Скандал беляза смяната на върха в БАИ: Изгонили старата директорка

Беше ми връчена заповед на министър Кирил Петков за освобождаване без мотиви, без предупреждение и без предизвестие, оплака се Десислава Трифонова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да беше нормално избрано правителство да си прави смени, ама някакви червени другари дето ги е назначил разеденителят на нацията - определено най-лошият президент и да говорят от името на народа е нагло. За Герб са гласували реални хора за служебното правителство никой.

Ние чакаме чуждестранни инвеститори, а тя се занимавала с това, да не ги допуска и да обслужва местните феодали! Вън подобни гадини завинаги !!!

Чакаш, то с чакане не става а за два месеца като ще текнат едни реки от злато

Друго е скандално! Че има Атенция за чиято работа нищо не сме чули от 10 години! Какво са свършили? Както всички ни ревизират, да ревизират и тях. Стига рев. Ревизията е нещо нормално в корпоративния свят.

33 годишна , 38 000 лева заплата на месец , лъбовница на вл горанов

И какво излиза сега - две бивши назначения на ГЕРБ (заместник министър до онзи ден и шефка на агенция) спретват скандал за да може сега да се говори за реваншизъм.

Кирил Петков изглежда свястно момче, но явно е неопитен, след като едно от първите му назначения е заместник-министър на ГЕРБ до онзи ден.

Със стари заместник-министри на ГЕРБ нова агенция не се прави. Да се намерят нови кадри.

Новият шеф на БАИ, който до онзи ден беше заместник-министър в правителството на ГЕРБ, се проявява като троянски кон - влиза със скандал в БАИ и злепоставя новото служебно правителство. Сега всички говорят за реваншизъм, но случката всъщност е между двама бивши кадри на ГЕРБ. Случайност?

Тая била на Владко-финансистчето ДУХЛА! Кво се чудите!??!?!?! ГЕРБ на бунището на историята, а участниците в лайнарщината последните 12 г-в затвора!!!!!!!!!!!

Нов шеф, нов екип. А това, че е заработила назначението си, не значи, че ще се пенсионира на тая длъжност!

Никога няма да има адекватно работеща администрация, докато Всички я обвиняват в некадърност, но никой не се замисля, че тя работи по законите, които се приемат в Парламента, а в същото време първата работа на всяко ново правителство е да изхвърли едни хора, за да сложи други едни хора (които също ще бъдат наричани "калинки", когато дойдат следващите управници).

Само така

Тая калинка когато и да я изриташ е късно!Да не е роднина на Пилето, така смотана изглежда и гласовита.

всеки ревящ от уволнение гербераст първо да си покаже конкурса с който е назначен на работа и какви резултатие показал на него, че да бъде назначен на този виш държавен пост.

Търся да намеря какво е образованието на тая кифла Трифонова, нищо никъде няма! Ама като я видиш двете образования ама големи, големи .. а специализацията и тесна, ама тесна! Курвите на ГЕРБ реват на умряло! Аре чупката!

Чужди Инвестиции НЕ ни трябват... ТОва са ПОДКУПИ за завземане на България.. Ние едва се отървахме от оня КРАДЕЦ и масов убиец- Цветан Василев, които ОТКРАДНА няколко милиарда лева и избяга в чужбина.. А сега някакви араби и китацйи исакт да ЗАВЗЕМАТ БЪлгария с плащане на ПОДКУПИ( Инвестиции ) с хартийки.. Най- добре да убиват богатите араби, негри и китайци , да им ВЗИМАТ парите и да ги изхвърлят в морето или от някоя проспат.. БЕЗ за да се разчува. За да вземеме партеи и на други такива...

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Тая от яд ще си изяде оная работа......

Ами шляпането свърши, до тук !

Този "директор" на инспекторат къде беше, като биха хора под колоните на МС? Също къде запиваше. докато "поканваха" журналисти за разговор. С белезници.

р

Каква "директорка" е тази?! Резил и най- вече това момиченце кой го назначи?!

Що бе, тя има две големи висши образования и тесна, ама тесна специализация!

Ами като минеш през кревата на някой велможа на високо и близо до Тиквата и на ти пост.

......Абе спартак ли си или си гнида с едноклетъчно мозъче и не можеш да проумееш че на нейно място назначават заместник министър на бокич,....така че не се чуди че на 11.07. червеният ти задник ще бъде разпран....

Точно така е. Зам министрите въртят далаверите, защото министрите са на светло. В случая Петков спасява човек на Боко и Шиши и затова е това бързаме и грубост.

Идеално за начало! Всички боклуци на Боко да поемат шут и с 200 на борсата. Гърбавите ще извият на умряло, кеф.

ще видим след 2 месеца колко инвестиции ще докара Янев...

