Коментари - След ембаргото Русия вдигна рязко износа на петрол от голямо източно пристанище | Бизнес.dir.bg
назад

След ембаргото Русия вдигна рязко износа на петрол от голямо източно пристанище

"Герои" са Източният тръбопровод и пристанището Козмино, а потребители - китайските клиенти

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - След ембаргото Русия вдигна рязко износа на петрол от голямо източно пристанище | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здраствуите РУБЛАДЖИИ. Как е хавата? Плаща ли добре Путлер? Колко заработихте днес продажници?

Они уже как в сорок втором году: Без хлеба, без родных.....только на смерти за Сталина. Сегодня за Путина. На ИНВАЛИДИТЕ от България, в ХИБРИДНАТА ПУТЮВСКА война, Путю ще раздаде за тролонето в ДИР.РУ по ОДНОГО БОЛЬШОГО КРЕМЛЬВСКОГО ПАЛЬЦА, бля.

а ти клоун кой плаща какво ще носиш ерес?

И какво ме бърка какво правят Рашкоте.Аз съм доволен,че нямаме нищо общо с тях

След санкциите срещу Русия,ЕС отказва да Фалира затова отвори голяма врата в санкциите срещу руският петрол. Латвийския Микс е смес от 51% не руски + 49% Руски петрол... и Хоп... имаме законен, не Санкциониран петрол! Нещо като газта за Украйна, Полша, България.....която газ е Руска, но политически Пречистена в Германия, и върната и оскъпена към Украйна и Полша. Руската газ за България я пречиства политически Гърците и Турците... Срещу добро заплащане...

Руския петрол е ТЕЖЪК с ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ОСТАТЪЧЕН МАЗУТ. Арабския петрол е лек и на него работят повечето европейски нефтохими, изключвайки руските поделена България, Унгария, Сърбия. Как така бе, сука кремлёвской, се смесват различни видове петрол и се преработват? Индия работи на рекия петрол но е купила руски НА СКЛАД....да си има за размяна, но всички индийски нефтохими са с химически процеси да арабския нефт. Мордожопов, да смениш химическия процес на един нефтохим означава да го построиш почти наново. Ты, чебурашка ватная, соси соси сука и больше не пизди там, где тебя не спрашивают, бля!

Конечно голубчик, етот очень видно что у тебя мозг не хватает! Руския петрол е със средна тежест и е перфектен за дизел и за други маслени продукти както и битовата химия. Да, в европа могат да опитат да го заменят, но арабския за дизел не става, а ставащите са от Иран и Венецуела. Там господин рукожопов знаеш как е предполагам? В момента горе долу добра алтернатива като качество и заменяемост е от саудитците, обаче те са приготвили голямата балтия. Та господин радостний, имай търпение още три месеца. Като се изчерпат резервите. Велоятно до тогава вместо петрол, направо горива ще ни карат на място амеликанците...

Китай и Индия получават от $35.00 до $50.00 отстъпка на барел от Путю. Само че Индия работи на арабския лек петрол и от 3% си е увеличила до максималните 9% рузервите...с евтиния руски петрол за тамазлък.

ЕС ще го духа с тъпата си политика към Русия. Лошо,че и ние сме в този извратен съюз.

Какво се случва, като имаш много стока и един клиент?

което става когато имаш нужда, но те принуждават да купуваш само от САЩ.

Руските педали, ако искат да си го пият, ако искат да си го продават нефта на Китай. Нас, това не ни засяга вече. Ние се интересуваме от това, че сме свободни от отровното руско влияние и, че сме в Европа, и в НАТО. Да го духат бахура, руските ватенки! Руските подлоги са се загрижили, като че ли, руския нефт е бил безплатен за Европа. Не, не беше.

Много се напиняш, нещастник! Статията е от лУбимата на всички демократични червейчета агенция Ройтерс. Ако толкова не ги беше грижа ройтерчетата, а и червейчетата като тебе какво върши Русия с петрола си, нямаше да има статии всеки ден от западни агенции, а и ти нямаше да цвърчиш тука с поне по няколко кпментара под всяка статия

Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ” Фостър Дълес 1956 рожба си на тая доктрина

ти никога не можеш да бъдеш свободен, защото си обсебен от мании.

