Служебният кабинет се обръща и към 'Газпром"

Приоритет са алтернативите, но ако не стигат, ще приемем условията на Русия за плащане на газовите доставки - това се разбра от думите на министъра на енергетиката Росен Христов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз, вика, газ не ползвам! ... А хляб ядеш ли, да ти ЕПМ проста?

едва взеха властта и вече са в стойка Г, за да могат. червените болкуци р.овч., рублен гадев и другите копейкаджии да просят комисионни от големия брат.

Давайте с Газпром, газ трябва да има. Теглете една хубава майна на САЩ и ЕС. Като се уреди работата до края на годината, че и догодина, тогава да се търси алтернативата. На протестиращите довечера, начело с Антоанета Цонева по "100 тояги на голо" че да им дойде акъла в главата. То бива тъпотии, но тяхното не е за изтрайване.

Докога ще търим национални предатели,да ни продават на газпром и русия ,за да си пълнят офшорните сметки ?Няма ли този народ най-после да прогледне и да смачка предателите !

Блядовете ни взривяват, а ние ще им се гъзим за газчица. Прости български подлоги ще ме накарате да гласувам за Кирчо Парапета!

100 човека сте, не повече. Айде да млъкнете вече! Достатъчно навредихте на България с неадекватността си. Бягайте в САЩ, ако не ви е достатъчно американско тук Ама от неадекватници.

а ти защо не си избягал в сибир, за да ти е достатъчно руско, предателю?

ТЕБЕ ОСВЕН НЯКОЙ МНОГО ЗАГОРЯЛ И НЕДОЕБАЛ НЯМА КОЙ ДРУГ ДА ТЕ ВЗРИВИ !!!! ....................................... ПЛУВАЙ СИ ПО ТЕЧЕНИЕТО ЗЕЛЕНО ЛАЙНО

А по времето още на Костов, той беше за търсене на шистов газ на БГ територия, точно с идеята да има деверсификация. Уви тогава руското лоби направи всичко възможно да ни откаже дори от проучванията дали и колко газ имаме! А ако имахме дори идеята колко и какви са находищата, можеше сега дори да добиваме наша газ, без да се притесняваме дали ще има от къде да внесем. Ама паметта на едни хора е много къса, а пък други получават надници в рубли то Русия. Сега си сърбайте таратора късопаметни дебили, аз на студено няма да остана решил съм си проблема на време, а вие като сте дебили ще мръзнете. ХАХАХА!

Ей, каун, ти сега златна мина имаш ли? АЕЦ имаш ли? Щяхме да си продадем г-зовете пак и да тече огън от чешмите!

Помним много добре на влайньо схемите по унищожаването на българската икономика и опитите му да унищожи и природата. Що-годе чисти технологии за добив на шистов газ има от само няколко години, по времето на влайньо, добивът на шистов газ водеше след себе си единствено тежка екологична катастрофа. То и сега чистият шистов газ го има основно на приказки, а на практика природата бива унищожавана с високи темпове. Мога да се сетя, ти как си си решил проблема - помпат ги негри гз за центове, а ти не слагаш вазелин, за да увеличиш триенето и оттам - топлообмена ...

Галфони, стига вече без Газпром ще умрем от студ . Плащайте както искат пък пак си търсете алтернативни източници.

Няма да умрете от студ, ако държавата направи приоритетно снабдяването на домакинствата. Не сме 100% зависими от руски газ. Индустрията да му мисли, днес четох за една от големите австрийски компании, втори в света производител на керемиди. Излезли на голяма печалба през първото полугодие, в същото време намалили драстично зависимостта си от руски газ. Не реват на държавата, не всяват паника, работят на пълна заетост и печелят, въпреки липсата на уж евтиния руски газ. Пък тукашните назначени от ДС и Кремъл индустриалци реват само на държавата и изпълняват кремълските поръчки за всяване на паника.

Служебното правителство е пълно с русороби, но какво да очакваме като са начначени от националпредателя Радев.

Вие не очаквайте. Ние да

Може ли да ми кажете къде точно в ежедневието си използвате газ и с колко процента ще ви спаднат месечните сметки, в случай на доставки от Газпром. Понеже така убедено очаквате да цъфнете и вържете с руския газ. То сметките за парно в София още миналата година бяха непосилни за много хора въпреки евтиния уж руски газ.

