Служебното правителство планира да изтегли нови 2 млрд. лева дълг

Към момента страната ни има 1,8 млрд. лв. дълг от началото на годината при лимит от 10.3 млрд. лв.

Обратно в новината

Коментари - Служебното правителство планира да изтегли нови 2 млрд. лева дълг | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С бодри крачки вървим към гръцки сценарий

Няма лошо, ако се ползват подходящо и се възвърнат, но да не са за повторно плащане за магистралите на ГЕРБ!? Нещо много се сдушиха Баце и Генерало!

Значи, за предишното правителство беше престъпление да се теглят 1.8 млд. лв., а за сегашното не е престъпление да теглят 2 млд. лв. Браво за логиката. :)))

Помним,как бойчето за един ден изтегли 16 млрда! Нямаше, нито война, нито инфлация!!!

ама той банкянски цървул и сега ще изтегли дълг пак, ти само гледай, като го изберат 10% процента дебилите дето гласуват за него.ПП мълчат, не говорят против ГРОБ, ГРОБ и те си мълчат, ще има правителство след изборите от тия двете.И дълг, дълг нов за държавата.Докато фалираме.

Целта на всяко едно служебно правителство е да подготви предстоящите предсрочни избори. Замирише ли на лесни пари всички политици стават от един отбор.

Ем, то вече няма откъде другаде да се краде освен от внуците ни и правнуците ни. Пък и е по-лесно - "теглиш" заем на гърба на народа и го "усвояваш", "целево".

Взимаш заеми и харчиш:)))))

Ami nali i te triabva da zameziat, a i ima koi da plashta

Намразиха Орбани започнаха кампания срещу него, когато обяви, че ще си изплаща дълга и няма да взима повече.

С избирането на Радев българите показаха липса на всякаква политическа логика и култура,особенно така наречените десни за които Путин е най големия враг,а те избраха оротежето на Питин?!?!

С надежди някой да ги Упрай, народът периодично доказва, че е стадо заслужаващо да бъде стригано и клано.

Като погледне човек България се управлява от военна хунта-Радев,Донев и Митко есемеса (най важните) са завършили Военното училище в Долна Митрополия

При откраднати 264 милиарда за 12 години от Бойко и КО нормата на крадене е 1.8 милиарда на месец, така че дерзайте !

Глупак

Айде и Мунчовите министри окрадоха бюджета. За два месеца са на власт и опоскаха всичко

Дърпайте яко, баце даде 3 милярда за самолети накуп, какво са 2 милярда кредит сега

Самолетите вече са на поточната линия. Какво направи Кире и Мунчо?

Самолетите носят само разход, дано скоро да не слизат от поточната линия

2 млрд бъди точен

Теглете и без това никой нищо няма да плаща. Някой вярва ли, че "великият" фалирал ФАЩ, някога ще си плати неизплатимите дългове. Когато дойде великото зануляване на Шваб, който еВал - еВал

И нашите пишман тарикати и играчи се усетиха накъде отиват нещата и си рекли сега е момента да теглим колкото ни дадът и като се занули всичко...пей сърце....

няма време и трябва наравно с фатмака скоростно да разпределят 200 млн. лева по чекмеджетата. После се чудите как стана така, че има повече ферарита от трамваите в София.

еми щом го пише в бюджета.... То и без това сума ти харчове вкараха. Дано само ако дойде ново правителство преди нова година да се окаже, че трезорите са изметени и излъскани. Щото пенсионерите пак ще пият една студена вода за Коледа и Нова година.

Вторите осем F16 блок 70 ? Или ще ги теглят и ще ги преведат направо на ,,братушкити”.А като станем президентска република президента ще е задължен да превежда и други ресурси на държавата ни на Москва без да ни дава обяснения

не позна! другите ресурси пътуват към канада.

Абе не ви ли омръзна да сте такива олигофрени...?

Когато дойда на власт, ще забраня държавата да тегли заеми. Това ще е стимул да се развива икономиката!

Ама за да дойдеш на власт ще трябва да обещаеш по-високи пенсии , а икономика няма за да се платят, за да има трябват хубави пътища, ама пък асфалта не ставал за ядене, а бе най-добре да се теглят заеми и така

Разходите растат а хазната е празна.

При Герб се строеше и се крадеше. При фатмаците само се краде.