От теб с тролене-със сигурност повече.

Нямаш какво да кажеш и затова се изхождаш тук?

......Бе то уволняват, само че все още има закони и тези който изпаднаха в телешки възторг от това уволнение трябва да знаят, че следват дела възстановяване и плащане на обезщетения, само че всичко това го плаща държавният бюджет, или просто казано всички ние,....така че телета вие сте по-големи боклуци и от гербаджийте и за това на 11.07. този път бокич така ще ви го набие че ще квичите, като недоклана свиня!

ама не.

Ке добиеш ИНфаркт! Калинките прописаха, те и без това бойкотират новите, какво друго да правят.

Хайде бе!

Хубаво я уволниха. Ама докато е в стрес, няма ли кой да и тегли една патка, на фона на чалга музика

Отлично!

Знае ли се нещо за нея? Възраст, опит, партия любима, защо точно тя кацна на тази длъжност? Нормално е да реве, но т.лупа и той не беше по-различен в гонене и назначаване.

Дългогодишна "прислужница" в Държавен фонд Земеделие, който години наред е бастион на ДПС. Клюките водят и до любоффф с бивш депутат от ДПС...

то само я виж - млада излъскана девойка с филъри... колко инвестиции точно е довела в БГ според теб?

Типичен полет на #калинка - от началник-отдел в "Методология и Контрол" в ДФЗ до изп. директор на БАИ...

Какви инвестиции какви 5 лева - ние сме на дъното на таблицата в цяла европа (и по този) показател, а някаква ощипана госпожица се прави на обидена моля ви се. Всякакви такива калинки, в ресори които очевидно се представят зле, трябва да си заминават! Чао!

Както са я сложили, така ще я махнат. Така е с политическите назначения. При следващия министър си чао. Тя да не би конкурс да е минала?

Територията Косово е привлякла повече инвестиции за последните 10 година от европейска България.

Въпроса е кое е по добре ... всичко да се притежава от чужденци или не.

В косово кеф ти фабрика за производство на живак, рециклиране на акумулатори, тежки метали - индустрията процъфтява. Тука сложно само с протекции от пРезидента може. Затова по малко са инвестициите предполагам.

пич съвсем си се омотал от тая дрога. президента не раздава концесии и въобще влиянието му върху икономиката е 0 (нулево). иди и прочети какви са правомощията на президенстката институция - ако въобще си запазил способността си да четеш и разбираш, а не само да четеш и преписваш опорки.

Вчера Бойко Борисов похвали Румен Радев за избора на министри. Днес новите министри назначават заместник-министри от правителството на ГЕРБ за шефове на държавни агенции. Случайност?

Тоя са го сложили за разнообразие ... малко ако може да им вдигне рейтинга ... за тия два месеца освен да пооправи веб страницата на министерството друго не знам дали ще може да свърши.

Е наистина ли една от първите задачи на новото правителство е да намери нови позиции на бившите заместник министри на ГЕРБ? Някаква договорка ли е това?

Ми познавам Стамен, не е лошо момче, ама пък и толкоз безценен кадър едва ли е, малко ми е странно, че го имат за такъв...

Според мен министъра на икономиката знае че след два месеца нещата ще се обърнат ... умен човек!

Що не сложихте снимка на директорката, или даже и вас ви досрамя от това нелепо същество

Като цяло чиновническа работа ... за големите инвеститори единствено министър председателя и министъра на икономиката са смислено лоби. Само чакам да видя на този млад амбициозен сериен инвеститор от Харвард как ще му резнат крилцата зелените чорапи като опре до някакви реални преговори и той им мине през главите.

"Старата" шефка прилича на 18 годишно ромче, верно владеещо френски, ама инвестиции се докарват най вече с акъл.

Инвестициите идват там където може да се изкарат пари .. последния от който зависят са тези богобоязливи чиновници. Просто за 2 месеца тия нямат време да се нанесат камо ли да почнат да работятанещо смислено. Много по лесно е да се използва работещата администрация.

Ако мисли че правото е на нейна страна, да го съди. В крайна сметка все ще се справи с търговец на мътеница.

Нищо скандално няма в това да сменят герберската админситрация. Това е в реда на нещата. Скандално ще е ако след 2 месеца се окаже, че не са успел ида сменят и 10% от нея. В този случай ще се окаже, че са се провалили. Дано да не се провалят.

Скандал е, защото за шеф на БАИ назначават заместник-министър в правителството на ГЕРБ до вчера.

Коя герберска администрация сменят??? А се поинтересувай малко. Стамен Янев е назначен през 2015 за шеф на БАИ, после става зам. министър на ГЕРБ, сега го връщат на старата му позиция, демек един човек на ГЕРБ сменя друг, щото и директорката е назначена по времето на ГЕРБ.....

