Синдикатите искат по-нисък ДДС и по-висок данък върху доходите

Според КНСБ сегашната данъчна система е изключително несправедлива и увеличава неравенствата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо няма да направят,като до сега...

Като ще си играем на сметки, защо не направите ддс 30% а дод 0%...така няма да има проблем със събираемостта на данъците, а черните каси леко ще се обезмислят... По този начин ако аз спестявам и не си харча цялата заплата намалявам с 30% разходите си за месец :).... абе мноо са зле тия синдикати... аз не че знам кой ги избира и освен че взимат пари реално какво правят...

Необлагаем минимум на минималната заплата - тоест тези, които крият доходи и се осигуряват на минимална вече няма да плащат никакъв данък. Честни хора пак ще са прецакани, както винаги

... чете какво правят другите, ахва и го прилага автоматично. Мъдрият чете, анализира ЗАЩО другите го правят, отчита своята относителна позиция (предимства и недостатъци) и интереси и чак тогава решава кое от прочетеното да приложи, дали да го видоизмени, допълни и т.н. Синдикатите да едни глупаци, преписвачи - доказаха за 30 години, че освен да взимат добри заплати, нишо други не правят.

Синдикати искат по-високи данъци???? И все още някой членува в тях?

това, чии синдикати? :-)))

Интересно, ако предложението се приеме и сметките излязат криви, то т.н. синдикати и по-тояно ръководството им ще си подаде ли оставките и да започне да си изкарва хляба по друг начин? Щото всеки търговец,като вземе грешно решение и го усеща директно на джоба си, а синдикатите?

Дали не е по-добре преди една от най-големите икономически кризи в историята да се въздържаме от увеличаване на данъци. Тъкмо редица големи чужди фирми се настаниха на пазара ни и сега ще търсим начин да ги изгоним?

Кой им плаща на тия да правят проблеми? Какво ми правят сухи сметки като ми увеличат ДОД си е направо пре*бавка!!!! Някои работим и се осигуряваме на пълни заплати, а не като вас с пари в чекмеджета и шкафчета!!! Като намалиха ДДС на ресторантите та кво? Да не би да паднаха цените? Ама че пачаври синдикати!!!

Azzzzzzz

а БГ не е ли и с най-ниски доходи..само гушите на тия от бизнеса искате да пълните..боклуци

на синдикатите!!!!! те нали уж трябва да защитават интереса на членовете си?!?! Работещите не плащат ДДС, а ДОД!!!!!!

А като отидеш в магазина какво плащаш, приятелю? ДДС....

Масово не се заплаща клас прослужено време,масово се плаща под масата и води двойно счетоводство,масово така се орязват хората за най малкото нещо,това защо не прекрати държавата,а ще ми намалява ДДС-та и увеличава данъци?!? Кога ще се преборите със сивата икономика,която в България е в пъти над останалите държави по света?

Тия неща се правят в държави с добри доходи,тук това няма да вдигне доходите... Да оправят първо заплащането на труда и да вдигнат масово заплатите в частния бизнес,където масово мамят хората в заплащането и има двойно счетоводство,пък тогава да вдигат данъка върху доходите и да намаляват ДДС-та...

За да стане това, най-напред трябва да се ограничат значително кражбите, присвояванията и ест. - корупцията.

Синдикатите, ако бяха синдикати, щаха да искат точно обратното, но понеже са комунистическо-милиционерски структури искат обратното на природната същност на синдиката.

ще намалим едни данъци, за да компенсираме намалението в бюджета ще увеличим други ... самоцелна излишна гимнастика. докато ДДС то е относително лесно за събиране, то данък доход от физическите лица историята е доказала, че е почти невъзможен. Всичките им планове за събираемост вероятно ще се изпълнят на не повече от 20-30%, оттам бюджета ще потъне с 2-3 милиарда (ако не вярвате именно ниската събираемост на данъци от физически лица е една от главните причини за кризата в Гърция, там ежегодно зееше дупка от 5-10 милиарда евра несъбрани данъци от физически лица). 2-3 милиарда в канала означава, най-лесните за орязване социални сектори (училища, също в канала това намаление на цените на потребителските стоки заради пониженото ДДС е много измамно. в света има безброй примери за подобни намаления, в дългосрочен план по често цените се запазват на началното си ниво. в редки случаи реакцията на пазара и забележими намаления има едва след период от година - две. дори да погледна оптимистично на нещата (събираемостта да е приличен процент примерно 80-90) не виждам особен позитивен ефект от тези промени. просто държавата вместо в единия ще бръкне в другия джоб на данъкоплатеца. ако ще си говорим за намаляване на данъци, това е интересна тема, то трябва да си говорим за свиване на държавни дейности. ако ще говорим за увеличаване на данъци, също е интересна тема, ще си говорим какво още държавата ще прави за нас. ако просто ще правим шашми и врътки с надеждата уж всичко да си остане като преди, но да изкривим данъчната система за да е уж нещо по-добре, не си струва стреса и усилията.

