Сметките за ток през юли по-високи с 5% в София: А как е в другите столици

Най-голямо е увеличението на цените в Амстердам, Талин и Вилнюк, а в Рим и Осло са намалели

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какви 5%,какво 5лв.днеска ел. енергията на борсата ( от 14ч до 16ч.)беше на 400лв./мвтч. нещо което до сега никога не е било! поскъпване 250-300%.гответе са за много по-големи новогодишни подаръци!

Уважаеми/а, преди да се изказваш толкова експертно се научи да пишеш правилно! Нещо което не ти е ясно?

Поръчкова статийка ...

не съм забелязъл увеличение на цената в Лондон. Но и да има това не ме бърка - тук заплатата е обвързана с инфлацията!

С коя информация, бе, наивник? С официалната, ли? Разликата между официалната и реалната е няколко пъти.

Инфлацията, ама телефонът и той е в крак с партийната линия и отокомлийтва подобаващо.

Очаквам още да се вдигне със новите цени на карбоновите емисии/кредити.

Мутрите от ГЕРБ само в София останаха да крадат, очакват от София да си финансират изборите, цигански вот и тн. Не случайно слугинажа на мутрите Фандъкова размята стилажи за книго по площад Славейков за по 40 000 лв. парчето, там се краде финално и като за последно ясно е ,че нов мандат за ГЕРБ няма да има и ако падне Гешефтурата ще започнат и да ги питат кой и как е измислил тези цени.

АЕЦ е истината, другото е чиста доза фъшкий! Перки, панели.. живота им е малък поддръжката да не говорим, не случайно най богатите хора по света говорят и инвестирват в АЕЦ технологий!

И 10 АЕЦ-а да направим все тааа. Ние сме коравосърдечен народ, мразим себе си повече от другите. Така че и най-богатите да станем, доходите на българина няма да се покачат.

продължава да се толерира компонента който всички в българия излагат като мотив а именно инвестиция - в случая разпределение -какво се е променило венергийната мрежа което да е довело до по-добро или безпроблемно енергоподаване, нима подмяната на остарели кабели трябва да е за сметка на клиента, нали за това печелите за да поддържате? А вие все повече и повече искате за поддръжка ма тя липсва и е очевадно!!!

Откакто сме в ЕС и тъпите им зелени енергий инфлацията изяде покупателната способност на българите. Ако имахме АЕЦ Белене и не бяхме в ЕС сега щяхме да сме си много добре, а заради евтиния ток щяхме да привличаме и много инвеститори от западна Европа. Но реалността в момента е, че тока за промишлеността е най-скъпият в целия ЕС и повечето фирми си го избиват в крайния потребител. Инфлацията реално за 5 г е 30-40% а масово заплатите са помръднали едва с 10%.

Защото преди 15г покупателната ти способност е била по-висока ?!? Наистина !?! Или си изключително некадърен/мързелив или си необективен (без да искаш или нарочно) ...

Факт, че плащаме много скъп ток в БГ, факт е и че ще продължим да го плащаме толкова скъпо. Никой не може да ме убеди, че тока трябва да поскъпне защото газта струва по-малко. В БГ никой не се сети да изгради перки и да прави ток от вятъра. Ця свят така добива голяма част от тока си. А ма мани ги тея, те са тъпи.

Мнооого хора са се усетили и има направени замервания навсякъде ... но реален капацитет за вятърно-генериран ток има само по северното крайбрежие. Даже и в сливенско няма достатъчно вятър .

А иначе според мошениците от НСИ иинфлацията не е повече от 2-3% :)

Заплатите в Германия по високи с 8 процента.. а как е в България?

И къде ги видя,че са по-високи? Моята е по-висока, ама съм на друга работа. Виж, наемите са с 18% повече....