Стиглиц: Икономическата политика на Тръмп е за свръхбогатите

Доброто състояние на US икономиката не може да се приписва на президента, смята нобеловият лауреат

Обратно в новината

Коментари - Стиглиц: Икономическата политика на Тръмп е за свръхбогатите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

интересува ме в коя държава икономиката не е в полза на свръхбогатите. моля без свободни съчинения и сравнения с пледоарии за лошите от изток и запад. къде не са най-облагодетелствани свръхбогатите от провежданата политика?

а аз предлагам на Хюсеин обама да му дадем и нобел за икономически постижения защото само за краткото време когато бе инсталиран на власт успя удвои дълга на Америка от 10 на 20 трилиона като създаде армия от милиони безработни които в после ги сложихме на купонна система и са подготвени да живеят в комунизма

има Нобел за мир за това че финансира тероризма на Иран, създаде Ислямска държава и направи войните в Либия ,Сирия най кървавите войни в близкия изток които предизвикаха изкуствена миграция и заляха Европа и останалият свят с ислямисти терористи …..сеа го прокламират и за икономически гений след като за осем години натрупа десет трилиона дълг ,затвори фабриките ,създаде милиони безработни и въведе купонна система което докара Америка на ръба на фалит

като му гледам оядената разплута в доволна усмика физиономия, Стиглиц е добър нагледен пример за свръхбогат. хич да не недоволства.

Поредният купен.

А това, че Тръмп ще води такава политика не бе ясно само на олигофрените, каквито за съжаление се оказаха доста...

Не им вярвайте на чифутите, при Маймуната работническата класа, която е гръбнака на обществото, бе много по-зле -сега полека, лека поточните линии започнаха да се връщат! А това за съседите е пълна лъжа! Канадския долар по време на Маймуната бе 1:1 с нашия долар, а сега е едва 75 цента!

Идиот! Да си. чувал що е това инертност в макроикономиката? При кого стана Голямата депресия, бе кретен? При кого всеки месец имаше по 200,000, 300,000 и дори по 450,000 нови безработни на месец, бе боклук? И каква икономика наследи Обама от Буш, бе тъпанар? Ти от Марс ли падаш, че не знаеш какво стана 2008 година, дълго подготвяно преди това и какво казаха к шефът на Фед-а, и финансовият министър при Биш за кризата тогава...

Отменянето на закона Глас Стийгъл, който държеше инвестиционните банки строго отделени от търговските такива, стана през 1999 година при Бил Клинтън. Това и други подобни дерегулации на финансовия сектор доведоха до Голямата Рецесия. Първата работа на Обама беше да назначи Трежъри секретари Тимъти Гайтнър(Голдман Сакс), който заедно с Бернанке изсипа трилиони долари в банковата система(TARP), вместо да подпомогне обикновените хора, които загубиха 6 милиона жилища в тоя период.

Опит за лични нападки при дискусия ... не си от най - ЕнтИлЕгентнЕте май?

От коя Америка пишеш? Кво прайш там? Миеш тоалетни чинии ли? За жълти стотинки?

От Северна Америка! И никога не съм мил чинии, дори и не знам как се пуска съдомиялнята в къщи, боклук. Макар че няма срамен труд

Кскъв ти е проблема, градски? Защо всички в България мразите хората които сега живеят и работят в чужбина, особено тези в Америка? Нали имигрантите изсипват милиарди в бг икономиката, купуват имоти, които се строят от строителни фирми в България, ремонтират старите, пращат пари на роднини, харчат хиляди по ресторанти като се приберат?.. Мислиш ли, че не обичаме България? Не сме избягали, просто в България нямаше работа за всички навремето.. Все едно евреите в Израел да мразят събратята си евреи по целия свят, които активно помагат държавата им да оцелее. България само печели от големи имигрантски лобита в различните западни страни, спрете с тази злоба

има емигрант и емигранти. сори, но този т.н. инфо не спира да агресивно да обижда и да се перчи. всекиму своето. но ти си му адвокатствай. това е твое право.

