Коментари - Сръбската газова асоциация: Българската такса за руския газ не ни засяга, "плаши мечката с решето" | Бизнес.dir.bg
назад

Сръбската газова асоциация: Българската такса за руския газ не ни засяга, "плаши мечката с решето"

Решението е невалидно, тъй като "Сърбиягаз" има договор с "Газпром", обяснява представителят на газовия бизнес при съседите Воислав Вулетич

Обратно в новината
| Редактор : Ива Капкова

Коментари - Сръбската газова асоциация: Българската такса за руския газ не ни засяга, "плаши мечката с решето" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чета тук направо не мога се начудя колко глупав и първосигнален е средностатистическия българин. Освен много неграмотен и суеверен, разбира се. Ще ни спаси СлавитУ, ТошкотУ....после спасител стана Киро Ментата .... Това за таксите - не само, че ще стане, но и още ще се увеличат евентуално. И Сърбите ще си платят, каквото ще да си говорят. Целта е Унгария и силно повярвалия си Орбан, както и неговия господар Джудже. Най-директно и уверено ви казвам, че това не е измислено от Денков. Това не е измислено на друго място и трябва много да ни радва....

да облагаме и продажбата на всеки дюнер с лев отгоре като така "наказваме" и някои араби които подкрепят Хамас. Може би трябва със същите 20 лв да облагаме и катарския газ, все пак Катар дава убежище на много от ръководителите на Хамас. Или нямаше такива указания от управляващото посолство? Много сме жалки - БГ се държи "смело" и периодично се опитва да дразни бившия голям брат, но ако той изреве заплашително, веднага се втурваме да се крием зад актуалния голям брат: "бате, бате, оня там иска да ме бие, ама ти нали ще ме пазиш по чл.5?"

Идиот си

Това безумие на сглобката внесено в НС от Шиши, Боци и Кико е аналогично да накараш Лидл да събира ,,хранителна вноска” от ромите и да ги дължи на Агенция митници. Дори да искаш такава странна вноска, тя трябва да се дължи от транзитните компании на руски газ и да е директно към Агенция митници. Така направен закона ще фалира Булгартрансгаз за месец, защото той няма правно основание до изисква такава вноска от транзитните компании на руски газ. В същото време ще се натрупва тази сума, като пасив в дружеството.

Прекалено немощни сме за да враждуваме с такъв международен гигант, какъвто е " Газпром". Политиците да си мерят приказките и да слушат утвърдени експерти- енергетици.Ама, това на нищо не прилича...... дотичал някой си по нам ква си линия, сложили го в кабинет, дали му секретарка и шофьор и той почва да си вярва,че е номер 1 в бранша.Резултата- все повече загуби за нас, облагодетелстване на невежи типове и срам!Лошо!

Разликата ще я плати "Газпром". Сърбите няма защо да реват!

Това няма значение. Цената на сръбската граница е договорирана. Но също така са договорирани и транзитните такси, които ние получаваме за транзитирането на газа. Това, че ние в нарушение на договорите вдигаме таксите си е наша работа. Неустойките за неспазването на договорите - също са за нас. И няма никакво значение, че било директива на ЕС, в духа на решенията на ЕС или наше собствено решение. Плащаме ние. Бойко Борисов да е мислил, когато е подарявал газопровод и е подписвал договорите.

Сърбите са го казали: "Ич ме не е брига що Маджарско нема излаз на Ядранском (Адриатическо) море!". А мен ме не е брига, че и Сърбия нема излаз на никое море. За да си внасят втечнен газ. Болният се е..е на легло. Както на се опита да ни на..е Русия чрез Газпром. Ще си плащат.

За болния на леглото си прав. Подмиваш се и лягаш. Щото целият транзит на стоки и суровини от България за Западна Европа минава през Сърбия и Унгария. Щото през Румъния и Украйна ни е малко далечко и скъпичко. Е, може и през Гърция и после с фериботи през Италия, но пак има оскъпяване. Което ще го плащаме ние. Достатъчно ни е сърбите и унгарците да започнат да бавят всички тирове, корабни (по Дунава) и ЖП-товари от и за България или пък да ни вдигнат митата и транзитните такси и ще пищим на умряло.

НАЛИ ЩЕ ГИ ОСЪДИМ И ЩЕ СЕ ХВАНАТ ЗА ГОЛЕМИТЕ ПРЪСТИ. ТОВА НЕ СА ТИ СКАНДАЛИТЕ СЪС СЪСЕДИТЕ.

