Силният американски долар вреди на всички останали

Приблизително малко повече от половината от цялата световна търговия се извършва в щатската валута

Обратно в новината

Коментари - Силният американски долар вреди на всички останали | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОЛАРЪТ Е СТАНАЛ САМО ОТНОСИТЕЛНО ПО-СКЪП Бай Дън пусна почти 7 трилиона необезпечени с нищо пари и доларът поевтиня с близо 50%. Мнохо повече обаче пусна ЕС, България и Русия. Политици и банки крадат от спестяванията на хората, обезценяват трудът им, а народите - овце и роби. И българският народ е от същият сой… :(

Пълни глупости, почерпени от края на миналото хилядолетие.

През миналото хилядолетие не си бил роден айде разкарай се...

Щото е много силен за това на американската валута след 15 август 1971 година вече не се изписва "на приносителя да се изплати злато на стойност един долар". Оттогава доларът фактически няма покритие, освен лека съотносимост към брутния продукт на страната, който е, ами..... отрицателен. Точка. Който твърди друго, да почне пак от азбуката. Валутата на европейския съюз никога не е имала покритие, освен вярата в добрите намерения на римските договори. Пак Точка. Което автоматично води до единствения разумен извод (ФАКТ), че рубли срещу долари и евро не може и няма да бъдат продавани, тъй като рублата все още, и при това с гаранцията на държавата, е със златно покритие, колкото и минимално да е то. Това идва да рече, че всеки квадратен милиметър хартия, напечатана от Централната банка на Русия ще се търгува само в злато, тъй като това е гарантираното покритеие на тачи валута, а и според думите на един небезизвестен човек "вашите вече намат стойност". Така, че на пациентите от ЕС и УСА няма да им трябват сложни процедури и спекулативни връткания. Само по-дълги влакови композиции, които да закарат материала в Русия. На печелившите - честито.

да ама как хитро гринготата вързаха целия свят за тъпата си хартия след 1945г...принудиха арабите да продават петрола си само в долари...всички държави имат резерв не от злато а от американски хартийки...така слабите икономики са зависими от гринговалутата....т.е. през техния ФЕД гринговците владеят света....затова скачат като наевани когато Русия иска плащане в рубли...защото се заобикаля гринговалутата

Е,нали имаме баба Ванга,четете какво е предсказла за бъдещето на американският долар и залагайте,ако сте истински български лъвове икономисти пекуланти и смайте планетата Земя!юНе ства само със политикоикономическа корупция и монополи и те рухват!

и кое според цензурата на дира ме определя, като " РУСОС.ИФИЛИСТИк....." турски педалчета! ? въпрос е педалчета, на който ще отговаряте пред съда - нюрнберг 2! и няма да има никаква милост за вас, джендъри! поне това мога да ви обещя наживо! все пак не съм нито от пп, нито от бустрирания фатмак, нито от натото на шоркош! ще има да летите извънорбитално от нашата Слънчева система, педи! Бог с нас и кое според цензурата на дира ме определя, като " РУСОС.ИФИЛИСТИк....." ? въпрос е педалчета, на който ще отговаряте пред съда - нюрнберг 2! и няма да има никаква милост за вас, джендъри! поне това мога да ви обещя наживо! все пак не съм нито от пп, нито от бустрирания фатмак, нито от натото на шоркош! и кой управлява урсулаленд? Природата с нас

