София ще построи инсталацията за изгаряне на отпадъци: какво ще се промени

Европейската комисия подкрепя проекта и очаква неговата реализация, каза заместник-кмета на София Десислава Билева

Обратно в новината

Коментари - София ще построи инсталацията за изгаряне на отпадъци: какво ще се промени | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе построите не само на един хвърлей камък от центъра на града, но и в най-ниската му точка, загубена работа. Дори да приемем, че в стандартен режим почти не замърсява въздуха. То всички сме наясно, че първо у нас няма кой да контролира какво ще се гори, нито как. Така че едва ли има трезво мислещ софиянец, който иска подобно нещо в центъра на града.

Путлер не разрешава, защото газовата ни зависиммост е по-важна за него!

Може да се прави в общество което има висока информационна култура и нужното образователно ниво. Да се допитваш до хора които вярват във врачки и баячки и са цивилизационно изостанали е най малкото контрапродуктивно.

Урсула Лайнен за това дойде Това ли е устойчивото ви развитие - да горим в центъра на София отпадъците на европа за да дишат чист въздух на запад! Мекерета лъжливи

Е от къв чеп махнахте Кремиковци като ще строите друг замърсител?

Значи моята кола има старт стоп система и не дават да работи по светофари. Таман да тръгна и двигателя изгася, акумулатора и стартера на кайма тия тука ще горят та се не трае. А бе къде са еколозите? Не са ли чували, че има война и се гори кой каквото намери от ракети бомби железа гуми, масла и кото се сетите и виждате там.

Понеже София е в Софийската котловина-поле, то завода, където и да е в него, ако пуши ще дойде насам и обратно... Филтрите на тези инсталации са най-скъпото от проекта, като знам как се побългарява, ми се чини, че ще дишаме мръсният софийски въздух, ама ще ни убеждават, че не е замърсител завода...

София ще е градът с най- мръсен въздух в Европа!

За всяко идиотско начинание има философско оправдание.

Тъпо!Че хафте томангел и сега си го изгарят, без да го развозват насам-натам.А, получената топлина също с конвекция веднага я ползват, без никакви загуби по трсето ,както и без финансови разходи за заплати, режийни и тем подобни измишльотини.Дайте го боклука на брато от Факултета и не го мислете.

Има толкова другимерки които могат да се вземат и то на национално ниво А ти само за завод за изгаряне лобират. явно се иска едни пари да влязът в Топлофикация София, а какво ще се направи :не се знае

Ало...Билевият Фъндък! Я по-кротко, проста к.... Такава!

Не спряхте да цапате до софия то не бяха комбинати мини усрахте всичко сега и завод за боклуци направихте в кремиковския район. В същия момент най скапаните, пътища, болници и училища са точно там.

Фъндък! Къде са милиардите, дадени за изграждане на Завода за боклук?! Ще продължавате да ни обгазявате?! Май и твоето нощно шкафче трябва да се провери!

Алоуууу, земи прОчети малко стига с тия шкафове. Когато вашите господари решат, тогава ще разбереш къде са парите ... евентуално

Първите които трябва да бъдат изгорени в тази инсталация за горене на боклуци са реализаторите на тази простотия..

“….. Планираният му капацитет е за обработка на 180 000 тона отпадъци, който най-вероятно няма да бъде запълван и ще трябва да се возят от други общини или да се внася.” Сега да е ясно защо се прави, а глупостите за намаляване на зависимоста от газ и прочеее е за балъците

А, при недостиг и от Европа може!

Тамън да се задържа газа от изгорелите боклуци, да го дишат повече овцете....България два са основните преобладаващи вида рак за 2021г - на Белия дроб ( от "чистия въздух") и стомашно-чревния от "хубавата неизкусъвена храна"

Нали „ЕС даде" милиарди за Завода за боклук. Боклучиии!

Да горите пластмаси и всвкви токсични боклуци в центъра на градовете!?!? Викате, не можахме да ги очистим тия овце с екзекутиращите инжекции, обаче ракът няма да им размине....Пускате ли и керосин от самолетите ви обилно!?!?

а дано,ама нада ли..........

Завод за горене на отпадъци в столицата и еко стикери, които не позволяват на колите на газ да влизат в центъра. Политическа логика…

тука далаверата ще бъде за този който направи завод за преработка на лайна.Че в столицата са най-редките и най-калоричните

КОИТО Е ДАЛ СЪГЛАСИЕ ДА СЕ ПОСТРОИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ТРЯБВА ПЪРВО ДА МУ СЕ ОТРЕЖАТ РЪЦЕТЕ, А СЛЕД ТОВА ГЛАВАТА !

Едни пари в джобовете на общинарите и един завод, който ще убие въздуха на София, който и без това липсва.

“София настоява да изпълни проекта за изгаряне на отпадъци.” -До сега не съм чул нито един Софианец, който да не против този проект. Само Фандъкова и тия около нея напъват, ама те пък май са от прованса…

Ще горят отпадъжи в центъра на София, и това в котловина и няма да замърсява? Технологии има за това, ама като се знаем в БГ - корупция, липса на реално действащи контролни органи, ще се изроди в просто горене на ВСИЧКО и без спазване НА КАКВИТО и да е норми! НЕ ИСКАМ да дишам такъв въздух!