Китай рязко потрива ръце за безплатен петрол. хахахаха

В Бг 80% са тъпун.гери-русофили/путлерофили!!! На такива нискоинтелигентни индивиди няма как да им е ясно какво ще се случи с цените на петрола, ако продължат достатъчно дълго да продават на жълтурите и лилавите на много ниски цени!!! Ама нищо, вярвайте си, че руските пияници са велики!!! Не пречите на никого.....

Сподели с твоя невероятно умопомрачителен интелект какво направи за да намалиш тези 80%? Едно нищо.

и тез 80% бг индивиди сега плащат 80% повече за бензини и парно а от там и за ОРЪЖИЕ за да се угоди на световните терористи САЩ . Ще си ядеш скоро дъвчащите чорапи , но пак ще мяукаш : вива САЩ

Умрелата бензиноколонка драпа да избегне ФАЛИТА! ХИ ХИ ХИ

как фалит р,сия има кредити за няколко милиярда и тя веднага може да си ги плати щото има пари

Отваряш фокс или дори тия недоклатените от дойче веле - намираш, цена на бензин в Щатите.. И гледаш сеир..

еба путката мнайчина на кремълската изтривалка Виктор Стефанов.

Това е обективен процес! Русия ще изнася своите енергоресурси за Китай и Индия и ще внася стоки от там, те ща се нейните основни търговски партньори! До края на годината Европа ще намали доставките с 90%, като четири страни, между които и България, ще продължат да внасят руски петрол още две години след това! Намаленото търсене на руски енергоизточници ще понижи тяхната цена. Китай и Индия и досега купуваха от Русия, но се конкурираха с Европа, а и с Америка за нейните ресурси. Сега цялото количество ще е само за тях, липсата на конкуренция за руски ресурси не е възможно да не свали цената!

Естествено ,че Русия ще си изнася ресурсите,които притежава,тя от това живее. Само дето в тая ситуация русофилите не споменават и дума за цената на която купуват Китай и Индия. И после да ги сравнят с цените на които купуваха европейските държави,включително и България. Точка ,край на зависимостта ни от "братята"

по-евтино ли ще ни продават газ и петрол?

Браво на братушките страдаме ние а не те запада и Европа се усраха със санкциите наложихте го на нас заслужавате доживотен затвор и смърт.

Щом искаш, ще страдаш! Аз не искам и не страдам!

Почакай ще дойде и твоето време да страдаш. Щом децата ми страдат значи тези хора трябва да се накажат

УсТра се ти с познанията ти по български език.

Българският народ бе най-доволен и щастлив когато България бе съюзник на СССР и на Русия. Братски народи, които някакви продажни гниди сега се мъчат да разделят. Но не могат. Дружбата на българи и руснаци е вечна и нерушима. САЩ и Великобритания са наши исторически врагове

Най-голяма дружба имахме за 3 години (1944-1947) по време на окупацията след като СССР ни обяви война!

Лъжа .

Ето го интервюто на С.Гуриеев по темата ....https://www.youtube.com/watch?v=Dd_aQbU4SPo

Марио Драги предложи за седми пакет санкции да се въведе ценови таван на руския нефт от 50 долара за барел и който го купува по скъпо попада под вторични санкции .Тогава не е ясно колко ще спечелят ватниците .

Марио Драги? Министър председател на страна от ЕС отдавна фалирала и с най-голям външен дълг!

Край, новият световен ред е тук. Западът умира, Русия и Китай са новите хегемони! :D

Кой чакаш тръгваи.

Риверсен тръбопробод- Путин духа от Кремъл към Далечния изток, а от там тече палмово масло...Технологии бол...

Спец си по ,,духането,, нещо?

Нашето-българското кредо е - Може да се насерем, но нема да се изложим!

серем в устата на руската курва Виктор Стефанов

И ще останеш ненахранен ?

Глоба! . На касата, нарушаваш ,,,зелени разпоредби,,.

