След Одрин, Къркларели се превърна в новия хит за шопинг сред българите

Покупателната стойност на лева е много висока, освен това при нас им е много по-евтино, казва местен търговец

Обратно в новината

Коментари - След Одрин, Къркларели се превърна в новия хит за шопинг сред българите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българското име на въпросния турски град в Странджа е Лозенград. И само с турското име да го пуска БТА и другите, които копи-пействат е национална срамота! Това е именно този Лозенград, който е бил в етнически прочистената преди стотина години Одринска Тракия. То бива национален нихилизъм и апатия, но явно беерем плод на умишлено сринатата образователна система!!!

Ние имаме стотици градове,но нищо подобно.Така,че недейте да търсите под вола теле,ние сме калпав народ.

В България на туризъм вече почти не ходя. Предпочитам Гърция, но и Турция не е за изхвърляне. Няма други съседни народи, които турците да наричат комшии. Отношението към българите е повече от добро. Да помним и уважаваме българската историческа памет, но все пак живеем в 21 век.

Много ибрици в този сайт бре. Много еничари

Не купувам нищо турско!

Така си мислиш само...

Да бе, да. Само така си мислиш.

Реклами по бтв (платени). За Кукуруко

От много години поддържа етнически турско население в Хасковски и Кърджалийски регион, дава безлихвени кредити, обучава безплатно децата, когато в пъти турското етническо население ще надвиши българско, ей тогава ще направят референдум и дупе да ви яко, ще приберат цели области под крилото на Турска империя. И няма да има никой, коцто ще ви помогне, щот сте големи тарикати и неблагодарници.

Хасане, плачеш за нов възродителен процес.

Ми, тогава що гласува за Костя, бе, галфон?

Ще ги купим и ше бъдат под българско робство, докато лева е силен и лирата слаба, 500г

Лозенград. Българска земя.

Цялата ми фамилия е родом от Лозенградско, по бащина и майчина линия. “Прибрали са се в родината”( така казваше баба) , прогонени след Балканската война През 2011 година около двадесетина потомци си организирахме посещение и за наша изненада бяхме посрещнати изключително радушно от местните хора. Приеха ни като лични гости и ни изпратиха с подаръци . Живот…….

Скоро Едро ще си вземе старите земи.НАТО ще си бърка в носа

Скоро Ердо и НАТО ще ви бръкват на вас путопроститутите в гъза

на ганьо му дай шопинг на парцалки, чалга и ракийка

Щом това си търсиш, това намираш.

Шест месеца в рамките на година постоянен престой в курортите на Турция и не планирам да се откажа от този вариант на живот в по-уредена и просперираща страна с по-добър климат и трудоспособно население, което прави всичко, за да направи престоя ти в страната приятен.

На тяхното летище. Огромно, от чисто по-чисто, от красиво по-красиво и навсякъде усмихнат, приветлив персонал... неволно сравних с мръсна дупка Враждебна в София, с намусени и грозни хора.

Багажното ли си бил или просто търсиш /маана/

Ами отивай да живееш там постоянно ..

Превзехме Одрин, сега Люлебургас, Българските градове в Беломорска Тракия един по един се завръщат.

като вкараме еврото и направо се местя да живея в Турция цените са 2-8 Пъти по добри, продуктите същите

Не ти трябва евро, сваляш гащите и никой няма да те върне!

Майка ти така ли изкарва?

Учете турски. Вече и председателят на Парламента е турчин.

И защо не. Важното че е български гражданин фашисче.

Няма нужда,те вече турците в Одрин и Люлебургас научиха български.

Призиве,ти си един спукан презерватив

ама е по-българин от много българи

Някой да ми обясни логиката на плащането 200 лева за бензин, за да си купиш локум с 50 ст по-евтино?

Не съм "привърженик" на Турция, но бензинът им (А-95) преди седмица беше 2,15 лв. за литър, а междуградските им пътища са с по две платна по две ленти + аварийна - като нашите магистрали. Магисралите им - с по още една активна лента. Да видим доброто и да го изискваме от нашите управляващи!

Софиянци нямате нужда от локум за 200 лева. Имате си сръбска и македонска скара за много по малко. За Хасково са само 10лв.газ в двете посоки, а един багажник събира много повече от един локум. Там е логиката.От по далечни селища има автобусни шопинг турове за 20 - 30 лв. транспорт.

Трудно е да ти се обяснява

Каза, че в Бг си живеят 80% дебили. Това обяснява доста неща, нали?

Да си върнем това, което с войни не можахме да си върнем. Това е правилният път за покоряване на една област.

"Комшиите българи сега идват в нашия град много повече от преди". Къде, бе. Баш в Лозенград ли? Откъдето сте ги изгонили и сте им ограбили имотите. Ама и ние сме едни ш..ди. За 2 лева по-евтино сирене сме готови да загробим народната си памет. Друг е въпросът, дали изобщо на някой му излиза сметката. Щото само тъпанар може да похарчи почивния си ден, в който ако работи извънредно, ще спечели двоен надник, срещу спестени жълти стотинки за локум.

Изгониха българите от Лозенград заради Русия, тя накара съседите ни да ни нападнат, когато бяхме 181000 кв. км.

Разбрах, значи не си се минал с локума. Разтягай си го на воля.

Е то и Украйна от осем години ни руши паметниците, ама ние даряваме заплати нали?

Къде, бе? В окупираните от СССР територии ли?

То и българите са им взели имотите след освобождението...когато е война все е несправедливо за народите

Никога не бих отишла да пазарувам в Турция..За някакви си левчета да спестя..