Какво построиха? Ха ха ха ха Две спортни зали и една магистрала Тракия. Тази магистрала трябва незабавно да се затвори, щото много народ загина Сякаш е прокълната

Единственната магистрала в Европа където се изтрепа маса народ,но не защото е толкова лоша,а защото българо- турчолята карат като диваци

Магистрала Струма, глупак? Преди от Сандански до София се пътуваше 3 часа и половина по селските кълдъръми.

sawo

Хубаво гледайте всички, които плюят по ПП - първата им работа беше, да пуснат строителните фирми да крадат, втората - да изтеглят заеми. Иначе народа подскача и си мисли, че Харвард било лоша дума хахаха... Само гладни комунисти ви оправят вас!

То няма много възможни ходове. Ако има оперативни разходи за вече извършени дейности, а пари в бюджета за тях няма ... или няма да плати или ще тегли заем. Въпросът е къде е ЕС и защо вече спря да дава пари? Това ни беше единствената полза от този съюз. Не е като да не сме лоялни на Брюксел. Правим всичко, което ни заповядят.

Е много сме лоялни ,няма що , нали Мунчо призна Крим за руски и после спечели президентските избори убедително. Това че бабите въртяха хорото щастливи не означава ,че ЕС са били. Киро се опита да лиже ЕС задници ,но си беше протеже на президента, за това и го караме на заеми..

А ЕС лоялен ли е към нас? Някаква помощ за наводненията? Нито дума!!! Солидарни са само с Украйна!

Ко стана, а? Онези дето реваха декември месец, къде са?

Трябва да се теглят заеми, за да ги дадът на Топлофикация- София. Нали не очаквате "некъпаните" да стоят на тъмно и студено? После солидарно ще плащат всички. Само, че софиянци ще са със субсидирано парно, транспорт, болници и други благинки, а хората от Видин ще плащат масрафа. Освен това се изнесоха боеприпаси. Дали ги продаде другарката Корнелия или подари - не знам. Но война иде. Трябва да се купуват снаряди, ракати и др. Най-добре направо от САЩ. Ма,ната им на ВМЗ и Арсенал.

София не е България!

Само една трета от нея.

Ако ще и 50% да е. Който потребява - той да плаща. Защо ще имитирате дълг за удобство на софиянци, дето ще го плащат всички? Ами Софийска община да си тегли заем и погасява после.

И за протокола - не живея в България и нямам никакви финансови интереси към нея. Чистосърдечно изказвам мнение.

Пак ще дам пример. Простичък като за американските роби в България, щото акъл нямат за две стотинки. Пешо има земя и произвежда 100 хляба всяка година. Най големият БВП в селото. Гошо и той има земя, и произвежда 20 хляба годишно. Скромно. Обаче на Пешо, всяка година не му стигат 10 хляба и трябва да ги внесе от някъде. Гошо пък има 10 хляба в повече всяка година. Пешо точка при Гошо и иска хляб на заем, като му дава разписки. Така , че БВП на САЩ е една голяма илюзия. Всяка година вносът превишава износа с 1 ТРИЛИОН долара. Икономика на конци.

Ако Джон в Сащ и още доста като него почнат да ядат масово круши и ги хване разтройство , цените на крушите и тоалетните чинии ще поскъпнат двойно в целия свят, това е положението и за това още ще си печатат пари и ще се съобразяват всички с тях

Искам да ти кажа, че БВП е валиден само за теглене на заеми. И не си прав за Джон. Ако Китай и Индия почнат да ядат ябълки, те тогава цената ще скочи! Ха ха ха ха

е и? като целият свят работи за БВП-то на САЩ тях какво ги бърка? Ти като си недоволен - вдигай червените знамена и "пролетарии от всички страни - съешавайте се". Или ходи в някоя държава, която не работи за САЩ като например .... като например.... абе няма пример!! Пробвай Гладна Корея.

, Един да ме разбере! Браво. Потвърждаваш, че целият свят са роби на САЩ, без Северна Корея! Ха ха ха ха

Аз пък чакам нещо да се сътвори и построи , от две години с писъци и вой до небесата ми обясняват как Герб строи като така краде, а пък на Мунчо хората откак дойдоха на власт само кредити за милиарди и два камъка един върху друг не са сложени. Нещо ми се губи логиката... или всъщност като се замисля май нищо не се губи..

При Герб се строеше и се крадеше. При идиотите на фатмака само се краде.

България нищо не произвежда. Пълни хазната от акцизи и ДДС. Който и да дойде на власт, ще прави абсолютно същото. Страната ни е обречена.

