Сложиха минимална квота от 1 млн. MWh за ТЕЦ "Марица Изток" 2

С тази квота държавата спасява добива на въглища, но започва прехода към добива на зелена енергия от комплекса

Обратно в новината

Коментари - Сложиха минимална квота от 1 млн. MWh за ТЕЦ "Марица Изток" 2 | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От къде на къде моят ток ще става все по скъп за да може някакви там да взимали заплати!?!?Синдикатите ги знаем колко са нещастни и да не скачат много, че бързо могат да се организират недоволните от новите цени на тока и да пометат тец-овете заедно с работниците и синдикатите!!! Айде синдикатчетата по-полека да не ви пламне покрай ушите!!!

Баце., баце, добре си се наежил но едно ще ти кажа и го запомни добре... не се заяждам..... Ще ти кажа, че всички, запомни, всички тецове в България да ги спрат токът ти няма да поевтинее. Запомни го. Но ще започне дискотека от прекъсвания и т. н. Ако знаеш как функционира една електроенергийна система няма да си толкова краен в изказванията. Токът го правят точно колкото ти трябва. Нито повече нито по малко. В склада неможеш да го сложиш. Трябва да го имаш в момента. След 5 минути вече е късно. Ще започне дискотеката.

Много мъдро решение. Неможе да оставиш американските да работят.... С по високи цени за мегават... А нашата, българската да спре. Офертата на тец марица изток 2 е най ниска от трите теца, но поради договорите които имат с НЕК за изкупуване на енергията им не искат да включват и нашия тец. Така убиваме всичко българско. Приветствам това решение. Браво!

Браво!

Хайде поне тези дето списват новини на енергийна тема да се научат каква е разликата между МВт (MW) и МВтч (MWh). Не е много трудно.

До кога ще носим ТЕЦ -а и въгледобива на гърба си??? Единствения визриант е парогазова централа и съкръщаване на заетите във въгледобива!

Ами махнете въглеродните такси за ТЕЦ-оветер и квотите за ВЕИ и няма да има проблем.

Наистина ли не разбираш? Или може би искаш да се унищожи независимостта на енергийната ни система . Въглищата са местен ресурс и не зависят от никого. На американските тецове държавата им плаща въглеродните емисии , и излиза че ние финансиране американски фирми.

Въглищата са местен ресурс бе аланкоооооло те ще работят до2050 година,.,