А пък слабата рубла помага на всички останали. Всичко е точно

Долара не е важен. Важното е рублата да се обезцени повече от хартията

Но еврото наистина е дъно

Вреди най-много на мизерната и воняща на газ рублЪ

и кое според цензурата на дира ме определя, като " РУСОС.ИФИЛИСТИк....." ? въпрос е педалчета, на който ще отговаряте пред съда - нюрнберг 2! и няма да има никаква милост за вас, джендъри! поне това мога да ви обещя наживо! все пак не съм нито от пп, нито от бустрирания фатмак, нито от натото на шоркош! ще има да летите извънорбитално от нашата Слънчева система, педи! ясно дотук! ясно дотук! трябва си обезпаразитяване на кораба! обезпаразитяване на кораба! все пак джендърите започват да надвикват нормалните, което е ненормално, особенно, като е под прозорците на каютата ми, неспа? ясно дотук! трябва си обезпаразитяване на кораба! все пак джендърите започват да надвикват нормалните, което е ненормално, като е под прозорците на кайутата ми, неспа? Природата с нас Бог с нас

На пък на ДейБъ и Пълните Педераскини!

Силният американски долар и силните цени на газа, от които печели Путин странно кореспондира с окаяната Европа. Странно противопоставяне - двама се карат, третия плаща.

Ако обичат едноклетъчните дебили и разносители на маймунска шарка да не се изказват! Не ни интересува мнението на някакви си 3% пищящи педераскини на АзБ, ОО и всякакви там сороспии!

и кое според цензурата на дира ме определя, като " РУСОС.ИФИЛИСТИк....." ? въпрос е педалчета, на който ще отговаряте пред съда - нюрнберг 2! и няма да има никаква милост за вас, джендъри! поне това мога да ви обещя наживо! все пак не съм нито от пп, нито от бустрирания фатмак, нито от натото на шоркош! ще има да летите извънорбитално от нашата Слънчева система, педи! ясно дотук! трябва си обезпаразитяване на кораба! все пак джендърите започват да надвикват нормалните, което е ненормално, особенно, като е под прозорците на каютата ми, неспа? ясно дотук! трябва си обезпаразитяване на кораба! все пак джендърите започват да надвикват нормалните, което е ненормално, като е под прозорците на кайутата ми, неспа? Природата с нас Бог с нас

Ти така и не обясни кой бог е с вас- Чеченския, ленинския или кой?

Аз кат пърдя, също вреди на всички останали. Е и? Трябва ли да ми пука?

Силното модераторско триене на неудобните коментари, прави анти-евроатлантическите партии още по желани от гласоподавателите!!! Така, че само Възраждане!!!

Как няма да е силен, внасяш стоки, изнасяш войни !

Това прави Русия и затова е на това дередже

От някой русо.сифилистик ще си купя 5 000 рубли и ще ги ползвам в тоалетната .....Ще бъде по -евтино от тоалетната хартия !!!!!!!

Къв силен долар, бе, признай си че САЩ фалираха преди 40г, признай си!

А за инфлацията щатите никой не говори, убийствена е.

Да, никой не говори за инфлацията в САЩ. Само всички световни медии, финансови институции, независими и зависими финансови и политически анализатори, доклади на университети и обикновените хора по света... Ако изкарате главата си от з.дника на путин и вие ще чуете.

Ех ххххх пак откриват топлата вода ! Фонделайн кръв просра за да Стане силния долар водеща валуда ! Да, ама всяка по силна валута извън еврозоната, винаги ще довежда до кошмарни кризи и инфлация в евро съюза ! Самият ЕС води грешна политика като лае срещу ръката която го храни !

ЕС води грешна политика,но служебното правителство на БСП води най ама най правилната политика която е пълно и абсолютно подчинение на Москва и Газпром

Че нали за това хамерика запалиха чергата на Украйна… ако нямаше война америка щяха да са фалирали вече

По скоро запалиха чергата на Русия.Ако не беше нападала Украина още щеше да прицира по милиард долара на ден от газ и нефт само.Отделно другите изкопаеми и суровини. А сега санкции,десетки хиляди жертви,излагации лъжи,нагъзване на Китай със продажба на газ и нефт за колкото кажат когайците.