Мунчо натовси генерал абе на наго червената петолъчка му е забита с пирон направо в кухата лейка

Мисля, че е крайно време да се направи разграничение в обществото и всеки да започне да си носи тежестта на решенията. Всеки гражданин лично заявява, за/против кои източници е, като това се документира надлежно. След това нужните ресурси се за заявяват в съответните количества от различните източници и влизат в икономиката. Ето как ще работи моделът: Да примем, че 70% са за LNG, 30% са за руска газ, тогава топлофикациите получават газ в същото съотношение от различните източници. Цената, обаче, не се усреднява, а се включва в сметките на потребителите според заявената им гражданска позиция. Тези, които са против икономически отношения с Русия, започват да плащат енергоносителите на цените, които ни дават американските ТЕЦ, ВЕИ и прочее според "Зелената сделка". Така, евро-атлантическият избор на едните няма да бъде засегнат от другите, и обратното. Разбира се, поради разлика в покупателната способност, консумацията никога не е в същите съотношения, но в рамките на година-две пазарите ще се балансират, според пазарните принципи. Когато гражданите купуват стоки и услуги, които очевидно са зависими от цената на енергоизточниците, ще получават съответните корекции в крайната цена, за да бъде отразен техният граждански избор. Първоначално системата ще се усложни, но в крайна сметка, мисля, че почти всички ще останем много доволни, а устите на доста дебили ще бъдат затворени ... или най-малкото ще си платят тъпоумието.

Чудех се, колко време ще отнеме някой да удари минусче, но без коментар, защото очевидно няма какво да каже. Националните предатели се познават най-вече по това, че не искат да се окажат прецакани от собствената си пропаганда, да не говорим, как вият срещу решения, които ще ги направят единствени жетви на собствената им пропаганда.

Само за сведение големи химически заводи в Западна Европа минават от газ на LPG. Нашите индустриалци къде спят? Май се занимават само със сваляне на правителства и обслужване на Кремъл.

Дори не разбрах, какво точно се опитваш да кажеш. LPG е нашето ново спасение ли? Само "малко" трябва да му позасилят производството и износа, че сегашните количества са за никъде. Саудитците са първи с цели 784 хиляди барела на ден ... А, някой да си задава въпроса, защо за LPG не се е говорило досега толкова години? Защо производството и износът са нищожни на фона на природния газ, петрола, въглищата? Причината е, че няма как да увеличат съществено добива на LPG. Цената му изкуствено се държи ниска, но при съществено нарастване на търсенето, тя ще скочи значително. Реално, като гориво има доста по-добри показатели от бензина и дизела, но произведените количества са нищожни. Също така, не разбрах, к'во точно целиш да постигнеш, като сменяш темата, отговаряйки ми с несвързани глупости?

Жълтите хапчета. 2 преди лягане.

"""Пред президентството и днес ще има протест срещу възобновяването на доставките от "Газпром експорт". """ Очаквам да видя, да чуя колко хора се събраха на този протест и КОЛКО им платиха за да дойдат. Моля, ДИР-а да пуснат тази новина и някоя добра снимка. Интересно, защо не излезнат да протестират срещу поскъпването на газа???

Колко са на този протест. Но за защита на газ от Русия няма нито един човек.Заети са да тролят.

що не притестирате срещу руското ядеено гориво и руския нефт?! Защото ще ви изтреби народът ни до крак! Мръсни гадини! Да убиеш сороспия не е грях!

В това положение сме, защото няма специалисти и изпълнители, а хиляди бездарни чиновници, без никакъв практически опит решават проблеми, но само на думи. Какво става с мазута за топлофикация София, прави ли се нещо по този въпрос, като алтернатива или и там е пълно безхаберие

МАЗУТА БАБЕ ГО ИЗПИХМЕ ДЕЕЕБА И МАЛОУМНИЦИТЕ С КЛАВИАТУРИ СЕ НАВЪДИХТЕ

Моля ви, не пускайте газа от Русия, че ще вбесите ПростоАсен и той ще ме изгони от къщата. А така ще се наложи да ида на село в читалището. Ясно е, че всичко е пълни глупости по нареждане на Америка, за да си просават втечнения газ. Ако не беше така, щяха да откажат и петрола. Но самата Америка купува петрол от Русия и е демократично. Ядреното гориво в Америка също е руско, но е демократично. С две думи, това дето го има в Америка е под санкции, това дето го няма е демократично!