Идеална новина за купувачите на всякакъв друг вид петрол освенн путлерски!!! Китай купува на безценица от руските гниди, но същевременно търсенето към останалите продавачи спада драстично поради факта, че жълтурите вече не са купувачи!!! Това от своя страна ще свали цените и на другия петрол!!! Резултата след година ще е: руските кърлежи ще си ядат гАвната от глад!!!!

Ти първо си избърши сополите, пък после коментирай Русия.

Некадърната ватенка вместо да коментира текста, тръгнал да обижда автора, защото няма как да излезе срещу такива аргументи.

Русия се перчи с ядрените си ракети,но е икономически изостанала и по БВП е на 18-19 място в света. Индия купува руската газ по $40, а Китай по $30 и тръбопроводът се строи за сметка на руснаците.. А сега ги сравнете с цените ,които плащаше Европа и в частност България.Това са реалностите.

Бай Дън и американския резерв отвори ... цените не паднаха . Но пък в пещерата ток не ти трябва , Но все пак внимавай като ядеш прилепите .

Да си гледал цените на нефта скоро ? Или поне цените на горивата по бензиностанциите ?

tapunger sme6ni nesta pi6e6

Има да чакаш да спадне. Ще ама не инв тоя житод тъпако нещастен

Цената, цената....доста по-ниска от тази на брент....

Скоро ще купуваме ,, китайски " нефт ... също като ,, американския" газ от Ямал .

Е' гаа ти - всички сметките на Русия правят! ....Колко й е замирисало' когато те са си изяли,,лайното,,?

И ти си научил нещо от шопето. Се файда е.

6opi ne ostanaame, napalnite Sofia selqndurite ot kade li ne, u Sofia ne bilo ubava,e odete si doma...

Вече се изказах че тези санкции вредата повече на нас отколкото на Русия....

Доообре.

Кой пише че са на загуба руснаците? Да, продават с отстъпка $20 на Индия. Но.... но производствената цена на руския нефт е $20-25. При тия цени на нефта от около 120 $/барел, печалбата е умопомрачителна. Руския бюджет е разчетен за 40$ цена на нефта. Ето защо балансите на Русия са много на плюс, а рублата удвои цената си. Налагащите санкции господа духат супата двойно: Русия печели много повече, а те купуват скъп нефт и са пред рецесия!!!!

Айде сега свържи това твое твърдение с факта, че руската икономика е извън 20-те най-развити. Лесно е да правиш сметки без кръчмар и на чужд гръб. Хайде, поинтересувай се какъв е БВП на Русия, на кое място е и тогава обяснявай за силната рубла и огромните печалби от петрола. От къде ви изравят такива.

Да го духа ЕС

Е, БАТЕ, ма па ша съ въртят ''перките'' - ток!

Да се махат от Европа, прав им път.

То беше ясно че Китай е зад Русия. Какво обаче ще правятхс купения американски дълг като той вече няма стойност. И парите им могат да бъдат КОНФИСКУВАНИ, алтернативна дума но ОТКРАДНАТИ. Европа и кша ще духат супата при всички случаи. Стратегията на китаеца е отдавна измислена. Гледаме само цирковете! Жалко че хора мрат.

кретен

Стига гледал в огледалото .

Ко рьечи? За нас ли?

През 2014-та ЕС , Европа и САЩ нъл пак налагаха САНКЦИИ на Русия? Е И? През 2016 и 2017-та година по данните на ДОЙЧЕ БУНДЕС БАВК преките немски инвестиции в руската икономика отвяха рекордите от безоблачните 2010 и 2011-та година.. А през 2018-та - пак в условията на санкции стокооборота между Русия и Германия и той отпочна да чупи рекордите оттогава..

Дори Запада каза че санкциите на петрол няма да намалят руските продажби и проходи. Правят го по политически прични. Да не говорим че те самите купуват и ще купуват руски петрол, така както ние купуваме руска газ но през Гърция. Не можеш да заобиколиш страна като Русия с такива възможности в енергоносителите.

Пак ни прееваха руснаците, ние тук едвам носим на новите цени, а те продължават да печелят гадовете. Ний за кво ядем хурката тогава ?

Чакай бе, кой те пре.ба! Собственото ти правителство!

