Коментари - Спират 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" заради неизправности в неядрената му част | Бизнес.dir.bg
назад

Спират 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" заради неизправности в неядрената му част

Малък теч на топлоносител и неизправност на блочен трансформатор налагат временно да бъде преустановена работата на реактора

Обратно в новината
| Автор: 3eNews

Коментари - Спират 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" заради неизправности в неядрената му част | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Многократно предупреждаваха във всяко интервю, че има опасност от авария след смяната на горивото,но кой да ги чуе. Е сега ще берете плодовете на Мечовете, Величията, Простите кировци, Гробарите и Фесовете.

Вгъзраждане са изключително тъпи парчета и се стремят непрекъснато да го доказват. Спират 6 блок с руското гориво, докато 5 с горивото на Уестигхаус си работи и то на 1017 МВт, а не както тъпаците обяснявахте, че щял да работи на 70% мошност.

Аварията е на шести блок какво общо има горивото с аварията Новото гориво е вкарано в пети блок

Русия предупреди за опасност от ядрена авария в АЕЦ Козлодуй заради нарушена технология при смяна на горивото Русия отправи безпрецедентно предупреждение към страната ни заради ядрената безопасност, след въвеждането на американско ядрено гориво в най-голямата ни АЕЦ. Директорът на АНО „Атоминфо-центр“ Александър Уваров обяви: „Буди недоумение начинът, по който се извършва преходът към гориво на „Уестингхаус“ в АЕЦ „Козлодуй“. Пропуснат е важен етап – квалификацията на ядреното гориво, т.е. експлоатацията на ПИЛОТНА партида от новото гориво (обикновено 4-6 горивни касети) в ядрения реактор. Подобно пренебрегване на световния опит със замяната на горивото в ядрените централи се дължи на политически причини, а българските официални лица дори не го крият“. И тук дойде предупреждение, от които много хора в България настръхнаха: „Пълно пренебрежение към международния опит в областта на ядрената безопасност е необоснованата замяна на руското ядрено гориво в българската АЕЦ „Козлодуй“ с чуждестранно и няма да завърши добре, обяви той. Александър Уваров обясни, че възложителят има пълното право да избере доставчик, но той трябва да даде приоритет на ядрената безопасност на своите ядрени блокове. „От примера с Пети блок на АЕЦ „Козлодуй“ виждаме, че политиката все повече се намесва в техническите въпроси в ядрената енергетика. " П.П. 5-и блок е заредет с 43 касети гориво на "Уестингхаус"

Да де ама 6-ти си е с руслямското гориво, а 5-ти е с това на Уестигхаус. Друг е въпроса че проблема в 6-ти реактор е извън ядрената част. ?Та за какво си се пънал да пишеш руслямските простотии?

"Малък ТЕЧ на топлоносител и неизправност на блочен трансформатор налагат временно да бъде преустановена работата на реактора. ..... ще бъде спрян за изпълнение на ПЛАНОВИ ПРЕВАНТИВНИ дейности шести блок на АЕЦ "Козлодуй"." Хем ТЕЧ, хем ПЛАНОВ ремонт?!? ... 1 СЕДМИЦА не издържа ДЕМОКРАТИЧНОТО гориво, престояло 4 ГОДИНИ в Чехия...

Тома е "планиран" "теч"...и така докато Козлодуй спре

5-ти блок е с "демократичното" гориво и той си работи. 6-ти е руслямското. Абе тъпаците от Вгъзраждане не спряхте с тъпотиите.

Пак повтарям, Козлодуй е 100000 год. ядрен боклук!

Успокоително изявление от АЕЦ: Малка неизправност с американското ядрено гориво. Гъбата - най-рано утре.

Нормално 5-ти блок работи на около 104% мощност, някой знае ли с каква мощност работи след като сложиха и американски касети?

С Руското на 45процента сега 37 може и по малко .

В момента работи със 1017 МВт

Очаква се спиране на 5-ти блок в ядрената мучаст. Дано да не гръмне!

Моля, дай данни за твърденията си. Иначе може и да те съдя за всяване на безмислена паника сред народа.

Това е планиран удар на Мафията . Вижте как ще се вдигне цената на Изкупуване на ТОК от Слънчевите Централи .

Интересно, че след като заредиха новото гориво от сайта на ЕСО изчезна разпределението на мощностите, а показват само товара.

Американското гориво е в пети блок! Шести блок е с руско и тези проблеми нямат общо с горивото!