Лозенград, ма вий сти си протурско американска СМРАД

Това е то свободата. Да имаш възможността да избираш къде да пътуваш, къде да пазаруваш. Да си изказваш свободно мнението … Не като в Русия. И пари да имат, руснаците в момента не са приети никъде. Да не говорим, че когато журналисти ги спират на улицата и ги питат какво мислят за Путин, и за войната, обикновено отговорът е : “ Вие сега какво искате, да ме вкарат в затвора ли ? “ …

Тъпа

Ти не нормална ли си ма?

Турция е любима дестинация на руснаците. Кой ви пудри мозъците?

От доста месеци в Одрин не е евтино дотолкова , че да биеш път дотам. Беше хубаво миналата зима.

Да, така е. Вчера ходих. Не си заслужава наистина. Има някои неща, които са по-евтини от тук, но има и по-скъпи.

Шопинг Вие български език не знаете ли неграмотници такива.

ЛОЗЕНГРАД, неграмотници такива ! ЛОЗЕНГРАД !

незнайно защо автора не споменава ,че става дума за Лозенград ,затова аз ще спомена. След Освобождението в Лозенградска околия остават да живеят предимно българи -около 77% от населението,10% мохамедани,10 %гърци.По–нататъшната им съдба е неизменно свързана с борбите на българския народ за национален идеал и независимост

Много Бъргари са прогонени от там.Източна тракия е била предимно българска .

Това е Румелия, рода ми е от Лозенград, румелиец съм.

"хит за шопинг".- Доообре.

Абей, умнико, как ги наречете тези? Знаеш ли, че до преди 15 години , 80% от стоката на Запада , излизаше точно от тук? Сега се намали този процент, заради икономическият разстрел на Китай , но турците си остават един от основните доставчици на стока за западният пазар. Чети, не е срамно да се ограмотяваш!

Българите НИЩО не произвеждат, само плюскат

Значи няма криза, народът има пари, трябва му, не трябва му хукнал да пазарува. Значи няма нужда от никакво подпомагане от страна на държавата, няма нужда от помощи, било енергийни, било други. И да не се чуват никакви вопли повече, колко им тежко на тези.

по-лесно от раздавоне на пари на калпак няма, що да се мъчат управниците да оправят държавата?

при хан КРУМ е била на 14 км от константинопол,какъв хит ми говорите бе туркофили,ТАМ Е БЪЛГАРИЯ А НЕ ТУРЦИЯ

Бе ти не разбра ли че Одрин вече е български? Там всички надписи са на български, местното население учи български, щото иначе няма оправия!

Не вече, а отново. :-)

Как може да купувате от тия цигански джагали

Аууууууууууууу, ти си пълен ПРОСТАК!!!!!! Ами да ти кажа простако смотан, турците са 100 обиколки пред нас, във всяко едно отношение, за каквото се сетиш! Храните, които купуваме от тях са качествени и истински, натурални! Тука в България мръсното ,комерсиално племе те храни с вредни и токсични боклуци, и ако ти си около 30-35 години или по малко, то ти не знаеш въобще, какво е прясно мляко, истинско сирене и кашкавал, всякакъв вид млечни продукти и производни! А що се отнася до техниката ,електро, авто и каквато и да е, тя е 1000 пъти по качествена от тази ,с която са пълни всичките наши магазини, т.е. китайски боклуци, защото друга не се внася и предлага в България! Турците произвеждат абсолютно всичко, което можеш да си измислиш, при това качествено! Просто трябва да пообиколиш малко из Турция и де се увериш в моите думи! Късмет!

Само една поправка. Зелемчуците им са с много нитрати, понеже там не са забранени за използване като в ЕС.

Нитратите са даже по- малкия проблем. Там са разрешени изключително вредни пестициди, които в Европа не се използват от десетилетия и са истинска отрова. А и в техните храни е пълно с какви ли не вредни добавки, само че вие не можете да прочетете етикетите.

Турски продавач в Къркларели след наплива на български клиенти: https://youtube.com/shorts/ujXEQ4CskJA?feature=share

Хахахахаха

Лозенград бе, родата ми е от там!

И моята, прадядо ми зарязва джамбазлъка, къщи, земи...всичко харизва без пищовите..

си ходиме на пазар във БЪЛГАРИЯ,ОДРИН И КЪРКЛАРЕЛИ са си БЪЛГАРСКИ ТЕРИТОРИИ,НЕ Е ЗЛЕ ДА СИ ВЪЗВЪРНЕМ ТЕРИТОРИИТЕ ОТ ТУРЦИЯ,ГЪРЦИЯ,РУМЪНИЯ,СЪРБИЯ И АЛБАНИЯ И ДА ДА ЕБЕМ МАЙКАТА НА ЕВРОГЕЙЗЕРА И НАТОТО

Одиш ли си гейзер?

и шта еба яко и ще бъда БЪЛГАРИН,дееба твойта мама турска

на пет километра от мен има села, на които им правят главния път вече над ДВЕ години и пак няма да го направят в 2022. В тези села няма къща под 80К евро, повечето са над 150К евро, а новите започват от 200К евро и има такива за десет милиона лева и нагоре. На пропадналия и разбит път там съм карал зад Ферарита, Мазерати и Бентли. Какви територии да си върнем като ние нямаме капацитет собствената си пътна мрежа да подържаме? А и тези територии не са част от някои африкански бантустан и просто да минат под роден флаг от днес за утре. А ти си помисли - като не бяхме в ЕС, освен куфарните търговци кой друг ходеше да пазарува в Турция и как сега хорицата от някакви забити родни села в момента имат по-висока покупателна способност от 90% от населението в Турция?

турско еврейски предател ебан

Възрожденец. Само той може да бъде такъв тъпак. Нали 85 милионна Турция с 1 милиона войници ще ни разкатае за 2 дена.

Тя като беше 25 млн , ние я разкатахме с 660000 армия.