Ядем я ' ЗАЩОТО и Отпред и Отзад имаме Нежни устни.

Продават на намалени цени. Купувачите ще се презапасят и ще спрат да купуват. Крайният резултат ще е загуба за рашистите.

А ние купуваме на завишени цени за да ги прецакаме. Нещо като да им седнем на оная работа за да я шчупим.

_stankow

Потреблението на петрол само ще расте. Запасите не са безкрайни. И колкото повече намаляват в света, толкова повече ще се търси руският петрол и особено газ.

Станков, станков.....през 80-те ни разправяха че запасите от петрол били на изчерпване, имало за 20-30 години само. Ако си в темата ще знаеш, че никой не може да определи общия размер на запасите от петрол. Още повече че има и неразкрити сондажи, има и такива, които са открити но не се разработват. Относно цените - тях ги определя пазара. Когато има търсене, цените растат. Когато търсенето намалее цените спадат. Да ти обяснявам ли защо цените на европейските коли са по-скъпи от китайските или ще се сетиш, че няма търсене за китайски и даже в Китай искат да се возят на Мерцедес и БМВ. Ама ти си инжинер, не икономист така че простено да ти е.

Май си учил икономика при ванчо цигането .

Пак повтарям - при бай Тошо карах Москвича с бензин за 18 Ст на литър, а с нафта се отоплявахме - 6-8 Ст за литър. Газ и вода не ги смятахме за разход. Сега Киро щял да кара въглеводороди от Америка. Сигурно са специално парфюмирани от дядо Джо Байдън и баба Нанси Пелоси

Не лъжи. Тези цени бяха до 1970 година. Заплатите тогава бяха 100 лева,а на милицията 120 лева.

_stankow

Средни работни заплати по години в социалистическа България. Лева за месец. 1962 85,0 1963 87,5 1964 89,7 1965 92,4 1966 96,4 1967 107,0 1968 113,8 1969 117,2 1970 123,8 1971 126,5 1972 130,9 1973 139,2 1974 142,0 1975 146,4 1976 148,1 1977 151,4 1978 157,3 1979 164,9 1980 182,5 1981 191,6 1982 196,9 1983 199,4 1984 207,3 1985 213,7 1986 224,8 1987 234,3 1988 252,1 1989 274,3 И каква стана тя сега ? Хлябът се вдигна 15 пъти, от 15 ст. на 2,40, бензинът 12 пъти, от 26 ст. на 3 лв,, нафтата 30 пъти, апартаментите 20 пъти, билетът за транспорт 25 пъти, токът 15 пъти, а заплатите от 1984-та досега са се вдигнали само 7 пъти - от 213 на 1550 лева средна работна заплата. Найс, а ?

Явно през 1989г. съм живял в различна от твоята България - 5 лв. парно , започващ ел. техник в строителството 220лв. заплата

Литър бензин беше 36 ст., приблизително колкото и един бял хляб /32 ст./. "Газ" за примус продаваха в стъклени бутилки. Средна заплата - 100 лв., ТЕЦ и ток - 15-20 лв. за месец.

18 ст. литър бензин е било до преди 1977г. Следхтова е 80ст за 86 и 90ст зах93. Имало е и 96 нахцена 1.00 Ти с онова време ли ще спавняваш днешното? Колите са били рядкост, а заплатите на младхинженер са били около 90лв. 4-6 стотинкихза литър нафта и била нафтата зах итово отопление. Ако я оставиш зимата навън желира от парафина, с който е била пълна и дори не е могло да изтече от тубата. Същата тази нафта, категорично не е ставала за употреба от автомобили.

А пък ако се върнете още по назад, ще разберете че не е имало и петрол, всички са се движели пеша, после на каруци и велосипеди. Хлябът всеки си го е приготвял в къщи, имали са си градини за зарзавати и кочини за прасета. Та така, колкото по назад се връщате ще установявате че е било все по-евтино да се живее. Но има една тайна пичове - времето върви само напред и не връща назад. Така че ако ще жалите и ревете за миналото ще си останете там. Станков отново излиза с цифри и статистика но не казва многото други неща. като например колко човека имаха коли и велосипеди по времето на тези години, колко хора можеха да си позволят да излязат и да отидат на почивка извън България и ред други неща, които са част от живота заради които се харчат тези пари. Ще разберете, че бензина беше евтин, защото нямаше потребление, Нафтата също беше евтина, но всички работехме на полето - детски труд, насилствен труд за да съберем реколтата от пловоде и зеленчуци, които по силата на СИВ отпращахме в СССР и получавахме тези евтини ресурси. Има мноого неща, които са скрити зад тези цифри, но най-лесното е да хвърлиш масала и да си мислиш че можеш да обясниш всичко само с цифри.

