Коментари - Слънцето е напът да се превърне в най-важния енергиен източник в света | Бизнес.dir.bg
назад

Слънцето е напът да се превърне в най-важния енергиен източник в света

Драстичният спад на стойност на възобновяемите източници ще улесни значително намаляването на въглеродните емисии в развиващите се страни, смятат изследователи

Обратно в новината

Коментари - Слънцето е напът да се превърне в най-важния енергиен източник в света | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Закриваме нормалната енергетика и остават перки и соларки. Е, не стават за нищо ама са ЗЕЛЕНИ. И се превръщат в най-важния енергиен източник, щото други няма!

Просто досега сме използвали тази енергия предимно косвено, включително храната. Сега все повече пряко, щото и въздушните и морските течения са заради слънчевото греене. Другият енергиен източник на Земята е течното и ядро и от там вулкани, термални извори. Трети няма.

Ако не беше Слънцето и ядрото щеше да е отдавна студена топка!

А радиоактивните елементи?

Я бързо една такса слънце ...

Източник и за въглищата и за нефта. Просто в момента за десетилетия изгаряме енергия която е събирана чрез фотосинтеза в продължение на милиони години.

Да му отговоря на "минусаджията" - те идват от други звезди, не от Слънцето.

Хе, тия откриха топлата вода отново, то ако го няма слънцето и живота на земята няма да го има. Всичко което го има сега е благодарение на излъчванията от слънцето лъчения. Но с тия панели едва ли ще стане това, което са замислили, може би по някакъв друг принцип и да стане, щото с тая цена на панелите и електрониката към тях не го виждам. Само китайците печелят засега от това.

Слънцето ясно, но зелените малоумници са на път да бъдат разкрити като тотални лаици по темата. Пак ли 'учените' са направили великото откритие или обикновени активисти се правят на учени?

ㅤ

Да намалим емисиите от 0,000001 на 0,00000099 за 1 петилетка, дааааа....

Обяснете -защо ми блокирате и-пито

Слънцето си е най-важния енергиен източник. Ако говорите за соларките, има още хляб да ядат. А най-важно обикновено е нещото, което работи когато останалите алтернативи ги няма. Та в тоя ред на мисли най-важно е съхранението на ел. енергия, а това все още не е решено адекватно. Ако беше, нямаше да го налагат с простотии като въглеродни квоти, въглероден данък и т.н.

Слънцето е колосален термоядрен реактор в задния ни двор! Нищо не може да се сравнява с него по мощност и евтиния. Друг е въпроса, че чисто технологично все още не можеме да се възползваме от него с добро КПД. Един ден и това ще стане, но няма да е в следващите 10-15г. А на макс ще е ако еволюира е един ден да създаваме сфери на Дайсън.

Ами то винаги е било, глупчовци! Без него нямаше да ни има. И ако Вселената реши, може да ни утрепе или да ни даде суров урок чрез него. Едно много силно коронарно изригване, което да насочи плазма в нашата посока, и в най-добрият случай всичкото спътник на земата ще се изпърже!

Що за малоумна теза?! Слънцето от самото начало на съществуването на Земята и на Слънчевата система е било основен енергиен източник и ще бъде такъв докато стане бяло джудже, преминавайки фазата на червен гигант, след около 4 милиарда години.... Как ние сме използвали досега тази неизчерпаема на практика енергия, е съвсем друг въпрос!

Защо изобщо светът се бави. Толкова енергия губим от неизползването на слънцето...солари ,богромни лещи и батерии за съхранение за през нощта..

не е решено, защото има разни малоумници - като нашите сънародници - които искат да си умират от отрова, за да се кефят Ковачки и Путин... иначе варианти има много и хората си работят за тях...

Хубава новина за България и лоша за миньорите.

Гърците като по-прости вече произвеждат около 60% от ел. енергията си от перки и солари.Със здраве.

И няма да бъде решено, ако не се гони икономическата логика. А такава във въглеродните квоти и данъци няма.

Запалих живи група еко талибани,ама само как врещяха

Източник на пари

Пак ли ?

То е ясно, че слънцето е огромен източник на енергия, номера е да се научим да я ловим когато я има и да я съхраним когато я няма. Техн. революция ще пребори този въпрос и може да стане и по-бързо от 2050.