Браво. Единствено Газпром може да ни осигури газ на нормални цени. Иначе, ако продължаваме да вярваме на про100то Киро, не е ясно зимата какво ще предпочетем: дали да се храним или да сме на относително топло.

... ако въобще има възможност за избор, защото така са ни засилили, че накрая ни топло, ни храна ще има ...

Протестиращите? Вие не работите ли бе?

платени протестъри ПроПротестър. За каквото ни платят, слагаме раницата, пишем по един лист с някакви глупости и сме на линия.

Някои хора не работят таксиджии и келнери и в 19 часа са свободни от работа.

Заглавите ви е подвеждащо.Не четете,това което сами сте написали. "Приоритет са алтернативите,но АКО не стигат,ЩЕ приемем условията на Газпром. Популистко изказване,с евентуално действие.Да видим дали ЩЕ стане.

Иска ми се да мачкам лейджибити феи!

Отказвам се от тока и газа, за да му е гадно на Путин! Той като чуе, че седя на студено, без интернет и без храна, веднага ще си подаде оставката и ще се извини, че е нападнал Украйна, дори може да предложи на ЕС и САЩ да контролират и печелят... раздават ресурсите му. Ето това е да си принципен русофоб!

От кога токът в България се произвежда от газ?

Относно електроенергията: 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" трябва тази година да мине през процес на почистване и презареждане - дейности извършвани от Росатом. Ако спрем 6-ти блок, оставаме с 20% по-малко производство на електроенергия. Но, по същата линия, ще трябва да спрем и 5-ти блок в рамките на няколко години, и да останем с 40% по-малко производство, което няма да може да бъде наваксано от никакви други енергоизточници, т.е. ще имаме сериозен режим на тока. И това всичко е без да коментираме, как ще скочи цената на тока, защото АЕЦ-ът е най-големият източник на евтин ток и съществено понижава средната цена на електроенергията в България. Относно петрола: До преди началото на войната в Украйна, България внасяше 60% от петрола от Русия, 40% - от други държави. В момента внасяме 90% от петрола от Русия, защото останалите ни източници пренасочиха произвеждания петрол към големите европейски държави. Ако спрем вноса от Русия, оставаме с 10% от нушните ни горива. Така, че махай бушоните, спирай парното, продавай колата (ако има кой да я купи) и ... е, то и магазините ще се поизпразнят, та стягай гъза за яко глад.

До този момент Росатом не е в санкционен режим. През пролетта дори направиха изключение в Словакия на забраната за летене на руски самолети, за да доставят ядрено гориво за техния АЕЦ. Отделно произвеждаме доволно ток и в ТЕЦове. Та чак толкова на тъмно няма да останем, колкото ви се ще, само и само да се харесате на Кремъл. Пък може и ТЕЦа на Доган най- накрая да заработи, а не само да взима на готово пари за студен резерв.

Голям майтап! Ама ти наистина си варнянка! Значи гориво може да купуваме от Русия, ядрено гориво също, но газ не, защото Русия нападнала Украйна? Ти виждаш ли смисъла?

Варненке, виждам, че на няколко места ми отговаряш по изключително неадекватен начин. Айде, спри се, че само се излагаш. Ние не сме последна инстанция, нито еврогейците са, нито американците. Предвид враждебното поведение на почти всички български правителства последните 33 години към Русия, че сега и безочието със санкциите, що мислиш, че те просто ей така ще дотичкат, да ни оправят АЕЦ-а, докато разни лайномети ги наричат азиатски орки? А, дрънканиците, че този и онзи били руски агенти, са поредните жалки опити на евро-атлантиците да прехвърлят вина, нищо повече. Всички уж руски проекти в България са се случили заради интересите на Европа, най-вече на немските индустриалци. Тръбата, която тиквата построи, е за да захранва заводите на немците в Италия и един куп други държави - почти всички италиански автомобилни марки и заводи са вече част от един или друг немски концерн; цялата туристическа индустрия на Хърватия е собственост на немски туроператори. Въобще, нищо не знаете за света, но много ви знаят устите.

Щом сороспиите от АзБ и ОО пищят и кудкудякат, значи вървим в правилна посока. Никой не държи пищялките и феите на ПП и ДБ в България насила!

Р.Овч.и Еленко Божков харесват това.

