Служители напускат работа заради въведен зелен сертификат

Николай Вълканов от Сдружението за модерна търговия пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината

Коментари - Служители напускат работа заради въведен зелен сертификат | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с наркомански поглед

Напускат ли? Айде не лъжете, вие се възползвахте от решението на съда и почнахте да уволнявате хора без зелен сертификат, за да намалите състава без да им плащате обезщетения.

80 процента?

Тоя на бушонирания снимката яко е пил вчера и не е минерална вода

Браво на него

Фашистки изрод! Да принуждава хората да се ваксинират?!?!?

Целият свят върви напред,бай Ганьо назад.Не пожелавам на неваксинираните да се заразят,но пречат на другите.

Точно ваксинираните пречите, защото се мислите за безсмъртни и не пазите никой! Благодарение на вас ги има тези мерки!! Целта е да се прочисти Земята от паразитите като вас!!!

Кироооу кой ще работи ?

Аз съм принудена на всеки 48 часа да си правя антигенен тест, за да мога да работя. Това не е нормално. Нямам намерение да се ваксинирам и никой не може да ме задължи да го направя. Само не разбирам, защо е необходимо да ме допускат до работа, само ако имам отрицателен тест? А тези, които имат ваксина,няма как да разбера, дали теста им е положителен или отрицателен, защото не си правят такъв, а реално могат те заразят

Живея в чужбина, и при нас се изисква зелен сертификат, но ако нямаш всеки ден си правиш Ковид тест. Много хора го предпочитат и смятам, че това е много по-безопасно, защото всеки ден се следи здравния статус. Хората вместо да напускат работа да си правят всеки ден тест. Той като е отрицателен какъв е проблема?

Това с зеления сертификат и ваксините не работи. Ако искат работна ръка да го махнат.

Препоръчва отмяната на зеления сертификат. Работодателите да се спрат. Сертификата не ви пази, а отговорно от отношение. Болен ли си- седи си у вас. Искаш ли ваксина- сложи си я. С ваксина или не, новия вариант минава наред. Стига истерия с тези сертификати. Абсолютно безполезни са.

При нас масово боледуват ваксинираните. Ако искате вярвайте. Някои по-леко, други стигат до болница.

I kato napusnat kude shte otidat? .....

Е ти роб ли си? Или нямаш образование?

Майка води сина си в детската градина рано сутринта. На прага учителката пита - а зелен сертификат госпожо ? На кого пита Майката. На Гошко, госпожо. Майката се обръща към Гошко. Гошко зеления сертификат. Малкият затваря очички и от дясната му ноздра се проточва зелен дълъг сопол. Майката, се обръща към детето. Стига Мами за да не го изгубиш, че без него не ни пускат никъде.

Българи , ваксинирайте се с всички дози. Сега вече може безопасно да си сложите 4 дози през 2 месеца! Златен шанс! Моля пазете нечий живот,. Ненапразнж имаме политици които знаят най добре за нас. Нашият лидер е свят човек и всички му.вярваме

Браво, напълно съм съгласен с вас! Вие сте истински патриот!

Благодаря ти , Фикрет! Но не само аз съм патриотка , такива сме всички ние от клуб Жени Герб , с. Доброславци !!!

Сам си пишеш и сам си отговаряш. Герберастка измет.

Аз напускам от 01.02 заради наложения фаш истки зелен сертификат. Съсипах си носа от тестове . Край , от малък град съм , местим се на село.

Как коментират антиваксерите действащото ПО ЦЯЛ СВЯТ задължение на летишните власти да ти ровичкат в личния багаж и да ти забраняват да носиш определени течности, гелове, храни и т.н.?????

Ами то това е от години, но предполагам ти вчера си разбрал...

Старшинкаааааааа :*

Аз съм ваксиниран, и съм за ваксинация но това е пълен абсурд: "убедени от работодателите в ползата от ваксинирането " какви са работодателите , че да се врът във ваксинация на хората.

Елементарно Уотсън - РАБОТОДАТЕЛИ!! ОСИГУРЯВАТ НАСЪЩНИЯ СРЕЩУ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!!

До ЛОЯЛЕН Ок осигуряват насъщния срещу определени служебни задължения безспорно. Но в твоята длъжностна характеристика сигурно е вписано задължително ваксиниране ,като служебно задължение????

Който няма бустерна ,да не работи . Като огладнее Ганьо и Гана ще си сложат и 5та ваксина . Това е решението ,без ваксина няма работа и пари .

