Симеон Дянков: Ще има по-сериозни мерки от затягане на коланите

За първи път от 25 години България има толкова голям дефицит в бюджета, каза бившият финансов министър

Обратно в новината

Коментари - Симеон Дянков: Ще има по-сериозни мерки от затягане на коланите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Политици скоро!

ТАЗИ СВИНЧУГА ВЕЛКОВА КАК ЛЪЖЕ ЧЕ НЯМА ПАРИ ,АСЕН ВАСИЛЕВ КАЗА ЧЕ ИМА НО ИСКАТ ДА ОКРАДАТ ОЩЕ ДОКАТО СА НА ВЛАСТ ,ТОЛКОЗ Е ПРОСТА ЧЕ ЛИЧИ НА ФИЗИОНОМИЯТА И

ДОБРЕ ЧЕ НЕ ДОЙДОХА НОВИТЕ САМОЛЕТИ ЩЯХА ДА ОТИДАТ ЗА УКРАЙНА НО ПАК НЕ Е КЪСНО ВОЙНАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ОЩЕ 3, 4 ГОДИНИ ТАКА ЧЕ ПАК ЩЕ НИ ГИ ВЗЕМАТ МНОГО СА НАХАЛНИ УКРИТЕ КАЗВАТ БЪЛГАРИЯ ДАВАЙТЕ ОРЪЖИЕ ЗЕЛЕНИЯ ДА ОТИВА ДА СЕ БИЕ НЕ ДА СЕ Е НАКЛАЛ И САМО НА ТЕЛЕВИЗИЯ ДАЙТЕ ТА ДАЙТЕ ДА ДАДЕ НЕГОВИТЕ МИЛИАРДИ

Не разбирам защо всички са се притеснили толкова от фалита на няколко банки. Почти винаги има банкови фалити всяка година, освен по време на ерата на безплатните пари от пандемията: 2015: 5 банкови фалити 2016: 4 банкови фалити 2017: 8 банкови фалити 2018: 0 банкови фалити 2019: 4 банкови фалити 2020: 4 банкови фалити 2021: 0 банкови фалити 2022: 0 банкови фалити 2023: 2 банкови фалити Банковите акции ще бъдат по-ниски за по-дълго, няма нищо лошо в това

Сърбаме инфлацията предизвикана не от украйнско-руския конфликт, а от безразборното печатане на долари от Сащ .

Безплатните пари които ви изпариха мозъците вече ги няма. Купонът свърши. Време да се разотивате и да бачкате. Сега тия пари се изпариха през кумина като дим и ще ви излязат през носа. Добре дошли в реалността. Това е тя

Не му давайте думата на този изрод

Постната пица пак се прави на експерт. Ами 2 милиярда за изтребители ами един милиард за по скъп газ ами 5 избори. Ами за Украйна.

Затегни си твойте гащи!Нещастници внесохте западната инфлация,за да сте в симбиоза с западните ви началници.Инфлация със курс 1-1.96 Лв.е показва за изкуствена инфлация.Искате да нулирате икономиките аааа...Немските банки са на 16 място!Колко да им се помага на кредит суиз планът за дигитални пари ще ни фалира Нещастници .Няма да стане

Специалиста по постните пици да каже къде отидоха взетите от него и бойко милиарди на НЗОК .

С приятилят ми Шлейфер и с помоща на Бойко откраднахме КТБ ама на Винету не му стига......

Гледам някои викат "то фалира държавата повече от 30 години.".... Затова преди 20 години средната заплата в София беше 300 лв, днес е 2300 лв. До преди да почнете да пиянствате на орлов мост и протестирате срещу незнайно какво икономически бяхме топ и се развивахме всяка година. Ето Ви резултата от реването по площадите, това ли искахте? Нестабилна държава и избори всяка година?

разликата обаче е, че оттогава преживяхме ковид криза, сега си имаме наблизо и война...та не са виновни скачащите за хала, на който сме, а цялостната смяна на световния ред...е, и наш'те некадърници от всички партии и инстистуции, де

Време е за нова поръчка за F16-ки ;-)

Всичко това е в следствие на управлението на радефф и тиквата от банкя в продължение на 10 години ! И двамата са про рускиии гълъби и се управляват от техния господар кремъл!

Тикво ди тути тикви е прост селски дупедавец и продажник! Той предде интересит надържавата на краваро-фашистите.

