Коментари - Стоянов: България е сред малкото държави, които могат да получат допълнително количество газ от Азербайджан | Бизнес.dir.bg
назад

Стоянов: България е сред малкото държави, които могат да получат допълнително количество газ от Азербайджан

Били са потвърдени един милиард куб. метра годишно, които от началото на октомври ще тръгнат към страната ни, заяви енергийният министър

Обратно в новината
| Редактор : Калина Петрова

Коментари - Стоянов: България е сред малкото държави, които могат да получат допълнително количество газ от Азербайджан | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.. абе Соросоид тьп!!! Я си ЕПМ!!! искочиха разни педали и рьсат акьл!!! на кой гьза е по натовски!! Имахме си договор гпз и цена! Сега на Байдьн мекия х..и шепа педали нагли

Защо всяка глупост е преекспонирате бе журналисти? Радев изкара газта като димка, която да прикрие кражбата на века в АЕЦ.

1. Ток не можеш нито да купиш, нито да продадеш. Потребява се енергия а не ток. 2. В региона има огромно търсене и енергията просто може да се продаде на борсата и с получените долари да се купи природен газ. 3. За какво ще пренасяме енергия през Турция за Азербайджат да турците да ни сцепят задниците с такси пренос и освен таксите 25% от енергията да замине като загуби при преноса? 4. До кога в тази клета държавица за министри ще се назначат само невежи и необразовани идиоти? 5. Добре ще е в държавицата все някога за министър да бъде назначен поне един що годе образован и що годе нормален човечец, който да знае за какво е там и какво прави?

До кога ще търпим калинките на Корни? Чакаш да те провалят ли, какво ли?

Алиенацията от реалността, нулевата историческа култура и религиозната вяра в митологеми са характерни черти на класическия русофил. Това създание най-сериозно ти сервира примерно: „Руската армия е непобедима, защото е...непобедима“. Как да обориш религиозна вяра с факти, особено при пълен отказ от мисловна дейност? За да се открои паталогията обаче, трябва да се види реалността. Статистиката само за 20-ти век сочи: Русия губи 5 войни – Руско-Японска (1904-1905), Първа Световна (1914-1918) – българска победа в Добруджа, Съветско-Полска (1919-1921), Афганистан (1979-1989), Първа Чеченска (1994-1996). Не броя Студената война. В Съветско-Финландската (1939-1940) постига кървава, позорна, пирова победа. 3.7 срещу 194 милиона! Ето това е непобедимата и безаналоговата. Подобно на русофилското е и „мисленето“ на средния руснак. Продукт е на колективно бягство от истината и свободата, плюс доброволна лоботомия. Пораженията се представят и честват като победи. Победите (доколкото ги има) се превръщат в триумфи: 23.02 е денят на руската армия. На тази дата през 1918 немците разбиват руснаците при Псков. После следва Брест-Литовската руска капитулация, подписана на 3-ти март по настояване на българите. Руските поражения при Бородино 1812 (след битката французите влизат в Москва) и Севастопол 1855 (Севастопол пада и руснаците губят Кримската война 1853-1856) се честват като победи. Тоталната пропаганда позволява бягство от реалността в един имагинерен свят на величие. Водката също помага. 90-те години руската държава на два пъти официално призна, че подвигът на легендарните памфиловци е измислица. Последваха бунтове на населението. Искаха си лъжата. Огромното мнозинство от руснаците (подобно на северномакедонците) не търсят истината, а намират убежише в познатата лъжа, с която са свикнали. Тя ги успокоява и им дава фалшиво чувство за величие. Путин не допусна тази грешка, напротив – финансира филм за Лъжата. Така стигаме до агресията от 24.02.22, но за нея - в главата руски поражения през 21-ви век;)

Стига сте будалкали народа. Азербайджан има таван, от къде ще дойде допълнително. Те и милиарда да ни дадат ще им целуваме задниците. Ей, приказвате едни глупости, без да се замислите. Има обективни неща от който не може да се избяга. Съобразявайте се когато приказвате.

Значи забравяме че днешния Алиев, завършил с отличие Московский государствений институт, наследи на поста баща си генерала от КГБ Алиев, избил цялата опозиция в новосъздадената държава Азербайджан, и, напук на редовните срещи между Путини и Алиев, се правим че в Азербайджан цъфти демокрацията. Айретен че договорката за "допълнителните" количества азерски газ е още от началото на настоящето столетие... и някак все "забравяме" да си вземем договореното, напук на това че Азербайджан винаги е изнасял своят газ до Европа, е, вярно доскоро газта вървеше само по руските тръбопроводи, които през Украйна все пак стигат и до нас, та дето се вика интерконектора с Гърция винаги е бил само параван на странното нежелание да си получим договореното количество азерски газ;)

ЕК нали и тя ходи на крака при семейство Алиеви.. И кво стана???.. Подписаха едно МЕМУРАНДУМЧЕ ЗА ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ ЗА СЛЕД 2027-ма година.. Годината, в която същата ЕК е заложила в ОЗЕЛЕНЯВАЩАТА СИ ПРОГРАМА да СПРЕ ДА КОНСУМИРА ГАЗ И НЕФТ.. Включително и от МОЛЕКУЛИТЕ НА СВОБОДАТА от Мексиканския залив.. А наш Стоенчо са пъне да се прави на велик.. И откъде ще мине този газ? Щото до 2027-ма година сем. Алиеви ги заглавичква, че ще УДВОЯВА тръбите по ТАНАП и ТАП.. Но защо да го прави, следк като ЕС няма да му иска тогава газ по ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО СИ? Тякой, някъде от вас да промчете, че ЕК, ЕС, ЕП и т.н. вредни Е-та се отказва от ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА?

това с президента ли са го договорили, когато беше на официално посещение в Азербайджан, президентът им тогава обеща допълнителни количества газ

" ток срещу синьо гориво". Токът ще се транспотира в тръбите, когато няма газ в тях. Баси простотиите - къде е Азарбайджан къде е България? Ние имаме проблеми при доставка на ток в България как ще стигне тоя ток до там?

България, трябва да финансира новата АЕЦ с доставеното оборудване! И без това теглят по 10 милярда безмислени всяка година да финансират новата мощност с заем, той ще се изплати!

Започвай строежа, а аз ще събера приятели да помагаме.

Всички говорят за този договор с Азерите. А какво ще стане ако те решат да променят цената и не ги получим тия сигурните 1 млрд. на някаква ниска цена. Всички мишки ще се изпокрият :)

договор между Русия и Азер за изкупуване на Азер газ от Русия, а когато Азер газ не достига за да го продават азерите , Русия ще има достави необходимите количества за да не спира търговията. Така че докато има руска газ , ще "купуваме" неруска газ от всички други страни срещу пари , каквите тези страни кажат.

jingiby

Какво стана с нашите приятели от Гъзпром?

приблизително 40% от азербайджанския газ е руски-купен от Русия и от находища в Азербайджан,управлявани от Газпром;)Просто,преминавайки през Азербайджан и Турция,се "демократизира" на съответната цена и ЕС го купува без угризения-важното е на Путин да му е гадно:))))Е,може да им е малко скъпо,но "демокрацията няма цена",нали така;)Наистина,такива идиотщини нямаше дори по времето на Студената война-явно тогава политиците бяха доста по-умни...