Такива боклуци като теб ни държат на дъното...

По твоята логика, като огладнееш, няма да засадиш един корен домат, ами ще си продадеш задника, само и само да не направиш това, което е правилно - да остояваш позицията си. Ма нема лошо, киряк стефчовци в тая държава -- без воля, без вяра, без род -- колкото искаш. И все другите им виновни и искат да напрявят и другите по свой образ и подобие, сякаш са божества. Радвай се на зеленото, което имаш в момента, щото ако не отпадне за всички, ще трябва да се наредиш на поредната опашка за милостиня под формата на н-та бустер доза. Бъди здрав, но моля те, не слагай под общ знаменател всички, които зорлем се опитват да изкарат нездрави.

Обществото изисква по важни въпроси да има единомислие. Ние се стремим да сме общество, нали? Видя се че където имаше единомислие за ваксините хората не умират колкото в България. Тоест обществото взе решение, ваксинира се и спаси животи. Сигурно не на всички има е харесвало, но са го направили. Тук обратното - обществото ще ти докара от 10 кладенеца вода защо да не се ваксинираш и се виждат резултатите. Тук идва и ролята на публичните личност като водещия на това предаване - 30 минути тегли разговора към "анти". Анти сертификати, анти ваксъртво. Да си анти е лесно, да предложиш решение е трудното.

До "Задължителен". Нали не бъркаш единомислие с овчемислие? Не може да има единомислие по въпрос, на който няма категоричност в условието. Защо аз трябва да мисля като теб (и обратното), щом нито ти можеш да си категоричен в действието на ваксината, нито аз - в недействието?

да отидат да работят в Кауфланд, Билла или Лидъл, там не искат зелен сертификат, с една и съща квадратура в Пепко искат сертификат, а в съседния немски не.

ама слагам ти минуси защото първо не съм избирал кирчо второ, ако това е "молба" на партньорите "ни" (може би на кирчо и сие са партньори) да унищожаваш икономиката на държавата си, да си позволяваш да даваш мнението си за РСМ на фона на пълната трагедия в държавата, като иска РСМ да е в ЕС - прав й път, какво давате "експертното" си мнение за другите държави? да позволяваш на "партньорите" си с техни "молби" да газиш народа си, да не зачиташ интересите на държавата си, то тогава аз съм космонавт. Да дадеш право на някакъв сульо дето има месарница да ми пробутва едни умни изречения за сертификати. е*ем ти и партньорите заедно с "молбите" им. Господ да ни пази от такива партньори включи малко мозък бе май мястото ти е някъде във Франция или Австрия не, сгреших. По-добре в Австралия, да глобяваш хората и да им отнемаш имуществото или мисленето ти е робско, защото се примиряваш с простотията и липса на всякаква логика сащ е империята на злото и от там идват ако не всички, то една огромна част от всички злини в света

А за кого си гласувал? За някоя от партиите на управлението? Ако е така или ако не си гласувал, значи си подкрепил зеления сертификат. А що се отнася до останалото? България е трън в очите на западния свят. Няма такава държава, която да има толкова ниска квота на ваксинация. Тук се съдава прцедент. Поради тази причина с помоща на нашите партьори (например икономически санкции и спиране на субсидиите за фирмичките на нашите хора) ще се въведе от пни/юли 2022 задължителна ваксинация, за да може всички до есента да са защитени. Ха ха ха ха.

Вакснатите работници спокойно могат да идат в Германия, където се търсят същия тип работници на по-високи ставки. За час ще изкарат колкото в България на ден.

Не поставяйте бустер. Не съм единственият изпратил.

Не по-малко от 5 на сто. Много бееее

На пролет ще провият за работници,но няма да намерят,всичко ще се е изнело от тая проклета кочина... Алчните български феодали убиха България! Не търсят работници,а сертифицирани ,те може и ромей да са,ама да са сертифицирани,нямам думи... Световния пазар се отваря за милиони работници тепърва,Англия маха ограниченията,Испания също,Чехия се отказва от сертификатите,Бавария също маха сертификатите,а тук гонят работната ръка,за която ще реват само след месец! Пландемията е към края си,след нея идва пландемия от глад за работници...

Точно. И тогава пак напълно в унисон с политиката на ЕССР, същите тия ще ревнат, че спасението е неконтролираната миграция от Азия и Африка...