Синдикатите искат и малкото останали мозъци и таланти в Бъгария да изтекат. А внасящите честно осигуровки върхи целия си доход да минат в нелегалност.

Тия синдикати що не го духат.Големите заплати и сега хрантутят една купчина мангали.Един лев детски не е взела жената защото заплатите ни били високи,а колко отиват при мангалите.Да давам ли още или народа ще се съгласи,че това не са синдикати а идиоти.

Да си съберем данъците, първо, от приятелчетата на резила Радев - Черепа, Бобокови, както и от Цецо Василев, Баневи, Арабаджиеви, Лукоил, пък после ще мислим за вдигане на данъци.

Аз искам пенсиониране на 18 годишна възраст, 5000 евро пенсия и нулеви данъци! Довечера да подкрепим протеста!

няма нужда да го подкрепяш. демократа Иван Костов с приватизацията ти отне тази възможност, както отне и възможността твоите родители, баби и дядовци да получават справедлива пенсия. всички предприятия бяха работещи и голяма част от тях изнасяха. България беше един големите производители на какво ли не - от домати и праскови до оръжие, торове, електроника, стругове и т.н. за 45 години лош комунизъм България построи много заводи, пътища, ВЕЦ-ове. накрая лошият комунизъм остави наследство около 10 милиарда долара кредити. в момента имаме над 35 или 36 милиарда евро кредити, никакво производство, около 3 милиона по малко население, събираме пари за операции на цеца в Германия..... ако заводите бяха лоши, защо държавата сама не разпродаде машините, защо държавата сама не наряза скрап производствените линии. как така Кремиковци беше продаден на загуба, а Дамбовците още режат и продава скрап и станаха милионери и те и много други покрай тях. така че не се протестирай. слушай Тиквон как ти говори че ти е дал, че ти е построил. още има пътища от комунизма който не са мръднали. има и по магистралата такива участъци, има и в страната първокласни пътища. оня асфалт дето отгоре се вижда чакъла. нито е пропаднал, нито е на дупки. новите мега строежи на Тиквон не издържат и 3-4 години. северната тангента на София е на леки вълни, а е пусната преди няколко години. магистрала Люлин, за Перник е постоянно в ремонт. така че не протестирай. той Тиквон се грижи за теб и за твоето бъдеще (разбира се Тиквон с нищо не е по различен от БСП, ДПС, СДС, и разните други производни на "демокрацията")

това ще помогне само на сивия сектор не се заблуждавайте. Всички трудещи се ще бъдат ощетени за сметка на дерибеи и роми. НЕ НА КОМУНИСТИТЕ. НЕ НА СИНДИЦИТЕ. ЗАТВОР ЗА ГРАБИТЕЛИ И ПОРОБИТЕЛИ!

Синдикатите не трябва ли да се борят за работниците, тоест да искат обратното - висок ДДС и нисък данък върху доходите? Или българските "синдикалисти" използват синдикалните структури да си уредят частен бизнес, та затова защитават само собствените си "бизнес" интетрси (и комисионни)?!

синдикатите искат и само искат, ама през живота си не са забили и един пирон. едно е да ядеш кебапчета и да говориш че труда е песен, ама друго е ти да я пееш тази песен. който иска може да направи фирма, да изкарва много пари, да дава големи заплати, да произвежда и да продава на себестойност и т.н. "бизнесът" не е длъжен да е социален. бизнесът е длъжен да изкарва пари. в момента фирма се прави за 1 ден срещу около 120-150 лв. с таксите. всеки може да направи фирма и да печели

Искат покупателната способност да се определя от търговците, а не от работещите. Цените никой не ги сваляне надолу, но по-голам данък е равносилно на по-малко пари всеки месец.