Той Путин я започна войната.. между другото, де, знам че си трол

Ми да. Как иначе да се застави светът вда изплаща трилионите дълг? Така се изкупуват на безценица бизнеси, суровини, пазари... САЩ ограбват света за да се спасят. Няма да е задълго, но поне до ликвидирането на ЕС като силна икономика ще е така. Тази ликвидация вече започна - европейските стоки губят непрекъснато конкурентноспособност. Всичко това заради подлогите - европолитици.

Тъпо. ЕС и САЩ ще мачкат азиатските сатрапи, това е на дневен ред. Посре Марс и други нови вселенски хоризонти за човемеството

,,ликвидация на ЕС” викаш?От САЩ ?Обаче Русия ще ни спаси.Ейговна почна да спасява Украйна.После ще процва Молдова.После Грузия,После Армения и така до пълното възстановяване на СССР в цялото му величие и простотия.НО!СССР умря и няма да се съживи.

Ти по природа ли си тъп или по-късно си изтъпял? Защо й е на Русия да ни спасява?! Нито тя, нито САЩ ще ни спасяват. На никого не му пука за България. Всеки гледа да ни прекара. Няма приятели, няма съюзници - всички са ни врагове.

Щатите станаха износител на енергоносители и силният долар хич не им вреди, дори напротив. Виж, болонките от ЕС са тотално н@еб@ни!

lu4ka

Мдааа! Страшен износител! 7 500 000 барела на ден внася от евтиния руски нефт, за да поддържа ниските цени на горивата. Ама сега като спрат вноса, плюс ембаргото на Венецуела , познай какво ще им се случи!

Май описваш мокрите сънища на Путин за ,,скъп американски газ за Авропа” но истината е,че американският газ за Европа е много по евтин жт газа който ни продават от Газпром

Вреди най-много на мизерната и воняща на газ рублЪ

Как мислите, ако еврото поевтиня заради некадърната политика на ЕЦБ, а повечето суровини, храни, компоненти, материали с доставчици извън ЕС се търгуват в долари, какво ги чака страни като Германия, Франция и пр. европейски "мотори" ? Руснаците вече гледат насмешливо на тази аматьорщина и некадърност.

Ако имам хиляда рубли къде в София ще ми ги обменят за левове и по какъв курс Някои знае ли

На Позитано 20

Това ще да е някакъв неумел намек? Преди близо 3 месеца купих от обменно бюро на Графа 200к рубли, и месец и половина след това ги продадох с 40% печалба, брато.

мощъчна гънка и за 1 нямаш ве цървуо.. ббаахаха

Тавекс. Никакъв проблем. ДСК.

Ще ти ги сменя моментално, а и ще ти тегля един дебел 23см. Ще ти дам и да го полапаш.

А всички останали валути са смачкани заради еврейския ковид и евроукрокризата. Европа си закопа еврото!

ЛПГ и всякакви там простотии....

ПЕДЕРАШКИТЕ И НАШИТЕ МАЛОУМНИ РУСОДЕБИЛИ РЕВАТ, КЪСАТ СИ КОСИТЕ И СИ РЕЖАТ ВЕНИТЕ ОТ ЯД. РУБЛИЧКАТА СТАВА САМО ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ. САНКЦИИТЕ ИМ ТАКОВАХА МАМАТА НА КОЛХОЗНИЦИТЕ.

Колко лева е един долар?! Не знам за рублата, но ти нямаше преди време акъл за две стотинки, а сега и за една стотинка вече!

Хехе по коментара ти май ти си в криза американофилче....

Долара твърде силен рублата твърде слава. Ха ха ха ха и пак ще се намери някой да ми обяснява как руската икономика е във възход.

Нещо са, се скрили русодебилите и не им се коментира. Хахаха

кажи нещо за еврото. Рублата не ни интересува!

Предстоят ни интересни времена !!! Както не ни се вярваха : корони/пандемии, инфлации, войни за пазари и горива...така сме на път към 3 световна...