I kude shte se iznesat!? v Germany ne mogat da piat edno kafe bez booster

Изгонените михлюзи мързеливи са тук. Имат много време за губене и спамят в дира против сертификати, ваксини и всичко смислено. По-добре е да си седят в колибите, и без това бачкат колкото да не заспят...

Мъни, мъни мъни , животът е пари и безброй бустери Разделението не води до нищо добро Бустери. Не можете всичко сами, но още не сте го разбрали.

В Испания се опариха със сертификата като го въведоха за работещи в старчески домове и изпозаразиха старците. Вече и официалните проучвания казват че няма полза, но има вреда, пък дори и да се въвежда само за дискотеки, големи ресторанти и зрители на спорт в зала. Направиха и друго проучване : на две болници забраниха достъпа до информацията за пациентите дали са ваксинирани или не. Като излезе от болница гледат колко дни, в кое отделение и с какво лечение е прекарал. Оказа се че няма никаква разлика нито за постъпване в спешното нито за умиране между ваксиниран и неваксиниран. При 85% ваксинирани, в болницата влизат 15% неваксинирани, в интензивното са си 14% неваксинирани и умират 11% неваксинирани, като разликата се дължи не на ваксинирането а на това че неваксинираните са по-млади. Това по времето на делтата, защото сега много много не умират а трябва да водят ковид хора със счупена ръка дали положителен тест. Така както е въведен сертификата в България е жесток фашизъм. Фирмите, които устоят без сертификат ще оживеят.

Ковид фашизма УМРЯ!!!

Бих напуснал моментално, ако ми поставят такова условие!!!! Имам си сертификат, но въпросът е изцяло принципен!!!

Поздравления за което!!!

Ами да напускат. Като не искат да се ваксинират и по този начин не уважават правото на здраве и живот на другите - да го духат!

Затова ли на 4-та доза в Израел имали май бе 71593 констатирани за 24 часа. Като преди щамът О'Макрон, рекорда им бе по памет нещо от рода 11333. Да не се окаже, че ваксинираните са по-опасни за околните?

Ти майче си олигофрен!

Чети си от тук статията: dnes.dir.bg/obshtestvo/izrael-s-nov-pechalen-covid-rekord Били 11335 преди О'Макрона. Че по памет го смалих 2.

И как те пази сертификата на другия, след като ваксинирани си заразява точно както неваксинирания? Просто неваксинирания има право да го прави без тест. Единственото което спестява ваксинирани са парите, които се хабят в интензивното.

Уважавам тее_бе мнооо те уважавам.... Ей за богове се взехте. Безсмъртни ще сте с бустери и все другите ще са ви виновни, че сте една Страхлива и неразсъдливи част от обществото, меко казано....

А ти кой си, че да поставяш твоето здраве над моето?

Работодателите УБЕДИЛИ 60% от служителите си в ползата от ваксинирането. Работодателите имунолози ли са?

Има интересен казус в Испания, но мисля че е приложим и в България. Може би трябва да се стигне до Хага. Ваксиниран получава силни странични ефекти (1/4000). И съди за щети здравната система. Съда присъжда пе единствено личният лекар, който е посъветвал потърпевшия да се ваксинира, носи отговорност и трябва да плати щетите. В САЩ също има случаи на пострадали, които по собствено желание са се ваксинирали. Водят ги като умрели от опит за самоубийство, подложили се на не задължителна експериментална практика. Само на военните, които задължиха да се ваксинират плащат обезщетения. Затова тук не искат да въвеждат задължителна ваксинация.

Къде я видяхте тая пандемия??? Всичко е измислено с цел - КОНТРОЛ и ПАРИ. Ясно е и на малките деца вече... В Испания си признаха, че това е грип. В Англия - също. В "изпадналите" държави - никога не са признавали ковида за нещо сериозно , и О! Чудо! Не са измрели, живи и здрави са.... Никога не съм се пазил. Не нося маски. Не спазвам дистанция. Не съм ваксиниран. Не съм се спрял да обикалям къде ли не. Събирам се с хора. Още не съм се разболял. Няма и да се разболея.

Никаква пандемия няма, има престъпна лъжа, с която изнудват населението да плаща непрекъснато луди пари за "тестове" и да го принуждават да му бият инжекции с препарати с неизвестни последствия. Правилно и умно постъпват тези, които избират да напуснат работа в името на здравето и живота си. Много скоро ковидарите ще разберат колко глупаво са били измамени . Дано наивността им няма тежки последици за живота и здравето им.