Глупости искат. По- ниското ДДС е по- ниски приходи за държавата, а стоките никога няма да поевтинеят с намаленото ДДС. А по- високите лични данъци със сигурност ще изземат доход и ще обеднеем, но няма да вкарат в бюджета толкова колкото намаленото ДДС. Тия профсъюзи са бетер комунисти.

Просто синдикалистите си гледат частните интереси - някой бизнес им плаща комисионна, за да искат точно това. Знаете ли една частна фирма, в която да има синдикати? Аз - не.

Синдикатите ако обичат да си гледат синдикалните работи и да не се занимават с неприсъща дейност!! Само да ви кажа че жената на шефа на КНСБ е голям фактор в НАП. С една дума НАП се опитва чрез КНСБ да прекарва някакви си техни желания (естествено в УЩЪРБ на всички които генерират БВП в България, вкл. и на собствените членове на КНСБ). Отделно икономическия екип на КНСБ е тотално извън времето и пространстовото, доколкото такава информация стигна до мен от надежден източник.

Само да ви кажа още малко за лицето шеф на КНСБ - почва работа в КНСБ преди 1989 веднага след като завършва образованието си (то неговото е образУвание по-скоро) и НИКОГА, АМА НИКОГА не е помирисвал реална работа. Това е човек който никога не си е цапал ръцете с пръст, смазочен материал, боя и не си е удрял пръст да закове пирон. Ако държавата не беше в ОПГ със синдикатите и не осигуряваше някакви специални привилегии (което пък е дискриминация, и то в големи мащаби) КНСБ нямаше да остане с нито един член. КНСБ няма структури в частните предприятия - защото никой няма да търпи такива паразитни структури, а големите държавни компании не останаха много. С една дума членовете на КНСБ са основно .... познайте ... в структури на издръжката на останалите данъкоплатци - най-вече раздутата администрация. СЕГА ЯСНО ЛИ ВИ Е ЗАЩО ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪЦИТЕ?

КНСБ = БКП Повече няма нужда да се коментира.

Това с данъка е като казармата, веднъж въведено, не може да се промени, защото ще има голям социален откат.

Синдикатите работят в интерес на правителството,а не в интерес на хората.

Тия нормални ли са?!!!!! Като намалиха ДДС на ресторанти и прочие, цените им се увеличиха, а не обратното. Сега искат общо намаление на ДДС, което значи че всички цени, на всеки продукт или услуга, ще се увеличи. В същото време да ми увеличат ДОД с 5%! Айде стига вече! Всичко остава на гърба на тези, които работят - плащат като попове! И защо? Ако ДОД стане 15% и аз ще изляза да протестирам! Работиш като ненормален, плащаш луди пари за образование на детето си (щото нашето е безплатно!) и пак се чудят как да ти съдерат кожата!

Тия паразити отдавна са за закриване. Съвременната икономика от синдикати няма нужда..камоли пък да си навират гагата където не им е работа и да правят сметка на моя джоб. Не сме ги избирали, че да предлагат и гласуват закони !

кому са нужни тези търтеи, наречени синдикати.Никаква полза от тях. кой им плаща заплатите?

Тей ли ? Тоест удръжките ми да се увеличат с още 5%? Я да лягате в гроба да лягате.

Като направиха ДДС за заведенията цените паднаха ли? А на книгите? 15% ДОД и 15% корпоративен данък не е ли пак плосък данък? Освен това в плоския данък не може да се прилага необлагаем минимум, а само необлагаема част. Т.е. да се облага горницата над някаква сума. Защото необлагаем минимум в размер на МРЗ означава при 610 лв. доход да получаваш 610, а при 620 да получиш 558.

Явно ЖЕНА МУ на един от синдикатите му е дала акъл за какво да се бори и какво да говори.... На кой ли жена му е шеф на нап............ на кой ли жена му е отговорна за един огромен теч на лични данни, за които всички спят ............ на кой ли жена му не искаше да си прекрати почивката , докато трябваше да спасява всичко тук и да свърши служебните си ангажименти , за които и се заплаща от МОИТЕ И ВАШИТЕ пари ? ! А ся де............. ЦИРКАДЖИИИ

Ето как да се подобри събирането на ДДС-то! Нека си остане 20%, а държавата да връща на гражданите тези 5% разлика след представянето на касова бележка, така върху тези касови бележки няма как да не е платено ДДС-то!

Като са толко велики тия синдикати що в цели сектори хората седят на договори за минимална заплата? То видно по колите им и къщите им доста от тях вземат значително повече ама не всички.......