Тоя мръсник отмени швейцарското правило и замрази пенсиите като беше министър,а сега взел да плаши,че нямало да има пари за тях!

Ами да страхуват се от бизнеса,не от народа. Направиха си държавен капитализъм. Наливат държавни пари в частния сектор,а хората - кучета ги яли.

Реститутите толкова много пари получават без са работят, че могат да покрият 50 % ОТ бюджета, ако се хванат на работа. Всичко това им беше харизано без да са си мръднали пръста за него. Наследиха имоти без да наследят кредити. Подарък от КОМУНИЗМА

В Гърция колкото и да е била зле, колкото България не е изпадала. 13 пенсии годишно по минимум 600€, а ние 12 по 230€минимална, и с най-скъпите храни в Европа.

ПАРИ НЯМА!! РЕСТИТУТИ И РЕНТИЕРИ СИ ЖИВЕЯТ ДОБРЕ !! ДАНЪЧНИТЕ СПЯТ !! КАСОВИ БЕЛЕЖКИ СА НЕЩО НЕПОЗНАТО ЗА МНОГО ТЪРГОВЧЕТА !! Е КАК ДА СТАНЕ ?? МИЗЕРИЯТА ПРИСТИГА !! А ПЪК МУНЧО СИ Е ДОБРЕ–– 55 БОНА И ПЕЙ СЪРЦЕ !! ТОЙ НИ НАТРЕСЕ ДЕБЕЛОТО ПЕДИ И ТЪПИЯ КИРЧО !! ОТ ТАМ ЗАПОЧНА ВСИЧКО ЛОШО !!

Ако се канят да ни спретват пак обедняване, призовавам всички които помнят 1997-98 година да си купим по един калашник и с негова помощ да направим още едни илици на ризите на виновните без те да свалят ризите, разбира се...

Този подля вода на бойко а сега много устат

Този мръсник ми открадна 8000 лв от личната ми пенсионна сметка. Златен ковчег да си купи с тях!

колкото и да не ви се иска и да боли, това е истината. А какво очаквахте след като дадохте на човек съден и сключил споразумение със съда за присвояване на пари да управлява финансите на страната. Сега ви е криво, но ще си сърбаме попарата, която сами си надробихме. Дянков не е виновен, само казва истината.

Не знам каква истина може да каже Дянков. Навремето и той като киро ментата заяви, че щял да "напляска руснаците," когато те искаха да си вземем реакторите които бяхме платили и седяха при тях на склад. В крайна сметка те осъдиха България за няколкостотин милиона, а пляскащия се омете по живо по здраво без някой да му търси сметка. Също по негово време работодателите бяха задължени да превеждат заплатите по банков път вследствие от това банките вдигнаха яко таксите си и на практика изчезна доходността от депозитите пари... И всичко е наред...

ко стана с ниския дълг в тая продънена кочина. Нали тва беше гордостта на тва робско племе, ниски доходи ама и нискък дълг. Затва искахте да сте привлекателни за чуждите корпорации. Са кредити до посиране със същите ниски доходи. Вече демографията ще прелее чашата. Са чадъра спря да влиза отзаде ви, почва да се отваря. Сбирайте пари за укрите, че и те искат да крадат и се гордейте с евроатлантизма и африканския стандарт на живот. Малко ви остава.

Тъпунгери, много взехте да го харесвате този Дянков.

Спирате АЕЦА, щото е руски с руско гориво. Спирате тецовете що са мръсни. Пускате макетата в ЕС да ни се подиграват. Вкарвате в тая немотия еврото и вдигате още 50% цените. И тогава ви почваме, мамичката ви продажна.

Аве редно е да фалираме. Белким тогава фанем сопите и овисерим някой на ел. стълба. До тогава сладък сън и хейт по фейса, а крадците си крадат. Трябва му грейт рисет на тоя оскотял натод. Нещо наистина яко. Даже и природно бедствие ше свърши работа. Не е нужно да е финансов колапс. Ама трябва да е голямо и мощно. Деби комунизма скапан, още има за крадене.

Ревахте срещу Дянков за постната му пица през 2009. Ама не разбрахте, че на тоя свят нищо не става от днес за утре. Ако Боко го беше оставил министър през всичките тия години, вместо да слуша популисти и да се върти спрямо заплахите на 'бизнеса', България можеше да е в еврозоната отдавна и икономиката ни да е много по-стабилна. Сега ще ревете за постната му пица...

