Коментари - Кабинетът "Главчев" отказа да изкупи 1,6 млрд. лева дългове на "Топлофикация-София" | Бизнес.dir.bg
назад

Кабинетът "Главчев" отказа да изкупи 1,6 млрд. лева дългове на "Топлофикация-София"

Съществува риск мярката да бъде обявена за недопустима държавна помощ, сочи в мотивите на енергийния министър

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Кабинетът "Главчев" отказа да изкупи 1,6 млрд. лева дългове на "Топлофикация-София" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно Главанака и сие са "хвърлили око" и на тия 1,6 милиарда лева! А трябваше само да организират избори.

Не толкова назад във времето възрастен човек болен, сам, не успявал да си плаща данъците за имота и съдия изпълнител го изхвърли от къщата. Явно че имота е представлявал интерес за някого в близкият Карнобат. (моля вас с минусите, прочетете в пресата писано е по този повод, в новините беше съобщено) И това за някакви си няколко хиляди лева с натрупване и лихви. Някой наема ли се да каже колко милиарда се изпраха в Топлофикация дори след Валльо Топлото. Потвърждава тезата ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА, ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ! А ЗА МИЛИАРДИ!? Удобно ли им е да получават четири цифрени заплати на служителите от Топлофикация

Чета и не проумявям дявят им 2 милиарда пара, за да си платят 700 милиона дълг към осигурителния фонд. Все едно на мене да ми дадат 1000 леза за да си платя застраховката от 250 лева за миналата година.

Защо трябва всички българи да покриват задълженията на ТЕЦ София?По логично е да бъдат изкупени от софийска община т.е. софиянци да и покрият задълженията.

Ами има и закон за задълженията. Топлофикация за кой път продължава да получава дотации. По закона би следвало съда да се произнесе за задълженията и съдия изпълнителя да направи опис. По -нататък влиза съдия изпълнителя, следва търг 1 тур, втори тур и накрая минава онзи дето изкупува скрап, техника и обзавеждане на търг, търг и за помещенията. Има топлофикация има задължения и така повече от 33 години

_stankow

Топлофикация на скраб ? И зимата ? Болниците, детските градини ? Да измрат ? Съвсем оскотяхте с тази "пазарна икономика" ...

Другарю, Станков, от времето откакто съм във форумите на Дир,бг формата на дира се промени многократно, требванията към репликите, бях ЛОЯЛЕН и тогава както сега се мъчиш да ме апострофираш.... За това време ти се появи, няколко пъти си смени "логото" но не и мисленето. Седнал си да плачеш за болници, училища, детски градини. Ами по време на соца болшинството споменати от тебе заведения имаха собствени централни отопления. Всички те се затриха в името на "по добрата Топлофикация" да оставим онези бедните дето са посмъртно задължени на пералнята, независимо че радиаторите им отдавна са демонтирани, издънени и прочие .Плащат за тръбите. Същите тези тръби дето лятото бяха ремовтирани, а прочете ли тук в дописките колко пъти хората останаха без вода и топло ТАЗИ ЗИМА! Така че не се прави на пополист питай тези дето плащат, дето уж ползват, дето плащат щото тръбите са им в апартаментите. И още който си има брада си купува и машинка за бръснене. За чий са им на хората по минимум 4 водомера платени от джобовете, ами и днес трябва да си ги сменят лична сметка с радиозасичане, щото слагали ниодимови магнити на водомерите. Хайде стига Твоето е узаконяване на КРАЖБИ ЗА МИЛИАРДИ, другарю Станков

Отказал да покрие кражбите на Топлофикация и свързаните с нея топлинни счетоводители.

Ако изобщо има някаква “европейска прокуратура”, която наистина е загрижена за разкриване на злоупотреби, то едва ли има по-подходящ обект за разследване от софийската “Топлофикация”. Милиардни дългове при непоносимите цени, с които дерат кожите на софиянци! Елементарна бакалска сметка показва, че независимо от покачилите се цени на горивата, дружеството просто няма как да е на загуба, при това в такива размери. Някой трябва да влезе в затвора!

Хайде вече да фалира, че да ми отпаднат задълженията

Ако фалира, задълженията няма да отпаднат, но ще стоиш на студено и няма да имаш топла вода.

