Коментари - Служителите на "Амазон" във Великобритания започват серия от стачки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който е патил знае. Другият да трае

Така е! Имах колега,като вземеше заплатата(около £2200) чисто на месец след 2 дни търсеше назаем. 2000 за 2 дни на машинките. Едвам свързваше двата края човека.

това наистина е смешна заплата :25 лв на час се връзват около 4400 лв на месец преди данъци и то в държава от Г-7 (демек от уж "най-развитите страни"). Прави са дса стачкуват и дано успеят.

Да ви разкажа за тази фирма на нашия вожд....имат склад в Чехия, работите за тях само през агентура което ви прави мизерник след години може и да ви вземат на работа....а и да, доставят стоки само до Германия.....та защо са у Чехия, бърз въпрос за американофилки.....

пинах работил ли си?

питах....

Оооо да най яко е ако много често ходиш на тоалетна.......мале и зада се вреди човек задължително всеки ден с по половин час по рано

пишете пишете хора които никога не са работили в Амазон:)..такива разбирачи най-много обичам...Нормално е да протестират, това не е лек труд..но Амазон е едно от най-добрите места за работа в този бранш...

Там е отвратителен труд, като предимно работят чужденци, а не дебелите британци. Труда е сравним, с най-гадните шивални от преди 5-6 години, където служителите нямат право да отидат до тоалетна и се налага да пикаят в бутилки! Съвсем сериозно го казвам - ако си позволят да отидат 1-2 пъти до кенеф няма да си изпълнят нормата и заплата им ще бъде сериозно орязана, а тези които пишкат редовно, просто биват уволнявани за систематично несправяне с работата. Така, че това да работиш в склад (fulfillment center) на Амазон, не е за разглезени българи. Прави са служителите да искат по-високо заплащане (аз бих искал и нормално отношение и добра работна среда).

ти работил ли си? или е една баба каза..пълни глупости за пикенето в бутилка

Брат, не говори глупости, потърси в тубата: "Amazon Warehouse Workers Reveal Brutal Working Conditions" Там имаш определено време да стигнеш до тоалетна и да се върнеш, примерно 5 минути и ако закъснееш - наказание, а ако работното ти място е в края на склада, а тоалетната е на другата то трябва да пробягаш 500 метра в едната посока и още 500 метра в другата докато ти се пикае и най-вероятно няма да стигнеш на време.

Бачках за тях 4 години и нищо от това за тоалетните и за рязането на заплати не е вярно. Може да е било вярно преди 6-7 години, но в момента е друго. Не казвам че всичко е прекрасно, но няма нищо вярно във фалшивите новини. Иначе заплатата трябва да е поне £14.

Де одиш с устройството де ти казва де требаше да завиеш и ако се объркашбти сипят глоба ли говориш? Единственото позитивно са обяди за 1евро ама и за тях имаш лимит време па ако си на другия край на складобпо добре не ходи....

до: 2023-02-13 21:31:25 ха (нерегистриран) .. бе ти си типичен българин от казана в ада. ако видиш някой да иска да вземе повече от теб го дърпаш надоле с "аргументи"-те на милярдер работодател. сякаш тоя кютук безос е изкарал сам парите си. те дори идеите не са негови. безос ако раздаде на всеки човек на земята по един милиард пак ще му останат толкова, колкото не може да ги изхарчи за 50 живота, които няма как да има. и амазон има не само в англия. не може човек да работи и да получава помощи от държавата. чувал ли си за работещите бедняци? е, има ги с милиони. при това в така прехвалената "демокрация" с джендър-педалските "ценности" което значи, че държавата плаща на милиардера. и нали са все "филантропи", ама се стискат за две пенита повече. ебати измекярите защитаваш. ти работил ли си в такъв "склад"? не. говорил си си с хора, които работят или са работили в такъв "склад". не. е откъде знаеш какво трябва, умнико? просто не знаеш. Бог с нас

"чувал ли си за работещите бедняци" Според мен ние им бяхме експеримент - колко се оставя един народ да бъде мачкан и управляван от вън. И след успешния експеримент сега го прилагат при тях. Така опитаха с ковид и отчасти им се получи aма...нещо изби на тотал щета и пълен фалит.. престараха се тъпаците

Бог е и с нас. Той е с всички, защото всички сме негови чада. Всички - птиците, дърветатата, моретата, рибите, животните, хората. Всички. Са Негово творение. Господ не е само с вас. Бог е с всички, които спазват закона му, и не всеки който вика Господи, Господи и пали свещи ще бъде чут. Който разбира, разбира.

Определението за пролетариат е дадено от Цицерон в За държавата, като proles означава "дете", т.е. от пролетариите се очаква само да имат деца, да бъдат продължение на държавата. Какви пари искате бе, комунистически електорат? И капиталистите, и комунистите, ви държат само за разплод, за бачкане, и да плащате кредити. Феодалните селяни през средновековието са имали 152 почивни дни в годината, сега се радвайте на 20.

Ще се сетите защо се е появил комунизмът и какво е било преди него, ама..има време, някои от вас (умни красиви и подскачащи по площадите) трудно възприемат и бавно загряват

Ще се сетите как беше унищожен комунизма и какво беше по това време.

Както казах, някои схващате бавно.. пусни си филм с Шерлок Холмс от времето на пушеците и хлапета с ножове и каскети по домовете.. после... Абе на теб няма да стигне животът да се сетиш за по-натам

Стачки.Путин е виновен! Там има най-малко в сравнение с тези в Европа и САЩ!

