Светът отново отправя взор и надежди към атомната енергетика

МААЕ повиши прогнозите си за сектора за първи път от Фукушима насам

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо така бе, драги зрители! Какво стана с вятърните мелници ...

на надъханите тъпаци, неспособни да мислят, най-накрая започна да им идва акъла! Зелени-мелени, вятърни въртележки, слънчеви огледалца... - на баба ти кюлотите!

Още екпериментите на корейците (удържане на >9 секунди на термоядрената плазма), новите реактори на американците с ниски загуби и други подобни проекти! Уран колко още ще изкопаеш? Дори и вторично гориво да преработваш - пак няма да стига в един момент... Докато деутерий и тритий - дал Господ! Особено по лунната повърхност - хелий-3. Важното е да се бачка и да се насочват инвестициите и мозъците в правилната посока, а не в мерене на пишки, военни заплахи и други глупости...

Сакън! Г-жа Кунева веднага да излезе и да каже какво може и какво не. Интересно ми е как така тя не успя да затвори и последните два реактора на Козлодуй. А за Белене има доста хора с "принос".

От всеки 1000 молекули на Земята 4 са Уран!

Очаквам неистов вой и крякане от зелени, розови изчадия, оная изцъклената Грета...

Но най-важното! Първо трябва да се обеся т всички които спряха атомната енергетика - Куневица, Костовци, Дянковци, Борисовци и цялата продажна пасмина която работи против интереса на България!

Съдържанието на уран в земната кора е 1.4 ppm. Надай се ти на 0.4%.

Аха. ИТЕР и HB11 ще оправят работата рано или късно. Дано само не се окаже че някой е решил да печели повече отколкото от газ.

Schilo

Мдааа, а ние се отказахме от атомната енергетика. Много умно и предвидливо от наша страна. И що? Някой друг да запълни нишата. Румънците си построиха АЕЦ, турците и те.

Грета плаче в ъгъла.

А ние какво трябва да направим, за да угодим на нашите господари? - да затворим нашите останали АЕЦ, и да внасяме ток от тяхните АЕЦ ?

Тази статия е само за дебилни български политици дето облизаха гениталиите на всичките си господари на запад от София. Политиката обаче не е за лижещи, а за мислещи. Колкото до изискването "да имат топки" анатомията няма нищо общо, но нашите така ги разбират нещата: топки-език! Простаци сър!

Време е за Народен съд защото този не върши работа!

Изхождайки от знаменателното съждение на Кузьма Прутков за ползата от Слънцето и Луната, на дневен ред са лунните фотоволтаици. Кузьма Прутков: Ако Ви питат: – Кое е по–полезно, Слънцето или Луната? Отговаряйте: – Луната! Защото Слънцето свети през деня, когато и без това е светло!

Германия се отказа от АЕЦ за да ги замени с газови влектроцентрали, т.е. да стане зависима от Русия. Това е приносът на Меркел, която продължи предприетата от предишния канцлер Шрьодер анти-ядрена политика. Затова е ьорът за Северен поток, щото само с възстановяеми източници (вятър, слънце) без базова мощност (ядрена, газова, въглищна) не може да се осигури сигурност на доставките на електроенергия. За съжаление, Меркел съсипа една високотехнологична индустрия в Германия, а и подхрани антиядрени в фанатизъм на зелените талибани.

Отказахме се, защото бб е корумпиран - затова вместо да построим 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй, все се Балта ВИМ около корупционния гьол/ модел на Белене.

Отказахме се, защото бб е корумпиран - затова вместо да построим 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй, все се Балта ВИМ около корупционния гьол/ модел на Белене

Отказахме се, защото ББ е корумпиран - затова вместо да построим 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй, все се балтавим около корупционния гьол/ модел на Белене

Видя се,че и газта и перките и вецовете и слънчевоте панели само оскъпяват електроенергията!За въглища даже не искам да говоря!

E то това неминуемо ще стане и с урана.

Бегай до земното ядро да го вземеш.

Снанишев затвори 3 и 4-ти блок. Така че питай него, а не Кунева. При това Костов 2 години го караше да се бори за тях докато е време, ама от БСП не си мръднаха пръста, за да пробутат после Беляне

Станишев затвори 3 и 4 блок. А Беляне е ненужна централа, след като вечер падаме до под 3000 МВт консумация. Ако спрат и криптокопачите поже и до 2100 да падне.

Никакво Беляне. Един блок в Козлодуй е достатъчен. Уранът е нараснал с 40% последните 2 години. Ако се построят още 20 реактора в световен мащаб цената му ще хвръкне в небесата.

Скрий се бе аненцефа герберунгелски

де е проебала и в боли фсунста за флората

Крувоустата и Дада - на кол!