Точно. Ние ще ги осъдим тях - те ще ни осъдят нас.

Ще си съдерат задниците русоробите да плюят България и да бранят сърбите, които ми мразят на клетъчно ниво и всичко това само заради Русия.

Z

Демек сърбите признаха, че тези 20 лева ще ги плаща газпром и Лумпен Радев е идиотът директно подкрепящ Терораша с вчерашните си словестни диарии. А количествата руслямска газ лесно се открояват съгласно договора за доставка до българо-сръбската граница

Ъхъ..и 30 лева ще ти плащат папагал...Руснаците спират газта и баста... Те загубиха 110 млрд км с патоците...сега за 5,6 ли ще им дреме... Сърбите и маджарите ще псуват тебе...не руснаците... а газопровода ще стой кат реакторите ни...платени още преди 10 години

110 млрд км..кубометра

че и украйна е вързала ЕС с нейните 30 млрд куб хранилища с "нашта тръбичка" за Турецкии паток и Голубой паток и без них нема компресия в TANAP.

И може да клецаме путкин Кат рязан тираджия малолетка Ако искат Ебал съм ги орки и сърби

Ако Сърбия има договор с Газпром за определена цена, значи таксата ще я плаща Газпром. Ние предоставяме газопреносната си мрежа, собствената си газопреносна мрежа, за транспортиране на газ при определени условия. Сега просто го транспортираме по скъпо. Наши са си тръбите, ние определяме условията. А всъщност бтрябваше да направим това още преди година и половина. Когато руснаците ни изнудваха да плащсме газа в рубли. Или в монголски тугрици. Все тая. Вие променяте условията, ние също. Пък като не им харесва Балкански поток да карат втечнен газ с кораби. Ооопс. Ами че то нито Сърбия нито Унгария имат излаз на море....Тогава с влакове. Или с ТИРове цистерни. Та май прав щесе окаже ББ че е постъпил стратегически със строежа на Балкански поток. Щото да си ползваме поне стратегическото местоположение....

Що народ си е оставил кокалите по чукарите на нашата стратегическа държава А ние сега без пари си даваме и малкото дето имаме. Както иска да се топли с газ да плаща или да събират съчки за зимата. Има значителна промяна в конюктурата и затова следва промяна на договора. България има нещо дето им трябва на сърбите и унгарците и ако много го ниската да платят. Който има определя условията. Българския народ не е задължен да помаха на другите да имат евтино топло през зимата Какво са ни дали сърбите или унгарците на евтина цена Газа има алтернативи Проблема е че българската държавна хазна е като черна дупка и колкото и много да влиза все изчезна без да има следа.

Има следа, има.....САЩ и Украйна основно. И не малка част в Германия.

На тези лумпени ще ни дкара със съседите и Унгария и Австрия! До кога ще ги търпим!

Каква лакомия те гони бе, копейка. Гоним си националния интерес. Какво ги устройва руснаци, сърби и унгарци не ни интересува. През нас минават тръби с газ и ни дължат такса за пренос. Това че зосега не са плащали е заради комунстическите подроги от герб, бкп и тн. Свърши вече, няма повече аванта

Хърватия наложи високи такси на Сърбия за пренос на газ.

да плюеш всичко което е изгодно за България кога ще секне . Знам кога ,когато ви изловим предателите и ви обесим по стълбовете а на челата ви изрежем по една петолъчка за да светите

ние ще им наложим такси, а те ще ни наложат вето за шенген

Загрижил се ватника че няма да пуснат маджарите в Шенген !

Проблемът е, че България е страна в международен договор и няма право едностранно да изменя каквото и да е! Кокорестият се е чудил как да върже бюджета и от посолство са му подсказали, но после няма те да плащат неустойките, когато България бъде осъдена!

Имаме право да слагаме такса пренос и сложихме. Какво се пениш, че за България ше има пари ли??? Яд те е, че таксуваме господарите ти? Ти си русороб и предател, марш при колхозниците да те шибат украинците

Ти не обясняваше ли, че Русия може да си изисква плащане в кавото иска валута едностранно и ние трябва да танчуваме и да сме щастилви? :)))

Русия промени позицията си по договора и едностранно го наруши, като ни спря газа на два пъти в кризата с Украйна. Освен това стана агресор, като нападна суверенна Украйна. Обяви България за вражеска страна, а в договора пише, че всеки риск и заплаха за националната ни сигурност ни дава право да ги защитим. Сърбите искаха конектор с евпосредства, защо сега не го използват? Русия е заплаха за националната ни сигурност и да мира в света.

