Синдикалист: 1500 лв. са нужни на един човек, за да живее нормално

Инфлацията нараства за стоките, купувани от най-бедните, коментира икономистът Любослав Костов от КНСБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото е таванът на обезщетението за безработица и то ако си внасял максимални вноски

Ще увеличи доходите като увеличите корпоративния данък.

1500, чисто или преди удръжки? Защото на 1500, като им сложиш 150лв. данък и 200 лв осигуровки и те не останаха! Тука не слагам и 300 лв. от шефа за осигоровки и тя работата стана дебела!

1500 лева са достатучни за кое село, щото в София само наемът ти 600-700, сложи сметките и другите комунални услуги и остана колкото за хляб, мляко, и веднъж седмично месо. За дрехи да не говорим.... Идиоти социолози, да ги ринеш с лопата, ама за нищо не стават.

ами нека всеки работник да стане шеф и да плаща не 1500 ами 4000 лв. заплата. интересно как работниците ревът колко много работят, колко малко им плащат, колко много взимал шефа им. ама никой са малко тия дето ставят "шефове". защо повечето не искат да изкарват големи пари, да носят отговорност, да търсят клиенти, да намират работници, да плащат високи заплати и осигуровки.... ЗАЩО? лесно е да говориш какъви добри работници били българите. ама аз поне не знам една област в която работниците да са наистина добри. посочете един сектор и с ръка на сърцето кажете ето това са най добрите. дали администрация, дали болница, дали полиция, дали частен сектор....всеки е недоволен от другите. това са "качествените работници"

Как успяват да живеете, още повече че плащате задължителни социални и медицински осигуровки а горивата са 2 пъти по-скъпи?

Зависи какво разбираш под живот….

Хайде, глупости! 1500лв на човек, едно семейство с две деца-6 бона. За децата дс свалим сумата и става между 4-5 и това за сметки и храна. Колко семейства имат такъв доход? Зашо хранителните продукти са толкова скъпи тук и то не говоря за глезотии. Тъпаци

Оня ден искаха да вдигнат минималната заплата до 750 лева. Което значи, че минималната заплата е поне 1500, което значи че средната е поне 3000 лева. Сега ако вие не сте в състояние да си намерите работа, различна от нещо в чистотата при трудоустроените циганки то проблемът си е във вас.

1500 лева стигат само колкото да съществуваш,да не говоря за нуждите на човек от други социални потребности...

Винаги съм се питал защо един колега на запад получава в пъти по-голяма заплата и в магазина стоките там са на по-ниски цени.

Къде е по ниска цената, а услугите и те ли са по ниски? Където дават високи заплати, там ти ги и взимат! Ако ходиш един месец да работиш там и се върнеш да си ги харчиш в България може!

Правите опит за нелепа пропаганда. Е разбира се, на корумпираните държавни служители много им е добре в България, само може би малко им е криво, че са зависими.

BajMihal

Чекай малк ся! Хубаво, 1500 трябвали за нормален живот, ама този на който ги даваш изработили ли ги е, заслужил ли ги е по някакъв начин? Говорят сякаш парите ей така се раздават от нищото... Ама кво да очакваш от комунисти?

ТИ на би да си залужил парите които получаваш бе мухъл.

В България няма ефективност на труда, но това не зависи от работника.

Да бе няма, затова сме на рекорден износ, защото в България няма производство!

Честита Ханука, Г0им! Вашите лидери са в Синагогата с Минора в ръце!! Шабат Шалом.

нека да дефинират какво е "нормален живот". Колко пари са необходими зависи от страшно много фактори, а не от цената на храната и тока. Ако човек живее в собствено жилище е едно, ако живее под наем/изплаща ипотека е друго. Ако е сам разходите са едни, ако живее с някой други, а ако има деца - съвсем различни. Зависи и какви са хранителните му навици, дали се храни у дома или по ресторанти, дали ходи често на почивка... Казвам го като човек, който знае 2 и 200. На мен сметките ми осреднено за годината са 500 лева/месец + 500 лева за храна - мога и с 1000 да карам, обаче ако имам лизинг и/или ипотека - няма как да стане! Така че, айде да не спекулираме с неща, които са неопределими универсално!

Прав сте, но в България е много срамно да си беден работещ.

Бедни! Ела да видиш събота и неделя по пътищата какво става!

Ах, да такъв лъскав автопарк и в Монако няма...

10 000 000 боливара 1 пиле, ходиш със сак с парите до магазина, редиш се 5 часа на опашка и пилетата свършват точно пред теб! това е Светлото ви бъдеще, все пак Вецуелските Машини на Комуниста Уго Чавес, произведени в Комунистически Китай и финансирани от Унгарският ЮдеюСемит Жоржи Шорош Правят изборите в България!

Не че нещо ама комуниста го разкарахме от властта още април месец.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Spain&country2=Bulgaria&city1=Madrid&city2=Sofia&tracking=getDispatchComparison

А ние 5 човека живеем с толкова :(

Вече е решено От нас нищо не зависи Дават ни на заем 10 милярда Срещу това България пуска Македония в ЕС и сме съгласни в македонските учебници да пише че бугарите са татари фашисти Съответно Кире ФАЛШИВИЯ намества въпросните 10 милярда в стартъпите на еврейските си приятелчета и парите са затворили кръга и се връщат отдет са дошли +лихвите За нас устава удоволствието да си признаем че сме татари фашисти Освен това и глупаци избрали да гласуват за канадският еленовъд и славяновският селянин в ШЕРАТОНЯ

На Ганьо Балкански и 5000 лв на месец няма да му стигнат. Ганьо само свикнал да иска и да харчи, а откъде идват парите не пита.