С 25% американско гориво 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" ще заработи на 9 юни.

И 25% в 6ти блок умнико

Американска работа скъпо но затова пък некачествено....

Ново горивото, нов късмет

американците потрошика световнаата икономика, та на един АЕЦ ли няма да му видят сметката. САЩ строшиха света, но първо скапаха, Испания, Португалия, Германия, Украина е сринаха... та колко му трябва да сринат АЕЦ в Бг то сигурно си смиялт че така ще засегнат с радияция Крим, и от това ще се заразят хиляд а руснака, кво им дреме че и българите ще се заразят

С ядрено гориво от Уестингхаус заредиха ПЕТИ ЕНЕРГОБЛОК. Специално за за Вас "умните" русофили

И с 25% 6ти блок

от 9ти Юни и 6ти блок е с 25% американско хубаво красиво гориво....

американска работа, сувалките им гърмят, че се наложи да си намеат руснаци и да се учат как се правят ракети, самолетите им с проблеми, последния проблем че Боинга вдиганл 52 градуса пътническия салон и хората щели да се изпекат, колите им се оказаха не конкуретно спсоосбни, че с еналожи да ударят яко германците с някви глоби които са по страшни от санкциите им срещу РУсия.. и ние тръгнахме стях да работим освен че са изклчитлено скъпи, са и с изключитлено нисъск коефицент на полезно действие

Какво е това сувалка?

совалка, то праовописа се оказа критерии за интелект на много глупавите хора , дето разбират интлекта, като шиманзе което кара колело на една гума и яде банан

да ва иба в тъпите соросоидни джендърчета и либерални педерастчета - и АЕЦ'а счупихте мамичката ви долна продажна Народен съд и смъртна присъда ще са ви малко мръсна долна соросоидна политическа измет!

Някои хора да умрат.

1-ви Юни: С 25% американско гориво 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" ще заработи на 9 юни 14-ти Юни: Спират 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" заради неизправности в неядрената му част А мармота какво правеше?

6-ти блок е с руско, американското е сложено на 5-ти блок.

С 25% американско гориво 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" ще заработи на 9 юни и спри да лъжеш...

И 25% в 6ти блок

25% има и в двата блока.

та викаш едно перце пухче само паднало, иначе всичкото си работи

АЕЦ Белене го гласяха не помня точно за 4.2 милиарда лева ли. Огромна част сигурно готова и с реактори. Но не тях ще ги "продаваме" на символична цена, че да си купим 2 със същата мощност за под 30 милиарда лева. Ето така се става беден. Като делиш на населението, всеки живеещ тук става с няколко хиляди лева по-беден. А "американското" (реално Устингхаус е на Тошиба с гърмящите реактори във Фукошима) гориво било много по-слабо от руското.

Твърде оскъдна информация, която дава простор за всякакви теории! Напишете точно какво е станало!Така, или иначе, рано, или късно всичко ще стане ясно, нали?!

Реално реактора е изгорял напълно от фалшивото гориво, които не отговаря на никакви стандарти. Така че, оставаме с един реактор!

Господин Мравояд, "фалшиво гориво" сложиха в 5-ти блок, а тук става въпрос за 6-ти блок! ОбъркАл си Путинските опорки!

25% има в 6ти блок

Какво значи да "спреш" ядрен реактор!?!? Изотопите ли му вадите!?!?

Вадят горивото!

Спира се ядрената верижна реакция, след това следва разхлаждане от 280 градуса до под 70 градуса. След това се маха капакът и ако трябва се вадят касетите. Аз пък като не разбирам от нещо ми е неудобно да го коментирам.....

Горивото няма нищо общо с теч в конвенционалната част на централата нито пък с трансформатори. И на мен ми се струва адски глупаво да се заменя руското гориво с американско (което е с руски обогатен уран), но с продажни политици толкоз.

Парогенераторите не са чисто конвенционална част. В тях постъпва под голямо налягане водата от първия контур от реактора. Казват, "теч от парогенератора". Къде обаче, не е ясно. Но, щом го спират спешно, този теч надали е толкова безобиден.

"планови превантивни" Пишете глупости. Плановете ремонти се правят по време на ежегодният темонт и презареждане със свежо гориво. От статията е ясно, че няма нищо планово, а за превантивно също, след като нещата вече са се случили...

Толкова много обяснения. Да ги преведа накратко "новото гориво не става". Или както е казал поета "нот греат, нот терибъл".