Е ще кажем че путин е виновен и проблема е решен

Пладнешки обир по светло. Мръсници фалирате Бегето.

Затварянте го този "тумор", хората да си отдъхнат!

сега Русия да не се нацели с някой фишек и в софийката топлофикация, да не станат зян парите.

яко крадене по всички държавни дружества

Бюджета на държавата е 200 милиарда лева. Дали са 20 милиарда за пенсии. Къде са отишли 180 милиарда. Вие да виждате някъде 180 милиарда. Една тухла няма сложена. Всичко е усвоено от наши фирми.

а де остаИ заплатите? то краденето е тежък труд... трябва да бъде дотирано я с бонуси, я с почивки на Малдивите... я някоя скромна вила

1. Кирчо си мисли че е завършил харвард, изкравайки някакъв едногодишен курс. 2. Асенчо 5 бюджет прави и не може да го докара. 3. 3 години някой усвоява бюджета. 4. Всяка година от страната, от частни фирми се изнасят по 10 милиарда евро. За 4 години са 40 милирада. 5. Асенчо иска да кадрува в полицията. 6. Кирчо заплашва министъра на компютрите за да спечели държавни поръчки. 7. Половината промяна свързана с някакви контрабандисти. И това само за 9 месеца. Три години куче влаче, диря няма. Какво се случи за 3 години: 1. Спряха тецовете. 2. Вдигнаха тока. 3. Развалиха павец чаира. 4. ПП Спестените пари от енергетиката ги дадоха на частни фирми за компенсация на тока. 5. Асенчо 5 бюджет прави и пак не може да го докара. 6. Магистрали няма.

Фалира , но капитализма бил лош

държавно в БГ да уточним , щото и в Чайна има държавно

И сега резерва не е 6 милиарда. Утре ще ги видим как са събрали повече от 1.5 милиарда за 10 дни...Шарани има ли.

То зимата изчезна

Приватизация или източването на милярди да продължи?

Нужна е 7-ма поправка на Конституцията - Премиер на Р.България може да става всеки друг, но не и Главен счетоводител!Главен счетоводител може да бъде всичко по всяко време, но не повече от ВицеПремиер!

Чиче, как ще ги горят, като отдавна в панелките са си срезали комините?По-скоро цените на апартаментите в Перник ще скочат, защото тамошната топлофикация работи.А, ние в Банкя сме на газ.Супер е.

Дано не мине поредната схема на Подлофикация. Колко пъти вече държавата им изкупува дълговете? Хайде вече един бърз фалит и кой откъде е!

Голям майтап ще пада.Всички нови сгради с предвидено топлозахранване от Топлофикация, при един фалит, ще останат на електрическо отопление.Не ми се мисли каква дискотека ще е София.

Няма се пуашиш, с либерализацията на цените на тока, софианце отн ово ще се върнат към горене на шишета, обувки, книги и найлони.

Неочаквано добре решение от страна на служебно правителство. Евала!

Да фалира топлофикацията и някой да я купи срещу изкупуване на дълга. Нали така се прави?

Няма кой да я купи. Тук е необходим фалит и чак тогава продажба. Но намазините шопи, които искат да копаят легнали не ги устройва

Братя, провинциалистчета - грабвайте мотиките и блокада на Хемус и Тракия, докато 1.6млрд не бъдат отказани на Топлофикация София

20 години държавата плаща дълговете на Топлофикация София и предприятието само генерира нови. Ами, време е пазарния принцип да излекува Топлофикация. Очевидно с патерицата от държавата нищо не се подобрява. Като няма идея какво ще се прави - да се разрушава порочния модел на дългова спирала и да се гради наново от софиянци и Софийска община.

на служебния кабинет. Да продължават умната в същия дух! Няма каква да се лъжем - всички редовни правителства от 2009 до сега не можаха да се справят с "политическата" болезнена задача да решат веднъж завинаги въпроса с нарастващата задлъжнялост на Софийска Топлофикация към Булгаргаз и въртяха едни шменти-капели само и само да си осигурят гласовете на софиянци по време на избори- става въпрос за шизофренното поведение както на ГЕРБ, така и на ПП-ДБ. Сега моментът е подходящ да се сложи край на подобни политически игрички за сметка на държавните енергийни дружества и на длъжникът Софийска община да бъде ясно показано, че трабва сам да се справя с натрупаните задължения към Булгаргаз. Има нормален начин СО да реши този въпрос и това е като примерно емитира дългова емисия на местния и международни пазари. Това не е нещо екзотично, напротив. СО емитира по времето на Софиянски дългова емисия на международните пазари и се справи. София е с най-големият бюджет, и то в пъти, сред всички останали български региони, така че е справедливо София да не ангажира свеж държавен паричен ресурс за сметка на други български региони, доведени до упадък и демографска деградация поради дефектните инфпраструктурни и регионални политики на ГЕРБ довели до масова вътрешна миграция към столицата през 12-годишния им период на управление.

