Коментари - След златото: И среброто се готви за ценови рекорди | Бизнес.dir.bg
назад

След златото: И среброто се готви за ценови рекорди

Експерт очаква то да скочи от 4 до 9 пъти, в България търсенето му се е увеличило десетократно

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - След златото: И среброто се готви за ценови рекорди | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде да го търсим този най-тесен спред, след като среброто е индустриален метал и е обложен с ДДС при продажба, а го изкупуват като от физическо лице (без начисленото ДДС при продажба)?

Като вземат разни експерти да ти обясняват колко скъпо ще стане, работата е ясна - бегай далече! Идва световна икономическа криза, която все се отлага от няколко години (2000, 2008, после трябваше да е 2018та) с разни врътки като печатане на пари и високи лихви накуп. Но рано или късно ще дойде. Среброто ще е 15 долара. Тогава ще го купуваме ;)

Пейпър силвър, при финансовите брокери. Физическата спекулация със сребро е мега набутка.

Прав си за това, физическо лице веднага губи 20% от ДДС ... Аз затова през фирмата си го купувам!

Дир не подвеждайте хората да си харчат парите за глупости

По изказа ти става ясно много неща ... При инвестициите има период и условия при които си на печалба и на голяма загуба (мега набутанка по твоята терминология. Та за кой период при физическото злато говорим? Отък в следеващите 3-5 години, да не е 10 пъти, но ПОНЕ удовояване на цената ще има. Инфоацията ще продължи, и злато и сребро и други реални активи ще скочат срямо долар/евро. Реално - ще ти запазят покупателната способност спрямо цената на реалните стоки (храни, материални изделия)

Скоро ще се яде злато и сребро и ще пием течна платина !

Гледам

Гледам разбирач инвеститори са ми сложили минуси. Ми купете сребро на $29 и чакайте да забогатеете. До Януари беше 25. Юни пак ще е толкова.

Сребро се купува и без да има ДДС, ама трябва да се търси и влага мисъл. Иначе си прав, че принципно е обложено с ДДС.

По вероятно ще ядеш бръмбари и ще пиеш "елексир" от химическият комбинат.

А пък по твоя изказ си личи колко разбираш за какво говориш. Спекулациите с физическо сребро са пълна глупост, независимо дали е период на печалба или загуба - не само заради ДДСто, ами защото е тежко, обемно и трудно за съхранение. Купуваш физическо сребро само ако ще го ползваш като суровина в някакво производство. За спекулации има пейпър силвър, където има периоди както и на дълги позиции, така и на къси. Нали си "здравомислещ", ще се сетиш какво получаваш от късите позиции. Или няма да се сетиш ;). По друг начин стоят нещата с физическото/инвестиционното злато.