Мдаа новото гориво в пети реактор повреди шести реактор. Това путинофилите с конкурс ще да ви избират... за най тъпо добиче...

пфф, осрал си коментарите. да те светна, фейкалче: и 5 и 6 блок са с американско гориво. 6 е с 25% и е зареден с него на 9 (преди по-малко от седмица)

въпроса ми е защо не затварят АМЕРИКАНСКИТЕ тецове, затварят държавните, защо затвориха навремето ТЕЦ Варна.... защо затриха 4 блока на АЕЦ Козлудуй и ни казваха че Белене не ни трябва, асега когато са американски ще ни казват че ни трябва

тия АМЕРИКАНСКИТЕ тецове са такова набутване на България. Все още са на преференциални цени за изкопуване на тока, заради инвестицията и в следващите години би трябвало да ги прехврлят на държавата , а то заради зелената сделка реябва да ги затварят.

Точно след като започнахме да ползваме съмнително чуждо ядрено гориво? Случайност?

Да путинофилчо. Веднага щом заредиха пети реактор и новото гориво повреди шести реактор. Умничето на мама...

25% процента от американското гориво е сложено в 6ти блок...по думи на вестник Капитал.

Лошо

Хахахахаха И кво кой носи одговорност ???? Американците или корумпираните ни нищожества ????

КозлУдуй?!!

6-ти блок е спрян поради незначителни неизпровности. Да не ги споменавам, че ме напушва смях. Дори само заради това, че всички подобни системи там са дублирани и неизправността на някоя от тях не води до спиране ... Няма значение. Приемам, че причината за спирането е защото Кака Пена чистачката на кабинета на директора е изпуснала кофата с вода на пода. Или пък Бай Пешо електротехника си е изпуснал отверката в трансформатора. И вервам, много, много вервам!

Лошо

Ей, руснака му намерил цаката така да го направи, че заредиш ли му "вражеско" гориво да се чупи.....

Що не пробваш да сложиш китайски части на Ф16 например.

Абе нямаше ли някакви китайски чаркалъци в Ф35 по едно време .... голямо мяцане беше :)

по принциоп, разни дребни инциденти се прикриват, за да не създават паника. В случая, щом е оповестено, значи проблем не е дребен. И вероятно не е само в неядрената част. И ЧЕрнобил в началотго е бил омаловажен.

Какво общо има Козлодуй пред 2024-та с Чернобил през 1986 управляван от пияни блядки? Нещо бъркаш и годините и държавите и народите...

В момента положението тук е по-зле от пияните блядове тогава. Предимно заради политизирани тъпаци като теб. По добре пияни блядове, отколкото тъпаци като теб

Значи пияните блядове вдигнаха реактор във въздуха и отровиха цяла Европа и това е по добре от малка авария в неядрената част на нашия реактор? Ма това путинофилите сте наистина много прости парчета. Ама много. Направо невероятно колко много...

Разликата е, че при Чернобил имаме един авторитарен режим. Отличителен белег на авторитарните режими е прикриване на проблемите и величаене на успехите. Случаят сега не е такъв!

Режимът е още по-страшен. На некрасивото му викат красиво, на отровата в храните ни викат полезно, на педерасите като теб им викат интелектуалци и т.н.

Евтиното винаги излиза скъпо. Особено като го плаща друг. В случая - ние.

Да не фърга малсо от кеф заради краврски ураниум

Новото гориво вече дава резултати!

Викаш сложиха американско ядрено гориво в пети блок и неядрената инсталация в 6-ти се повреди. Путинофил си нали? Само вие може да измъдрите такава тъпня.

А с ядрената част какво става?

издига се като облак

Еми като "туриха" американското гориво и работата "отече".....

Иван (нерегистриран), гений в ядрената област е тук да ни каже! Хвала!

Знаейки как върви комуникацията между инстанциите у нас, като нищо може да са объркали номера на блока...

троловете да мълчат, ясно е какво се е случило

Абе то и на изборите няма схиляди грешни протоколи.... ....смачкани рабори, и калиени машини....

Точно след като започнахме да ползваме съмнително чуждо ядрено гориво? СлучаЕност?

В случая ядреното гориво няма значение... заредно е в пети блок.

Въобще ремонтът не засяга ядрената част на блока

В едно село знаели, че в гората няма тигри и решили да отидат на лов. Само любителят на конспиративни теории казал, че според него, в гората има тигри и си останал вкъщи. В крайна сметка всички били изядени от тигрите. Оцелял само любителят на конспиративни теории.