Забравиха чак да ни осведомят колко десетки и стотици хиляди са новозаразените и умрели от ковид ....хаха ковид-империят@ на злото им се даде западна нещо....

Ти искаше ли да кажеш нещо с безсмисления си и несвързан коментар, или направи опит да се изкашляш?

И да се обесиш заради престъплението ти срещу човечеството ...разпадна ви се ковид терористичната система откъм главната фашистка щабквартира - СЗО ...хаха нещастници ци

Заб свиха чак да ни осведомят колко десетки и стотици хиляди са новозаразените и умрели от ковид ....хаха ковид-империят@ на злото им се даде западна нещо....

Ами така трябва. Със зелен сертификат се гонят безотговорните от работа, спира им се прихода и после със задължителна ваксинация се налагат глоби, с които се прибира останалото имущество. Това е решението, което просто Кирчо отдавна е взел по молба на нашите ввроантлантически партьори и изпълнява по този начин нашия обществен ангажимент. Тези неща просто Кирчо ги каза преди изборите и всеки, коийто го е избрал или не е гласувал е съгласен с това. Честито! Всички е демократично легитимирано! Така че не мога да разбера, защо има толкова хейт срещу мерките, след като мнозинството е за тях?

Ама защо слагате минуси, след като вие сами сте ги избрали! Това е решението на народа. Не разбирам. Единствената партия Възраждане, която беше против мерките получи няколко процента и едвам влезна в парламента. Защо ми слагате минуси?!?!

Мечтае за капитализъм, ама плаче, че нямало помощи като на запад за частния му бизнес му при кризи като тая сега....или пък иска добра социална система като на запад, където бяга....Искат българите капитализъм, ама те да са чорбаджиите, когато други са чорбаджиите, бягат с ужас от България и плюят, колко било зле и мизерия и беднотия....и те така , ще си умрем в тая лудница, заобиколени от болшинството заобикалящи ни шизофреници и социопати .

sawo

Браво на Кирчо, най-накрая един политик, който да взима отговорни решения. 1000 пъти по-добре от тиквичката, който зомбира целия народ да вярва на мангъра и най-важното, да не иска никакви пари като обезщетения. Така вместо България да помогне на народа си както направи цяла Европа, тези пари бяха изнесени под носа на хората от тиквичката. Хората дори не се усетиха колко прости се оказаха и как един пожарникар ги направи да си говорят сами.

Трябва да изгонят и производителите на експерименталните бъркочи, грешно нарични "ваксини", защото те са освободени от отговорност за проява на странични ефекти - тоест са безотговорни.

sawo

Нито са освободени от отговорност, нито имаш капацитета да определиш кое е експериментален бъркоч и кое не :)

И сега от тези да не пазаруваме повече нищо, защото потъпкват правата на хората и нарушават конституцията и законите. По какво ще се изисква да са ваксинирани? Че то по конституция, хората са с равни права. не могат насилствено да бъдат подлагани на медицински опити. Имат право на мнение, на труд и така нататък.

Естествено, че ще напускат. Какво очаквате- да играят по свирката ви ли ? Откъде накъде ще принуждавате преболедували да се дупчат излишно с буламачът, наречен "ваксина", който очеизвадно не върши работа. Давате привилегии на "ваксинирани", за да се разхождат необезпокоявани навсякъде, да ръсят вирус и да заразяват останалите, да не носят маски, но всички останали са с потъпкани права. Само за съд сте и изключително яки глоби и неустойки.

СЗО казаха, че ще премахват зелените сертификати. Безполезни били. Спокойно. Само възнагражденията на работниците и служителите трябва да се нормализират, както и спекулативни високите цени на всички стоки. Тогава нещата ще си дойдат по местата. Но сянката на комунизъма и бруталната и повсеместна корупция и спекула на всички нива ни убива и затрива бавно, но сигурно като нация.

То СЗО е и против бустерните дози. Но фон Лайен и мъжа и не го признават. Изобщо, ковид фашизма е европейско и ФАЩ явление. Ако СЗО иска да направи нещо то много просто може да го направи, обявявайки край на пандемията. Тогава всички извънредни закони и заповеди на министърчета отпадат автоматично.

Почна се с Безсмислени протести. Последваха Безсмислени избори. Сега имаме Бшзсмислен кабинет с Безсмислено управление. Какво следва ?