Точно така е, но за съжаление и Тръмп е безсилен срещу силите на Мрака. Единствено се уповаваме на Господ

При капитала не съществува политика за бедните. Ема капиталист-робовладебец и роби, наемни работници.От старогръцки, демокрация означава, власт на своБодния човек с роби.Няма капиталист който да е публикувал чистата печлаба, т.е. степента на експлоатация на работниците. Примерно бившият президент беше направил строителлна фирма и идтасше работници, предимно помаци от Неврокопско. Договорът му е за 1500 ДМ на работник, а той им плаща 500 марки на месец.

Има нещо вярно! Всъщност битката за преразпределение на БВП (бюджета, данъците и разходите) се води между малката, но доминираща прослойка на най-богатите инстедната класа с подчертано надмощие на първите, а бедните никой не ги бръсне, освен заиграването с тях преди избори за вота им! За най-горната прослойка бедните са някакво имагинерно понятие, те и реално нямат никакви допирни точки и живеят в два коренно различни свята. С две думи - просто не им пука, като оставим риториката...Много по-голямо е напрежението между средната класа и бедните, просто защото те имат много повече допирни точки. Затова о средната класа е по-загрижена за тях, защото някой могат да изпаднат в тази група, а и по-добре разбират проблемите им!

Ама разбира се , че президентът-републиканец,който от 2 години и половина е президент, няма никаква заслуга за доброто състояние на икономиката ! Цялата заслуга е на предишния президент африканската маймуна-демократ ! Нали така бе мръсен чифут Джоузеф Стиглиц , член на Демократическата партия от повече от 40 години ?

плюс 1 от мен. само една лека корекцийка - по-добре ми звучи "цялата заслуга се приписва на... нататък е перфектно.

Година и половина, не 2 и 1/2.

Оранжевото шкембе е президент от януари 20 2017. Как ги сметна 2,5 години? И ти май можеш да смяташ колкото него.Той мисли че понеже дължи за банкрупциите си 6-7 милиарда долара,това го прави милиардер.

Малко факти: Световната рецесия е период на спад на брутния световен продукт през 2008 – 2009 година, оценяван като най-тежката глобална икономическа криза след Втората световна война.[1][2] Началният и краен момент на рецесията е трудно да бъде определен. Международният валутен фонд определя като година на глобална рецесия само 2009 година.[3][4] За страните от Г-20, на които се пада 85% от световния продукт, рецесията продължава от третото тримесечие на 2008 до първото тримесечие на 2009 година,[5] а в Съединените щати, най-голямата засегната от рецесията икономика, периодът е от декември 2007 до юни 2009 година.[6][7] Рецесията засяга най-вече развитите страни, докато в голяма част от развиващите се страни растежът продължава, като предкризисните нива на световния продукт бързо се възстановяват.[8] Възстановяването в по-тежко засегнатите страни продължава по-дълго – така в Съединените щати предкризисното ниво на брутния вътрешен продукт е достигнато в средата на 2011 година,[9] а в България – в края на 2014 година.[10] ======= Голямата Рецесия избухва през втория мандат на РЕПУБЛИКАНЕЦА Джордж Буш, към края му... След него идва Барак Обама... В световен мащаб, Буш е един от най-непопулярните политици с рейтинг на неодобрение от 87% във Франция и Германия и 88% в Испания.

Доброто състояние на икономиката не може да се приписва на Тръмп, ма познайте кой ще е главният виновник според либералните медии, когато нещата се сговнят?

Той тогава няма да е жив, а внуците му са осигурени.

ясно, Стиглиц, всичко се приписва като заслуга на миротвореца-нобелист.

Той досега поне два пъти е фалирал, но от някъде кой знае как му се помага на говедото и така все е на гребена на вълната, щото американците винаги ги е кефило да виждат, че иМежду богатите също има идиоти , нещат не зависят от тях а всичко е до късмет.