Бум на ракови и респираторни заболявания.

И да се старят не могат да настигнат коксохима на Кремиковци, дето като работеше през нощта сутринта на човек му трябваше противогаз. Децата масово бяха с фарингити и бронхити. Тези поне през първите години ще имат работещи филтри.

Единственото, което ще се промени, е че някой ще усвои едни кинти!

има в Богров да очакваме и в Яна ли? ще има ли и още????

Означава безконтролно горене на вносни токсични отпадъци. И то за сметка на общината. На практика единственият начин да се хване тази измама е по обема на депонираният твърд отстатък, който става нереално висок.

Ех как го използват като причина , строи се от 1 година и отгоре и се вижда като се минава по 202ра/История Славянобългарска.

Да не се бъркаш с жилищния комплекс, който се строи до Баухаус, и в който ще живеят горките новософиянци…Да ще се строи, но май завода ще е срещу комплекса, някъде до комините на ТЕЦ-а, а жилищния комплекс ще поема ударната вълна от “чист” заводски въздух.

Ще се промени, ще се промени- ДАНЪЦИТЕ!!!

Защо огромна горелка, бълваща отровни газове трябва да се строи на пъпа на София?

Първо Европак взе едни пари за контейнери и т.н за отделно сметосъбиране. И доста хора прилежно разсялят отпадъците. Сега вземаме още едни пари и подпалваме целия боклук, включително и този, който е бил събиран разделно. Губим възможността за преработка + замръсяваме допълтително (с ФПЧ и с отделена топлина). НАЙС, А? Баси тъпотията!

И сега отделните контейнери ги изсипват заедно в камионите!

Какво ще се промени ли? Софиянци ще дишат качествени диоксини и фурани. То и сега въздуха е отличен и всеки софиянец получава Менделеевата таблица напълно безплатно, но с новия завод вече ще може да се реализира и еволюция в реално време. Готови органични молекули за ускорена мутация. Да им е сладко на глупаците.

Тази администрация няма капацитет за каквото и да е, пълни некадърници.

Остана само да се удължат с още 5 години договорите за сметосъбиране на Вълка и Домесчиев и Фандъчка може да издава поста.

Това ще е последната версия на Фандъкова преди да отиде на политическото бунище.

Добре де нали вече се построи такъв завод!? Ко стана сега пак ли ще строим същия тоз завод!? Бах го!!!???

По голяма олигофрения не съм виждал. Хора, които строят нещо, което не го искам с пари от мойте данъци и отделно взимат кредити, които ще плащам отново с мойте данъци, строят нещо, което ще ми вреди. Направете местен референдум. Крадлива шайка ! Всичките сте за затвора начело с онзиглупак ББ !

Това са благинките на съвременната цивилизация, Яж си кифтетата и продължавай да ривьеш!

В едно малко градче в България , казва се Долня Баня, един опитен политик и бизнесмен от ДПС решава да направи цех за акумулатори, като гарантира че нищо лошо няма да се случи. Познайте какво стана ?

Честито Софиянци! Хвърляме маските, заменяме ги с противогази.

Още като Бойко бе кмет, говореше как това щял да го построи. Сега колко години по-късно е?

По времето на Софиянски правеха първа копка.

Като се има в предвид, че ГЕРБ управлява столицата очакваме да се случи абсолютно същото като с останалите им проекти, едно е сигурно парите ще бъдат усвоени и платени на изпълнителите предварително в пълен размер.

Чакайте бе, това нали Борисов го говореше преди повече от 15 години? Още преди да стане кмет на София за първи път? Нали уж ГЕРБ имаха 3 мандата (че и повече даже), нали уж ходиха до Виена да проверят там как е, нали уж имаха европейски проекти, нали уж усвоиха пари... Още няма такъв завод построен? Сега тепърва ли ще го почват?

преди 13 години работих в една фирма за релама и лично участвах в поставянето на табелата за откриването на стройтелната площадка за завода за отпадъци :) Дори и дата беше първи април помня го защото излъгах шефовете че при копаенето на дупките за краката сме удирали оптиката която захранва половин България. Явно на първи април новината за този завод излиза на мода

После пак ще ни обяснявате как трябва да се спира движението на автомобилите, защото имало замърсяване в фини прахови частици

Въздуха ще стане още по мръсен,както преди когато работеше КРЕМИКОВЦИ

Ако вярваш на приказки, това трябваше да е готово преди повече от 10 години. Да не се окаже, че след още 10 години ще ни говорят, какво щяло да се построи в бъдеще.

Тия ужасни Гербаджии ще ни затрият!

Постройте го до центъра, че съвсем да засмърди в Софията. Така ще ни мотивирате да се евакуираме от селополиса на Фандъкова. В провинцията без това има доста симпатични и силно подценени градове без Фандъци наоколо.

Та той е в центъра, на около 1 км въздушно от пл. Света Неделя. Фандъчица си е лесна - тя ще си замине на село с откраднатите пари, а ние които живеем в цялото софийско поле да му мислим дали ще живемм, ще живеем болни и как ще плащаме крадитите, т.к. този ци-р-ей струва 3 955 000 000 лв и само 180 милиона евро се поемат от ЕС.

Нищо няма да се промени освен чистотата на въздуха и малко повече болни, но могат да го пишат КОВИД и няма да има проблем :)