Супер,жълтопаветниците умират от яд

Най после едно разумно решение. Евтина газ директно от ГАЗПРОМ. А ПП и ДБ ще се лишат от комисионните, затова протестират.

Който си е избрал Руменчо, да си го сърба... жалко, че и тия дето не сме, май ще си го...

Румен Радев е най-големият Бляд в България

И паднало в дупката!!!!

С Газпром,където изрично е записано,че плащането е в евро или долари.Понеже пишещите тук всички са юристи ,нека ми отговорят,длъжен ли си да изпълняваш нещо,което го няма в договора?Подписан ли е нов договор,където да е залегнало изрично плащане в рубли? Този въпрос трябва да се реши от Международен съд. Но девизът на българина е "Преклонена главица сабя бе я сече"И после вкупом се оплаква,защо сме зависими от всеки.Саму си го правим.

Ти тоя договор чете ли го? Покажи клаузите за плащанията! Покажи и клаузите за форсмажор! Щом смотаните Германци продължават да си плащат значи има начин и правно основание. Вие еа у форумните юристи..

Форс Мажор на договора. Плащаме в рубли. Точка.

Че очевидно си много прост. Чул недочул и вече плямпа. Никой не те кара да плащаш в рубли бе бонак прост. Хайде изплюй този хуй от устата си и почни да мислиш. Плаща се в евро или долари по конкретна сметка. Рашовете сами си ги обмемят в рубли, заради санкциите! Точно както плащат Германия и Италия. Много сте облъчени това сороспиите и е хубаво, че съе много малко, просто много крякате и пищитв, но това е от наклонностите ви. Педераси няма да управлявате страната!

Италия и Германия не получават газ, въпреки че плащат. Набийте си го веднъж завинаги!

Служебния кабинет е предателски, какъвто е създателят му.

Ами който иска да си купи козунак за 5 лв , а укрофилите , ако имат желание да си купят козунак от Ленчето за 50 лв.

Русороб=хейтър, антивсичко /в т.ч. и антиваксър/=тежка форма на психически дисонанз, придружен със стремеж за самоизява /всеизява/ пред анонимна публика /соц. медии, защото така е най-лесно/, породен от тъжък комплекс за лична нереализация и житейски провал...

Прпдажни съветски подлоги!

Ти си 35 години назад и 10 вдясно…да не говорим, че искахте пазарна икономика, а не планова - ми ето ви я - конкурентноспособност в най-чист вид.

БРАВО! ПЛАЩАЙТЕ НА ГАЗПРОМ! ВЕДНАГА!

Само САЩ има право да демократизира Близкият изток и да ползва хирошими и нагазакита.

Руския газ е кървав газ...

Да разбирам ли, че са избили местните племена, за да му сложат ръка?

Улавям опита ти за сърказъм, но аз също се чудя как едно полувасално княжество, намиращо се в покраинините на Златната орда на Тимур, 5 века по-късно стигна до Владивосток, Какваз и Якутск, територии населявани от праисторията, та и до сега с чистокръвни славяни...

Чистокръвни славяни? Ти виждал ли си тези славяни с какви азиатски черти са? Та на въпроса ти как! Имало едно княжество България с владетел княз Борис I, та сина му Симеон някак, неизвестно за теб как го направил на три морета. Как ли стават тези работи? Просто те са успели да си запазят териториите, а ние не и то благодарение на западните "велики сили" и съседите си.

Определено историята не ти е силна! Какви слевяни в Якутск, Чечня и Дегестан...? Че те и до сега не живеят или ако живеят са малцинство. И как са запазили териториите си като преди 5 века тези територии на са били рускси. Обратно - кан Тервел, кан Крум, цар Симеон завладяват територии, населявани изключително от славяни, които приемат България за свой естествен дом, вкойто се говори маичиния им език...

Че даже Путин е много далеч от славянските черти, да не говорим за любимката му Кабаева.

А на САЩ газа не е - само дето са избили милиони по света, така ли? Стига бе, продажни глупаци такива!

Смятай колко нагли са станали крадците щом открито заявяват и протестират дори че България трябва да плаща по-високите цени само и само газа да минава през техните фирми. Демокрация, пазарна икономика, глупости на търкалета.