сега ще трябва от начало всичко, че и доста от по-назад.

Този който даваше постна пица не е желателно да се изказва мушеник

Няма как теб някой да те вземе насериозно с неграмотното ти писане

Намаляване на пенсиите и вдигане на данъците. Това предстои.

Пенсиите няма накъде повече да се намаляват. 30 години бабичките по селата плащат метрото, парното и градският транспорт на Шопия. На ръба на оцеляването са в момента. Дори и без намаляване ще почнат да измират. Но данъците - да. Ще се вдигнат. И то ще се почнат от данъците, които не може да укриеш. Може да укриеш пари от работа, но имаш ли имот, няма накъде да бягаш. Това е сигурно. Адаптиране на данъчните оценки и вдигане на данъците на имотите, откъдето общините могат да събират достатъчно бюджет и пари. Бабичките нямат пари, за даплащат шопската топлофикация повече. Разберете го.

Няма по-универсален е поголовен данък от инфлацията. От него не имот, пари от наркодистрибуция не можеш да укриеш. С този данък вече две години ни щавят.

Спестяванията вече ги одрусаха чрез инфлацията. Ще одрусат и пенсиите. НЕМА ПАРИ. кат нема пари, нема и пенсии. Тпва иска да каже Дянков но го казва индиректно.

Мерките са ясни. Ще трябва да се намалят илли направо да се спрат пенсиите на най-дъртите мизерници. Нема пари. Шарлатаните и Лъжата опукаха всичко. Само дето Дянков го е казал по деликатно. Но ние си го знаем. Ще изям един портокал и ще си поръчам проститутка за довечера.

Опукаха ги, да, за нула време, без да създадат нищо полезно. Лошото е, че закоравелите им фенове са твърде слепи да го видят.

А така ! Браво Дянков , Браво Сукин син , Каза им го в очите на Служебните Маймуни !

Сега сме ококорени,държим се за парапета на Тъпото и мустака ,със свалени гащи,надупени на запад.Аааа и със празни джобове!

Ей!Ако си толкова послушна слугиня на тиквата, следващи път ще те снимат до шкафчето с еврата.

От тези 25 години надолу служебните са последните 2. Предишните 20 години са тиквите.

Монката прави това изявление специално за умно-красивите идиоти, които още не разбират какво се случва по света, в украйна и у нас.

Ще затяга коланите беднотията. Аз и такива като мен няма да затягаме нищо.

Ако нямаш поне 5000 биткойна или дял в J.P.Morgan не се прави на интересен..

Кой каквото ще да казва, най-добре беше при социализма, при бай Тодор. Намаше срив на банкови системи, нямаше стягане на колани. Българите живееха спокойни и честити, бяха образовани и се множаха. Не знаеха какво е наркомания, СПИН, Ковид ... И най-важно - бяхме съюзници с Русия - истински верен и доказан приятел на България, гарантиращ суверенитета на България.

И Партията се грижеше за задоволяване на все по нарастващите потребности на трудещщите се. Тази идиотия се изучаваше в училищата и университетите.

Пълни глупости! Половината ми съзнателен живот мина през социализма. Той беше добър социален строй единствено за децата до 13-14 годишна възраст и за майките заради осигурения дълъг отпуск по майчинство. Всичко друго беше зле: - дефицит на стоки - ниска производителност на труда - толериране на верни на партията, но ниско интелигентни хора, което обрече икономиката на страната на низходяща деградация и в крайна сметка я доведе до пълен колапс. Неслучайно целият Източен блок рухна в края на 80-те. Просто социализмът като обществен строй, който беше изграден в рамките на Източния блок, се провали в икономическото съревнование с капитализма на Запада. Да не отваряме дума за хилядите забрани на книги, музика о филми заради упадъчното им влияние.

Лощото едно време беше, всичка казано за социализма беше лъжа. Още по-лошото е, че казаното за капитализма беше истина. В тази връзка, поглеждаш една церемония за награди на Грами и се замисляш, дали все пак не е добра идея да има донякъде цензура и забрани.

Аз ти казвам, че си долен лъжец. Насилие, простотия, мизерия, лъжи, цензура, изоляция, робство на СССР. Ей това беше комунизмът на бай тошо. Всичко друго е лъжа и пропаганда

Обаче сега сме по зле Никола! И война ще ни докарат! Хората умират пред болниците, пенсиите са ошушкани, образованието е Гугле… Как си?