а не сме ли вражеска?

Не може българите да сме им врагове а такива като тебе предатели , или си българин или не си.

Подписват се едногодишни договори щом имаш позиция да диктуваш Ама нали сме дуоедавци Нашите експерти не са и чували за управление на риска Взели са си годишната премия и сега България ше беднее дълго време.

Цената ще се плати от Газпром, а Газпром после директно ще я прехвърли на Сърбия или ще им спре газа. Ако Газпром не плати цената, няма да има транзит. Това е горе-долу. Този не знам какви мечки има впредвид, но явно е много прост.

Ти пък още не си разбрал, че не се казва и пише “впредвид”, обаче енергетиката коментираш :))) Всички тук сте такива плямпала- разбирачи страшни, че направо сте забавни. Слушай сега - казва се “предвид”, без “в”. Да се научиш да пишеш правилно, ей!

Бе лошия правопис не ти пречи да обичаш копейките.... Що така? :))) И да, слага се " ' ", като липсват букви... :))))))))))))))))

Така като гледам и ти не си кой знае какъв специалист. Имам ли грешка пак?

СЪРБИТЕ И МАДЖАРИТЕ ИСКАЛИ И ТЕ ДА ВЪРЖАТ БЮДЖЕТА!............ЩЕЛИ ДА ВДИГАТ ВИНЕТКИТЕ И ПЪТНИТЕ ТАКСИ С 20 ЛЕВА НА КАЛПАК?!:)))))))))....ИМАЛИ И ДРУГИ ЛОСТОВЕ........:)))))))))))))))))))))

ами унгария има - вето за шенген

Таксата е за Газпром и цели да събере повече средства, а не да плаши някого. Аз като минавам с колата през Европа си плащам винетна или др. вид пътна такса във всяка страна и таксата е различна за всяка страна.

ТЕ И МАДЖАРИТЕ ТАКА КАЗВАТ!:)))))))))......И КАТО СЕ НАРЕДИМ ДА ЧАКАМЕ ТАМ, ЩЕ НИ ПРОВЕРЯВАТ ПО 5 ЧАСА!:))))))).........ПЪК И АКО СЪРБИТЕ ЗАПОЧНАТ, ЩЕ ВИДИШ ОТ КЪДЕ ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО!!!!!!:))))))))))))))))))

То убаво Николчо , че пътуваш със самолет ... но стоки и суровини - не . Така , че остава - теб да изнясяме - но дали ще сме на печалба ?

Сърбите разбиха тъпата русофилска опорка. Лъжата отново лъсна.

Еми добре, тогава просто я плащате и проблеми няма :)

ЗНАЧИ С ТАЯ ТАКСА,ИЗВЪН ВЕЧЕ ПОЛУЧЕНИТЕ,ЩЯЛ ДА СЕ ИЗПЛАТИ ГАЗОПРОВОДА ЗА-ЕДНА ГОДИНА! ИНАЧЕ,СЪЩИТЕ УРОДИ,ВЪВЕЖДАЩИ ТАКСАТА,НИ ОБЯСНЯВАХА,ЧЕ Е-“НЕИЗГОДЕН@!!! СЪЩИТО СЕ ОТНАСЯ,ЗА: БЕЛЕНЕ! ЮЖЕН ПОТОК! ТЕЦ-МАРИЦА! НОВ НАРОДЕН СЪД,ЕКЗЕКУЦИИ ЗА-НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ!!! СПЕЦИАЛНО ЗА-РИСТЮ,КЪПАНЕ ПРЕДИ ЕКЗЕКУЦИЯТА,ДА НЕ ОСМЪРДИ ПЛОЩАДА!

Каква екзекуция те го ни бе, увисналий? :))))) Копейките сте предатели, ама никой няма да ви вземе насериозно. Досега що нямаше такса? :)))) То, всичко е чудесно, стига да не го управляват или стопанисват копейки, :)

Ама ние досега без такси ли сме транзитирали тоя газ?? Луди ли сме? Който го е решил да влиза веднага в затвора. Сърбия и Унгария да не би да транзитират без такси през тяхната територия?? Вземат скъпо и прескъпо. Като не им харесва да ползват друга тръба. За всеки транзит трябва да се взема такса. Няма страна която да не взема такси. За балъци ли ни вземат?