За колко рубли купуваш 1долар Къде продават долари за рубли Отговор С рубли не можеш да купиш долар Никъде не продават долари за рубли

Пич света се променя не си мисли че американската ,,хегемония,, ще е вечна :)))

Ами питай тия дето внасят газ срещу рубли. Те знаят Газоромбанк за колко рубли им обменя доларите.

И това вероятно е супер водещ и важен икономниест? Скъпия долар правел бил ресурсите скъпи? Че нали ресур5сите падат в долари, кйогато долара е скъп, а страните износитлеки си имат техни валути и скъпата амеирканска валута ги устройва чудесно? Анализът който степ остали тук може да бъде разсипан като умотворение на първокурскин, току що научил какво е еластичност. Тук , обаче, аз ще пропусна да влизам в повече доказателства на тема защо анализът е тъп и направп ще потърся причината същия да бъде разпространен. Така. Или госпожата е гола вода, или просто са й казали да дудне нещо си против стабилизирането на валутата, защото последното не е изгодно някому. Апропо, дмеоркатите правят каквото могат за да девалвират собствената си валута, така че4 може б и точно там е заровено кучето. Ако долара се срине под натиска на лявата политика, ще кажат - "вижте какво добро направихме на целият свят"

Долара е скъп само за този, който го купува срещу нещо, но не е скъп за този който го печати.

Като ЕС внася газ от САЩ при това скъп и плаща с долари , а няма с какво да увеличи и без това нищожния си износ към САЩ, как няма да падне еврото! Ще падне и то с много. Тука дебили, боклуци на краварска НПО хранилка или живеещи основно в Кравария бг-помияри викат "слава кокаине", но първите са дебили, а вторите и третите викат от интерес, не че ги интересува съдбата на укрите изобщо.

Скъпия долар води до евтини (в долари) суровини. И обратното. А еврото пада заради всички икономически показатели на ЕЗ, влошпени от войната и енергийната криза.

Доларите трябва да ги вземеш първо от някъде, за да си купиш суровини. Т.е. трябва да изнесеш стока срещу която да получиш долари.

56

"изнесеш стока срещу която да получиш долари." Или да си купиш американски "ценни" книжа......опа, кръгът се зарвори :)

ТАСС каза че рублата е валутата на века ,ама що всички бягат на запад и не щат рубли не мога да разбера?

Тя и рублата поскъпна, и то доста повече от долара. И засега все още е топло. А през декември ще се разбере кон боб яде ли...

Амчи тя рублата не е на свободен пазарен курс а административен

Допреди две-тро години рублата беше евтина валута и се търгуваше свободно. Сега поскъпна и никъде не се намира. Аз знам това на какво се дължи, а вие?

Че нали това е една от целта на международните престъпници, да смазват другите народи и да си пълнят ненаситните гърла. Само много тъпите вярват в ала бала, дето го дрънкат за демокрация, след като там ври и кипи от вътрешно напрежение.Дреме им за демокрацията, шайка престъпници с бели якички нахлува в демократични държави, разсипва ги и извлича каквото ценно има,плюс образовани кадри, където това е по-сложно, купува елити и те вършат мръсната работа. И наши млади копеленца са в играта, пусти келепирец...Майданите вече са рутинна операция, алчни за хранилката продажници винаги се намират, а като им липсват и качества, това е добър вариант за тхя. Не случайно нашите плужеци от ляво и дясно тичкат при губернаторите да правят мили очи. Дано някога да получат урока си и да се завъргалят в храха, както направиха с десетки и стотици държави. 200 войни за 240 годишна история. Дано ги сполети ада някога.

Еврото падна и тия си помислеа чи долара силен. Смешници. Пиндосити спряа да пичатат. Пак ши почнат и пак ши приказвами. Долара бил силен, убу. Ма ко си купейти ут магазина нещу американску нищо Нищу. Толкоз със силата им. Ся ги изритват и от усрайна как мин год от Афганистан. Туркоробцити да си фащат халатя и да одят да спрът ф Детройт на палатка.