Ами да започнем да мислим,ние

Нещо не ти отърва ли бе гейберастки плазмодий?

Комунизъм! Само вожда изтребител ще може да изтребва наред.

няма проблеми, киро македонеца ще ги оправи

изпълнителен директор на картела... поредният носител на демокрадция.

Нищо ново под слънчцето - мазни, нискочели колбасари с абсолютно безизразни физиономии, които очевидно са протежета по разните там програми КОхран, Фулбрайт и тн обясняват за бизнес, въпреки че не са създали нищо друго освен някое нагласено НПО. Мислят че като облекат един нелеп костюм и се отъркат в гоелмите брандове ЛИдл, Била и тн и ще си речем " у-а-у, какви бизнесмени само" . Тъй като ще ме изтрият ще го напиша по-завоалирано - да ви се издефекирам върху местата на вечен покой на родителите ви и да ви накарам да го изядете, болни перверзни социопатчета.

На кой му пука за изроди с ферментирала боза вместо акъл?

Какво им работите за 800 лева. И зелен сертификат ви искат. Елате в Германия. 10 евро е минималната ставка за час ,чисто. В болниците не се плаща . Храната е с 50 процента по-евтина. В България е скъпо да се живее.

искаш да кажеш, че във фашистка германия не искат сертификат да пръднеш дори?? хмм...

Аз изкарвам в България по 12 евро на час. Чисто. Не е много,но е добре. Работил съм и в Германия. Там е животът, тук е кочина. В България човек живее сред мърляви прасета и неграмотни, прости и злобни завистливи дебили. Спор няма. Хората там са много по- добри.

От няколко години. Разхождайки се, чувам от съседна къща Аида. В София се чуваше Тони Стораро, Вреслива и Гъзена. Стой си "у градо" и си общувай с прасетата. А докато има интернет, се ще намериме някой хора как да изкарваме по 30+ евра на час.

Толкова "ТЪПАНАР" в тази България, че се чудя как още съществуваме. Като не искате сертификати, стоите си на село СЕЛЯЦИ и си общувайте с прасето.

А ти запрятай ръкави,че те чака много работа като си сам.

Яж сертификати, докато те не те изядат бе елитно човекоподобно.

Не можем, прасето ти го прибра. Казват, че си се оженил за него.

Ваксинираните 100 процента дават положителен тест. Сеят зараза и не им пука за другите.

Като гледам коментарите и твоя специално съм убеден, че тая държава няма да се оправи. Толкова омраза и липса на елементарни познания. Успяха да разделят обществото и така лесно манипулират с кое да Ви е страх. Едните умират от страх от вирОса, а другите умират от страх от ваксината. И двете групи са овце и се манипулират лесно с елементарна статия. Живи и здрави

И какво значение има че и ваксиниран може да заразява? Нима за ваксинираните не важат правилата за маски, разстояние и ползване на дезинфектант? Нима и хората по улиците да не се разхождат с маски, че да каже човек че и от там има риск!? Каква е разликата между това да се заразеш от ваксиниран или неваксиниран? До средата на миналата година всеки гордо твърдеше как предпочита да преболедува от колкото да се ваксинира? Е какво стана с тия приказки? Или тези индивиди се увериха че грешат и се ваксинираха!? Нали според такива като вас и Мангъров, като го преболедуваш един път и си напълно защитен? Тогава защо гледате да насаждате страх?

Точно това, че разлика от кого ще се заразиш НЯМА, защото можеш да се заразиш от всеки. Само че на единия му искат да докаже, че не е болен/заразен, другия автоматично се приема, че не е. Те затова казват, че сертификатът е дискриминационен.

това за 100% тест от ваксинираните е доста нагла лъжа и фейк. моля, премахнете го. ПС и, драги ми уй-лям, co2 не е отровен, даже хич.

Да ти го начукам в посрания задник, педал скапан!

“…. работодателите от сдружението проявяват разбиране, като им предлагат да излязат в неплатен отпуск. ” Погрешно се използва думата работодател вместо печелбар. Дълго е за обяснение за глупаците, а другите би трябвало да правят разлика. И каква е разликата за реденето на рафтовете в магазина дали си набоден или не?

погрешно се употребява 'сдружение' точната дума е картел. това са хората, които при 20% вдигане на горивата дигнаха 3-4 пъти хляба (да, вече е по 550 грама за 2-3 пъти по-висока цена!)