Инфраструктурните проекти и регионалната политика на ГЕРБ са насочена към развитие на регионите! Това поне лесно се измерва!

Крайно време е Топлофикация София да фалира или да вдига сметките, така че да не е всяка година на загуба от 1-2 млрд лева, които се покриват от бюджета.

Що не попитат Фандъкова, кво става?

Свърши тая, да я бяхте питали. Сега ще питате СС-овците

Софиенци да си плащат парното !

Ния от с.Факия, така ни е жал за тез ора в София.Сеги, зимас кат замръзнат, кво ша праят?Айде наште ша си дойдат пак у село.Тука барем има бук за горене, ама тия дет ша устанат, кво ша праят?Жал ни е.

Аз съм против капитлизма, защото уж всичко е частно, а успяват само фирмите подкрепяни от държавата. Нали е капитализъм, как така държавата ще изкупува дългове? Освен това всяка безвъзмездна държавна помощ за частни фирми е абсолютно недопустима. Който не може да се справя да продава на този който може. Държавата може само да изкупува акции, но не и да подпомага тия които лапат огромните заплати, грабат хората и правят далавери. Нещо не схващам защо трябва да има частни фирми след като държавата ги издържа. Вместо да наливат пари на мутрите далавараджии държавата трябва да им изкупува акциите докато фирмата не стане 100% държавна, а после да я пуска на търг и да печели, вместо да губи като пълни каца без дъно, ама тогава ще печли народа, а не мутрите. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Ако позволите само една лека корекция - от описаното оставам с впечатлението, че сте против социализма, а не против капитализма. Това държавата да се бърка в икономиката и да национализира загубите, а печалбите да си остават частни е вид социализъм. Поздрави

Не ми блокирай ийпито бе лайнармалоумен, пак ще ти отговоря Абе трол модератор малоумен какви частни печалби има в социализма бе? Решението което съм описал е напълно капиталистическо след като държавата пуска откупеното предприятие на търг, а не го задържа. А пчелабата не е честна след като държавата откупи акциите/дяловете на фирмата, а частната печалба с всяко откупуване на акции се свива до 0. Явно си дебил който иска да се направи на умен. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

С такова отношение към хората много абонати ли имаш в телеграм?

Най-богатият град в България, пълен с тузари, които се мръщят на 3 бона заплата - държавата ще им плаща парното. 20 години големите софиянци не си оправиха батаците с парното! От бедната провинция черпят пари! Я, да си плащат по пазарни цени и който може. Като им идва скъпо - на ток. Няма друг град в България, на който държавата да му плаща парното! Има градове, където 1м3 вода е 5лв! За тези градове държавна супсидия кога?

Най-добре сметката на Топлофикация София да се плати от…….. бюджета на софийска община който е 2 милярда. И ще останат едни 400 милиона за крадене. Халал да са ви.

Тази загуба я генерираха Пълен Провал, когато се отказаха от евтиния руски газ, но не посмяха да вдигнат цената на парното двойно за да не ги изрият софиянци от парламента. Всичко друго е ала-бала.

И обективно.

Големия въпрос тука е къде са 1.6 милиарда лева след като вече са изтеглени от бюджета,но не са приведени на компаниите,на които Топлофикация дължи тези пари.Нали с тези плащания Асен Василев се оправда,че е намалял бюджета,а сега се оказва,че те просто са някъде,но никой не е наясно все още къде.

Стига с това "няма всички да плашаме сметките на софиянци". Плащате сметките на политици, техните роднини, техните фирми и т.н. Обикновен човек ако не си плати сметката ще му вземат и последната риза от гърба. Плащате сметките на ПП козата белобрадова и другите подобни помиари, които сметки не плащат.