Хрумна ми вариант за евтин добив на газ и то тук, в България! Строяваме всички евроатлантици и им съобщават от служебното правителство, че от днес нататък ще снабдяват газ само от Русия. Всичкото русофоб ще започне да пикае газ и ще реши проблема с кризата.

Търсят си го отдавна и накрая ще си го получат. То заспал, заспал народ, но до време и такива като Радев ще изядът дървото накрая!

се пише с А...Няма глагол в българския език, който да завършва на ЪТ... /може би, единствено, когато се плюе заради плюенето, това да е възможно.../

Което е подлежи на коментар...

НЕ подлежи...

Странно животно е русофоба! Казват му, че всички алтернативни източници са взети от европейски страни, защото кризата е повсеместна. Борим се с конкуренция от вида на Франция, Германия, Италия... А каквато сме икономическа мощ, направо ще ги разбием! Ама тъпите животни не разбират, че ще се блокират бизнеси, хора ще останат без работа, без доходи, а домакинства без отопление. Ама дреме му на тъпото животно, важното е да не купуваме от Русия, защото миналата вечер явно руснак му е бъркал по дупките и не му е платил?

А от къде дойде повсеместната криза, бе глупак!? От рушняците!!! И сега за да я решим ще им се огъзи!? Браво!!! И к'во сега на милост ли ще разчитаме...??? Недостойни глупаци!!!

И как са ни виновни руснаците за "бензиностанцията с ракети" и едноличните саботажи на един единствен индивид?

Абе, тъпанар, не разбираш ли, че отказват вече деоговорени количества. Слотове на Ревитуса има. Нищо няма да потвърдят, ще ви мръзнат задниците цяла зима. Толкова тъпи ретарди на такива високи постове не е имало никога. И толкова безхаберни и продажни.

От Ревитуса до до БГ с кофи или цистерни го караш тоя газ? На каква цена е? Защо да плащаме тройно, когато имаме договор с Газпром до декември? Цяла Европа и дори Украйна цоца евтин Руски газ само ни се правим на герои! Слабоумни ли сте или какво?

Договорът не се изпълнява от газпром. Мунчо, ти ли си?

Както и да се въртиш. Газът ти е отзад.

Ние сме парламентарна република и президентът със служебното првитлство нямат право да извършват политическа дейност и да се намесват, където само политическите сили го правят. Радев се опитва да издърпа черджето на властта от политическите партии и нарушава пряко Конституцията на държавата. Съвсем скоро ще се караме много лошо с този нахалник.

Да си дойдем на думата, нали? Затова ставаше дума, да получим руска газ. Да дадем рубли на Газпром. Затова беше цялото мероприятие. Затова падна правителството на Петков. Да дадем пари на съветските си братя. А дали те ще дават газ е друга тема. Ура, пак победиха здравите сили ....

Да победиха "здравите" комунистически сили!!! Да живей!!!

Плащаш в каквото иска доставчика. Плащат се само доставени количества. Ако Русия не достави не плащаш. Нямат интерес да не доставят. Нищо не пречи да се продължи договора докато се строят интерконектори така правят всички в ЕС, които имат поне малко мозък.

Тази публикация изглежда като писана единствено, за да успокои духовете и нищо друго. Имало анализ на рисковете... На кои точно рискове? Защо не го публикуват този анализ? Или поне данните, върху които е направен анализа. С една дума "вервайте ни". Е, повече от тридесет години българите бяха лъгани от всяко едно правителство. Знаете ли я приказката за лъжливото овчарче?

Газ има за цялата зима! Казаха го червени и сини експерти. Гусин министъра да не всява паника, сред нискодоходното, проруско и злеобразовано съсловие на нашето общество. Те милите повтарят каквото им се каже.

Мда има, ама бил парников и не бил за цялата зима, а за цялата планета, щото само глобалното затопляне ще ни реши проблема със зависимостта към топлото…идиоти.

Има защото не си в България. Лъжеш безсрамно.

Саботира държавата,в полза на Газпром и Русия.Комунисти,сър!

Добре, да има от различни доставчици и който не иска руска го деклерира и плаща по американските цени. Парно и всички стоки за които е ползван газ. Обаче съм сигурен че нито един от вас няма да се запише за скъпата. Добре ви е да взимате грантове, но никога няма да си платите гяволиите. Боклуци!

Гусин комедиант - руският газ е най-скъп в момента.