Бедните руснаци. С $284 милиарда долъра приходи от петрол тази година вкл. СЛЕД началото на войната, какво ще правят горките :-( Пък и увеличили износа...Ох, много ги мисля!

Хубаво да продават но таэи маса пари които вэемат вместо эа оръжия да ги бяха инвестирали в цивилният сектор , щяха да са с много по добър стандарт от эападняците

.. много по добър стандарт от эападняците" ??? Тези на които им казват да се къпят веднъж месечно или тези на които препоръчват да събират съчки в гората ?

Не слушайте троловете. В Русия положението става все по-тежко. Имам роднини в Москва. Милиони останаха без работа след като фирмите затвориха бизнесите там. Путин сега продава петрол за да финансира операцията в Украйна и много не го е грижа за другите неща. Вдигна пенсиите, но в Русия пенсионерите са малко. Бъдещето на Русия е супер мъгливо. Не се знае докога цените на горивата ще са високи.

Милиарди, адаш, милиарди. А бе, да не те върнаха на работа? Хора ли няма?

Ти си този, който му е откраднал прякора?

Шилето се клонирало кат уфсъта доли :-))))))))))))

Ти си шилото менте, да постна ли как да те различават ?

:) Война на тролове

Това ще е чест за мен-ТРОЛ!?

Мизерниците на Копейкин яко цъкат минуси и пишат хвалебствия за ватника Путин. Реалността - Рашка Говняшка е пред фалит. До края на годината ще има гладни бунтове и Кремълските нищожества ще бъдат избесени. Лошото е, че после като част От ЕС и ние ще трябва да даваме помощи на фалиралата вата.

Като гледам, ммай повече коментарите са в посока, че ЕС яко го окъса и ще продължи да го окъсва. Както по-долу писах- Русия ще има приходи, а ЕС ще трупа разходи.

ХАХАХАХАХА Кво общо имат коментарите в дирниккРУ с ЕС бе, клоун! Съвсем си се филмирал! Излез малко на чист въздух!

Златното време на България бе като съюзник на СССР. Икономика, селско стопанство, образование, селско стопанство, армия, спорт ... Всичко бе на световно ниво. Евроатлантиците и техните мекерета потрошиха всичко и България е на последно място

Още не може да се оправи БГ от тези златни времена.

Глупости на търкалета. Вземи се образовай малко. Прочети, колко много фабрики и производства е имало в България, преди да минат руските скакалци и какво е останало подире им. Косата ще ти се изправи. Това което ни причиниха 100 години ще го оправяме. Аман от партийни секретари преживяли си доволно на гърба на народа вечно въздишащи по добрите времена... за тях.

Ще го отнесе Европа, която се води по акъла на ,, приятелите'' от фащ

Доколкото разбирам, именно това се е целяло със санкциите - Русия да започне да получава по-големи печалби от преди. Така че, няма лошо ...

Русия винаги печели. Това се отразява благотворно на българите. Проблемът е в продажните управляващи на България. Игнорираме ли ги, България ще дръпне напред

Това е лъжа! :))))))

Какво е спечелила Рашка, бе другарю? Продава на Китай с 40% по-ниска цена от пазарната. Китай ще спечели, това е сигурно. Щатите също. Големият губещ са пропадналите ватници. До 3-4 месеца ще ровят по кофите и ще пият антифриз и одеколони.

Сериозно ли. Не си вярваш нали.

Ясно е, че Путята не е луд и се е договорил с китайците. Въпросите са два: 1. Колко по-ниска е цената? 2. Кога китайците ще извозят Путята? И един допълнителен за наопреднали: Какво правим без IT техника. На Яндекс и ВК вече им свършили сървърите и нови няма откъде да купят. Няма процесори, софтуер, услуги.. 20 век, майна!

