Коментари - Стартиращата компания "Рапидус" опитва да върне Япония на картата на полупроводниците | Бизнес.dir.bg
назад

Стартиращата компания "Рапидус" опитва да върне Япония на картата на полупроводниците

Основана е през 2022 г. от осем големи частни японски фирми, включително "Тойота" (Toyota) и "Сони" (Sony), като същевременно е силно подкрепена от правителството на страната чрез 5,5 милиарда евро субсидии до момента

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Стартиращата компания "Рапидус" опитва да върне Япония на картата на полупроводниците | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Тази година полупроводници, догодина - цели проводници" Т. Живков

Тодор Живков постави България на картата на полупроводниците преди 50 години със завода в Ботевград. Както и със заводите за ИТ техника вПловдив, Пазарджик, Бяла, В.Търново и още поне 30% от българското население работеше в тези заводи, които изнасяха продукти в целия СИВ. Това се отнася и за машиностроенето. Явно диктаторът Тодор Живков ни е осигурил място в тези индустрии. И не, не съм путинист, комунист, ДС-ар, агент, социалист с възхищение към миналото. Просто цитирам някои факти.

Не ни възхвалявай селският дебил, убиец и свинар бай Тошо. Нищо от това което си изброил не е негова заслуга. Заслугата е изцяло на СССР/Русия, които направиха СИВ в който членовете бяха равни и работеха задружно по икономически правила, а не както е пирамидалната колониална структура ЕС в която всичко е политика без каквато и да е икономика. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Венциии бай Тошо драги е работил в печатница и виж свинари са сегашните партийци!! А СССР без СИВ едва ли щеше да се справи без другите соц. страни! То за това се казваше и Съвет за икономическа взаимопомощ! А сега признаваш ли че сме умряла работа като държава??

Сони, техникс, денон, панасоник и другите подобни произодители на черна техника, бяха актуални, когато имаше нормални истински носители на аудио и видео записи. Имаше постижения, напредварваха се с дизайн, параметри и т.н. Сега всичко като минава през цифрови носители, на практика всичко това, цялата надпревара, и постижения, тва отече всичкото в кофата. Малцина са, дето си пазят високите класове касетни декове примерно, или ползват все още истински стерео хай-фи системи, с две големи колони, и два канала. Сега е модерно блутут, с някаква измишльотина с няколко малки колонки, реално вече почти няма кой да се интересува от качество и т.нар. "висока вярност", която присъства все още единствено и само в аналоговите носители на аудио и видео записи. Моят син нямаше представа какво е касетка, и му беше безкрайно интересно да разбере как работи. Хареса му определено.

Съвсем не е така. Явно не разбираш от електроника след като споменаваш блутут във връзка с аудиото. Блутут е просто ефирен носител на сигнала, а звука идва от крайното стъпало което служи за усилване по мощност и което вече е цифрово за да не харчи ток на вятъра, но качеството си е отлично и доста по-добро от старите усилватели. В музикалната техника единствено имат значение характеристиките шум и изкривяване а не какъв е носителя и как му се вика на устройството което възпроизвежда звука. Новите цифрови системи са на светлинни години напред в тези характеристики в сравнение със старите системи за които си написал. Всичко в старите системи за които говориш беше криво и измъчено, като се почне от касетите които хвалиш, които бяха различни типове но всички кривяха звука защото не възприемаха правилно намагнитването в различните честоти. При цифровите системи всичко е супер и точно за това си позволяват да възпроизвеждат звук с дискретизация на 44 килохерца и да компресират данните във формати със загуби. Аудиофилите си слушат некомпресирани формати при дискретизация от 96 килохерца нагоре и нямат твойте грижи . А тия денон не съм ги чувал, но останалите са все японски, а залезна японската електроника точно заради тия боклуци САЩ, които познай какво направиха? Ами да наложиха им санкции и ги смачкаха, за да можели да ги достигнат. Били много напред и трябвало да изчакат дабилите от САЩ да ги догонят. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Япония няма достатъчен пазар за да разработва съвременни полупроводници и никоя няма да я пусне на чуждите пазари, в това число на американските или европейските. На кого ще продава Япония, освен на собственото си население, което е доста малко?

А ние ще ремонтираме едното платно на половината мост на Дунав за 2 години и ще подменяме релсите в София 15 км за 2 години. Просто ни управляват пълни мошенници и неграмотници и затова ще сме на опашката откъм каквито и да било технологии.

като същевременно е силно подкрепена от правителството на страната чрез 5,5 милиарда евро (920 милиарда йени) субсидии до момента. --- Санкции, кога? За същите субсидии, ЕС и САЩ наложиха на Китай до 200% митнически такси.

Правиш ли разлика между разработка и производство?