Светът става все по-богат, САЩ и Китай начело по активи

Жените вече притежават 40% от световното богатство, твърди доклад на Credit Suisse

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Друга интересна подробност е второто място в света на Китай по активи и богатство на глава от населението след САЩ, "Такава огромна глупост и нелепица не бях чел откак се помня.Китай на глава от населението,при два млрд.китайци трябва всичкото богатство на света да е в Китай за да са най-богати по активи на глава от населението.Само за пример ще дам Норвегия чиито държавен инвестиционен фонд притежава активи за 4 трилиона долара почти колкото е БВПродукт на Китай за година,а населението на Норвегия е колкото един китайски квартал и освен това имат и куп частни инвестиционни фондове.Да твърдиш,че Китай има активи за хиляди билиони или октилиони е висша форма на олигофрения.

светът, а някои хора в този свят на несправедливост стават все по богати!

Всичко това не се дължи на работоспособността на американците, а на това, че те по-вече крадат от всички други. Вижте как е в България - крадат ни чрез техните електроцентрали, вземат ни златото,....и т.н.! А какво ни дават? Ами малко ли ни е - бежанци, Соросоиди, джендъри, хомосек.....исти, кока кола, хамбургери, подкрепа за мутро-комунистите от ГЕРБ.......! Аз съм "ЗА" САЩ!

американците си избират "точните" хора, с комунистическо потекло, защото те знаят че те са продажниците на своите държави....и преди и сега те са едни и същи комунисти използващи благата на своите държава за лично облагодетелстване!

Става... На хартия...

на лъжата кракта са къси.Наистина САЩ са най богати обаче на дългове и на балонни деривати и хежд фондове зад които стои само един гол дефицит по текущата сметка и в търговският баланс.

И това ако не е поръчкова статия, здраве му кажи!

Поредната пропагандена партенка на лъжците от Кредит Суис. 70% от световното богатство нараства в т.нар отскоро прекалено големи за да фалират банки и се състои в създаването на балонен кредит за прекопуването на същите активи. Ерго и огромното поскъпване на и без това трудно дефинириуемите стойности на споменатите. Общата задлъжнялост на системата е в неконтролируеми нива, няма ясно подобрение от новите технологии (ако и да има такива) с които трябва да се обезпечи този новосъздаден кредит и ерго продължаваме в бум-бъст (надувам балона - пукам го) цикъл. Като някой глупав или новосъздаден и обезпечен от системата(всички) субект завършва цикъла държейки няколко трилиона от нищо, които после покриваме с обществен дълг... И някой кара колело!

да, да. тоя тип статистики са ми пределно ясни. световното богатство расте, какво се оплаквате?! само че 'световното богатсво' расте май за една шепа хора, а другите го ду....т. По същия начин като се вдигат борсовите индекси за обикновените хора това не означава нищо, освен че хората с много пари имат още повече, докато като паднат босрсовите индекси и обикновените хора си губят работата.

Бе Китай е с втори активи, ама не на глава от населението, както пише.

Хиляда+++++++++++++++.

САЩ и Китай все по-богати, а алкашите ватенки все по-бедни. Видимо е какво да те управлява кремълски некадърник...

американския дълг от 13 трилиона и него ли го броим към забогатяването?

13 трилиона? За миналия век ли става дума, защото към днешна дата дългът им минава 21 трилиона!

Глупако, САЩ имат 200 трилиона активи, не им мисли дълга. Апропо, дългът не е 13, а 21 трилиона и с това не си наясно. Проблемът ти е по - скоро, че ватенките имат по - малко богатство от Швеция, а през 90-те години е било по - малко и от малката Гърция. Та така.

Общият американски дълг е повече от 71 трилиона долара- по техните официални данни. А публичният дълг вече отива към 22 трилиона долара. Само ипотечните дългове на домакинствата надвишават 15 трилиона.

средно статистически всеки американец дължи годишно по 123 000 долара дълг, а средно годишно номиланияьт ме доход е 35 000 долара преди данъчно облагане, след данъчно облагане е 22000 долара те.е клони към слаба паритерна покупателна сила.Забогаването ев балонните активи по света и най вече на уолстрийт където ръстовете са за хедж фондовете и дериватните интрумиенти гарнирани с нов дълг върху още по голям дефицит.