичко е големи ПОМПИ и спекулации..

Спрете войните които води САЩ и всичко ще се подреди.

4,99 евро за 1 литър обикновенно слънчогледово олио в Германия. И то в Кауфланд ! Това не е бивало...

$ 6,30 за 64 oz., за 1,9 литра при мен в Щатите. Тоест около $ 3.30 за литър.

Значи Световната банка прогнозира през 2022 г. покачване на електроенергията с над! 50 %, а на селскостопанските стоки и металите с около 20 %, и понижаването им през следващите две години! Да видим… Може лесно да се изчисли и как това ще натовари българина имайки предвид какъв процент от месечния му разход заемат тези стоки на база на тези прогнози.

Ако за западна Европа това ще е първият сезон на нищета, то в България не може даже да се стреснем, понеже ние сме в дълбока криза 33 години. Никой Българин няма как да усети криза, от днес, когато вече е в същата криза 33 години !

Мръсни боклуци. Ако искахте мир щяхте да имаме мир.

Най-обичам, когато някой ми обяснява, че заради негово решение, аз трябва да патя.Ако някой идиот не е разбрал, тези, шефовете им и цялото им племе са ни врагове, смъртни врагове. Време е да започвате да влизате в час!

Казва ли нещо за заплатите в източна Европа?! Тук сега американските циркаджии ще почнат, че русофили, ала бала, но като погледнем, една Полша, която е хипер американизирана в никакъв случай не е по-богата. Стотици хиляди поляци са емигранти. Заплатите са същите дебилни. Значи нещата са други.

Полша е доста силна икономически държава със сравнително висок стандарт. Сега зависи с какво сравняваш. В Полша заплатите не са по-високи от тези в САЩ, ако това имаш предвид. Но са далеч по-високи от тези в Русия, например, а Русия е къде, къде по-богата природно страна. Вярваш или не, но дори в България заплатите и стандартът са по-високи от тези в Русия. Много зависи от базата за сравнение. Ние, българите, сме вечно недоволни, но всъщност сме в "елита" на човечеството, в да речем топ 20% по задоволеност и доходи. За един пенсионер български това изглежда шокиращо, но има доста страни, където за да доживееш въобще до пенсия трябва да си голям късметлия. А има и такива, където да си гладен е нормално състояние на повечето хора. Ние това не винаги го съзнаваме и сме склонни да драматизираме цената на краставиците през февруари, което не ни дава възможност да видим, че всъщност сме късметлии.

прочети отново написаното. човекът сравнява полша с българия.

Е нали Русия била само бензиностанцийка с ракетки... Какво би бърка тогава, че да я намесвате в проблемите с енерго носителите, цветните и черни метали, зърнопроизводството и всичко останало...? Ваща мама еврогейски и хамерикански лгбти мекотели....

това винаги го е погубвало исторически!

То не бяха пандемии, мандемии, войни.... как ли не извъртат да ни ограбват.

Храните бяха прекалено евтини. Не е редно един смартфон да струва повече от храната ти за година.

прекалено скъп за това, което е. по-скъп от телвизор даже...

време е за тотален рестарт. Руснаците и американците да почват с атомните бомби и да се приключва по-бързо Аман от постоянни кризи и духане на супата.

Сега е време русофилите да се изнесат за русия за да не гладуват в западна Европа.

Ти за западна европа ли се броиш бе цурвул балкански…

Ако се “задържат високи” е едно. Ако ще поскъпват още е съвсем друго.

Надяват си примката на врата качват се на високо и почват да се чудят как да не се обясят... Русия изпълнява ритуално самоубиство... а жертвите ще са обикновените хора по света, които нямат никаква мешавица и вина за каквото и да е било... На никой реално не му пука за евразийските орки, особено ако на масата му няма храна, АМА НИКОЙ...

Представи си да имаш толкова капацитет , че да не можеш да си измислиш собствен коментар... Жал ми е за уроди като теб....

Ами някой трябва да плаща войните

ама Световната банка с такива изказвания се изкарва, че няма ама нищо общо със спекулата и войните. Нищо,че е финансовият им инструмент.