До ОПЛАКВАЧКИТЕ - Бойчето взеваше по 3.1 МЛРД. ЕВРО дълг НАВЕДНЪЖ.

Четейки коментарите, %-итите дебили ПОТВЪРЖДАВАТ констатацията на проф. Христов

И какво ше стане накрая в годината теглим поне по 4 пъти милиарди долари кредит и то от няколко години вече. Накрая тия хора няма и да ги видим а те и сега се показват с фалшиви имена половината се казват муше а другата половина Ори идват тука или вече са си местни понеже съставляват едни 10-20% от населението и само си сменят имената за пред хората. Статистики не им се водят колко са освен най най първата след освобождението която е правена от руснаци и там ясно си показва че след българите най многобройни в София са евреите и чак след тях цигани и турци. Живеем като с коне с капаци ама другаря тодор живков или както му е истинското име Яшар добре е подготвил овцете.

Ха-ха ха, и кво стана фуржките ще ни занулят, така ли? Нали ревяхте до вчера за държавните кредети, а днес хоп ще дръпнем едни 2 млрд.

Зелените чорапи ,новите проксита на мулташко сарайният кръг разграбил България с нови “творчески идеи за крадене” по Бойковски ,чист грабеж.След като разграбиха КТБ ,бандата а агент Сава,парапитека еднокнижник Боци,т.н. националисти начело с новата Бяла Златка Копейкин,Учиндолската висаджийска холограма, минаха само на грабеж ,секс и сръбска музика за българите.Рано или късно ще ви резервираме стаи до живот при Бай Ставри

За 2 месеца 2 млрд. тея са по зле и от ПП

Така се управлява територия! Колкото и да си не кадърен, теглиш яко кредити, крадеш, раздаваш, лъжеш, мажеш и т. н. Най-красивото е че друг ги връща. И всичко е "законно"....

ZабеляZвате ли , че служебните правителства на фигуранта и правителството на ПП и компания (което също е на фигуранта , понеже той наZначи в своето служебно правителство Киро и Кокорко , а после ни ги препоръча , думите му бяха : ако има повече симпатяги :))) като Кире и Кокоре БГ ше цъфне и ше върже ) та тия всичките юначаги на фигуранта дърпат само Zаеми и то не на дрбено милиони , направо милиарди по един , два милиарда през неколко седмици , а накрая ние ще ги връщаме ! Фигуранта ше си седи още 4 години , ше се прави на ни служебни правителства + Кире и кокорко мирисал и наZначавал , ни Zа теглените от тех огромни Zаеми раZбрал и пак ше критикува , ако случайно бабанката от банкя в коалиция се върне във властта , пак ше има : що не мислите Zа народа , що тва , що онва , нема иZобщо да се сети кво направи с иZдигането на юмрука и как вкара във властта на протестърите боклука !

Винаги си бил и ще си останеш аматьор, МАЙОРЕ !

Мошеници... Оня Борисов, ПОНЕ в първите 4 години, от 2009 до 2013 г, НЕ взимаше никакви ЗАЕМИ от чужди банки... ТИя искат за 3 месеца, като министри, да ОТКРАДНАТ 2 милиарда лева !!

През ПЪРВИЯ НЕДОВЪРШЕН мандат на Банкядкия Пицаря ИЗХАРЧИ 4 МЛРД. лв. от НАСЛЕДЕНИЯ ФР; Взе 4 МЛРД. лв. НОВИ ЗАЕМИ; ИЗТОЧИ 2 МЛРД. лв от НЗОК; ОБЕЗКЪРВИ ДЪРЖАВНИТЕ предприятия, прицлбирайки ПЕЧАЛБИТЕ им СЪС ЗАДНА ДАТА и... Замина ДА ШЛЯПА РУСНАЦИТЕ.

Нали щяхте да преструктуриране ,а не да теглите още,какво стана ,нямате капацитет?Какви 10 млрд за тази година,да не би другите да са изплатени.?То 1.8 млрд досега от тази година от Асен,а предната,а по предната.Колко изтеглиха служебните ,пак около 9 млрд,след това редовното открадна 9 млрд за 9 дни и още не е отговорило къде са,т.е.мълчи защото не е за казване,после добави ови дългове и сега за да добри служебните дърпат още ,но така не става.

Най яко се арчат парите де не са твой... Да живее комунизъма...

