Спецмерки в закон срещу прането на пари

Въвеждат се нови категории задължени лица - доставчиците на услуги по обмяна на виртуални и фиатни валути, доставчиците на портфейли, които предлагат попечителски услуги

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ли ви е оценката на въздействието? Защо нито дума няма за негативните въздействия на този закон (повишени разходи на лицата, които ще изпълняват тези задължения)? Това, което се прави за борбата срещу прането на пари и финансирането на тероризма се нарича театър на сигурността. Реална полза няма, само излишна административна тежест. Това няма да спре нито един корумпиран политик, но представлява административна тежест, която ще я понесат всички. "За изпълнението на проекта на акт не са необходими допълнителни разходи/трансфери/други плащания, които да бъдат одобрени по бюджетите на държавните органи и институции, за които произтичат задължения от проекта на нормативен акт за 2019 г. за сметка на други бюджети по държавния бюджет."

Точно така е! Единственият ефект от тази пушилка са повишените разходи за издръжка на звеното и допълнителните грижи на задължените според закона лица. Как си представяте аз, като счетоводител или контрагент да доноснича срещу работодателя или клиента си? И още нещо! Терминът "изпиране на пари" е като взет от мутренския жаргон. Дори аз, ако се позамисля, ще предложа по-подходясто название на процеса по легализиране на доходите от престъпен бизнес. Но ... такъв език използват управляващите.

Дали ще накарат и най големите далавераджии да си платят не само Арабаджиев и Стайков а тези Пещерняци?

Дали ще накарат и най големите далавераджии да си платят не само Арабаджиев и Стайков а тези Пещерняци?

Цялата статия е едно бла,бла,бла,а офшорните зони бе другарки и другари от Брюксел,тях що не закривате,там е най-голямото пране и криене на милиарди откраднати пари.