Според ново проучване 70% от нас пропускат офиса, за да работят другаде

Мащабното допитване хвърля нова светлина върху възможностите за работа между празниците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

REDEEMER

Чудничко. Как работещият да работи на още няколко места, да плаща данъци за развъждането на гласоподаватели. Направо идилия.

В БГ-то ако не си залепен за стола в офиса 8 часа на ден, то не вършиш работа! Такива са комунистическите разбирания на бившите БКП функционери, настоящи бизнесмени!

Може цял ден пасианси да цъкаш, НО да си в офиса!

Какво е локация?

едни красиви над 80% вярващи... и една реалност под 0,8%... само някой от IT сектора си позволяват подобен начин на работа, и то не всички в бранша.

не само. Аз съм преводач и работя дистанционно за голяма компания. Отделно работя към други агенции. Не е въпрос на позволяване, въпрос на доверие е. Изискват се доста качества, които много хора няма, например дисциплинираност, организиране на работния процес, за да не се пропускат срокове и т.н. Навремето, като работих в офис, всеки ден обяснявах какво е краен срок и защо не трябва да се пропуска, а олигофрените не вдяват - те си искат стола, кафето и заплатата, за друго не ги е грижа. Затова много компании изискват да се работи в офис, може да им опяваш всеки ден, че са мързеливи, и да се опитваш да им набиваш в кухите тикви, че трябва да свършат работата. Но много хора, започвайки от ИТ сектора, започнаха да осъзнават, че могат да разполагат по-добре с времето си, стига да работят качествено и да не изпускат крайни срокове. Примерно миналата година работих 2 месеца от Индия - хем починах, хем ми плащаха, това отделно от отпуската, която имам. Но както казах - трябва дисциплинираност и доверие.

Особено за мисловните дейности (програмисти например) естествено, че се повишава производителността и качеството за същото изработено време много сериозно. То в офиса постоянно има нещо, което да те разсея, я разговор между колеги по работа, я някой лаф, ихо-ахо...

Вече масово ли триете коментарите на хората? Нов връх постигнахте?

petrovito

тихо, че ще ти сложат коли и светофари!

И аз така! Само виждаме зор докато вкараме струга или фрезата в хола ми. Защото нали съм стругаро-фрезист, а пък живея на 7-ия етаж.

petrovito

по-добре си занеси мебелите в цеха и да си живееш там, около струга