Има такса, но я повишават.

Искат да вкарат пари в хазната, че да вържат бюджета, ама надали.

е това, което излиза от гъза на рендето Вучич, когато албанците му го нафърфолят.

А бе то ако всеки така когато си иска да си прави каквото си иска, няма въобще да има търговия. Не вярвам да не се знае, че има договори за години напред които ако не се спазват, който не ги спазва губи много. Та да не се окаже след време, че някой е осъдил България да плати повече милиарди, отколкото евентуално ще получи сега.

Налагайте таксата, задължително! Щом е в интерес и полза на България! Газомери в 2та края на тръбата, и готово!

Че Унгария и Сърбия биха били засегнати . Вчера ни плашиха че унгария ще ни спре камионите и ще ни спре за шенген ( а уж са срещу ЕС ) Пълни циркаджии

Правилно постъпи българското правителство. Даже направо трябва да спрем кранчето, което захранва двата най-рунтави пудела на Путлер - Сърбия и Унгария. Да разберат, че са едни безмислени плюнки. С всяко евро, което Русия печели от продажбата на тази кървава газ, отива за още оръжия от Иран и Северна Корея, за убийството на невинни дечица в Украйна.

ВСЕ СИ МИСЛЯ, ЧЕ АКО СЕ ОПИТАШ ДА ИЗМАМИШ УНГРО, РУСО И СЪРБО, ТО ТЕ ЩЕ ТИ ГО ИЗКАРАТ ПРЕЗ Г.........ЗЪ!!!:))))))))))))))) ТОЕСТ, ГАНЮ ЩЕ ДУХА ЧОРБАТА!:)))))

Не мисли по-добре

А ти кат си много умен на мен ша духаш и без вазелин ша та таковам

ААМЕТ, СТОЙ СИ В СТОЛЛИПИНОВО И НЕ СЕ ПРАВИ НА УМЕН!:)))) ............С 10 СТОТИНКИ НА ИЗРЕЧЕНИЕ, НЯМА ДА СЪБЕРЕШ ЗА ИЧКИЯ!:)))))))))))))))

Унгария реже шенгена. Прудполагам и други работи

снабжения, нефти — на 73 дня. Газа же в хранилищах Сербии и Венгрии находится около 700 миллионов кубометров. "Если нам кто-то перекроет поставки газа, у нас будут проблемы. Но мы подготовлены лучше других", — отметил сербский президент.

Нашите са точно като мухи-лайнарки...

Не може ли като компенсация за по високата цена да дадем на сръбете и унгарците рундьо и гълъбарника му?

Ние не сме казали кой ще я плаща тази такса. Да я плаща който иска. А вие какво сте се договаряли с газпром си е ваша работа.

ТО НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА Я ПЛАЩА ! . И КВО ЩЕ ПРАВИТЕ ?!

Врътваме кранчето, до като не бъде платена!

Таксата ще я плаща Асенка Спецова.

Сглобката са най-робското и продажно племе, за което можеш да се сетиш. Тъпчат достойнството и хляба на цял народ, но скоро всичко ще избухне...

А аз се чудех защо нашият прецедент, патриот и родолюбец иска папката обратно празна...

Много философи, но решението вече е взето точка. Да ходяд да се оплакван на аменският поп. Ние от блядовете газ не купуваме от година и то не защото нямаме пари а защото те ни спряха кранчето. Сега ако не си плащат и ние спираме тяхното. Ако си плащат всичко е точно изплащаме тръбата за година!

Твърденията на българския премиер, че Европа е наложила санкции на руския газ, не са верни. "Европа никога не е казвала, че не трябва да се купува руски газ. Когато започна руско-украинският конфликт, се заговори, че членовете на ЕС няма да плащат газ в рубли, за което Русия настояваше, а България беше първата страна, която се отказа от закупуването на руски газ, но Европа не каза, че няма да купува. Отделни страни спряха да купуват, но няма санкции за руския газ, що се отнася до самото закупуване.

Дано поне от това видим някакви постъпления, че от Лукойл 1лев не сме видели...

Касво толкова. Сърбите получават по ссъп газ на границата. Пускат иск към руснаците. Те пускат регрес към нас. Ние плащаме, както обикновено.

