След напускането на топ марки Русия обмисля да разреши „паралелния внос“

Бизнесът ще може законно да внася чуждестранни стоки без да търси допълнителни разрешения

Обратно в новината

Коментари - След напускането на топ марки Русия обмисля да разреши „паралелния внос“ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като че ли Русия е нападната и жертва. Вчера Путю адреналираше чибарашките в Лужники, докато терористите му убиват и затрупан под развалините на домовете си деца, жени, старци. В Лвов има нов паметник - 109 бебешки колички символ на убитите от Путин 109 украински деца. Какъв pay в Русия......ГЛАДОМОРА вече ги натисна.

Северна Русия дет се вика..

Ами няма как в последните 20 години да разработваш само нови оръжия и да имаш икономика. Няма как, когато си прескочил цял един строй и от крепостно робство си влязъл в някакъв измислен строй, наречен социализъм да познаваш правилата на пазарната икономика. Няма как, като никога не е имало частен капитал, частна инициатива в Русия без покровителството на държавата да се създадат работещи предприятия. Сега Путин подписва ежедневно укази за насърчаване на малки и частни предприятия, ама то с укази не става. И социализма не се получи с декрети и лозунги, издавани от политбюро. В Русия населението е свикнало да има бащица, цар, батьошка, който да му дава да се храни и да го налага. Те това искат. Не знаят и не могат а и не искат да живеят по друг начин. Колко стотин години трябва още да минат че да го разберат.

Диме как го искаш,сзади да та обуй човек,или и отпред да та кастрира?Кажи си бе изодзадзе такъв?❤️

ясно пролича колко са жалки и смешни и безпомощни и неефективни западните държави в рестрикциите и политиките си към Русия, говорят за кървави диктатори и страдащи хора сред населението а истината е че те са същите и точно те вдъхновяват конфликтите така беше и в Сирия АФганистан Югославия Либия Ирак абе долни са много долни

На вас ви показва "тежкия удар" върху руската икономика, а на мен нейната гъвкавост. Впрочем, нищо ново под слънцето. Престъпника товарищ Ленин го е направил преди 100 години под названието НЕП. Частната инициатива ще се нагоди към всички забрани и ограничения, или ще намери начин да ги преодолее. И в други сфери на руската икономика може да се окаже, че със санкциите западаим всъщност е стимулирал развитието им, вместо да ги унищожи.

Ние в цивилизования Запад на това му викаме държавна черна борса. Педерунгелите от педерацията измислили "паралелен внос". Няма по-отвратителни мошеници от червеите населяващи военнопрестъпната Кочина на Злото и Лъжата.

Руснаците ще се справят за разлика от ЕС. Русия я е имало и преди ЕС.

Те още живеят в землянки и в комуналки... хаахаха тъпанар!

Пхаха....матрьошка, хващай пътя за Путлерландия и се наслади на това как щели да се справят/оправят путлеровите зомбита....

Грешиш, Европа е съществувала мноооого преди Русия. В Европа са били в средновековието, когато се образува Киевска Рус, която към него момент е на стадий първобитно-общинен строй. Русия още не е достигнала такова ниво на развитие на каквото е ЕС, РФ си е чиста тоталитарна клептократична империя.

Западняците ще се давят в собствените си лайна ...много скоро. Ще налапат и големия хуй.

Ние изкарахме бая години с Адибас,Майк и не знам си какво още....Да не би да сме се затрили?Да се обзаложим ли кой ще издържи по-дълго-руснаците без маркови стоки или западняците без газ?

Между другото, мошениците, произвеждащи луксозни стоки за ширпотреба сами ще потърсят руски търговци за да приберат парите на руските новобогаташи. Педалите модни дизайнери ще ги налазят първи за да им продават костюмчета и парфюмчета, щото не могат без "руските си приятели" (впрочем не само руските, а и колумбийските, а и всички, които разполагат с пари, без значение как са ги изкарали).

Чатя си с един френд от Смоленск. Работи в предприятие за метални конструкции. От няколко години изнасят за западни фирми. Получават редовни и хубави заплати. Не се влияят много от местните катаклизми на пазара. И казва изведнъж всичко свърши! 200 човека внезапно се оказват без работа. Вътрешният пазар отдавна е преразпределен, но е в упадък. Казва все едно че нас ни бомбят. Добре, че има родители на село да сеят картфи.

Ще се оправи Скоро ще изнася за Китай

БМВ и Фолксваген нямат желязо и спряха конвеерите. И няма да са само те, защото Русия няма да изнася, а Украйна неможе. А проблема е че ние пак сме от страната на булката.