Що стига? Защо да ви плащаме парното.? Оправяйте се! Дали ще я продават Топлофикация, ще фалира ли - каквото е необходимо. Като е необходимо цените по 3 и всеки си преценява.

В София е пълна шарлатания! Такава няма никъде в БГ, затова са на тоя хал! Кой от кого по-умен, по кадърен, по-честен, по и по! Сега ако спасят тяхната топлофикация, догодина пак ще е същото!

трябва да плаща на София сметките за отопление ве? Амчи минете на дърва и вие за един сезон поне

браво, на главчев! защо държавата да плаща топлото на софиянци? никой не се осмелява, но идва и край на прожекциите и всеки да си олаща за разхода!

Правилно, с тия пари ще купят Изборите.

А стига вече всички да плащаме дълговете на Топлофикация София. Да си събира дълговете от абонатите!

Напълно подкрепям. Днес Пълен Провал лицемерничат за 100 лв за пенсионерите а за милиарди може. Не всички софиянци сме на парно, а да не говорим пък за хората извън София, защо трябва да плащат чужди сметки.

Даже и с 2000 лв. заплата в София не мога са си позволя да се топля на парно. Ако пусна във всички стаи, сметката и сега ще е невъзможна. А ако увеличат двойно цените и една стая няма да мода да топля. Ще трябва да мина на ток. Ама такса мощност на Топлофикация пак ще трябва да плащам. Сравнявам с една роднина от Плевен цените. Там е доста по-евтино парното!

имаха 200 млн лв в КТБ при фалита, Ковачки е ексклузивен купувач още на тока от генерацията на мижава цена и го продава на Метрополитена, тръбите за ремонтите една фирма на Банкянския ги доставя само и ред други

"Нали софийска община е собственик на Топлофикация София." Имаше едни случки там с буци още кат беше кмет:) тогава пак имаше спорове и буци се напрай на мъж и взе топлото после на няколко пъти тихомълком държавата (вече буци премиер) покриваше дълговете на топлото

Ама Веке няма да има!

По граматиката ще ги познаете... малоумниците на пра сето и тиквата. Про стаците и крадливците ли ще ни преведат до Шенген ? Мислете за кого гласувате , но ВАЖНАТА ЧАСТ Е: ХОРА НЕКА ДА ГЛАСУВАМЕ, ЗА ДА НЕ НИ ЛЪЖАТ ПОВЕЧЕ ДЕБЕЛИ ИЗ РОДИ.

Умните и красивите просто не могат!

Главчев ще ви припомни какво е да ви управлява ГЕРБ! Главчев, благодаря, че събуди дори дълбоко заспалите!

Аз на жълтопаветници парно не плащам. Подкрепям правителството и премиера Главчев.

Топлофикация София е собственост на Столична община. Т.е на всички столичани. Нужно е да се проведе разследване кой е крал и кой е сключвал неизгодни договори. Виновните в затвора до живот, а сметката я пращат, на който има парно. Абонатите като разберат че трябва да платят по 10к на домакинство, ще заведат дело срещу държавата за това че е оставила Столична община и държавата да ги рекетира. И целият свят ще разбере, че България се управлява от банда измамници. Време е

Да завеждат дела!

Топлото монопол. ЕРП монопол. Водата монопол. Да могат ако се организират и ще получат подкрепа от външни партньори ка ЕС например. Няма да станем нормална държава докато овластените са неграмотни и крадат. Имената им трябва да бъдат известни на всеки българин. И да не се допуска пак!

От Софиянски, през Тиквата, Фандъкова и сега Терзиев. Всичките те прехвалени демократични евролиберлани партии.

Нека Р. Овча, да оправи. помниш ли?

Викаш при 5 мандата на Буци и марионетката му Фандъка Топлофикация хич не крадеше.

Ние във Варна. Не си играем с дълговете на парното. Имаме една дупка на центъра. Кметство от време на време я продава. И после я купува обратно. На десеторна цена.

При тия цени, кафява енергия и топлинни загуби на парното не виждам причина да се подпомага очевидно губещи предприятие, като Топлофикация. Да го закриват, а тия пари могат да отидат за подобряване на електрическата мрежа в София за да се тоолят хората с климатици и термопомпи.

Хубаво предлагаш, ама ТОК откъде? Затварянето лесно, а после?