Тагарев е най-добрият руски агент внедрен където трябва. Всички ппдб-та, дпс-та, гербери са си ДС или бивши партийци с изградени връзки. Та спокойно, транзита няма да бъде спрян. Само джафкат за да се харесат на който трябва.

ЧЕ НИКОЙ НЕ ИМ ВРЪЗВА ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ НА ЧЕРВЕНО СУЧЕ - МУНЧО, КОГАТО ИЗВАДИХА "НА СЦЕНАТА" - КИРО-ЛЬОХМАНА И ОКОКОРЕНИЯТ ПЕДЕРАС !

Русия спря два пъти газа за България след кризата с Украйна. България има право да повиши таксата, особено след кризата с Украйна. Русия е неприятелски страна и много рискова.

Русия изобщо не е неприятелска страна, а велика сила, като САЩ. Те си гледат интереса, нашите шутки дето уж ни представляват и те. Но ние сме единствените губещи. Парите не миришат, емоциите са за глупаци, в геополитиката няма емоции.

ЩЕ СТАНЕ ЯСНО - КАКЪВ ПОЗОРЕН ДОГОВОР Е ПОДПИСАЛА КРЕМЪЛСКАТА , РОБСКА ТИКВА ОТ СГЛОБКАТА! . ТАКЪВ ДОГОВОР, В КОЙТО БЪЛХАРИЯ ДЕФАКТО Е "НИКОЙ" И Е ПРЕДОСТАВИЛА "ЗА СВОБОДНО ПОЛЗВАНЕ" ТЕРИТОРИЯТА СИ, СРЕЩ 30 СРЕБЪЛНАТА НА ГАЗАВОТА МФИЯ ! . ЕТО ЗАТОВА - МРАЗИМ ТАЗИ СТРАНА , ЗАЩОТО ТЯ С НИЩО НЕ ДОКАЗА ЗА 145 ГОДИНИ, ЧЕ ЗАСЛУЖАВА УВАЖЕНИЕ И РЕСПЕКТ И ЧЕ ИМА ИЗОБЩО НЯККАВА ТЕЖЕСТ В НЕЩО ! ! . ДА СЕ ЗАКОВЕШ "ВЪВ ВСИЧКО" ДА ЗАВИСИШ ОТ ЕДНО МЯСТО Е ПРАКТИЧЕСКИ - ЧИСТО САМОУБИЙСТВО !

Хахахахаха, баси про3тия сърбоман!! Имали договорка с "гЪз-пром", но тръбата по която тече договорър им е на наша територия!! Ако правителството реши, въртим кранчвто и точка!! А с договора, който имат с Путлер може да си избършат немитите, сърбомански гъзери!! Точно Жужето не спазва никакви договори, така че и ние ще правим като риюляните, к8гато са в Рим!!! Смях

КОЙ БИ СЛЕДВАЛО ДА ПЛАЩА "ТАКСАТА ТРАНЗИТ" - ПОЛУЧАТЕЛЯ ИЛИ ДОСТАВЧИКА , . ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ПОЛУЧАТЕЛЯТ ИМА ПРЯК ДОГОВОР С ДОСТАВЧИКА И НЯМА "ДОГОВОРНИ ОТНОШЕНИЯ" С ТРАНЗИТЬОРА ?

Както се разберат в договора. Доставчикът и получателят договарят цената, като се съобразяват с транзитната такса на третата страна, през която минава тръбата, а ако тази тръба е и нейна собственост, както в случая, на България, цената може да стане и по-висока. Тогава доставчикът и получателят подписват анекс към този договор, ако има нова цена от държавата собственик на тръбата и територията през която тя минава и се договарят отново, кой да плати новата цена.

Няма лошо да влязат малко пари в бюджета. Лошото е, че тези пари ще бъдат откраднати или ще отидат за страйкъри, втора ръка на тройни цени.

Само дето никой няма да ги плати тия допълнителни 20лв и най-вероятно Ася ще вика "ами трябваше да го спрем транзита, защото не ни плащат". И тогава ще стане интересно за тая мишкарска територия България.

Дрън-дрън, та пляс.