По-скъп е за нас в момента, защото го купуваме чрез посредници с 30% надценка. Това направи убавеца Кирчо.

Освен глупости и лъжи това психодесните не сте изрекли нищо друго. Вие не сте десни, вие сте долни.

Надупи се пак и освен, че ще ти спрат газа, този път и ще те шибат!!! Слабоумник!!!

Каква е цената ма руския газ?

Вижда се че Газпром получат ли си парите и газ има. Само идиотите Киро, Асен онова курв...е..нце не разбраха, че първо плащаш и после получаваш. От април месец ни лъжат , че газпром спрели едностранно доставките. А кой спря плащанията ? Защо Гърция, Италия, Германия, Турция и др. получават газ от Газпром? Да не би да са прости тези мултимилиардни икономики, че да не могат да си осигурят американски газ. Имат си терминали. Но те за разлика от ултра тъпаците ПП и коалиционните им партньори могат да смятат. Руския газ е най евтин. Малоумника Киро ни обрече да ползваме скъп американски газ. Съд за Киро, Асен , Гуглена и цялата им пасмина. Далаверата с газа е най голямата в цялата ни история.

А що го спряха??? Доларите (в каквото е договорен газът) си получиха!!!

Ало, психодесните, спрете да лъжете, млъкнете вече!

Латвия, след отказа си да плаща в рубли и прекъсване на доставките на руски газ, само 8 дни по късно се отказа от решението си и възстанови доставките плащайки в…рубли. Ние още се мотаме…

Купуваме руски, но с посредник и в евро. Няма да плащаме в рубли!

Ми не - плащате си в рубли. Изкарахте точно седмица. ЕС не ви дойде на помощ - както и на нас.

Не плаща обаче в рубли.

Някои хора просто ме изумяват. Значи да купуваме руски газ през посредници на много високи, естествено, цени, но не и да взимаме директно от Газпром, само за да са доволни господарите отвъд океана.

На всяко малко дете му е ясно, че Русия ползва газа за политически цели. Сега ако подпишем с руснаците, кой ни гаратира че утре няма да врътнат крачето? Тогава отиваме на спот пазара и ще плащаме в пъти по-скъпо. Лично според мен, докато не падне Пултер, никакви от ошения не трябва да имаме с братушките

Gugnelid

Тоест казваш, че спот пазарът утре е по-скъп от спот пазара утре? Защото ние в момента други опции нямаме, освен да купуваме оттам. Даже се оказа, че терминалите за разтоварване на втечнен газ нямат слотове за нас. Тоест даже и да си уредим (някак си) втечнен газ, няма как да стигне до нас... УРА!

Защото служебното правителство въобще не работи по този въпрос.Саботират държавата,в полза на Газпром и Русия.Комунисти,сър!

С рушняците не трябва да имаме никакви отношения!!! Путлер е представител на рушняците, те това искат!!!

от служебния кабинет на пРезидента пак въртят дупетата към газпром!!! Не разбрахте ли бе, малоумници, че рашка е бита карта и извън Европа отвсякъде? Търсете други варианти! пРезидентът, заедно със съветниците му и бобоковите, няма ли вече токсични отпадъци от Италия за горене в България?!!!

Gugnelid

Ами доставките от Марс щели да се позабавят, та временно ще трябва да сме с Газпром. Откъде се излюпи и ти такъв проЗ?

Сега ще си даде заработените рубли,за да се плати газът от Газпром.

И сега си имаме договор, който България изпълнява, НО не получава газ. Русия утре може да поиска и в натура жените да плащат! Пак ли същия аргумент ще извадят? Пак ли ще променяме договори? Русия и Газпром се доказаха като страни на които НЕ може да се вярва, че ще си изпълнят ангажимента! Дори и да обещаят, през зимата ще се отметнат отново!

Gugnelid

Прав си, че Русия не изпълнява договора, но това е, защото ние искаме да им плащаме в блокирани сметки и съответно те да не си получават парите. Тоест обективните обстоятелства ни принуждават ние първо да не сме напълно изрядна страна просто защото не можем да "захраним" сметките...

Мръсните руски подлоги действат против интересите на страната, възобновяват отношения с Газпром, за да му платят недоставените количества по стария договор, който руснаците сами нарушиха и направиха невалиден. Сега ще платим едни пали срещу които няма да получим газ!!! Преговори с терористи, това са отношенията с рушняците!!!