Ако може да се уточнява все пак, за какво ще са тези пари. Просто ако може, нали... разбира се, на гърба на бедния народец това са нищо пари, но все пак така, да попитаме. Ако може, разбира се. Обикновено на нас, простите граждани и данъкоплатци, ни се обяснява, че заемите ги теглим за да правим плащания по вече съществуващи задължения. Ние може и да сме прости, ама в гимназията все пак са ни обяснили що е то геометрична прогресия. И ако може управляващите - служебни, временни или постоянни, да се ангажират така с една прогноза. В кой точно момент световните банки (или Световната Банка, МВФ и т.н.) ще ни обявят за неплатежоспособни и ще дойдат да ни конфискуват държавицата. Барабар с тоалетните чинии и каквото друго там ни е останало.

Това е целта на кризата. Всички държави да се наблъскат с заеми и да робуват на ерейските банкери. Всичко е измислено. Най-големите роби са щатите с 31 трилиона дълг.

Служебното правителство няма конституционните правомощия на обиковеното.То се назначава,за да проведе изборите и нищо повече.Всички останали компетенции включително теглене на външен дълг принадлежат на следващото НС когато бъде избрано.

А покорната рая планира да работи за 500 лв на месец за да ги върне. С нетърпение чакам Путин да Върне Крим на Укрите... Донбас ... А и да върне Булгаристан на Турците

На международните пазари, "където условията стават все по-неблагоприятни след агресивното вдигане на лихвите от страна на Федералния резерв на САЩ и Европейската централна банка." ИНФЛАЦИЯТА започна от ФР, мина през ЕЦБ и ЗАСЕДНА в еврочленките. ... А ДЪЛГОВАТА СПИРАЛА е ПАТЕНТ на Най-Добрия Финансист сред финансистите. УТРОИ номинално ДЪРЖАВНИЯ дълг и АБОНИРА България за ПЪРВОТО място ПО РЪСТ на ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГ. През 2022 г. ПАДЕЖИРАТ 2.4 МЛРД. лв. ГЕРБ-ави ЕВРООБЛИГАЦИИ; През 2023 г.: 2.2 МЛРД. лв. ГЕРБ-ави ЕВРООБЛИГАЦИ; През 2024 г.: 2.9 МЛРД. лв... До 2050 г.! И по НАД 1 МЛРД. лв. ГОДИШНО ЛИХВИ. За Бюджетните ДЕФИЦИТИ, запълвани с НОВ ДЪРЖ. ДЪЛГ, да благодарим на евроЯСТРЕБИТЕ!

теглете колкото можете, дрОгаре после пак ще изкарате борисов виновен!! то от сега си е ясно, че герб ще спечели изборите! теглете и прахосвайте колкото можете, до изборите няма много време!!

Тая държава само на кредит ли се управлява ?

Който и да беше на власт всеки щеше да тегли заем , в момента всичко се срива и няма доходи за такива огромни разходи. Дори големите икономики в ЕС теглят огромни кредити за да задържат ( изкуствено) кризата в момента.

теглете бе теглете да фалираме, че с дългове се плащат пенсиите в момента...

Краварите имат 31 000 000 000 000$ (ТРИЛИОНА) кредити и им дереме на грездея...

А колко вътрешен продукт имат.

ако махнем финансовите шмекерии ... около 5 трилиона.

мисля че беше 2 или 3 трилиона... 10 пъти със сигурност имат разлика в дълга и БВП

21 T, ima google za taia rabota.

Ти нашата икономика с тази на САЩ ли я сравняваш?!?!?!? Повечко са ти пиците с кристали днес

Краварите имат публичен дълг. Така че на всеки кравар се пада 0 долара реален дълг и на държавата не знам си колко трилиона, гарантирани със земята им и всичко на нея. Ако някой иска може и да с ги получи, само трябва да отиде и да си ги вземе като победи краварската армия. Българският дълг от друга страна като бъдеща страна в еврото, е частен. Така че отговаря всеки със това което има в банките: ипотеки,преди всичко. Та от два милиарда на 5 милиона се пада 400 лева на всеки да плаща. Аже пебсиите и заплатите на политиците и пазвантите им.

Нищо в щатите не струва 31 трилиона. Дефакто те са във фалит.

Хайде на хорото!!!! Ихууу!!!

На Мунчо май му се услади властта. С колко ли още ще ни зароби, докато плаща на герберски те фирми?

Кои са герберските фирми . И внимавай, че ако нямаш доказателства може да те съдят.

Кой герберски фирми бе малоумнико смотанн