Строителният сектор запазва ритъма на работа

Притеснения сред фирмите в бранша са свързани със сроковете по оперативните програми

Обратно в новината

Коментари - Строителният сектор запазва ритъма на работа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой не пита откъде идват парите в този сектор, перат ли се, препират ли се? Как така цял свят се тресе от кризи, а в България този сектор не се засяга?

То строителството още продължава, защото има да се довършва. Проектирането вече е в застой , респективно инвестиционните намерения.

Пълни глупости говориш. Значи според теб строителството продължава, а то е на открито, сред хора т.е. в риск, а проектирането, което се прави и в къщи пред компютъра е спряло? Ходи се прегледай! Опорната ти точка е тъпа! Смени я с нещо, с което по-лесно ще излъжеш хората и ще си постигнеш целта да манипулираш и насаждаш паника и напрежение в обществото. Аман от идиоти.

Драги строители на кой и на какви цени ще продавате ?

Ще запази ритъма ама като няма продажби кой ще им плаща кредитите на строителните фирми? Те всички строят със собствено финансиране нали?

След 2 месеца се очаква скок на цените на жилищата, тъй като десетки хиляди семейства останали без работа в провинцията ще се насочат към София. Купувайте сега после да не се жалите!

Това добре, а с какви пари? "Останали без работа" и "ипотечен кредит" в едно изречение не се връзват. Напротив, моите наблюдения са, че масово се завръщат кой - откъдето. Първо се връщат от чужбина тук, а второ се прибират от София по родните места.

Ако не се реши проблема с невлизането в сила на разрешенията за строеж (поради спрените, от Закона за извънредното положение, срокове за обжалване), съвсем скоро ще започне голям проблем в сектора. Лично според мен това е сектора, който може да помогне с наемане на временна работна ръка, тъй като сега започва сезона на строителството.