За разлика от американците, китайците и руснаците си държат на думата.

За да купи някой нещо, което не му трябва трябва да е на изгодна цена. Явно са я закъсали

Ганьо много ги разбира работите Затова купува уж по един газ от. Ама цената у нас скача.

Като имаш нещо в изобилие може и да подарява, да му мислят бедните въшки които нямат нищо

Пич, това не са ризи та да ги подаряваш. Нефта не се трупа повече отколкото е необходимо за резерва на една държава. Просто няма какво да го правят.

"Ростролекспорт" остана без финасиране и е фалирал. Само няколко заблудени, диви продажници се крият в миризливите си панелки и работят безплатно за Путин, защото отказват да възприемат действителността. Копейки, засрамете се! Останал е само Шило и 1-2 пенсионери-рентиери да бранят честа на Путин!

И тролене то идва от Америка.. но какво да обяснявам на трол какво е тролене...

Ама то туй британския ИНДИПЕНДЪНТ още вчера го писа: https://www.independent.co.uk/news/business/russia-ukraine-oil-sanctions-shipping-b2092658.html За двата месеца "ембарго" Русия ДВА пъти е увеличила износа си на петрол..

Ембаргото оня ден влезе в сила! ХИ ХИ ХИ Ще видиш след още 2 месеца!

Те и руснаците няма да изнасят инертни газове за недружески страни . От ейпъл кратък коментар ,, Айфон 13 , ще е последния " .

Живота продължава. Ще коментирам безплатно тук в името на Русия и Путин, ще си намеря друга работа. Имам връзки в руското консолство във Варна. Ще стана градинар там.

Шило

Ами, щом като го имаш за работа, търси си.

Гледайте сега, къде живеят децата на тия дето ни убеждават, че трябва да им купуваме Руския газ и да не сме в ЕС, а да сме в Централна Азия https://www.youtube.com/watch?v=-xrRxKG9FW8 Гледайте, как ви бозят и лъжат - копейките и свининовците и резидентите и рашистите!

Руският кенеф се разпада, Вожда болен от рак и паркинсон, трепери и друса джуките вече! На фронта западното оръжие прави на смях руската разпасана армия, ама тук платените руски тролчета громят врага и мачкат наред! Лъжа след лъжа! Все в порядке в сибирският кенеф! БУХАХАХАХАХАХА

Шило

Тоя вече е в истерия. Я, някой да му даде успокоително, че ще му се пръсне сърцето.

Мечтай си, панелен бедняк! :)))))) Наслаждавам се на агонията и краят на руските помияри и техните слуги! Тия като тебе! ХИ ХИ ХИ

Шило

Май съм прав?

ми е метилявото шиле връз рушки празни дисаги

Пожелавам на тези които са поставили санкции за петрола и газа от Русия ако копуват пак руски петрол и газ дори и с посредници от трети страни да фалират и безкрайни безредици късмет на всички които устоят)

"копуват" Верно ли?

Чудно че са имали такава лтернатива в Далечния изток, а десетилетия се занимаваха с Европа ?! Сега ще изнасят нефт, а ще внасят...кокосово мляко например...Блазе им....

Времената са други, Азия се надигна и вече няма кой да ги спре за съжаление

Ще внасят каквото им трябва, както прави ЕС от Китай. И отделно ще продават зърно на тройни цени. ха-ха... Абе, голтак скапан, ко си се запритеснявал за Русия, не видиш какъв глад се е задал насам.

Ти схващаш ли разликата между това да внасяш стока произведена в чужда държава от чужда фирма и това да произведеш собствената си продукция в чужда, по-евтин държаваз, второто внос ли го наричаш? Ти като си купиш някакъв уред Филипс или Бош примерно, произведени в Китай, Китайска стока ли купуваш?

Шило

Щот в ОПЕК+ бяха взели решение за общия добив. Включително и този, на Русия. Ама сега, нещата се променят. Всъщност, посоката на руския петрол си сменя посоката.