Ти кога си живял през комунизма ве Коле? Или плещиш наизуст.. Преди не ни даваха да слушаме публично рок, но имаше по купоните и музика и настроение.. Сега бо демокрация - да, ама баш шефчетата на фирми които управляват, са тъпи като комунистите едно време. Един ако работи качествено, десет не могат, а началника опъва каиша на най-способните Мафия, връзки и отчайваща корупция. Така бе преди, така е и сега. Разликата е, че може да идеш в Гърция на екскурзия и няма да те разстрелят на границата.. Иначе, побоите на цивилни, далаверите, и за имаш връзки в София или в общината са точно.. "като от едно време"..

Този евнух още ли е на свобода. Вместо да се скрие акъл раздава.

И царчето ни оправи за 800 дни, пак мераклия за власт, и боко и тоя с пицата, и пеевски от там се засилиха.При тиквата имаше десетки протести на таксиджий,земеделци, мед. сестри, майки от системата ни убива.2013 даже човек се запали на протест срещу тиквата.2020 боко хвана гората и се правеше на мъж в фейсбук.Кой подписа за ф-ките, безумния газов поток към сърбите? кой загроби белене,кой имаше мераци за шистов газ в добруджа,кой целуваше задника на ердоган. Кой изби добитъка и поминъка на животновъди в сакар планина, кой построи бутафорната мрежа с труция, кой направи "златния гьол"?А булгартабак,ктб, пристанището на доган?, Кой направи беж. лагер в елхово, кой направи субсидията за джамийте 11лв, а за църкви 1 лв на глава, кой пробута хартиената бюлетина пак? Кой се заигра с пашата,брендо,сретен йосич,гайтански, кой е агент буда?? И още 100 примера...Иначе на тролчетата кирчо и кокорчо е виновен...

Абе във тая държава всички ли мисля и говорят със гъзовете си...тъй не илезна един нормален човек да каже нещо смислено..то бива тъпаци ама не бива толкоз..

ПП „лидерите“ направиха поразията. Остава да не им се дава възможност за втора поразия !

Манипулаторски боклук

А с боко ти е готино нали?Еб-ати трола смешен.

и тъпата нация е това българската. Сами се нахендрихте като избрахте Румен Радев и идиотите му

Едно затагане на въже около вратлето ти, барабар с другата част от шайката, и всичко ще си дойде на мястото.

Тоя Пицар, отново ли с Постните си пици се появява ??? Отврат ...като го видиш и ти се повдига !!;(

За съжаление е прав. Възмущавал съм се от него, но за някои неща е прав. Решение 20 % съкращения на бюджетните храненици/хрантутнвици. Пенсионерите заемащи длъжности на ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА, пенсия + заплата да се освободят за млади хора. В сишловите структури батаци. Работят с крадците, нарушителите, емигрантите/нашествениците.

,че Ако,.. освободят пенсионерите от "Хранилката",.. остават... "младите" Наркомани...които МНОГО трудно ще ги накараш да работят : Мисията е НЕВЪЗМОЖНА ...."Реалисте"!!;) "Слабичко"... ти е Коментарчето!!;)

Глупако, знаеш ли разходите за заплати на държавната хранилка каква малка част са от бюджета? Трябва да се орежат грандиозните разходи за поддръжка на скъпите сгради!

През социализЪма (около 1985) като население сме почти 9 млн. и имаме около 62000 държавни служители (компютри само на картичка), сега сме 6.5млн. компютрите са повече от компотите, а държавните служители(пардон търтеи) са.... около 145000 бройки. Толкоз за статистиката. Така че какви точно съкращения и какво навлизане на нови "млади хора"?????? П.С. Влизам онзи ден да си платя данъците в Красно Село - общината - казвам си - чакай да погледна по горните етажи - озовах се пред офис, а на вратата надпис - ЗАМ.НАЧАЛНИК по нещо си - работно време - приемен ден - всеки последен четвъртък от месеца - между 14:30 и 16:30ч.

