Слънцето и вятърът надвиха природния газ

Производството на електроенергия от ВЕИ в ЕС е повече като дял от добитата със синьо гориво. Водещи все пак са АЕЦ и ВЕЦ

Обратно в новината

Коментари - Слънцето и вятърът надвиха природния газ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странно що тога цената не пада? Нали правят много ток? Що е скъп? Или да не питам?

епа кат ови спряха газа нормално другите да произвеждат повече..

Ами като нямате никаква газ ще произведете повече ми. Ей,туй запада станаха пълен ташак.

А безспорен успех. И може още много повече и по-адекватно, поне до пълно нулиране на въглищната енергия.

Ееее дори нашите комунисти навремето не стъкмяваха толкова в нашето село смъртността при новородените е 50% родиха се две едното почина... Ами като нямате газ разбира се че перките и панелките ще са произвели повече...но достатъчно ли са произвели перките ето това вече е друг въпрос...уж перките и панелките най-евтини ток правели ама цените са до небето.

Тока от гас е на разположение когато ти потрябва, от вятъра - когато го духа... джендърска статия...

Я кажи, кой ден не е духало из цяла Германия. :))))

и като строят ветрогенератори и изпотрепат птиците и като спре ветъра да се чудиш за какво си ги строил... и като деойде облака де ти ток от соларния панел и като почнат да разбиват облаци за повече слънце изведнъж температурите ще почнат да се покачват още повече, щот облака изстудява.. Аман от зелени простотии. Водорода добре, ама за него ти трябва енергия, за да го получаваш...

И аз така мисля.Това с тази зелена енергия са пълни глупости.

Така е като в ЕС и ек са тотални неграмотници. Тези хора определено не са ходили на училище.

grainis

Институтът за Биомаса и Биогорива (ИББ) - София - ibb.alle.bg, разработва концепции и технологии за неограничено индивидуално извънмрежово захранване на всякакви жилищни, промишлени, комунални и бизнес-обекти, със зелена енергия и биогорива, произведени на почти нулева себестойност - nula-energia.alle.bg , на база промишлен добив на инженерна, оранжерийна, стерилно-чиста, Свръхбързо-Растяща (в рамките на часове) SG-Биомаса - biomass.alle.bg , като суровина за редица видове карбон-неутрални Биогорива - biofuel.alle.bg (зелен биометан, биоводород - biogas.alle.bg, биодизел - biodizel.alle.bg, офо-гориво - ofomobile.alle.bg - течно и аерозол, пелети, брикети, кокс-биовъглен - biochar.alle.bg, прахово гориво за газо-прахови турбини и др.), Храни- hrani.alle.bg, Материали - bamboo-biomass.alle.bg . През 2024 г. стартираме строителството в ИЗ-Божурище, на първата в света пилотна SGB-Инсталация за добив на над 5,000 тона биомаса на ден .

Това са технологии за... Космоса и подпомагащи енергетиката тука.

А бе, Вие у ред ли сте ? То това слънце ,..вятър си е вятърничава работа- ограничен@ ... само за Космоса и част от бита !?

Бате, а нощем и като не ду'а ...на дупенцето как му е ...топло ли?!

Тогава се търси ....подгревател.

Обичайната стъкмистика и плямпаници за наивници.

Ха ха ха. Как индустрията ще работи на батерии не ми е ясно. Най-много да се запалят от натоварването.

Тя и в момента работи на ВЕИ, както четеш. Батериите са само брънка от това

А после де ша ги муаме/рециклираме/ тези батерии?

Е гати политкоректната статия.

ㅤ

През сухите летни безветрени и горещи нощи ще ми надвият дедовия.

Мда . Така е . Колата харчи доста повече докато стигне траянови врата посока Пловдив .Ама после на надолу харчи една трета . Ама въпроса е - как да качиш изкачването с разход като на спускане . Та и зелената енергия е такава . Дава ама само като не ти трябва .

Едва ли.Мечти. Оправдание за глупостта си.

Тя глупостта и простотията също е повече от разума...

Това си личи с пълна сила при теб.

А колко добре ще бъдем, ако минем на фотосинтеза, бедна ви е фантазията... Директно от слънцето ще се храним. И няма да има нужда да се топлим, есента ще ни окапват листата, а през пролетта ще цъфтим и вържем. Ех, мечти...

Станни борче и ще си вечно зелено дърво. Засега си само дърво, ама тотално прогнило

Надвиха!

Зелената енергия е като зеления хайвер или като играта тука има - тука нема, ама най-вече във варианта никъде нема. Като е така, както го описват в статията, ми да спираме да им плащаме тока на преференциални цени и точка. Махайте зелената компонента от сметките за ток и право на свободния пазар. Той ще реши всичко. И щом са опасни за околната среда - ми по какво се различават от изкопаемите/добиваните въглеводороди?

Решава го. Субсидиите за другите горива са в пъти по-големи. Затова и зелената енергия се увеличава постоянно.

Ако не са АЕЦ и ТЕЦ да балансират "зелената" енергия системата вече щеше да се е срутила. Всяка "зелена" централа трябва да се дублира с конвенционална, за да може в случай на анужда да се балансира. Поради тази причина цените са брутални, а уж трябваше да е евтино. Да ама плащаме за построването на 2 централи. Една "зелена" и една балансираща. Няма как да е по-евтино, нито пък по-екологично. Абсолютно разхищение. Брутално. Но някой видни другари направиха милиарди на наш гръб.

Пълни глупости. Зелената енергия сама се балансира, зависи само от площта. Вятърът не може да спре на цал континент докато Слънцето съществува, а и човешката дейност е основно през деня, когато фотоволтаиците работят с пълна сила. Просто за момента са недостатъчни като инсталации. Отделно че ПАВЕЦ могат да акумулират енергия наред с Мега батерии и други системи за съхранение на енергията примерно водород. И е много по-евтино и по екологично от всичко друго. а това че ваши видни другари направиха много раи покрай това е факт.

Уж от години "помагаме" на Слънцето и Вятърът да правят ток... а сега изведнъж се стигна до грубо погазване на екологичните норми... щото тока явно не стига.

А това как го установи? Напротив ВЕИ увеличиха дела си. Май ти е трудно да схващаш какво четеш и караш на руслямските малоумни опорки?

Изтрихте всички комектари, защото ви плащат да промотирате "зелена енергия", нали?

А, тоя що не го изтриха? :)