"Силният американски долар" Това някакъв виц ли е?! Не е възможно ролка тоалетна хартия без никакво покритие да бъде силна валута! "Приблизително малко повече от половината от цялата световна търговия се извършва в щатската валута" Много скоро след края на войната на САЩ с Русия в Украйна, плащанията с долари в световната търговия ще е по-малко от 1/10. Но лошото е, че и еврото няма да е ма нивото на което беше преди заповедта на САЩ са убийствените за евросъюза санкции срещу Русия. То и затова САЩ, ръчкаха и провокираха войната в Европа, за да съсипят евросъюза и неговата валута еврото. Аз от години не използвам долари за покупки от чужбина. САМО ЕВРО И БЪЛГАРСКИ ЛЕВ.

С такава силна валута хората са си надвили на масрафа в САЩ. Все повече хора сбъдват американската си мечта да живеят в колата си. 60% увеличение за 4 години. The American Dream.

От поне 20 години се говори за разпадащата се американска икономика и смъртта на долара. Дойде ли края или не?

Чи ни знам. Ся тука плащами в долари на салдатити и те са много доволни. Рублити ни знам ко ша ги праим.

Дойде. Като им погледнеш обратното изкривяване на кривата на доходността по облигациите се вижда черно на бяло.

В края на тая година долара ще се срине. Запазете този пост, за да ми го припомните, ако съм ви подвел. Долара се вдига заради големият износ на оръжие и газ. Освен това американските банки ще приберат много милиарди от по високите такси по кредитите, заради повишените лихви. Всичко това е временно явление. То не може да продължи дълго, защото ще навреди на американската икономика като цяло.

Вярно е, само сте пропуснали естественото продължение на поста Ви, а именно съвета немедлено да обърнем доларите в някоя стабилна валута, предимно приятелска, напромер рубли или тенге. И двете държави - Русия и Казахстан- са силни, огромни и природата им е дала всичките полезни изкопаеми!….

Ако си русофил, ще гласуваш за БСП, копейкин, Янев или Слави. Лесно ще ги преброим, най много 20% общо. Ще претърпят пълен разгром!

Верно ли я че нашити руски кавали си обръщат парите в рубли И сино на Корниту тоже

Винаги съм вярвал във Флагмана на Свободата АМЕРИКА и ако някога отида в САЩ ще поднеса цветя на мемориала на Роналд Рейгън -освободил поробените народи от Източна Европа

ПУТИН Е АБСАЛЮТНО ПРАВ ,ДОЛАРА ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ КАТО РЕЗЕРВНА ВАЛУТА.НЕ МОЖЕ ПАРА БЕЗ ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ ДА Е ВОДЕЩА

Никоя валута отдавна няма златно покритие.

Най-смешна е тезата , че Русия нямала друг изход освен да напада съседите си. Всичката каша стана заради себичния Путин. Дано се задави както се и очертава.

Ама доларът не загина ли вече? Нали го чакаме вече 78 години да умре, а той още се дърви. Бре, мама му стара!

Ма тай умрял ма.

икономика, ще затрудни износа на САЩ и ще облагодетелства износа на ЕС, и не само на ЕС...

фую, ес внася, моето момче, ВНАСЯ. Ес отдавна се е превърнала в нетен вносител и заблуден потребител.

ма верно ли? Ам убаво! ))))))

Вреди на тези, които го използват. На мен що не ми вреди?

Мощен взрив избухна в центъра на Мелитопол – на мястото, където се намира едно от комендантствата на руските военни, съобщи Униан с позоваване на кмета на града Иван Федоров. "Земята ще гори под окупаторите – в южната част на Украйна нашите воини от ВСУ доказват ежедневно тази непоколебима истина. Силен взрив избухна леговището на врага в центъра на Мелитопол. Напомням, че тук е разположена една от комендатурите на окупаторите." – казва Федоров. Той посочва, че се очакват подробности за загубите на руските военни.

Затова и долара расте.