17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как за 18г трудов стаж военен стига чин полковник и се пенсионира на 45г. с максимална пенсия и 120 000 лв. бонус а след 3 месеца се връща на работа с пенсия и заплата 2 Някой го попита дали той ще вземе 240 000 лв. бонус понеже имал 18г само нощен труд плюс 18г дневен на 12 часов график ? И по каква формула 18г първа категория / лежане / се приравнява на 70г трета категория ама ТРУД ?

Не е възможно 18г първа категория да се приравнява на 70г трета категория..

Всяка година пенсиите трябва да се увеличават еднакво за всички, според инфлацията. Увеличението да се изчислява на база средната пенсия в странат и инфлацията. С получената сума да се увеличават като бонус абсошютно всички пенсии, включително и максималните. Както сега с тези 50 лв. Така ще бъде най-справедливо.

Те сега се увеличават точно по този начин всеки юли месец всяка година по Швейцарското златно правило,конпенсиране на инфлацията

Минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст се увеличава от 250 лв. на 300 лв. от 1 януари 2021 година. Увеличението е с 20% . От 1 януари се увеличава и максималната пенсия, като тя расте с 20% до 1440 лева. За пенсиите, отпуснати до 31 декември 2020 г., се предвижда осъвременяване с 5% по т.нар. швейцарско правило, но от 1 юли 2021 г. По предложение на едни кухи лейки от 1 10. 2001г минималните пенсии за осигурителен стаж и възраст се увеличават до прагът на бедност 369 лв. Увеличението е 23%. Максималните пенсии от 1440лв. се увеличават до 1600лв. Увеличението е с 11%. Въпросът е, ако линията на бедност за 2022г е от 413 лева, същите тези малоумници с колко ще увеличат отново мин. и макс. пенсии, от кога и до кога?

пенсии. Тенденцията е всички останали пенсионери, независимо от стажа и осигурителните вноски, да получават минимална пенсия. Какви управляващи само си избираме!!! Човек трябва да е абсолютно некомпетентен, за да продължава да работи и да се осигурява пенсионно в България или поне малко да помисли за кого да гласува.

Ех колко са загрижени за пенсионерите. Който взема 300 лв да се оправя, ама на тези с високите пенсии им трябва още! Не може да има разлика от почти хиляда лева за хора работили цял живот. И кажете ми че в комунизма са ги осигурявали на минималната заплата

Точно така, за родину другарю! Единия чистач, другия професор, третия механик, четвъртия програмист, но всичките по равно ще взимат! Ха ма ха, как може такива неща, да искат някой който е учил 10 години, налял пари в образование и работил и в почивното си време да взима повече от другите ... ама моля ви се.

интересно какво дават на обществото ;калинките; назначени по роднинска линия на държавнически служби от които изсмукват безброй привилегии , освен че си взимат 5 цифрени заплати и бонуси но са и с безтаванни пенсии ? всички пенсии трябва да са еднакви , а бонусите да идват от втория стълб , нали затова беше създаден ? или вече е опоскан от шайката

Работодател да иска 1600лв пенсия той осигурява на мин. заплата,даже на половин раб.ден и иска по-висок таван.Той го иска за себе си.

abe maika da vi da eba i kopeleta shlyakani .koi poluchava takiva pensii v Bulgaria be boklutzi ,ta teraboteshtite ne vzimat takiva zaplati. ubiistvo za vas boklutzi ,nagli.

Смятам че пенсионерите ще бъдат излъгани. По добре по 200лв. на пенсионерите всеки месец без тези които работят и получават инвалидна пенсия, също така и тези които получават пенсия над 1000 лв. Минималната работна заплата да стане 1200лв.защото повечето работодатели осигуряват на минималната заплата.

коментирам абсолютно глупавото решение за увеличение с 12.5 % на всички пенсии,като кзжа,че по този начин се разтваря още повече ножицата между ниските и другите пенсии.За жалост това става с парите именно на най ниско доходните и веднага обяснявам, макар да съм наясно,че това не се разбира от мнозинството хора. Пенсиите се изплащат с около 50% от осигурителни вноски и тук трябва да има съответния коефициент, но останалите 50% за изплащане идват от общите данъци и там няма обвързаност,престация за принос на всеки. Така,че резонно е половината от пенсията да е според приноса на всеки а другата половина трябва да е абсолютно по равно на всеки пенсионер.Пример двама пенсионери с 400 и 1000 лв ще вземат съответно по 200 и 500 лв и допълнителните според възможностите на бюджета са еднакви суми,може да са по 200; 300 или повече но еднакви суми. Това е истинската картина,другото е двоен аршин!

Не подвеждайте хората.. това не е максимална пенсия, а изкуствено фиксиран "таван", който ограбва парите на хората с по-високи пенсии.

синдикатите и работодателите. "Максималната пенсия да стане поне 1600 лева от 1 октомври" Да не би да ви е дошло времето да се пенсионирате и да си храчите заграбеното от мизерните заплати които поддържахте за работещите роби на наемния труд?! Минималната заплата до сега вече трябваше да е 1600 лева! Но на вас не ви изнасяше това. щщд

Тези наглеци, ако наложат минималната пенсия да стане 370 лева/политическо, но напълно нелогично решение/, тогава от 2020г.до 2021г., процента на увеличение за мин. пенсии ще бъде около 48%. ОчевАдно за средните пенсии това не е така. Защо синдикатите и работодателите искат това е повече от ясно, но защо сегашното правителство се ослушва?!

Няма никакво преизчисление на пенсиите, има едно елементарно "узаконяване" на Борисовите 50лв. В тази суматоха, синдикатите и онзи ръб Димитров, отново несправедливо увеличават минималните пенсии. А с тъпото си предложение за увеличение само на действителния трудов стаж, създават само сериозен гаф. Пенсионерите отново са излъгани, а нищоправенето за увеличение на пенсиите е също, като при Борисов. Всички, .амка му, са еднакви лъжци!

Айде първо помислете за МИНИМАЛНАТА пенсия и минималната заплата кретени такива.... Хората цял живот са работили като роби, а сега нямат пари и за хляб!!! Малоумници.

Тия с малките пенсии са същите, дето са били с малките или с никаквите вноски. Като са били мързеливи или тЕрикати, защо държавата да им е виновна?

Хората работили цял живот не са на минимална пенсия, стига популизъм!

Не е важно колко си работил,а колко осигуровки си внасял.

Дааа, искат 30+ години да скубят от някого по 30+ хилядарки за осигуровки, защото толкова плаща ПРИНУДИТЕЛНО един самоосигуряващ се, който се осигурява върху максималния осигурителен доход. Накрая ако дочака пенсия може и да му дадат в най-добрия случай 100-150 бона срещу близо милион, които са изцицали от него. Безобразие и грабеж.

Гледайки от този ъгъл, минималната заплата трябва да е поне 1000 лева...