Въпрос към редакторчето - за кой пишеш сега - за Кирил Петков или за Кирил Вълчев, че нещо се обърках в превода.

Едва ли е нужно да се коментира толкова. Всички длъжности, на които Премиерът или Министерски съвет назначават, са политически. Затова присмяна на премиер или мин. съвет просто си подаваш оставката. И имаш 3 възможности: да останеш, да те насочат другаде или просто излиташ от играта (докато отново не ти дойде времето). Няма емоции, обиждане, предизвестия и други емоции и сръдни.

Централата на герберската тролска бригада - ДИР, седнали да внушават, че не бил проблема в това, че сменили някаква калинка, ами че заместника й бил имал още с ГЕРП. ... Част от свързаните с ГЕРБ ще си останат в кариерата и скоропостижно ще се пребоядисат.. Лоялистите - вън! Това е положението.

На преврат, като на преврат. Сружно събориха първия, направиха цирка невъзможността да се коалират, дадоха ръжена на Радев, той се обгради с кремълски геенрали и малко боядисани "сини" за баланс, удариха прокуратура, удариха полиция, сега удрят агенцията за инвестиции. Следват евротраншовете! Казах ли да си теглите парите от банките?

СДС си го бяха кръстили хората едно време. * - Стани Да Седна

Който и да седне на местата на ПКП=тата, Компирите и Тиквите е добре дошло. А и доста се заседяха, да се еа... Да се махат със скоростта на светлината!

Виден ГЕРБер.....браво! Както са писали надолу без конкурси просто разместват и плашат калинките, за да пренасочат таксите спокойствие.......

В случая този, който сяда е бил заместник-министър в правителството на ГЕРБ до онзи ден :)

Още, пще, още! Единственото притеснително е, че процеса тече много бавно. Щом ревът за една куха калинка, значи другите са си ОК. Досега трябваше да ревнат сякаш ги дерат живи. Давайте по-смело и по-бързо. Цялото АСП и АЗ , НАП и МВР да се изчегърка!

Ахаба зам министъра дето е лица на ГЕРБ не е куха Калинка...обаче безпартийната експертка е Калинка......браво бе гении....... Ми назначавйте още ГЕРБ-аджии да заменят експерти. Идиоти

Не думай! Те всите ви калинки и ПКП=та са експертки.

каза че спЯли "вътре" - точно прилича на изгонена от преспала в чужда квартира... или са я хвана ли да спи на работното място с портиера

Държавата ще стане работеща тогава, когато на всяка една държавна длъжност се постъпва след реален, а не фиктивен конкурс. Протестиращата дама вероятно е също назначена без никакъв конкурс, както и наследника й!

и кой ще оценява? като в НПО-тата един аматьор 'обучава обучтелно като обучител' друг аматьор, издава му 'сертификат' и после си разменят ролите... така и в тея конкурси. гошко оценява пенка, пенка после оценява гошко...

Като цяло тази агенция е от Орешарски. Борисов просто наследи една много удобна концепция за раздаване на 1 милиард. Там добре я бяха измислили но уви хората ги изгониха с камъни.

Като цяло ако има нередности според мен може да са в отстъпването на държавни имоти на "инвеститори". Закона не предвижда ограничения така че ако агенцията сметне да предостъпи НДК на фирма на някой близък олигарх проблем няма всичко е законно. Тук ако няма нередности предлагам Борисов да го канонизираме.

Всъщност това което тя споменава като цифра 800 млн.- 1.5 млрд. са сертифицираните инвестиции ... не е ясно какво държавата е предложила в замяна на инвеститорите ... закона е много отворен. Няма ограничение колко от социалните осигуровки на работниците ще се приспаднат и какви държавни имоти могат да се раздават на тези инвеститори като "стимул". Разбирам защо е важно за министъра бързо да подмени администрацията ако смята да стимулира в тези 2 кратки месеца.

чалгарите тепърва ще разберат, че са само 'върха' на айсбергс. другарите от ГРУ сега ще им покажат правилата на играта!

Не знам, ако са толкова способни,както твърдят и ако държавната работа е толкова зле платена, защо са тези драми? Т.е. или г-жата е некадърна или заплащането с бонусите съвсем не е така лошо, както го изкарват, или и двете.

Изчетох отзивите в тукашните коментари за тая жена! Тоя , който идва на нейното място , явно също не е стока щом постъпва така! Или пък много е зажаднял за работа и бърза, че 2 месеца няма да му стигнат!

Не, просто новите нямат търпение, да пуснат мръсния руски, сръбски, китайски капитал в България. А за това им трябва техен човек във ведомството.

крайно време е да има разнообразие - не може само с мръсен турски и американски капитал.