Вие колко искате да взема един склададжия за труд , за който се иска основно образование? Опакова кутии в пликове и лепи етикети. я питайте един служител в БГ пощи колко взема?

И то за тази работа се изисква да можеш да пазиш равновесие и да можеш да прочетеш правилно адреса. Но някои и това не могат. Ко искате повече пари, намерете си работа, която не може да я върши четвъртокласник или робот.

ти очевидно си от онея, които не бачкат и са само на социалка. "складъджия Опакова кутии в пликове и лепи етикети." ти нещо не си на ти с понятията и какво се прави в амазон. само не ми казвай, че си програмист, ако обичаш. ми да стачкуват и в пощите, щом са частна собственост на мулти милиардер. безос свинята иска на луната няма бедният клошар пари чак закуската да си плати Бог с нас

Работя от 01.09.1993г. Като включа една година казарма ми се събират 30г. трудов стаж досега. Без нито един ден (слава Богу) без работа. Толкова за социалката. Твърдя, че това е работа без специални изисквания. Почасова. Какви специални умения мислите, че е нужно? Какъв специален продукт създават тези работници? Въпреки това получават 1900 паунда. 800 за квартира, останалото е предостатъчно за храна, облекло.

Храната и облеклото не са единствено важно нещо за човеците. За теб явно са. Силно се съмнявам да работиш от 30 години.

Разбира се, че едва ще свързват двата края, нали Безос трябва да лети в космоса и да си купи толкова голяма яхта, че да се чуди как да я мине под някой мост. Бих искала да видя тия подобия на хора в случай на катаклизъм как ще се справят в живота, без милиардите си, без Интернет и всички боклуци, които навлязоха в живота ни последните 20 г. Да се справят с двете си ръце.. А на горкия Чарлс няма да има кой да му разбърка чая..

Ми да напуснат бе , некой да ги кара насила да бачкат там . Имигранти от цял свят успяват във Великобритания , не е като да няма възможности

не всеки иска да лежи на социалка, като тебе бе асоциален дервиш. Бог с нас Бог с нас

Интересно мнение . Питам се , защо ли у нас държавното служител все реве , че са ниски заплатите , пък не напускат ? На сила ли ги държат ? И защо отрочетата ( умни и красиви) все се стремят на държавната софра да седнат ?

Долни комунисти! слуги на путин са тия англичани, тоя завод да се премести веднага в Украйна и да помага на икономиката и да се доставят оръжия през него до домовете на войниците!

това е следствие от хуманизЪма и филантропщината на един от боговете на Земята - безос шитнята. няма "филантроп", който да е по-различен от безос, които си мислят, че правят услуга и добро на хората, като им дават работа, наместо да стоят безработни. ама заплатата е в пъти по-малка от помощите, които получават многодетните навлеци, които покани меркел ханъм, а от сектата на зелените направо издъниха бюджета за пенсии. прави услуга на хората, че му работят за почти без пари, но не съобразява, че без тези хора, които му работят, като роби той и досега щеше да е един беден цървул, спящ в продънен кашон. Бог с нас

И в Германия заплащането при Амазон е мега мизерно. Последно като попаднах на тяхна обява плащаха от рода на 10.50 евро за складовите позиции. Мизерия... Иначе познат, колега програмист взима бруто 7500 (~5000 чисто 3-та стойър класе) евро.

То в Германия ако вадиш под 12 хиляди евро на месец нето се водиш абсолютно беден. Само наема на кутийка от 60 квадрата е 4500 евро.

В проруските държави (разбирай цяла Европа), заплатите се ниски и смешни. В САЩ заплатата на младши програмист е 350 хиляди долара на година. Надсмиваме се на колегите от другият свят, но така сте си избрали, да сте бедни мишки и слуги на Путин.

да бе 1000000 долара. ти парите за нищо ги нямаш What is the salary of a junior developer in the USA? The average Junior Developer salary in the United States is $82,674, but the salary range typically falls between $66,048 and $91,426.

"Те работят за една от най-богатите компании в света и въпреки това едва свързват двата края" Тя за това е една от най-богатите компании. Робството никога не е изчезвало, само смени юридическата си форма. Сега работника получава 5% от това което създава с труда си. Златните години на работниците са 50-90 г. в САЩ когато корпорациите дават 50% на работниците. Който е запознат поне малко с Маркс знае. Пари - стоки - пари прим. Тва е положението. Като не ви харесва се борете. Ама не със стачки, щото гробищата са пълни с незаменими.

По “лошото” бай Тошово време работих в склад. Заплатата ми беше 950 лева без извънредни. С извънредни взимах 1200 лева на месец. Толкова за лошият комунизъм.

Тогава не е имало банани и цветни телевизори. Страхотен проблем.

Аз работих като инженер и заплатата ми беше 175 лв.

Баща ми е инженер и работеше за 220. Ако то, прост склададжия си взимал 1,200 - няма какво да коментирам. Много съм доволен, че не живея в комунистическа кочина, но съществременно си спомням достатъчно, че да не вярвам на разни тъпунгери колко е било хубаво. Хубаво за връзкари, крадци и комундета, останалите живуркахме за една ваканция в коптори, в които сега не бих си оставил и кучето за ден.

И къде точно е разликата със сега, че си толкова щастлив (и тъп) да си мислиш, че нещо се е променило?

Нали всички за това напирате. Е уринирайте сега в бутилка, понеже алгоритъма знае по-добре от вас кое е по-добре да доходността на корпорацията.

Ама като напъне голямата нужда, а?

Правят “колет-изненада”