Тези НЕ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ!!! Не съм виждал по голяма глупост от това! Оставка на синдикалните лидери!!!!

Не съм член на никой профсъюз, но те не се издържат само от вноските на членската маса - цоцкат заплатки от работодателите, затова прят в техния хор, защото им се плаща! Просто всички хора трябва да се откажат от синдикатите, за да умре този излишен тумор!

Айде комунизъм..... първо за да свалят ДДС на 15 трябва подоходните данъци да са 20% поне като суми, второ в ЕС минималния ДДС май е 18% ....

Тоя комунист демагог да си навре в задника предложенията. Увеличаване на данъците другарю гьон е намаляване на покупателната способност и намаляване на доходите ,което е против хората,бе идиот. Какво равенство ти брули кратуната бе комунист долен.

А ние искаме пак да има равенство? Тоя водевил не го ли гледахме много пъти? Или просто некадърните хрантутници, съглашатели и гъ.олизци на всички правителства, никога не помогнали на никого, са решили да си направят евтин пиар? И още - в такава корумпирана държава като нашата, в която събраните пари отиват в главно в джобовете на близките до властта, хората търсят всякакви начини да не плащат. Щото много малко получават после. Увеличете още данъците и ще видите кой ще плаща!!!

Ако синдикатите ги няма в България ще е по-добре. Излишна структура по начина, по който функционира в момента.

Никой нормален не купува малка електроника, и разни особени части и артикули други групи от България. Всичко е предимно от Алиекспрес и подобните му. Увеличение на данъка на 15% ще понижи покупателността, а не обратното.

Купувайте боклука на Алито!

ДА ГО РУУУУХАТЕЕЕЕЕЕ

Т.е. пакмислим за неможещи и нищоставащи? Против съм и е време тези нищоправещи да се разкарат от страната!

Не би трябвало да имат доходи. Какъв е проблемът?

Не и в стпаната на абсурдите, каквато е България!

Kenn1111

В България няма синдикати от деситилетия така че ми е чудно тези кого представляват и кой изобщо ги издържа.

облагането на доходите не е работа на синдикатите. Техният фокус би трябвало да е договорености между работодатели и наемни работници. Данъците са работа на правителството, което може да се съветва и със синдикати, но не е задъпжително. Там има други параметри.

Абе като са почнали с идеите , за всеки по 1000 лв заплата и 300 пенсия, твърдо!

Нали уж заради "равенствата" избухна демокрацията преди 30 год.- сега пък имало "неравенства" А сега като увеличат данъка върху доходите на по-големите заплати - разбирах високо квалифициран труд само стой и гледай как ще се разбягат чужди компании, които са дошли в БГ именно заради ниските данъци и по-евтиния труд.

и води до фактическо неравенство.

Угажда се на туризма, ресторантьорите и т.н. лобита, които държат хората на мин. заплати, а се прецакват индустрията и икономиката с висока добавена стойност и квалифициран персонал (нещо което движи всяка нормална държава напред) - груба грешка!

Тогава проблемът е в стратегическите цели, които държавата си е поставила. Туризмът също може да е движещият фактор в една държава, но България не е, сред тези държави.

Минаваме в сивия сектор. Синдикатите да плащат данъци.

От подобна врътка, ще пострада само покупателната възможност на хората. Доходите ще намалеят, а цените не. Просто търговеца ще има по-голяма печалба.,

Аз искам всички държавни служители да плащат същите данъчни ставки, без изключение.

Тия малоумниции така и не разбраха, че средната класа деижи мизерната ни икономика, а не бедните хора. Толкова нямат акъл, да схванат, че ако и средната класа стане бедна, бедните отиват в киреча. Ама с тия във властта няма да се учудя ако им прокарат дебилните искния. Не могат да ме учудят вече.

По този начин бедната класа ще стане малко по- бедна, а средната няма да обеднее. Богатите ще плащат малко повече.

С тази врътка долния квартил на средната класа ще мина в нивото на бедните! А бедните ще гризнат дръвцето, защото горния квартил на средната класа ще мине в сивия сектор!

да бе заплата 2500 лева не е средна класа който може пак ще плаща повече

Ако държавата е на място, няма как това да стане. Сивият сектор е нарушение на закона и трябва да се наказва сериозно. Българинът обаче се радва, когато мине държавата. Не разбира обаче, че в крайна сметка минава себе си. Манталитет, неприсъщ на Европа! Крайно време е да извървите пътя, ако искате добър стандарт.