Синдикатите с 2 модела на прогресивен данък

И двата варианта покриват парите за необлагаем минимум

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо не предвидят и процент на фалиралите работодатели, които няма да им плащат данъци и осигуровки. Да не мислите, че тези с големите заплати стоят тук, за да ви плащат данъци, които вие в държавния сектор така безотговорно разхищавате и крадете. Те стоят все още тук, защото им е ИЗГОДНО, драги статистици и сметкаджии. Вие в държавните структури си позволявате разходи, които ние в частния сектор не можем и да сънуваме даже. А как вие разхищавате събраните средства от данъци и осигуровки, защо не ни осветлите?

Чудесно написано, наистина! Бих искал да коментирам основното: "Вие в държавните структури си позволявате разходи, които ние в частния сектор не можем и да сънуваме даже". Лично според мен това е разковничето за наличието на порочен бизнес модел у нас. Националната икономика генерира приходи и печалби. Те, обаче, се разпределят по съвсем некоректен принцип. Девиациите от 90-те години на миналия век си продължават и до днес. Ето и някои от тях: 1. Държавата: прекалено много и прекалено тромави структури. Президентство (че и вицепрезидент на всичкото отгоре - напълно излишно!), Министерски съвет (много и тромава администрация), Парламент (много народни представители за 7 млн. граждани с прекомерни привилегии, всичко за сметка на данъкоплатеца), Съд и прокуратура; ДАНС и други подобни (съмнително големи заплати за качеството на работата им. Големите заплати в силовите структури са отвратително наследство от миналото. Трябваше да направят работещите там по-малко корумпирани. Дали се получи?), Армията (чисто условна боеспособност. Парите отиват вместо за техника и учения за заплати и то най-вече при висшия команден състав. А той расте ли расте. 10 адмирали на 1 фрегата. И привилегии, много привилегии). 2. По-големи и средни структури извън държавния апарат (тук включвам общинска администрация, здравеопазване,голям бизнес с държавно участие): несправедливо разпределение на доходите. Чисто и просто "държавния модел" властва с пълна и там. Иначе казано тези, които работят вземат по-малко, от тези които не работят. 3. Среден, малък и микро бизнес (включително и големи чуждестранни фирми) - Те крепят държавата в буквалния смисъл на думата! Получават в замяна: тромаво, неефективно и частично вредителско законодателство. Не може и дума да става за гратисен период (3-5-6 години), в който инвеститора да възвърне вложеното или поне част от него. Държавен рекет от общини, ХЕИ, трудова медицина, данъчни власти и т. н.

Синдикатите май са станали капиталисти. Значи 10% за 260лв и 10% за 2600лв, браво господа синдикалисти. Какво става, няма ли да влезете в ролята на синдикати, а не на работодатели. Май ви уплашиха.

Тая Григорова да ми прави цял месец св...ки и тогава да ми вземе 25% от заплатата ! Вземам 6К+ за протокола.

Ако е тая от линка по-долу и аз съм св...ки ! https://www.google.co.uk/search?q=%D0%92%D0%B0%D0%BD%D1%8F+%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0&rlz=1C1GGRVenGB759GB759&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=EVgkqDvFs0W8cM%253A%252CV745LyCOtiD5PM%252C&usg=AI4-kT60MuUNa8WeDWfS0u4HauPeJ0ctw&sa=X&ved=2ahUKEwjQj7mMbDeAhUqMewKHXB_CwwQ9QEwBHoECAUQDA#imgrc=fV9abrMhAf6U7M:

Забелязал съм, че тия синдикалисти изобщо не се развиват нормално. Все едно живеят в някакво друго измерение. Вместо да натискат за нов кодекс на труда, те се занимават да предлагат увеличаване на данъците.

Значи всеки, който получава над 1000лв ще трябва да е СОЛИДАРЕН с необразованите и мързеливите? Това, че си инвестирал години в образованието ти няма значение - ти си ВИНОВЕН, че получаваш повече от кварталния неудачник и трябва СОЛИДАРНО да му плащаш над половината от заработеното от теб?!

Я пак прочети статията. Мерките засягат основно хората с месечни доходи над 5000 лв. При средни за страната около 1000, официално според статистиката. Едва ли някой с подобни доходи има време да коментира по форумите. Освен ако не е реститут. Ако все пак имаш огромни доходи и не ти се плащат големи данъци, питай товарищ Депардьо как се взима руско гражданство.

Ами ако си образован и можещ, не е трудно да изкараш 5000 лева. Но това изисква и промяна в манталитета. Работа не от 9 до 5, а постоянно и без тук на кафе, а там на лафче. И не съм съгласен да храня тези, които си почиват повече от мен. Мисля, че и Вие няма да се съгласите да спонсорирате лентяите.

Все си мислех че процента е най-справедливата ставка. Значи що трябва да работя повче, като ще плащам не само по-гоеми данъци, но и непропорционално по-големи?! От къде на къде!

Как откъде на къде? От солидарност. За може тези с ниските заплати да не плащат данъци. Освен това се съмнявам да си със заплата над 5000, щото ми звучиш като доста тъп индивид.

2020 идва. Спират се еврофондовете. Трябват пари. Бойко иска да се подсигури.

Спират се само ако напуснем ЕС, кретенче.

А дали пък тези синдикални мерки няма да засилят сивата икономика?

Няма да бачкам като луд, за да ми вземат 25% данък. И да може бай манго да бачка на минимална заплата и да не плаща никакви данъци. Или емигрирам или започвам да получавам пари на ръка. Писна ми от простотии. Да накарат "работодателите" да вдигнат ефективността на работата (производителността на труда) и заплатите, а не да търсят балъци да им работят за минимална заплата

Ти над 5000 ли получаваш? Или караш ей така без много да му мислиш.

Ако щеш вярвай, но над 5000 получавам. Но за тези пари и бачкам здраво. Бъди сигурен, че си изкарвам всяка стотинка

И колко здраво бачкаш? Средната заплата ако е 100 лв. за 8 часа на ден, ти 40 часа на денонощие ли бачкаш?! М?!

Директно отиваме на данък "комунизъм"!

За съжаление отново ще се направи опит всички да са еднакво бедни, а не бедните да се образоват и да си повишат доходите