КОЙТО СЕ Е ОПИТАЛ ДАС ИЗПИКАЕ СРЕЩУ ТЕЧЕНИЕТО НА ДУНАВА .... ВИНАГИ Е ПОЛУЧАВАЛ ОТГОРЕ КАМИОН ЛАЙНА :))

Сърбия превърна Югославия във Велика Сърбия. 5-тте югорепублики работиха за Белград. Затова са им по-добри пътищата, но само това. Всичко останало е овехтяло и очукани, като след война. Заплатите им малки, стандартът нисък, под руско влияние. Имат един жилищно административен комплекс, "Белград на води", но е толкова скъп, че освен заможни руснаци и силните на деня, други немогат да си позволят жилище там. Трамваите са им от Първата световна, а около релсите личат дупки... Сърбия е страна от третия свят, зависима от Русия. Заради Косово преговорите за ЕС са в застой.

Защо с 20лв е вдигната таксата за пренос, а не с 200лв.Не сме ли хора и ние.Защо да не си направиме стадион като унгарците?Ай де де!

САНИТАРНА ТАКСА 5000 ЕВРО НА БЪЛГАРСКИ ТИР ... И ДЕЗИНФЕКЦИЯ 200 ЕВРО НА БЪЛГАРИН .... И НА СРЪБСКАТА И НА УНГАРСКАТА ГРАНИЦА ... И ЩЕ СВАЛЯТ НАШИТЕ ГАЩИТЕ .... А АКО СЪРБИТЕ ВЪВЕДАТ СЪЩИТЕ ТАКСИ И ЗА ТУРСКИТЕ ТИРОВЕ ... ЛИЧНО РЕДЖЕП ЩЕ ДОЙДЕ ДО БЪЛГАРИЯ ДА ОПРАШИ МИСИРКИТЕ :))

През Дунав мост 2 заобикаляме Сърбия. А те откъде ще минават за Турция не знам.

И СЯДАШ НА УНГАРСКИЯ НА ОРБАН .... НЯМА МЪРДАНЕ .. СЕГА СИ ЯЖТЕ ЛАЙНАТА:))

От прекалено надупване къмто козяк наще продажници ще ни скарат със всички съседи.Мн.ще се изкефя ако ни осъдят и Сърбия и Унгария и Газпром.Питайте Финландия как я сурвакаха мин.год.за газта Ползваш не ползваш плащаш.Към 300 млн.евро олекнаха фините.

КЬОРФИШЕК НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МУТРОФАНОВА, БЕЗ РЕАЛНО ПРАКТИКО-ПРИЛОЖНО ЗНАЧЕНИЕ ! . СКОРО НА КОЧИНИТА ЩЕ ПОДИГРАВАТ И ЕСКИМОСИТЕ, ЧЕ ...НИЩО НЕ МОЖЕ НА НИКОГО ДА НАПРАВИ ...А НЕЯ Я ШИБАТ 145 ГОДИНИ "ОСВОБОЖДАВАЙКИ Я" ОТ СВОБОДАТА ! . И ТАЯ ТАКСА КОЙ ЩЕ Е ПЛАЩА ? СЪРБИТЕ ЛИ ? ЧЕ ТЕ НА ВАС ЛИ Я ПЛАЩАТ?! . СЪРБИТЕ СА ПРАВИ - ТЕ НЯМАТ С КОЧИНАТА "ВЗИМАНЕ-ДАВАНЕ" ...ТЕ ИМАТ ДОГОВ С ДОСТАВЧИКА ! . СИРЕЧ - ПРОСИЯ Е ТАЗИ, КОЯТО БИ СЛЕДВАЛО ДА ПЛАЩА ТАЗИ ТАКСА, ЧРЕЗ КОЯТО ПОЛУЧАВА РАЗРЕШЕНИЕ ДА ПРЕМИНАВА ПРЕЗ БЪЛГАСКА ЗЕМЯ ! . СМЯТАТЕ ЧЕ ПРОСИЯ ЩЕ ВИ ПЛАТИ ТАКАСАТА ..ЧЕ ТОВА БИ ОЗНАЧАВАЛО - УНИЖЕНИЕ ЗА ФАШИСТКИЯТ РЕЖИМ ! . СИРЕЧ - ТАЗИ ТАКСА Е ...ВЪЗДУХ !! . ГОЛЯМА САМОИЗЛАГАЦИЯ ЗА ВАСАЛНАТА, РОБСКА ГУБЕРНИЯ ! НИКОЙ НЕ Я БРЪСНЕ ЗА НИЩО ...ДАЖЕ И ЗА СЛИВА !

Има кран.