Пич, леко със сказките. Картофите се садят не се сеят ;)

Тези тотално се опитват да се върнат в 89та ...

в 1789та.

С една дума отварят пазара за ментетата или както там им казват - поделки. Рускините първи ще изреват като изчезне качествената западна козметика. Това още повече ще издигне престижа на западните стоки. Кайфуйте!

Тия дето пазаруват скъпи продкти могат се разходят до Тупция, Дубай, Индия, Казахстан, Туркменистан и ще си купят всичко нужно!!! Требва си много умен да не се сетиш... Пък и на нашия пазар половината стока е паралелен внос на повечето марки от Турция !!!

маша, маша - наша - изкуствената западна козметика - ще минем без нея -

Абе тия накрая да не разрешат и пиратството в техни води. Не че нещо, ама Черно море не е толкова голямо....

Сив, зелен, син, какъвто и внос да разрешат, валутката като свърши и той ще угасне. А рублата, никой я не ще вече. То, ако ставаше икономика по тоя начин да работи...

Може и перпендикулярен внос.

Солта винаги остава последна по рафтовете, защото не можеш да я ядеш. Някакъв фейкаджия измести дискусията.

Ба ма!

Аман от лаици дето не знаят как се добива морска сол. Няма значение дали температурата е 5 и 50 градуса на въздуха, различна е само скоростта с която водата се изпарява.

Готови са на всякакви трикове и узаконяване на престъпления. Като са толкова отворени, що не използват собствени продукти, алтернатива на тези от загнилия запад?

Нямат никакъв проблем. Вчера гледах паста и захар +70% на цените, а заплатите на дъното и някакви баби се биеха за захар и сол, защото почти няма. А после си били екстра.

Къде солта ще скочи на 70%, при условие, че има свръхпроизводство на натриев хлорид по цял свят? Това все едно да кажеш че ше свърши морската вода.

В Румъния, споменавам нея щото ни е комшийка, има огромни залежи на каменна сол... така че пак си в грешка-)

Абе, Дада как не те е срам да лъжеш в Интернет, бе.... ма бива ли да толкоз прост?! "депозит Спорим за това къде се добива сол в Русия, ще се спрем на основните области. В момента на територията на Руската федерация добива се извършва чрез езерни, вакуумни, минни методи. Първо, разберете къде се добива солта в Русия по минен метод. Сред основните области на такова водене на добива: Turek поле, разположено в региона на Иркутск. Sol-Iletskoye поле, разположено в района на Оренбург. Къде се извлича сол в Русия с помощта на вакуумна технология? По това време подобна минна дейност се използва само в Иркутския регион (на Усолския комбинат)."

Чакай бе, тук за Русия говорят а не за промоциите на Кауфланд.

руските окупаторски войски почнаха да разбиват украинските магазини и да товарят танковете си с какво могат да откраднат за ядене.. Даже една украинка се оплака че и са откраднали четките за зъби и на мъжът и ползваните бръснарски принадлежности.

Тоест ше легализират контрабандата. Практика широко разпространена в Колумбия, Венецуела и Никарагуа. Официално се превръщат в страна от третия свят.

направо кърти дупка !

То Китай и Индия са истинските производители на лекарствата, в Европа и САЩ само пакетират... Тъй нарачените "големи" марки си нямат собствени производсктвени бази а произвеждат на ишлеме... Та в крайна сметка излиза че руснаците няма да плащат роялтис на търговската марка докато купуват същата стока на "сивия" пазар. И това ни го пробутват като икономическа заплаха за руската икономика?!

Реално големите западни фирми се занимват само с мениджмънт, сертифициране, планиране, брандиране и самата търговия. Производството на много от нещата е извън Западна Европа.

"паралелен внос" всъщност удря този който държи търговската марка. В случая тлъсти западни компании с много персонал. Тоест руснака може би ще получи една идея по-ниско качество, а западняка ще получи по-висока безработица.

С какво втората война в Ирак и войната в Сирия са по-различни от тази в Украйна от гледна точка на населението? Точно никаква. Но тогава никой не събираше пари да помага на хората.

Пазарите вакуум не държат! Никой не се отказва да спечели! Навремето целия Съветски съюз захранвахме с цигари и то хубави, отказахме се и веднага други се наместиха. И сега така ще бъде.

Те европците за себе си да помислят, каква криза пък тях ги чака ... И не за мартонки и дрънкулки, ами за хляб, олио, топлина и бензин. Kакто са свикнали на високо потребление, хич няма да им хареса да паднат отвисоко на клона.