Решението на ЕС за преминаване на индустрията към регулиран пазар е спекулативно и крайно погрешно! Цялата зелена сделка е недомислена и в ущърб на страните с по- слабо развита икономика. Фактите говорят сами за себе си- Франция запуска ядрени мощности,Германия търси въглища и спира затварянето на ядрени централи и т.н. Решението за преминаване на битовите потребители към свободен пазар на ел.едергията е с цел да удави бита на хората в източната част на ЕС,да намали възможността за свободна инициатива,ограничавайки бюджетите на домакинствата и по този начин да постави в силна зависимост тези страни. Какво правят нашите евродепутати за защита на нашите интереси,трябва да има закон за отзоваването им. Прокарват се грешни политики от ЕС,без да бъдат адаптирани към отделните страни. Така действащ ЕС прилича на орган,нетърпящ възражения и коментари,централизиращ всичко ,като изкривява основните принципи на Съюза,за свободни движения на хора, капитали, идеи и пр. Трябва съвършено нов договор с ЕС,иначе България загива! Да бъдем отговорни и на дела да обичаме Родината си!

Интересно че шокиращият доклад от фин.министерство плашещ с фалит и призоваващ за стягане колана до кокал, дойде 3 дни след посещението на европейският шеф по отбраната. Тази война не е наша но лудостта на Брюксел я прави и наша. И това не е края, има указания за ядрена безопасност. Е това вече ... всеки сам да си преценя.

Неграмотник, глаголът е "преценява", а "преценя" се казва в твоето село. Като не можеш да пишеш, поне не изказвай мнение, което е толкова тъпо, колкото си и ти

Нещастник прост , ти от пунтоация разбираш ли?

Николо, симпатяга си, но никой не те учил. Думите и граматиката са изобретени за да пренасят смисъл в една комуникация. Това е основната идея зад това да има 'реч'. За да може две страни да обменят информация. Това, че твоят мозък-приемник не успява да поправя грешки в процес на четене е лично твой проблем. Говори единствено за това, че приемникът ти е ограничен. Докато моят например борави с няколко канала. Мозъкът ми е научен да работи в повече тактове. Не ми пречи да чета и осмислян написаното дори то да съдържа грешки в думите. Приемникът ми успява въпреки трудността да извлече смисъл от думите. Това се нарича функционална грамотност. При теб липсва и е факт!

До 9: Има грамотност и неграмотност. Не си измисляй разни концепции за "функционална грамотност", които не съществуват. Неграмотността е признак за ниска култура и образованост, което пречи за изграждането на компетентно мнение. Щом намираш смисъл в тъпизмите, което е писал оня пич- значи и ти не си съвсем наясно с нещата. Какво значи, че тази война не е наша? Щом пичът мисли така, тогава и Руснаците не е трябвало да ни "освобождават" от турско робство, тъй като не е било тяхна война. След това какво значи "всеки сам да си преценя" за ядрената безопасност?!? Мужиците ти размахват пръст около копчето с ядрените глави и ние какво, да ги гледаме ли???

Е ти като тропна с краче, и доказа априори хИнтелигевтността си, ай ся ни обясни, как може да се зверим а руснаците? Ние нямаме копче което да натискаме, и въпреки факта (подкрепен с журналистически и видео материали) че наши са боеприпасите с които стреля Украйна по руснаците, че има американска база у нас, и разни лешпери дрънкат простотии, Путин пряко нас не ни е посочил като враг.. От друга страна, ювиги мислителю, порови малко в тубата. Има не от вчера видеа, каква точно е връзката на Обама, клана Клинтън, и тоя деменцираният Дядка с Украйна много преди да се заговори за "операция"! Но понеже е редно да посочим структурата и изказа на пишещия, и да зеем срещу луната колко са велики "партньорите" ни , то за това няма да подкрепи тезата си с факти... Нали тъй байно?!

Най ше се изкефя на най бедната стабилна държава, да почнат да вдигат данъци и да режат помощи и заплати. Е тогава ше стигнем конгоанците. Дългове щели да ми теглят. Гърците били фалирали, ама МРЗ е двойна, в Румъния е 30% нагоре. Вий сте стабилно тоалетни богаташи, чакащи за клуба на богатите със скъсани миризливи чорапи.

Прав си, но не си в гръцкото, а в искърското Ребърково, няма място, за сравнение.

Какво значение има мнението на един провален финансов министър (Постната пица)? Защо изобщо публикуват изказванията му? Кой го интересува? Докога "новините" ще се запълват с бъртвежите на разни "бивши"?

И аз разбрах, утре 1 евро 3000 лв. Който има " , да ги врътне, това се повтаря

Окраде милиард и половина от здравната каса