Идват от Печатницата на ЮдеюСемитите, какво в известният виц: - ако вие печатите пари в мазето - това е углавно престъпление - ако ЮдеюСемите печатат пари м мазето - това е Централна банка!

След Нова година, тия пари само да си платите Тока, няма да стигат!

На 8 фев. 2021 , за 4-ри членно семейство беше необходимо 2542 лева. сега на 8 декември 2021 , за един човек е необходимо 1500 лева. Страхотна инфлация. Да благодарим на "прдължаваме подмяната и на кРадев.

Докато не Премахнете ЛихварскатаДълговаСпирала на ЮдеюСемитБанкерите, никога няма да имате, защото дори да заработите нещо, те чрез Инфлация и Лихви по кредитите ви, отново ще ви върнат на нулата! Единственото Спасение е премахване на парите и всеки да се труди здраво всеки ден, но за себе си като си гледа прасета, крави, офчици и т.н. но тогава паразитите ЮдеюСемити и Масони няма да могат да живеят по-добре от средновековни императори, без да са извършили никакъв реален труд през живота си!!

Докато в средното училище не почне да се преподава поне малко икономика, ще продължаваме да слушаме и четем такива глупости.

цял живот работиш и спестяваш и накрая нямаш нищо. Факт! Целта е да се препдочитат дълговете пред спестяванията и спестяванията да се дават на финансовите спекуланти срещу обещания за светло бъдеще. Ако не сте го разбрал то значи страдате от ненужен идеализъм и още по-ненужна вяра в държавата, обществото и институциите (задавям се от смях) и е просто въпрос на време да пострадате в най-буквалния смисъл. От държавата, обществото и институциите, в които имате така непоколебима вяра (която между другото за тях е капитал за монетаризиране)

Ако разпределим БВП на България, получаваме по 1500 на калпак месечно. Едно е да искаш, а друго да можеш. Представям си какво му е на един обикновен човек в България, щом вече имаме милиярдери :)

"Хляба гони 2лв бе лумпени!!!" Е голяма работа! Нали чегъртат ГЕРБ, а от това по-важно няма.

А на един синдикалист колко лева му трябват за да се продаде .

Колко трябва да е глупав човек, за да гласува за някой който не познава?

Друг въпрос: колко трябва да си тъп, да познаваш лай...то и пак да гласуваш за него?

Колкото теб.

"Няма да има увеличение на дълга. За следващата година трябва да се планира дефицит на бюджета." Тези две твърдения се самоотричат.

Синдикалистът да каже как ще ги изработи, вместо да казва дайте.

Елементарно - няма да ги изработи. Той нали затова е синдикалист.

Заем 10 000 000 000 делено на 5 000 000 българи (тяхното служебно правителство, така и не даде резултати от преброяването за да може по-лесно и чрез машините да се фалшифицира вота!) та това прави 2 000 лева на калпак за цяло години, а вие искате толкова на месец - за това не става! трябва 100-200 милиарда дълг да изтеглим и пак само за 1 година, ще стигне - без Индустрия и Икономика и износ, за това не става!

Някои хора не си спомнят гладните години. То - хубаво, даже ако може - повече, ама никой на никого нищо не е гарантирал. Всеки сам си преценя - да учи ли, да работи ли, пари ли да печели или да си вее бубата. Как я мислите тая работа - някой да ви гарантира лесен живот наготово?

Как я мислят, как я мислят - много просто. Не я мислят. Искат. 50 години соц научиха всички че между искането и правенето няма никаква връзка.

много бързате значи. Първо приравняваме цените с Канада, а после ще видим кога ще приравним и заплатите. За всеки случай попитай г-н Петков кога точно ще бъда това.

700 евро в страна на ЕС? Мигрантите получават 500 евро помощи без да са работили и 1 минута.

Харвард, искам да съм министър!

Ако взимаш под 10 бона на месец и искаш да отидеш на Сейшелите, трябва да правиш ужасни компромиси с хотела! Затова - минимална заплата 10 бона! Какви са тези изроди от синдикатите? Не мислят ли за хората?

1500 но за седмица.

Истината е, че в София, за двама възрастни и две деца, са нужни Мин 5к чисти за да живеят нормално - хубав храна, сносно жилище (не броим депозит, за пестене на депозит 5к не са достатъчни), някоя и друга почивка. 5к без никакви луксове. За лукс, поне 10к чисти месечно...

Приятел и на село пак ти трябват 5000, защото всичко е скъпо.

Хайде, хайде, наемите, имотите и услугите са в пъти по малко ... Иначе яденето е същото. Да не говорим, е на село ядеш от баба :д

Май преувеличаваш. За двама човека: 1000лв за наем или изплащане на жилище, 1000лв за храна, 1000лв спестени. Тоест около 3000лв за двама човека в София е напълно достатъчно.

Май не четеш - 2+2 деца е малко по скъпо - още поне 1000 за кола/транспорт, дрехи, играчки, детски градини, здраве и тн...

И ако 1к лв за ядене за 2+2 стигат за месеца, значи ядете л...а, а не храна. И не излизате по ресторант и не ходите на почивки...

Хляба гони 2лв бе лумпени!!!

Кажете го това на Кирил Петков

Живея под наем с още 10 души в две стаи, 400 - 500 лева са ми напълно достатъчни, къпя се един път в месеца

До 2 години държавата изпада в дефолт.

1500лв? Че то тва 2 дена на Созопол

1500лв на човек, но ако не плаща наем. Иначе едно 400-500лв надолу

тва го кажете на четворната коалиция дето ще тегли 10 милиарда за една година а не на нас,това е наследството на 32 годишната демокрация на козяк

Значи всички сме извън темата